Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

trafik kazası - kim hatalı -

barnacle

Öne çıkan mesajlar

selam, bornova metronun yolunda kırmızı ışıkta durduğumuzda arkadaşım arabadan inmek için kapıyı açtı, yandaki arabayla benim aramızdan geçen bir motorlu kapıma çarptı. yol iki şerit eleman aradan gidiyodu kırmızı ışıkta. ben sol şeritteydim ben de hatalıyım yani. ama kim daha çok hatalı sizce? tutanak fln tuttuk daha gitmedim servise.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Büyük ihtimalle motorlu hatalı çıkar. Sonuçta motor şerit kavramını ihlal etmiş. Araç arıza çıkardığı için de inmiş olabilir aracından veya acil bir durum için falan. Sonuçta sen trafiğin durduğu bir anda inmişsin aracından. Trafiği tehlikeye atan veya uymayan bir hareket yok.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Hata araçta , yolun ortasında adam indirilir mi lan , indiriyorsan da insan kafayı çevirip bir bakar.

Yolun sağında bile indirilmez normalde teoride . Cep , durak gibi birşey olması lazım .

Bir de motosikletler duran yolda aradan geçme olayı nedir harbiden ? Durmaları çok saçma çünkü , şeridi araç kadar kullanma hakkı var , arası dediğiniz yer , bir şerit aslıdna , araba kullanamıyorsa , motorun kullanıp geçmesi mantıklı
Sosyal ağlarda paylaş

kithnos_1 said:

Hata araçta , yolun ortasında adam indirilir mi lan , indiriyorsan da insan kafayı çevirip bir bakar.

Yolun sağında bile indirilmez normalde teoride . Cep , durak gibi birşey olması lazım .

Bir de motosikletler duran yolda aradan geçme olayı nedir harbiden ? Durmaları çok saçma çünkü , şeridi araç kadar kullanma hakkı var , arası dediğiniz yer , bir şerit aslıdna , araba kullanamıyorsa , motorun kullanıp geçmesi mantıklı
arası dediğimiz yer bir şerit mi?

Motorlar şerit çizgilerinin üzerinden geçiyorlar, buna da normal diyorsan allah daha büyük dert vermesin.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Kurallar der ki sol şeritte trafik akarken durulmaz.

Erenköy gümrüğün oradaki göbekten Dudullu istikametine doğru giderken sinirlendiren bir Honda araca (kendisi göbeği dönüp Ataşehir'e dorğu gitmeyi seçti) küfür edebilmek için fren yapıp durdum ve kapıyı açıp tüm vücut uzuvlarımla kendisine aklımdan geçenleri net bir şekilde aktarmaya çalışırken bir sarsıntı ile irkildim. Arkamda bana geçirmiş olan bir Ford Connect duruyordu. Sabah işe gittiğimiz için arkadaşların işyeri olan İMES'de buluşmaya karar verdik.

İş yerlerine gittim. Tutanağa aynen yediğim haltı yazdım. Sonuç; arkadan çarpan %100 hatalı :P 'Başka araca küfür etmek için aniden durdum' diye açıkça yazmama rağmen.

Trafikte her şey olabilir. Başkalarının hatalarına karşı uyanık olmak durumundayız. O motorlu şahıs da aradan geçerek kural ihlali yaptı; çünkü şerit mantığı ortadadır. Birisi acilen inme ihtiyacı bulabilir. Benim mantığıma göre durum böyle, polis amcalar ne derler bilemem.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...