Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Niye Chrome?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Chromium ve Iron varken?

Birebir aynılar işlevsellik ve kararlılık olarak; Chromium ve Iron tüm eklentilerini destekliyor Chrome'un, aynı siteyi kullanıyor hatta eklenti yüklemek için.

Chrome bunun üzerine mahremiyet sorunlarıyla geliyor; casusluk, bilgi madenciliği yapıyor.

Geçen bir Chrome App için yükledim, ondan kurcaladım ikisini de, Chrome kullanmak anlamsız geliyor şu anda bana. Linux dağıtımları için en popüler tarayıcı olma yolunda bu arada Chromium, o çevrelerde Chrome pek kullanılmıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Tarayıcına özel bir ID verip tüm servisler hakkında kullandığın log tutuyor. Gizli tab açsan bile tüm Google aramaların filan ortada. Data mining olayı işte. Engellenemiyor da.

Chromium açık kaynak projesi Chrome'un. Google o kodları alıp, rebranderdan geçirip, Chrome diye veriyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/Chromium_(web_browser)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
O son developer versiyonu. Chrome'un 15.0.874.121 versiyonu var, Chromium'un benim Arch depolarından kurduğum versiyonu da aynı. Google'ın 17.0.942.0 developer versiyonu var, Chromium sitesinde görülen son versiyon da o.

Aradaki değişiklikle de sistemi kıracak kadar değil ama.

Buradan indirebilirsin: http://build.chromium.org/f/chromium/snapshots/Win_Webkit_Latest/
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bu arada ben bu konuyu açtığımda Windows'da build edilmesi gerektiğini bilmiyordum, hatta hile yaptım ilk mesajı değiştirerek =)

Iron var hem: http://en.wikipedia.org/wiki/SRWare_Iron

Google ıvır-zıvırı çıkarılmış buildleri. Farkları burada yazıyor: http://www.srware.net/en/software_srware_iron_chrome_vs_iron.php

Paranoyak nerdler olarak bunları kullanmamız lazım =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Versiyon numarası olarak Chrome'un önünde görünüyor şu anda Iron. Chromium'un win buildleri olmamasına anlam veremedim bu arada snapshot'lar dışında. Linux altında daima Chrome ile aynı versiyon olarak gidiyor, rahatça yükleniyor. Google'ın halt yemesi kesin.

Opera kullanıyorum zaten de, MOG Opera ile açılmıyor, Chrome App gerekiyor, oradan şey ettim bende. Kötü bir yanı var ama, kendi proxy ayarı yok, niye böyle yapmışlar ki?
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • Genel Yönetici
Saeros said:

sorum var uplıyorum topici
windows 8'de varsayılan browser konusunda iron çok sorun çıkartıyor. şu an diğer programlardaki linklere tıkladığımda iron açılması gerekirken hiçbir şey olmuyor mesela.

bunu nasıl çözebilirim?

Iron as DefaultBrowser tool: https://www.srware.net/forum/viewtopic.php?f=18&t=6364&sid=caf4fb1250f8dab7bfb3601b20856cea
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
reyou said:
sunu siz yazdikca bende yazicam,

gencler, yurttaslar kredi kartlariniz, banka kartlariniz, mail adresleriniz, faceboook, twitter, hepinizin ana sayfasi olan google, kullandiginiz akbil, foursquare, telefonunuzun gps i bla bla bla... hepsi bir sekilde naptiginizin log'unu tutarken google chrome un mu log tutmasi caninizi acitiyor?

hayir performans vs konusunda ezici bir guc olsa bisey demicemde, browserlari karsilastirirken privacy hede hodo seklinde bir savunma cok komik cidden.

google un bu denli basarili bir search engine olmasi, leb demeden leblebiyi anlamasi data mining den geciyor elbet, data mining olmadan napsin adamlar oturup kendi kendilerine yazsinlar neyin neyle iliskisi oldugunu dsfsdf

Mail Runbox. Facebook sayfam tamamen bos, sadece mesaj yollamak icin kullaniyorum. Twitter yok. Ana sayfam Google degil, DuckDuckGo ile arama yapiyorum. Istanbul'da yasamiyorum. Foursquare ne ola ki? Telefon'un GPS kapali, gerekince harita aciyorum sadece. Hem EasyList'in tracking filtresini, hem de DoNotTrackMe eklentisini kullaniyorum. VPN Turk'ye IP'si ozel olarak gerekmedikce surekli degisen IP adresleriyle log tutmayan bir firma araciligiyla acik. Birbirlerine bagli kullandigim tek seyler Facebook-Mubi-Microsoft-MangaRock.

Bu arada Chrome ve Chromium neredeyse tamamen aynilar. Tek farklari Chrome tablarinda pdf aciyor, Pepper Flash var ve data mining yapiyor.

Bir-iki hafta geri guncelendigi icin sadece tamamen ayni olan ama hakkimizdaki en buyuk data mining kaynagi olan internet gecmisini paylasmak istiyorsan o senin bilecegin is.
Sosyal ağlarda paylaş

mit ajani olmadiktan sonra overkill su yaptiklarin.
track edilmeyelim diye gidip ay'da yasayalim o zmn..

yav data mining caginda yasiyoruz, yarin oburgun sen bir
kurabiye dukkani acsan, musterilerinin gelipte gunluk kac tane hangi kurabiyeden yedigini, ne kadar kahve ictigini, hangi saatlerde ne ne kadar satiliyor diye kontrol etmicekmisin?

web siten var iste, google analytics kullanmicakmisin yada baska bir tracking tool? nasil var ediceksin siteni bu bilgiler olmadan?

yada kisilere cookieleri enable etmeden browse destegi verecekmisin? login, signup yapmicakmisin? :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...