Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Güncel/ Dersim

sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

tellos said:
Olay dönemim şartları .. argümanı ile değerlendirilmemeli bu hakkten demode oldu artık.

niye? sırf Atatürk zamanındaki hükümetlere laf edebilelim diye mi?

mesela soğuk savaş dönemini de geçirdi bu ülke. o zamanki liderlerin yaptığı politikalara,
soğuk savaş döneminin bitmiş geçmiş olduğu şu günlerin bakış açısıyla bakarsan oldukça anlamsız ve saçma gelecektir.

eğer eski günleri o günlerin düzenini göz önünde bulundurarak incelemezsen o zaman Tarih biliminin bir anlamı kalmaz.

sırf birilerine çamur atmak içinse, buyur tabii neden olmasın.

mesela padişahlar tahta çıkmadan önce kardeşlerini boğdurturlarmış. çok kötü ve zalim insanlar oldukları için mi yaparlardı bunu, sana bir soru. günümüz şartlarına göre inceleyeceksek hepsi Hitler'den beter faşist zalim diktatörler olarak tanımlanması lazım.
kardeşlerine bir mp3 çalar bile almamışlar. çok ayıp.

"belge, belge, belge" deniyor mesela, daha önce de yazmıştım, sadece bir "belge"yle o günleri yargılamak çok yanlış.
sonra "bir gün Mustafa Kemal Atatürk'ün canı sıkılıyordu, gitti soykırım yaptı geldi" anlamı çıkar yazılanlardan.
Sosyal ağlarda paylaş

neyin tartışması bu arkadaş? zaman, mekan neyi değiştirebilir bu konuda?

devletin bir düzen kurmak için yeri ve zamanı geldiğinde bu tip eylemlere girişmesini haklı bulduk da, kadın ve çocukların öldürülmesini bana açıklasın birisi hemen şimdi "o zamanın şartlarıyla"

ha dersiniz ki; "yok öyle birşey. silahlı çatışmaların ortasında kalan kadın ve çocuk kadar ölmüştür, fazlası ölmemiştir" koyarsınız bunla ilgili kaynakları ya da yazarsınız bildiğinizi.

tartışmanın özü budur, bu kadardır. bugün olsa benzer bir ayaklanma öldürelim o zaman kadınları, çocukları. ne değişti yani o zamandan bu zamana? o zamanlar iletişim imkanları yoktu, bu tip eylemler yapılabiliyordu. bugün yaptığın zaman bütün dünya izliyor. aradaki tek fark bu işte.

bu arada benim kadın ve çocukların öldürüldüğünü iddia ettiğim yok. öyle deniyor, ben de merak ediyorum öyle mi değil mi diye. yukarıda yazdıklarım sadece olayları aklı sıra savunduğunu düşünenlere.
Sosyal ağlarda paylaş

abi tamam işi kadınların ve çocukların bombalanması olayını eleştirirsin eyvallah
(ha bu arada kadınlar ve çocukların canı can da, erkeklerinki patlıcan mı, onu sorarım sana)
ama durduk yere dersim'e saldırılmış gibi gösterip sonra masumların da öldüğünden bahsedip bu ikisini aynı kefeye koyup yansıtanlar var.

nedenleri niçinleri değil sadece sonucu tartışıyoruz.

nedenleri, niçinleri geçersen Mustafa Kemal dünyanın en şeytani adamıydı.
1. Cihan Harbin'de kasten Osmanlı'nın yenilmesini sağladı, gayet güzel giden bir Osmanlı İmparatorluğunu yıktı yerine kendi İmparatorluğunu kurdu. Yunanlılara soykırım yaptı. İngilizlere ve Fransızlara istedikleri toprakları vermedi. Bi de utanmadan isyancı oldu İttifak askerlerine saldırdı.
tam deyyus ha.
Sosyal ağlarda paylaş

Ülke sürekli boş tartışmalar peşinde çene çalıyor. Askerler ölür tartışma döner, deprem olur tartışma döner, dersim der birileri tartışma döner, türban derler tartışma döner, ermeniler derler tartışma döner.

Maksat eller çalışmasın ağız yorucu değil nasılsa.
Sosyal ağlarda paylaş

Regalya said:

Videoyu o değil ben paylaştım yanlış şey üzerinden rant elde etmeye çalışıyorsun.
belirli bi dili konuşan insanların bi bölgede toplaşmış olması onlara özerklik sağlamaz her ülkenin vatandaşları için belirli bi tanımı ve ana dili vardır.
Sallayarak,sayıları abartarak doğru birşeyi anlatılıcağına inaniyorsun sanıyorum yorumu direk düşük ilk okul seviyesi falan yani.

ilk önce ben özerkliği savunduğumu söyledim mi ? Hayır,zaten özerklik şu koşullarda da pek mantıklı gelmiyor.O yüzden ilk yazdığın kısmı geçiyorum.

