Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Bir konuda bazı düşüncelerim var ve size de danışıp fikirlerinizi almak istiyorum. Sizce bir insan duygusal olarak güçlenebilir mi? Yani buna böyle denmez belki ama ben böyle demeyi uygun gördüm. Bahsettiğim güçlülük; bir skala düşünün mesela; en uçtaki adam mesela bir kızla sadece sevişmek için kandırıp kendine aşık ediyor onu doyunca ayrılıyor. böylesine kötü bir adam. skalanın en altındaki ise mesela kız arkadaşından ayrılacak, harbi istiyor ayrılmayı ciddi anlamda ama kız 2 ağlıyor önünde yalvarıyor, adam da darmadağın oluyor ayrılmayı bırak bağrına basıyor kızı. acıma duygusu (?) isteklerinin önüne geçiyor. bu kişilik meselesidir burası kesin de peki bu üzülen adam diğer o pis olan adam gibi olabilir mi mesela? olabilirse nasıl? /////////// Edit gelen cevaplardan sonra topiği editlemek istedim: burada bahsettiğim şey "yauu kızlara çakıp kaçan bir adam olmanın imkanı var mı?" demek değildi. burada esas bahsetmeye çalıştığım: başkalarını çok fazla düşünüp artık kendini düşünemeyecek bir hale gelmekten kurtulmaktır. kızla sevişim yol veren adam kızı %0 derecesinde düşünüyorsa, diğer zavallı adam kızı %250 derece düşünüyor sonuç olarak. işte bunu 0'a çekemesek de 70'lere falan çekmemizin imkanı var mı diye soruyorum. ki burada dediğim olay sadece "karı kız" , ilişki aşk meşk mevzuu değil. öyle de düşünmeyin yani. çok genel diye öyle bir örnek vardım, bu her şeyde yaşanabilecek birşey. yani neden insanları fazla düşünür birisi, birisi standart derece düşünür nötr bir biçimde biriyse hiç düşünmez? bu davranışlar değişir mi? falan filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Ahahaha buram buram çaresizlik kokan bi topik olmuş. Skala falan yok, "kötü çocuk" değilsen değilsindir. Olmaya kasmanın bi anlamı yok. Hatunların büyük bi kısmı seni ilk tercih olarak görmez orası doğru. http://s3.amazonaws.com/kym-assets/photos/images/newsfeed/000/186/367/71437%20-%20animated%20deal_with_it%20rainbow_dash%20season_2%20season_two.gif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 umursamazlık, kalbin katı olması gibi isimleri var bunun. insanın yaşadıkları çok büyük etken ama buna, her (ciddi) ilişki sonrasında karakteri değişiyor insanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 black-ice, içelim kardeşim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 işiniz gücünüz karı kız lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Olursun abi bi kere yaptıktan sonra. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pogodi Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 skalanın en ucundaki adam duygusal olarak güçlü değil duygusuz olmaz mı direkt? yani ezik adam duygusal açıdan güçlenip yeri geldiğinde kendini düşünen, kendi kendine yetebilen bi birey olur zamanla isterse ama öküz olması öküzlük olur. güçlenmek değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
küheylan Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 sevişirken duygulanıyordur belki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 axedice'ı axed-ice diye kesersek o da soğukkanlı bir nicke dönüşüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Güç olarak neyi tanımladığına göre değişir.İşin dengesi önemli tabi ama biri zalımlık öbürü fazla gaylik.Az erkek olun la. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 axedice said: Ahahaha buram buram çaresizlik kokan bi topik olmuş. Skala falan yok, "kötü çocuk" değilsen değilsindir. Olmaya kasmanın bi anlamı yok. Hatunların büyük bi kısmı seni ilk tercih olarak görmez orası doğru. ahmedinejad said: umursamazlık, kalbin katı olması gibi isimleri var bunun. insanın yaşadıkları çok büyük etken ama buna, her (ciddi) ilişki sonrasında karakteri değişiyor insanın. barnacle said: işiniz gücünüz karı kız lan. yanlış anlaşıldığımı farkedip bir edit yaptım yazıyla. hele ki axedice sen iyice yanlış anlamışsın. ama haksız değilsin sanki kızla sevişim kaçmak istiyor gibi yazmışım :) sana ponici dedim diye kılsın biliyorum. :P ama topiği açmamın sebebi bir şey yaşamış olmam değil, yaşadım tabi evet ama şuanda yaşayıp o gazla açmadım yani bu topiği. ama öyle ki yaşadığım şey dediğin şey tam tamına tersi. o yüzden bu editi yaptım okuyup tekrar yorum yaparsan sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Ponici dediğini hatırlamıyorum da, dediysen de kıl olmam bizzat gurur duyarım http://th09.deviantart.net/fs71/150/i/2011/274/1/b/fluttershy_salute_by_deilan12-d4bc6li.png editine gelirsek, niye değişsin? Sen istiyorsan tabii ki değişir, ama %250 umursamaktan memnun değil misin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 şöyle düşün bir insan başkalarını düşünmekten kendini düşünemiyor. başkalarını üzmeme isteği, kendi isteklerinin gerisinde kalıyor. bunun değişmesini istemez mi insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Karşındaki insana göre değişmiyor mu bu? Biraz karikatürize örnekler vericem daha iyi anlamak için Mesela annanem mürvedimi görmek istiyor diye mümkün değil evlenmem, pek umrumda olmaz onun istekleri Ama sırf carnal desire için benden hoşlanan biriyle birlikte olup kalbini kırmam. Çok alakasız örnek