Frantic Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Ocak sonu-Temmuz sonu arasinda erasmusla Hollanda'ya gidiyorum. Barinma isini bana kitledi okul, bende 10 gundur milyon ilana baktim halen kararsizim. Simdi ya orda international student houselarda kalicam ya da sehir icinde random odada. int. student houserlarda tek kisilik sadece odanin kendi yaklasik maliyeti 450 euro, cift kisiklerin ise 350-360 civarinda. fiyata faturalar ivir zivir dahil hep. ortak mutfak ve banyo arti yikama kurutma utuleme makineleri de var yurtta. tek kisilik oda da iki secenek var gene. ya gidip bos oda tutup ikinci el esyayla gidip kendim ayarlicam ki bunda 180-280 arasinda geziyo fiyatlar. Yari doseli veya tam doselilerde 350-den basliyip 600e kadar gidiyor. kendim gidip oda tutsam daha tasarruflu fakat cok buyuk hamalligi var. obur turlu de gereksiz bi pahalilik durumu soz konusu. cunku bu fiyatlarin uzerine daha 200 euro civairnda felan aylik yeme icme gideri eklenecek. ben burda ogrenci evinde de kalmadim oyle uzun sureli o yuzden tam nasil yapsam bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 ayda 200 euro ya gecinemezsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
erucalavera Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 oradaki diğer erasmuslularla eve çık ? ilk gittiğinde 4-5 gün hostelda falan kalırsın olmadı, o sürede mutlaka birilerini bulursun eve çıkacak. ben gittiğimde öyle yapmıştım, 3.gün eve çıktım, yurda göre 200 euro daha ucuzdu ödediğim para, hollandada nasıl tabi bu durum bilmiyorum. hem çok daha eğlenceli olur bu şekilde eve çıkman yurda göre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 arkadaşım italyada 400euro sadece eve ( 1+1 )veriyordu hollandada kiralar yada şeyler nasıl acep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 yok zaten aylik 200euroyla gecinmiycem. aylik 1kdan eurodan fazla para var fakat odaya ve yemek giderlerine cok fazla para harcamak istemiyorum. master veya doktora ogrencisi olsam konfor problem olurdu fakat 6 ay icin biraz feragat ederim diyorum. tek odada yasamanin zorluklarini da pek kestiremiyorum. yurt gene daha rahat gibi ama daha pahali. oraya erkenden gidip odayi gorerek tutayimla okulun 8km ranginde bos oda/ev bulmak imkansiza yakin :) en az 2-3 ay onceden halletmek gerek kalacak yeri. erasmuslularla eve cikarsin isi biraz turk stili dusunmek oluyor. zaten sehir icinde 1-2 katli evler var 4-6-8-9 odali, her birinde 1 ogrenci kaliyor zaten. cogunde elbet non-dutch ogrenci oluyor o problem degil. bu evlerde genelde yikama kurutma utuleme vb. gibi seyler problem biraz. ya da paraya kiyip onlarin da oldugu bi eve cikmak gerekiyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 çift kişilik. macera olur illa ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 cift kisilik oda dicem ama aklima su bakirkoy videosu geliyo fena oluyorum lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 acıma direk WG yurt gibi özelinden filan en kralı o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2011 Çift kişilik oda da kalırsan geyik bir oda arkadaşı denk gelirse artık maceradan maceraya koşarsınız. Zaten oda da parti falan da yaparsınız. Belki şansına kız da düşer aslında kötü bişey kızın düşmesi. tek kişilik oda olunca çok rahat hiç problem olmuyor yine arkadaşların falan olur ama oda da hep yalnızsın onda da toplarsın milleti. Ev en güzel seçenek. Erasmus da zaten bir tane party house olur herkes orada toplanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kaspar Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 birincisi, 200 euro yeme içme gideriyle hollandada yaşanmaz adam gibi, genel olarak oda ve yeme içme masrafların muhtemelen beklediğinden fazla olur. ikincisi, 6 ay için eşyasız odaya çıkma derim, uğraşırsın gelir gelmez baya bi. kısa süre için de değmez bence. eşyalı oda bile zaten yurttan daha ucuza gelir. düzgün yerde eşyalı bi oda bulabiliyosan onu tercih et derim. ha ama o seçenekler arasında tek kişilik oda en seçilmeyecek olanı, erasmus için geleceğinden dolayı. görmeden seçme olayı piyango tabi ki, ama mesafe konusunda