İkinci ilkokul seviyesi falan yani kısmı da ayrı bir güldürü unsuru canlı yayında yalan yanlış örneklerle mevzuyu anlat minyonlar da video her tarafta başbuğun mithiş cevabı,başbuğ kapak etti,başbuğ ezdi geçti diye video'yu paylaşsın,sonra da önemli olan salladığı kısmı değil paragrafın tamamı de.
E sen sana yalan söyleyen,seni kandıran her türlü politikacıyı,siyaset adamını hak ediyorsun,özellikle talep ediyorsun demektir.
Yalan yanlış videoları adeta minyonlar gibi paylaş sonra yağ gibi üste çık.
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu sarhoşmusun?

Kimsenin "bir güldürü unsuru canlı yayında yalan yanlış örneklerle mevzuyu anlat minyonlar da video her tarafta başbuğun mithiş cevabı,başbuğ kapak etti,başbuğ ezdi geçti diye video'yu paylaşayım" gibi bi iddası yok bunlar salak saçma yakıştırmalar.

said:
E sen sana yalan söyleyen,seni kandıran her türlü politikacıyı,siyaset adamını hak ediyorsun,özellikle talep ediyorsun demektir.
Yalan yanlış videoları adeta minyonlar gibi paylaş sonra yağ gibi üste çık.

Hele bu çok komik
Yorumlarımdan yapmış olduğun iddalara dayanak elde edecek materyal çıkaramazsın siyasi görüşümü bile çıkaramazsın çok ciddiye almışsın sen bunları çok fena saçmalmışsın.

Dersim olayları ile ilgili yorumumu söyliyeyim 6-7 bin kişi ölmüş üzücü önceden de dediğim gibi ermenilerden ve diğerlerinden ders çıkarıp bu tip bi eyleme girmemeleri lazımdı tamamiyle onun bunun fişteklemesiyle gaza gelip salakça yapılmış bir haraketti pahalıya patladı.
Çoluk çocuğun telef olması üzücü o günün şartları düşünüldüğünde bile ama ne yapacaksın ölüp gitmiş yada yaşını başını almış yarı undead olmuş insanlarımı cezalandıracaksın özür diledi işte Tyyeap.
Sosyal ağlarda paylaş

ne güzel yahu bir video paylaşıyorsun,yalan yanlış bilgiler var,önemli olan paragrafın tamamı diyorsun,sallayarak paragraf mı doldurulur diyorum,benim o video ile ilgili savunduğum bir şey var mı diyorsun.Hatanı da kabul et bir arkadaş,yanlış bir video paylaştın işte.

Dersim ile alakalı mevzu devlet'in resmi ağızla özür dilemesi,bunu da hükümetin mecliste yapması,dersim'de ölen siviller anısına bir anıt dikersin,bir müze yaparsın,olay bu kadar basit.

Mesela Madımağın müze olması kötü mü oldu ? (tabii tutup da oteli yakarken ölen iki kişinin de listeye yazılması kötü oldu)
Bazı şeyleri devletin kabul etmesi lazım,üstünden 70 seneden fazla geçmiş bir olayın üstünü örtmene,kabul etmemene gerek yok.
Özür mecliste hükümet ağızı ile dilenir,bir anıt veya müze projesi hazırlanır,birde anma töreni yaparsın olur biter.
Şu duruma en olumsuz yorum bile en azından devlet hatasını kabul etti,bir adım attı olur vatandaş için.Ne devlet küçülür,ne de devletin itibarı küçülür.
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

ne güzel yahu bir video paylaşıyorsun,yalan yanlış bilgiler var,önemli olan paragrafın tamamı diyorsun,sallayarak paragraf mı doldurulur diyorum,benim o video ile ilgili savunduğum bir şey var mı diyorsun.Hatanı da kabul et bir arkadaş,yanlış bir video paylaştın işte.

Yahu güzelim safmısın nesil aç bak eski postlarıma aşağı yukarı her pkk ayrılıkçı kürt topicine postluyorum onu geyiği var ki olmasa bile numaraları çıkar aradan orada anlatılmak istenilene bak gayet mantık dahilinde olduğunu göreceksin söylediği şeyin hatanı kabulet ne demek yahu sen hatanı kabul et gözü kapalı atladın afkurdun yakıp yapıştırdın şimdibide
said:
yağ gibi üste çıkmaya çalışıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Hala anlattığı şey mantıklı diyorsun dalga mı geçiyorsun troll müsün ? "yahu güzelim" nasıl bir üsluptur ?

Video'nun içerdiği bilgisel yanlışlığı geç,verdiği örnek Federal Devlet örneği,Amerikalı olmak da bir ırkı temsil etmiyor(ancak Türkeş için türk olmak bir ırkı temsil ediyor.)Ayrıca Kürtler bu coğrafya'ya sonradan gelmedi.
Özerkliğe karşı saçma sapan argümanlarla ve yalan yanlış bilgilerle savunma yapmış.