verilebilir böyle hocu, özelini bilmeden genelleme yapmak çok zor. Bazen karşıdakini düşünür bazen düşünmezsin, olaylara ve kişilere verdiğin öneme göre değişiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Tabi ki de öyle. Tamam sen sevişmek için kalbini kırmazsın birinin, ben de diyorum ki; aynı durumda, aynı kıza başka bir adam bunu yapabiliyor değil mi? İşte günün birinde, o adam gibi olabilir misin? Tabii olamam diyeceksindir şimdi, evet tabi ki de. "olmazsın" zaten. niye olasın kötü bi adam. ama sadece ihtimali soruyorum. Yani bir insan o hale gelebilir mi? Merak ettiğim bu. Araştırma gibi bişey yapıyorum şuan olacağımdan değil yani yanlış anlamayın. :) Bir insan acımasız birine dönüşebilir mi? O kadar kadar kötü olmaya da gerek yok zaten yaw bu olayda işin bir orta yolu yok gerçi de. Ona göre düşünün işte başka bir olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Hatta şöyle diyim kendimden örnek vererek ben insanları kıramam hiç bir zaman. Herkes de söyler bunu. Ve bundan çok kaybederim. Şuan ne kaybedeceksin diyebilirsiniz ama kaybedilir. İş hayatı olsun, sosyal yaşam olsun. Şimdi ben hiçbir zaman bazı durumlarda insanları kıramadığımı ve kıramayacağımı farkediyorum. Çok zor geliyor düşününce. Bu durumdan kurtulabilir miyim acaba diye düşünüyorum. Ve düşününce şunu farkediyorum imkanı yok bence. Peki psikolojik olarak var mı? Bunu yapabilen var mı? Bunları merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Cık değişemez. Naçizane görüşüm budur, insan neyse odur. Hatta başıma şöyle şöyle bi felaket geldi o yüzden değiştim diyen de yalan söylüyordur. Ya da yalan abartı oldu, aslında öbür türlüdür de daha yeni tanıyordur kendini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 evet işte öğrenmek istediğim buydu teşekkürler. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Dönüşür.Hemde nasıl dönüşür.Yaşayacağı ciddi ve etkileyici bir olay yeterli. İnsan neyse odur diye birşey yok ya bence.İnsan her zaman yeni şeyler öğrenebilir ama kapalıdır öğrenmeye.Hani kız arkadaşınızın sizi aldattığını gözlerinizle görene kadar inanmazsınız ya.Bazen "yanlış doğrular" ı da hayat o şekilde çarpabilir.O zaman yeni birşey öğrenmiş olursunuz hayatla ilgili.Değişirsiniz. Örneğin çok değişkeni olabilir ama demek istediğimi anlatıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 dönüşmez bence tamamen. yumuşaksa bir kısmı donar, sertse bir kısmı erir anca. yoksa cevher kolayına değişmiyor bence, bir kere yontulunca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xunn Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 axedice said: Cık değişemez. Naçizane görüşüm budur, insan neyse odur. Hatta başıma şöyle şöyle bi felaket geldi o yüzden değiştim diyen de yalan söylüyordur. Ya da yalan abartı oldu, aslında öbür türlüdür de daha yeni tanıyordur kendini. You are wrong. If there is anything I have learned in my travels across the Planes, it is that many things may change the nature of a man. Whether regret, or love, or revenge or fear - whatever you believe can change the nature of a man, can. I've seen belief move cities, make men stave off death, and turn an evil hag's heart half-circle. This entire Fortress has been constructed from belief. Belief damned a woman, whose heart clung to the hope that another loved her when he did not. Once, it made a man seek immortality and achieve it. And it has made a posturing spirit think it is something more than a part of me. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 aslında evet planescape'e de girdik bu topik çok ilginç bir boyuta varabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 abi kasarlanmak diye bisi var bi kere sordugun sey bu yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2011 Black-ice said: Hatta şöyle diyim kendimden örnek vererek ben insanları kıramam hiç bir zaman. Herkes de söyler bunu. Ve bundan çok kaybederim. Şuan ne kaybedeceksin diyebilirsiniz ama kaybedilir. İş hayatı olsun, sosyal yaşam olsun. Şimdi ben hiçbir zaman bazı durumlarda insanları kıramadığımı ve kıramayacağımı farkediyorum. Çok zor geliyor düşününce. Bu durumdan kurtulabilir miyim acaba diye düşünüyorum. Ve düşününce şunu farkediyorum imkanı yok bence. Peki psikolojik olarak var mı? Bunu yapabilen var mı? Bunları merak ediyorum. Abi iğrenç bi durum bu. Benim ev arkadaşım da aynı bu şekil kimseye hayır diyemeyen fazla beslenmeci yaşayan bi adam. Kimseyi kıramıyor herif, ev saçma sapan adamlarla doluyor her vize haftası. Ben çemkiriyorum başkası bağırıyor iki lf ediyor sakince susuyor. Hakkaten eğit kendini, kötü insan olmak o kadar zor değil. Ben de kıramaz değildim de biraz daha hassastım, bir süredir umrumda değil, ağzıma geleni söylüyorum. Çok kırıcı olduğumu söylüyorlar yalnız o kötü. Çekilmez bi adam oluyosun sonuçta yani. Yine de hayır diyememekten çok daha iyidir. Çok ciddi bi kişilik zayıflığı çünkü o. Hayatı çok olumsuz etkiliyor çünkü çok suistimal ediliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2011 yataga kadar duyguluda olacan öküzde.karsıdaki nasıl istiosa artık. neticede sonuc oraya varmak :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar