Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun hakkinda izlenimleriniz

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
DeviantSun güzel yazmış, zaten benim takıldığım ve eleştirdiğim yerler oyunun başka yönleriydi tamamen PVP yönelik olup olmamasıyla ilgiliydi, yoksa animasyon gecikmesi, imbalance vs bunlar genelde oyundan aldığım zevki pek etkilemez, olduğu gibi kabul ederim. Yoksa bence oyun hakikaten güzel. Küçük detaylar var bunlar hoşuma gidiyor. Sadece ilerki levellardaki open world pvp'nin fazla olmayışıyla ilgili WoT yazmıştım başkalarının fikirlerine dayanarak, canımı sıkan tek şey o yani. Yoksa potensiyel inanılmaz ve buglar muglar zerre umurumda değil.

Ama tek istediğim oyunucunun her dediğini dinlememeleri. Dediğiniz gibi herkesin istekleri farklı ama genelde oyunlar oyuncuların istekleri doğrultusunda hep kolaylaştırılır, MMORPG'lerin asıl temeli olan sosyallik sırf kolaylık olsun diye azaltılır, WoW örneğinde olduğu gibi. Bu aslında farkında olmasakta oyununun sonunu hazırlıyor ama ben ileride sırf oyuncular istediği için LFG tool tarzı şeylerin geleceğine eminim. Tamamen yanlış bir hamle bana göre, ama maalesef bu genelde kaçınılmaz oluyor.

Benim MMORPG'lerde fazla isteğim yok. Nedir MMORPG, sosyallik olacak, PVP'nin allahı olacak (SW oyunu olarak düşününce, defalarca yazık zaten), grup olmaya zorlayacak gerekirse vs. Questler single takılmalar herşey süper, ama MMORPG'nin temel olayını kaçırmasın yeter.
Sırf kolaylaşsın diye insanları ana şehirlere oturtup oradan toollarla dungeon'a oraya buraya teleportlamasınlar yeter. Zaman eskiden de yoktu, ama ben ilk MMORPG'lerimde heryere tıngır mıngır yürüyerek giderdim, herşeyi grup yapardık saatlerce vakit bile giderdi bazen. Ama MMORPG'nin olayı bu zaten. Buna itiraz eden milyonlarca da insan olunca gerçi, oyunlar basit oluyor. Basitlikten kastım bossların hardcore olup olmaması değil, sosyalliğin azaltılması. İnşallah bu oyun bu hatayı tekrarlamaz ve daha sosyal bir oyun olmaya zorlar. Gerek savaşıyla gerek PVP'siyle.
Yoksa diğer basit ayrıntıları düzeltmek zor olmamalı...

Yani biraz da hata end game'e belki bu kadar rahat gelinmesinde. Yani MMORPG'nin olayı endgame'e 3 günde gelip yıllarca content aramak değilki. Oraya gelmek bile başlı başına macera olmalı, zaman, emek istemeli. Ama bu emek 7*24 oynamak değil, grup olabilmek, dünyayı keşfetmek, mob lokasyonlarını bulmak, gerekirse saatlerce belli lokasyonları kamplamak vs. olmalı. Mesela DAOC'ta ben kimsenin ilk oyun haliyle max level'a 3-4 günde gelebileceğini zannetmiyorum. Çünkü oyun 3-5 leveldan sonra direk grup olmaya, hangi yaratıkları daha optimize keseriz'e zorluyordu. İlla sosyal olmak zorundaydın oyunda, solo diye birşey yoktu. Mesela benim çok hoşuma gitmişti bu.

Şimdiki oyunun dinamikleri farklı ve kendince güzel, hiç itirazım yok. Ama yeri gelir PVP olur, yeri gelir quest olur zorlasın sosyalleşmeye. Sadece heroic yapayım diye zoraki grup olmayayayım. Tatooine'de quest yaparken Sith/Republic yüzünden götüm sıkışsın grup olayım. Tek isteğim o benim şu online oyunlardan.
Sosyalliği baltamalasın..
Mesaj tarihi:
mmorpg ile 10 sene kadar önce UO vasıtasıyla tanıştığımdanmıdır bilemiyorum ; WOW'a başladığımda bu ne lan böyle demiştim, bir süre sonra benzeri bir şey görmemiş olduğumdan bir çok şeyi yadırgasamda alışmıştım.Şimdi aynı eksiliği gene yaşıyorum hem de daha fazlasıyla.

Dün akşam eve gidince sıraya girdim fazlada beklemedim 20 dk ya geldi sıra.Aldeeran'a geçtim alt-tabla bir kaç birşeye bakarken tekrar oyuna dönesim gelmedi tüm geceyi bill hicks izleyerek geçirdim.Mmorpg olacak , yeni çıkmış olacak ve ben böyle bir şey yapacam, görülmüş iş değil.Artık bu tarza doyduğumu fakediyorum yavaş yavaş, 3 - 4 farklı ekstra ile farklı bir konspet ile bu themepark modeli beni kendine çekemiyor artık.WOW'dan bırakmadan önce alabileceğimi alıp, doyup bırakmıştım.Şimdi SWTOR'a bakıyorum MMO su kırpılmış RPG si arttırılmış,birileri bahsetmiş single co-op gibi diye sanki böyle bir şey hakketen.Ben bu oyunu en azından 2 sene her hafta yeni ne açıklayacaklar diye takip etmiştim ,2 hafta sürdü sıkılmam.

Hayatta belkide en zevk aldığı şeylerden birisi oyun olan birisi olarak , gerçekten giderek karamsarlaşıyorum.Şu oyun piyasası bana önceden ne kadar zevkle oyun oynattıysa, giderek piyasaya sürdüğü yeni şeylerle beni oyunlardan soğutuyor her yeni oyunda birkaç saat/günde sıkılıyorum.Bu sadece bende olamam heralde ,etraftan da genelde hep aynı duyumlar geliyor.Çıkacak oyunlara bakıyorum istediğim özelliklerde bir tane oyun yok.GW2 ye bakıyorum nedenini tam açıklayamasamda oyunda bir kalitesizlik bir uzakdoğu mmosu havası var oynamayı düşünmesemde bu yoklukta bir göz atarım ama ümitsizim.D3 bir kaç gün oynarım bitirir, yakın dostlarla co-op yapar sonra onuda kenara atarım.üzülüyorum dostlar , oyun oynamak isteyip , kendini oynatacak kadar kaliteli bir oyun bulamamaya üzülüyorum...
Mesaj tarihi:
balance anlamında degil soyleyecegim sey ancak sage in project spell i oynayıp alıstıkdan sonra cok keyifli, adamı zaten cok az bir HP ye getirip kinetic throw la baskılamısken araya sıkıstıracagın Project gec geliyor ama adam tam kacarken kafasında patladıgı icin cogu zaman killing blow oluyor, yani gecikmesini hesaplayıp analayarak cok daha farklı bir strateji uygulayabilirsin, aynı rakip belki aynı damage i pesinen yemis olsa zaten inmek uzere oldugu bilip cok daha erken uzamaya calısacaktı, ben zilyon onceki postumda demistim zaten Project spell olarak super hosuma gidiyor, 3 sn delayle gidip 0 bile vursa surekli kullanırım, cok cok keyifli ...
Mesaj tarihi:
arkadaşlar evet,single player tadında,evet questler kusturuyo artık,evet dönüp dönüp class questlerinde 1 exp almadan saatlerce dönüp duruyorsun ama 1 hafta olmuş oyuna bok atmayın rica ediyorum bende bıktım ama hedefim lvl 50 ve umduğumu bulamazsam sonrasında kapatırım olur biter,bir blizzarddan dahamı önemli bioware-ea yani,memleketi bile tanımıo hibnalar onun için oynar geçerim,oynarım yani ciddiye almam icabında..
Mesaj tarihi:
saplashaman said:

arkadaşlar evet,single player tadında,evet questler kusturuyo artık,evet dönüp dönüp class questlerinde 1 exp almadan saatlerce dönüp duruyorsun ama 1 hafta olmuş oyuna bok atmayın rica ediyorum bende bıktım ama hedefim lvl 50 ve umduğumu bulamazsam sonrasında kapatırım olur biter,bir blizzarddan dahamı önemli bioware-ea yani,memleketi bile tanımıo hibnalar onun için oynar geçerim,oynarım yani ciddiye almam icabında..

kafalar çok güzel ya, avrupaya ne zaman gelmiş wow amerika release den önce bi ona bak
Mesaj tarihi:
spark 2004-2005 den bahsediyorsun ben 2011 den bahsediyorum öyle değilmi? bu bir bahane olmamalı,ayrıca swtorla her olumsuz yönde yazı yazanla dalga geçmek gibi bir huyunuzmu var sizin anlamıyorum,tamam bölüm yöneticisi olabilirsin ama bioware,ea yöneticisi gibi davranamazsın,

edit:bir 7 sene öncesine git oyun sektörü ne alemdeydi? sene 1998 ler,bi 7 sene daha önceye git? sene 1991 daha yeni yeni emekliyordu yani en azından koskoca şirketsin bazı şeyleri mantıklı yap yahu
Mesaj tarihi:
mantiken 2018 senesinde cikacak mmorpgnin mukemmel olmasi gerekiyor bu baglamda. sifir hata, sonsuz dunya, mukemmel pvp, cilgin grafik, herkesin istekleri karsilanmis, tek ve yegane yeterli oyun.