Ulus-Devlet yapısından,üniter devlet yapısından söz etseydi ve türklüğü atatürk milliyetçiliği noktasında ele alsaydı,işte o zaman paragrafa bakabilirdik.Hala bu video'yu paylaşıyorum paragrafa bakıyorum diyorsun.Neyin paragrafı,bildiğin rage olmuş
karşısında ki adamı susturmuş (ki zaten cevap verebileceğini de düşünmüyorum) böylece ön plana çıkmış,tek olayı bu.

Neyin paragrafından bahsediyorsun hala
Sosyal ağlarda paylaş

paparnoz said:

Hala anlattığı şey mantıklı diyorsun dalga mı geçiyorsun troll müsün ? "yahu güzelim" nasıl bir üsluptur ?

Troll? Belki :> ama karşındakine resmen gerizekalı muamelesi yapmak olup olmadık atıflarda bulunmak nasıl üsluptur?(eski başlıklardan ocakterk vs atışlarını demiyorum bile)
Güzelim yerine bende deli saçması yakıştırmalarda atıflarda bulunsaydım daha mı iyidi "Güzelime" mi takıldın sen?

Video hakkında yorumumu yaptım önceden dediğim gibi belirli bölgelerde toplaşmış olmak azınlıklara özel haklar ve ayrıcalıklar tanımaz.

Ortalama yorumları derinlemesine ele alıp tepki verme huyundan vazgeç bence sorarlar sonra atarın kime genç diye.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

Aket-Atum said:

Bu özürlerin bir sonraki adımı ölen PKKlılar için özür dilensin çabaları, demedi demeyin.

(tu)

Oraya gelir mi bilmem. Fakat PKK ile mücadelede "PKK lı olmadığı halde" mağdur edilen insanlara zaten tazminat ödüyoruz ve insan hakları ihlallerinde AİHM de ilk sıradayız. O Ödenene tazminatlarda zaten biz hata yaptık bundan dolayı özürdiliyoruz mahiyetinde.

Devlet bizi koruyor nasıl yaparsa yapsın mantığı içinde olmak tehlikeli çünkü yarın devleti temsil eden güç değişinice bu sefer aynı şekilde sizinle mücadele eder. Bunu anlatmaya çalşıyorum.

Bir türlü kuru ile yaş farkını anlamak istemiyorsunuz. Dağdaki silahlı teröristi devlet gidip vuracak bundan daha meşru ne olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

cetintas said:

Aket-Atum said:

Bu özürlerin bir sonraki adımı ölen PKKlılar için özür dilensin çabaları, demedi demeyin.

(tu)

Oraya gelir mi bilmem. Fakat PKK ile mücadelede "PKK lı olmadığı halde" mağdur edilen insanlara zaten tazminat ödüyoruz ve insan hakları ihlallerinde AİHM de ilk sıradayız. O Ödenene tazminatlarda zaten biz hata yaptık bundan dolayı özürdiliyoruz mahiyetinde.

Devlet bizi koruyor nasıl yaparsa yapsın mantığı içinde olmak tehlikeli çünkü yarın devleti temsil eden güç değişinice bu sefer aynı şekilde sizinle mücadele eder. Bunu anlatmaya çalşıyorum.

Bir türlü kuru ile yaş farkını anlamak istemiyorsunuz. Dağdaki silahlı teröristi devlet gidip vuracak bundan daha meşru ne olabilir.

Kuruyla yaşın farkını anlamadıkları gibi çok güvendikleri devletten onlara bir zarar gelmeyeceğinden de çok eminler bir sürü aksi örnek olduğu halde.

insanların en güvenli dedikleri asker ocağında bile (aktütün, dağlıca?) nasıl bile bile ölüme yollanıp harcandıklarını çok çabuk unuttular.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

cetintas said:

Aket-Atum said:

(tu)

benim o yazıyı yazarken ki dayanağım BDPlilerin kongrede ettikleri "hem özerk olalım hem de Türkiye bize para versin, fatura da ödemeyelim" yüzsüzlüğüydü. Ne ara devlet ile ilgili birşey dedim bilemiyorum ben de.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim o yazıyı yazarken ki dayanağım BDPlilerin kongrede ettikleri "hem özerk olalım hem de Türkiye bize para versin, fatura da ödemeyelim" yüzsüzlüğüydü. Ne ara devlet ile ilgili birşey dedim bilemiyorum ben de.

Konu dersim olunca, " ve bir sonraki adım PKK lılardan özürdilensin olur" gibi bir ifade olunca. Ne düşünmemi bekliyorsun. Dayanağınıda yaz ki ne demek istediğin anlaşılsın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...