Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Köpek silah sayıldı

Myshkin

Öne çıkan mesajlar

bir de köpek gezdirirken karşı kaldırımdayken bile senin tam yanında tasmalı felan yürüyen köpeği gördü diye cıngar çıkartan kişiler var. tasmasını kısa tutup ayağının yanında yürümesi felan önemli değil, 10 metre felan mesafe varken bile "o köpeği benden uzak tut, uzak tut benden" felan diye bağırıyorlar.

hani böyle insanlar varken istediğin kadar köpek gezdirmeye kurallar getir, yine de tatmin olmayacaktır bu kişiler.

Zegna said:

avrupada agızlık ile kopeginiz ile tum toplu tasıma araclarına binebilirsiniz mesela.

isveç adına konuşayım, otobüslere ağızlık olmadan bile otobüslere binebiliyorsun köpekle.
direk doberman veya türevi köpekler kabul edilir mi bilmiyorum ama doberman boyutunda köpekler gayet rahat yolculuk ediyor otobüsle.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

bir de köpek gezdirirken karşı kaldırımdayken bile senin tam yanında tasmalı felan yürüyen köpeği gördü diye cıngar çıkartan kişiler var.

ya 3 aylıktı benim köpek aynen rastaldım bu insanlara
kaldırım değiştiren falan ok de

lan 3 aylık köpek tut tut ay ay falan çeken tipler var

gerçekten tedaviye ihtiyacı olan insan çok bu konuda
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

golden retrieverlar aptal köpek zaten. tüylü anahtarlık- toka alan kızların alacağı reklam köpeği. eve hırsız girse onla oynar.

trollük maksatı söylediğini varsayıyorum bunu...

yok öyle değilse o zaman:
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Intelligence_of_Dogs
"Coren found substantial agreement in the judges' rankings of working and obedience intelligence, with Border collies consistently named in the top ten and Afghan Hounds consistently named in the lowest. The highest ranked dogs in this category were Border collies, Poodles, German Shepherds, Golden Retrievers, and Doberman Pinchers."
http://petrix.com/dogint/1-10.html
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

sdfsdf golden sahiplerini ellerinde meşalelerle görmek istemiştim. severim kerata köpektir. efendi olduktan sonra her hayvanı severim. efendi olmayacaksa da kendi şartları içerisinde değerlendirir ceketimi alır giderim.

hic simdiye kadar kopegim olmadiki,

degisik rp'ler yapiyom ben arada takma kafana sdfhdksfj
Sosyal ağlarda paylaş

Zegna said:

ankarada tunalıda oturuyorum ki en işlek caddelerinden bi tanesidir, gayette kopeklerimi alıp yuruyus yapıyorum rahatsız olan varsa diger kaldırıma gecsin kardeşim.

ben burda bir saygısızlık gormuyorum, tasmasını kısa tutarak yanımdan gezdırıyorum, eger bu kadar korkuyorsan karsı kaldırıma gec, bana rahatsız oldugunu belli edenlere kıcımla guluyorum acıkcası, cunku bu ulkede kanun var. ha derlerseki dobermannlarda agızlık takıcak, o zaman agızlık takar gezdiririm kopeklerımı. takmazsam sıkayet edersin, o zamana kadar malesef kaldırım degıstırmeye devam etmek zorundasın.

kalabalık caddelerde kopek gezdırmekten bende hoslanmıyorum ama acık parka gıdene kadar mecburen tunalıdan yuruyorum, evim burda napıcam?

abso tamamen haklısın ama surda konu yanlıs, ben yasaları cıgnemeden kopegimi istedigim gibi gezdiririm

zegna sen yetkili birine benziyosun:) güzel de açıklamışsın durmunu ama anlayamıyorsun işte köpek sahibi olarak kilit noktayı.
kanun var diyosun ya işte kanun başkalarına zarar verdiğin yerde senin özgürlüğünü kısıtlaması lazım.
yani köpek bakmak zarar veriyor kaldırımda yürütmüyorsa insanları, köpeklerin kaldırımlarda yürümesi yasaklanır. yasak değil diye haklısın manasına gelmez.kanunda eksiklik var diyoruz.her gün insanlar daha fazla rahatsız oluyo köpeklerden diyoruz.düzelcek diye umuyoruz.
sen şu an haklısın ama olması gerekenler bunlar. bu tutumunun; sigara kapalı alanlarda yasaklanır mı ?özgürlük gidiyo elimizden, sigara mı yasaklayamazsın diye yaygara yapanlardan bi farkı yok. noldu peki, içemiyoruz artık kapalı alanlarda.çok da güzel oldu diğer insanlar için.ilerde çocuklarımızın yanında biri içerse böyle adama yaptığı şeyin yanlış olduğunu anlatmamıza gerek yok çünkü cezası var halihazırda. köpekler içinde aynı bence.
Sosyal ağlarda paylaş

köpeklerin kaldırımda yürümesini yasaklayamzsın yani.yok öyle bi dunya

amerikan kasabası değil ki burası.evimizin bahçesinde köpek besleyelim

tamamen apartmanlarla örtülü bir şehir hayatı olan memleketimde kaldırımda köpek gezdirmeyi yasaklayamazsın

adam hangi yoldan nereye götürücek köpeğini böyle saçma bişi olur mu
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

iyide, senin özgülürğünde mantıklı cerceveler icinde bitmeli öle değilmi?

insanların töleransıszlığının sınırı yokki, nereye kadar başkalarını kısıtlıycaz?

ilk sorunun cevabı tabi ki evet. mantıklı çerçeveler başkalarının zarar görüyor olması.
mesela, birileri "benim araba kullanmak özgürlüğüm.şu dünyada niye araba kullanmayayım çok ihtiyacım var.." falan dedi diye ehliyet verilmemeli çünkü başkalarına ciddi tehlike oluşturuyorlar.

ikinci soru ise alakasız çünkü töleranssızlıkla, tehlike algılamak arasında çok fark var. ben kendimi olası bi saldırıdan korumak için karşı kaldırıma geçmek zorunda olmamalıyım. ortadaki tartışmadaki objenin agresif davranışları var. bu yüzden tasma takıyosunuz. agresif demek bir başka canlıya zarar vermeye eğimli olması demek. o yüzden ortadaki tehdit unsuru kaldırılmalı.

ben zaten sadece bazı köpek sahiplerinin(böyle bi durumdan haberi bile olmayan) diğer insanları hiç anlamamasından yakınıyordum. tabi ki siz düzgünce tutup gezdiriyorsunuz. daha da dikkat edersiniz bundan sonra biliyorum. ama köpeği tutar mısınız dediğimde niye diye soranlar var.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

thecure, hadi senin çocukluğuna inelim. Kovalandın mı, ısırıldın mı n'oldu anlatsana bi. Bak bizi de çok kovaladılar zamanında, utanılacak bir şey değil.

inelim hadi nolcak. kovalanmadıysam, hatta köpek sahibiysem çocukluğumda bana inancak, beni haklı mı bulcaksın. ya da tam tersi kovalandıysam o yüzden böyle konuşuyo mu diceksin. neyi değiştirir. böyle bi konu açıldı ben de dertlerim vardı anlatacak ortamı bulunca yazdım.
dertlerim de sürekli rahatsız olmam. hani bi film vardı adam araba alarmlarından rahatsız olup kimseye derdini anlatamıyordu. sonunda arabalara saldırıyordu. ya giriş katında bizim ev camı açmışım oturuyorum bahçeye karşı. her gün birisi gelip köpeğini salıyo.ben mecbur camı kapatıyorum. ne hakları var. evde kediler var köpek koşacak işte besbelli. hem sen niye benim camımın önüne tuvalet yaptırıyosun bi de. ben senin balkonunun önüne gidip sıçıyor muyum. bi de birisi hayvanları sev biraz diye cevap verir, diğeri anlamaz aval aval bakar. bi tanesi de kusura bakmayın rahatsız ettim demez. bu arada artık köpeğiyle oyun oynayan adam teniskorta girip kapısını kapatıp öyle oynuyo ben de rahat rahat geçiyorum parktan:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...