yapmayin etmeyin sene olmus bilmemkac soylemi mantiksiz. insan uretiuor bunlari ve birbirinden bagimsiz kisi ve kurumlar..
Mesaj tarihi:
böyle diyemezsin hacım warcraftın ilkiyle son serisi arasındaki farkı anlamayan,veya wowla 4 sene sonra çıkmış age of conandaki farkı anlamayan ki aoc kendi hatalarının kurbanı oldu,mmorpg oynamasın ya boşverin gitsin warcrafta ayrı paragraf tabii,swtor un getirdiği yenilikleri bir paragrafta biri özetlesin o zaman gemi savaşları hede hödö demesin,sega oyunlarında da vardı hatırladığım :p
Mesaj tarihi:
sanki wow u hazirlayan ekibi aldin, bioware e koydun, 10 senelik tecrubeyi adamlara yukledin bir anda adamlardan hadi 8 sene once yarattiginizdan daha iyisini yaratin dedin. mantiksiz olan bu.

bilmem kac sene once yaratilmis monalisa dan daha iyi resim yapin hadi bakalim. urunlerin ortaya cikmasi oyle ha deyince olmuyor yani zaman ile alakasi yok bunun, oyun motorundan icindeki tasarimcisina kadar bambaska konular var.

sene gectikce daha iyisi cikacak, daha iyisi olacak ya da en onemlisi sene gectikce sana 8 sene once yasadigin tecrubeyi yasatacak bir sey cikacak diye bir sey yok.

sanki yeni nesiller gelmiyormus gibi eski oyunlar soyleydi demek bastan hata zaten. sen 18 yasindayken cikan bir oyunun sana hissettirdikleri ile su anda 18 yasinda ilk kez swtor a baslayan kisinin hissettikleri nerdeyse aynidir.
Mesaj tarihi:
başta hepimiz lfg sistemi olmasın dungeon finder vs diye ağlıyorduk ama loadingler gemiye bin fleete git instancea git ordan çık geri dön gemiye bin gezegene in taksiye bin bilmemne eşşek gibi zaman geçiyor ya gelse iyi olabilir lfg olayı
Mesaj tarihi:
Biraz garip bir benzetme olacak ama ; şimdi adriana lima sevgilin diyelim , her gecede sevişiyorsunuz.Lakin kullanabileceğiniz pozisyonlar önceden belli (doggy style,cowgirl ve missionary olsun misal) sen istediğin kadar abaza ol uzun olmayan bir süre sonunda artık o kadar zevk almamaya başlayacaksın bu aktiviteden.Neden mi ? gayet basit çünkü belirli bir kalıbın içindesin ve pozisyon yaratma özgürlüğüne sahip değilsin(monotonluk).Özgür olma ihtimalinde ,sınırsız olmasada yeterince fazla miktarda seçeneğin var, daha doğrusu kafana görede takılabiliyorsun 3 ün kombinasyonlarıyla vaktini doldurmak zorunda değilsin. heyecanını korumaya devam edebilecek seçeneğe sahipken , ilk baştaki kısıtlı seçeneğe bir nevi mahkum olmak karşındaki adriana lima da olsa seni bir yerden sonra 31 çekmeye sevk edecektir.

Olabilecek en eğlenceli benzetmeyle bir önceki postumda anlatmak istediklerim bu şekildedir.Zaman ile olan meseleye gelincede newbie ruhuna her ne kadar gönülden inansamda ,o zaman ilk onla tanıştın o yüzden hep en çok onu seveceksin kavramına da kesinlikle karşı çıkıyorum.

Ha birde sonuçta yukarıda yazılanların hepsi kişisel görüşlerimden ibarettir, herkese bu formül işler diye bir kaygım kaidem yok.Her ne kadar bir genelleme de olsa kendi düşüncemi söylüyorum sonuçta zevk sizin zevkiniz fakat ben kısıtlı olmaya gelemiyorum birer kere iki farklı türüde denedim kararımı verdim.
Mesaj tarihi:
hamsilipilav said:

başta hepimiz lfg sistemi olmasın dungeon finder vs diye ağlıyorduk ama loadingler gemiye bin fleete git instancea git ordan çık geri dön gemiye bin gezegene in taksiye bin bilmemne eşşek gibi zaman geçiyor ya gelse iyi olabilir lfg olayı

this is why we can't have nice things
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...