ulaşım olanağı olduktan sonra yakınında başka bi şehirde bile olsan problem olmaz. hareketli bi yer olmasına bak bence daha ziyade. geçici olarak odasını kiralayan çok öğrenci oluyo bi de, onları da araştır derim. şehir mehir söyleyip öm'den ulaşırsan belki daha detaylı yardımcı da olabilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 bi 250 euro daha ekle o 200e sen aylık yemek için O_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 dusuncelihayvan said: Çift kişilik oda da kalırsan geyik bir oda arkadaşı denk gelirse artık maceradan maceraya koşarsınız. Zaten oda da parti falan da yaparsınız. Belki şansına kız da düşer aslında kötü bişey kızın düşmesi. tek kişilik oda olunca çok rahat hiç problem olmuyor yine arkadaşların falan olur ama oda da hep yalnızsın onda da toplarsın milleti. Ev en güzel seçenek. Erasmus da zaten bir tane party house olur herkes orada toplanır. bunlarin cogu ev veya yurt icin fark etmiyor. yalniz kalmanin avantajlari var iste rahatsin giren cikan konusunda. yurtta duzgun oda arkadasi sans isi, odada oyle bi problem yok mesela. bir de 200euro civari yemek masrafini ben yurt icin bahsettim zaten, haftada 50euro civarinda duz odada mutfak masrafim olur diye tahmin ediyorum. disarda yeme icme dahil degil daha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 gittigin yerde tanıdıgın cevren falan yok ise dormda kalacaksın, ev ayarlama işleri falan kasar, erasmus icinse hele hiç degmez zenginsen tek kişilik yurt fakirsen çift kişilik yurt Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hotdog Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 ilk 1 ay yurt, genelde çoğu erasmus öğrencisi öyle yapıyor(muş)(tek gidiyorlarsa en azından)bu sayede yurtta güzel ortam oluyor herkesle tanışıyorsun falan, daha sonra ordan kafa dengi birilerini bulup eve çık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 o çok mantıklı değil. 300euro başvuru ücreti + 350 ilk ay kirasıyla 1 aylık yurt 750e felan patlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Net tek kişilik yurt, neden dersen; - Fatura, ıvır zıvır yatırmakla, takip etmekle uğraşmazsın - Yurtlar karma ve kimse kimseye karışmıyor kim geldi, kim gitti diye; eve çıkarsan ev arkadaşların homurdanır. - Fatura çok gelecek diye kaloriferi kısayım, ışığı kapatayım derdin olmaz. - Yurt ortamı gayet güzel, sosyalleşmek adına mutfaklar çok başarılı (daha dün gece rakı, haydari, acılı ezme döndürdük sdf) - Muhtemelen Hollanda'da da yurt odalarında lavabo vs. vardır ama biraz paraya kıyarsan banyo/tuvaletli odalar da var. - Yine Almanya için örnek verirsek, burada faturalar hariç ev odası kiraları 200 euro civarıyken, tek kişilik yurt odasında 200 euro'ya fatura dahil oluyor. ... Harcamalar da çok değişebiliyor ama göz korkutacak kadar pahalı değil, biz 2 arkadaş yemeklerimizi ve kahvaltımızı ortak yapıyoruz; haftada kişi başı 15 euro'ya falan doyabiliyoruz. Tabii dışarıda yedim, bara gittim, ıvır zıvır, içki falan derken 50 euro limitine yaklaşabiliyorum. Sanırım bir kez 70 euro harcamayı başardım 1 haftada, onda da 4 gece dışarı çıktık sanırım. Almanya için 659 euro bir öğrencinin aylık geçimi hesapta ama ben sıkıntılı gittiğim için leş bir yurda kaldım; 160 ona, 20 nete, 20 spor salonuna, 200 aylık harcamama ayırıyorum, gerisiyle de alış veriş yapıyorum gibi bir şey. Hollanda pahalı olsa olsa, 100 150 euro farkeder harcaman eğer her gün dışarı çıkarım, gittiğimde 4-5 kokteylden aşağı içmem demezsen. (Ha bir de yemeğini kendin yapacaksın işte, bayağı farkettiriyor.) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Hotdog said: ilk 1 ay yurt, genelde çoğu erasmus öğrencisi öyle yapıyor(muş)(tek gidiyorlarsa en azından)bu sayede yurtta güzel ortam oluyor herkesle tanışıyorsun falan, daha sonra ordan kafa dengi birilerini bulup eve çık. Bu sakat bayağı, yurtlar sözleşme imzalatıyor, sözleşmeyi bozarsa depozitosu yanabilir. Bir de gittiği yerde çok fazla öğrenci varsa (bkz. benim durumum) zaten çıkacak ev ya da yeni bir yer bulamaz. (2 aydır 1 tane boş yer çıkmadı) Ben yurdumu şehir merkezine uzak (10dk bisikletle) , kötü kokuyor ve interneti yok diye değiştirmek istiyorum ve şu an en pahalı yurdun 250 euro olduğu bir şehirde 300 euro veririm dememe rağmen oda bulamıyorum, evlerin de keza yaşanmayacak gibi olanları kalıyor. Edit: He bir de yemek zevkleri çok farklı insanların ve kabusa dönüştürebiliyor yaşamı, kafa dengi diye bir İspanyol ya da uzak doğuluyla eve çıkıp, çıkılan günün akşamı camdan atlamak muhtemeldir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hotdog Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 valla ben prag'a gideceğim için bir dahaki dönem yurt ücretleri falan o kadar yüksek gelmiyor aylık 200-300 liraya yurtlar var, depositlerde o kadar haliyle, ben gözden çıkardım o kadar parayı kalacak daha iyi bir yer bulduğum takdirde :)ama tabii 300-400 euro girince işin içine iki kere düşünmek lazım. ama ben her türlü yurdu öneririm hala sonuçta burdaki gibi değil yurtlar gidip yurttan memnun kalmayan arkadaşım yok gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Kısacası her türlü orada kalamayacak kadar fakirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2011 yarın international student house'ların iki kişilik odalarına başvuru yapıp yer olup olmadığını öğrenicem. varsa 5 gün rezerve ediyorlar zaten. bir yandan odaları da takip edicem. ama hala net bi karar yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horrible Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2011 valla erasmustan dönmüş biri olarak derim ki tek kişilik yurt odasında kal ve gerçek erasmus hayatı yaşa gitmişken. Deli parti ortamı, deli eğlence ortamın olur (en azından bizim öyleydi.). Ayrıca hollanda da 200 euro aylık geçinemezsin. Yani geçinirsinde sefil hayatı şeklinde olur. 300 euro falan şart en az. Özellikle ilk ay çok saçma sapan para harcanıyor haberin olsun. Bi de üni. yurtlarını ii araştır derim 450 euro çok pahalı geldi bana. Biz almanyada en pahalı yurda bile (tek kişilik oda, mutfak, banyo, çamaşır makinesi vs. dahil ) 265 euro ödüyorduk. Bende gitmeden önce nette baktığımda yurtlar hep 300-400 euro gibi gözüküodu ama oraya gidince daha ayrıntılı öğrenmiştim. Hollandada da çok farklı olucağını zannetmiyorum. Ne diyeyim , iyi eğlenceler şimdiden, umarım iyi bi yer bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2011 abi size kim dedi 200 euroyla gecinicem diye. ben onu sadece yurt veya odada kaldigim surenin mutfak masrafi olarak soyledim. disarda yediklerimi bile katmadim yani. abimle onun muhabbetini cok yaptik o da almanyada hem yurt hem odada kaldi, hollandadaki fiyatlari gosterince oda senin soylediklerni soyledi ama hollanda geneli yaklasik boyle zaten. amsterdam utrecht ve rotterdamda odalar hem daha pahali hemde bulmasi cok daha zor mesela. bende simdi okulda erasmus yapan ust donemlerle konusuyorum 4-5 gundur onlarinda nerdeyse hepsi yurtta kalmis, yurtta kal dedi bahsettigimiz nedenlerden oturu. bakalim olmassa paraya kiyip yurtta kalicam gibi gozukuyor. oda-yurt konusunda sikinti aslinda su noktada basliyor. akademik takvim belli olsun, olabildigince hollanda disina cikmak istiyorum. takip ettigim konserler var maclar var, organizasyonlar felan var bunlara asil para harcamak istiyorum. cogu ay, ayda 8-10 gun odada kalmicam zaten. bundan oturu odada esyalari birakirken guvenlik koonusunda yurtta nasil olur bilemiyorum mesela. bu 1 hafta 10 gun icinde bitirmem gerekli bu konaklama isini yoksa daha pahaliya patlicak geciktikce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Kasım 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2011 Fakirsen gitme diyoruz bizde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 tek kisilik yurt odasi ensuite. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 13, 2011 ordaki suit odalarin fiyatiyla istanbulda rezidansta kalirim oyle diyeyim dfgdf. basvurumu yapip gonderdim ben. sehrin en buyuk uluslararasi ognreci yurdunda tek kisilik oda cikacak %90. ama dusuk ihtimal fiyati daha uygun olan ve sehir merkezine daha yakin olan yurtta iki kisilik odalar da cikabilir. ikisininde avantajlari farkli ama ikisi de kabulum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar