Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Xbox One - Television and Sports!

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

knox said:

anlatmak istedigim 3ds suan ustun ona birsey demiyorum,ama bu durum uzun surmicegini dusunuyorum.2013 listesine bakiyorum,bir tek fire emblem zaten onun icin sistemi aldik,ééé baska oyun yok.belki 3ds mevcut diye bir iki oyuna daha bakabilirim ucuza bulablirsem tabi full price vermem.

nasi baska oyun yok ya, sadece pokemon bile yeterli 3ds satislarinin vitayi yeniden katlamasi icin

kaldi ki 3ds satislari 30 milyonu buldu, vita daha 5 milyonu gecemedi bile. hani rekabet iyi guzel birsey tuketici icin ama bu saatten sonra vita agziyla kus tutsa 3ds satis rakamlarini yakalayamaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Leopar said:

knox said:

anlatmak istedigim 3ds suan ustun ona birsey demiyorum,ama bu durum uzun surmicegini dusunuyorum.2013 listesine bakiyorum,bir tek fire emblem zaten onun icin sistemi aldik,ééé baska oyun yok.belki 3ds mevcut diye bir iki oyuna daha bakabilirim ucuza bulablirsem tabi full price vermem.

nasi baska oyun yok ya, sadece pokemon bile yeterli 3ds satislarinin vitayi yeniden katlamasi icin

fire emblem haric,mutlaka oynamaliyim diyebilcegim bir oyun yok maalsef simdilik.indirimli fiyatli bulabilirsen,bir veya iki tane bakacagim ama beklentimin cok dusuk oldugun oyunlar var o kadar.tamamen kendi gorusum! pokemon icin sistemi alanlara saygim sonsuz sdfdsfsd
Sosyal ağlarda paylaş

viktor, e region lock vita'da yok, ninntendo bu işten zarar görüyorsa kendi tarafında çözüp gelmesi gereken bir sorun. tüketiciye yansıtması gereken birşey değil. koymasınlar ingilizce olsun bitsin. japonya'dan rahatça ithal edilecek kadar text istemeyen oyun üzerine kuruyorlarsa politikalarını orada bir sorun var, o kadar japonca bilen insan yok zaten.
ve evet kusura bakmasınlar ama 45€ nedir, gerekirse mars'tan ithal ederim. otursunlar bir baksınlar bu oyunların ederi nedir diye. 15 yıllık remake yani akıl fikir.

bu konsollardaki bütün "japonya'da 2010'da, abd'de 2011'de, avrupa'da 2012'de çıkar" sistemi zaten antika ötesi, eskiden türkiye'ye filmler öyle geliyordu bir yıl gecikmeyle, o kafa. pc'de bir ülkeye bir hafta gecikiyor diye shitstorm kopuyor, öyle aheste çek kürekleri, mehtap uyanmasın lüksü yok. ha bir de tamamen kör şans işi tüketici açısından bir oyunun 1-2 yıl sonra çıkacağı veya hiç çıkmayacağı.

ha tabii bu benim gibi konsolu sırf japon oyunu oynamak için satın alan insanların derdi genelde ve benim gibiler değil hedef kitle, adam basıyor luyci maryo'ları satıyor. srpg/jrpg gelmiş gelmemiş, satmış satmamış çok sallamıyorlar. ki bu region lock sayesinde bir de eu'yu us'ten ayırıyorsun, oh oh. list of 3ds games'de eu release tab'ını görünce tam bir "oh shit" anı yaşadım. TBA, TBA, TBA, TBA.. resmen us release'leri alabileceğimi sanmışım.

maryo & luyci can simidi olduğu kadar ayağına bağlı taş aynı zamanda. knox'un dediği "çocuk oyuncağı" ile resmen ilişkilenmiş durumda, abim getirecek ama on kere laf soktu "emin misin benim arkadaşların 6 yaşında çocukları oynuyor" filan diye ehu. dedim yok benim oyunlar farklı, gösteririm ama ne göstericem, maryo luyci mi göstericem? kendim istemiyorum zaten onları.

bütün yumurtaları tek sepete yığmak kafası, tek ip'ye her haltı çıkaralım çok yanlış bir düşünce. star wars'da yaptılar onu, star wars 2-3 çok iyi oyun olmasa arada direkt çöp franchise haline geldi. hadi orada ip'nin dünya çapında kitlesi var her yaştan, burada öyle birşey de yok. maryo hep çocuk franchise'ı idi, kimsenin de "of maryo oyunu çıksa oynasak" dediğini duymuyorum, öyle bir hedef kitle yok çünkü. bak fire emblem var, çıkar onu gibi 3-4 franchise daha. "ne oynıyım?" sorusuna cevap "maryo var bi de zelda var" olmasın 30 yıldan sonra. valve bile o tembelliğine rağmen kaç tane yeni franchise çıkardı. hadi gordon freeman ile portal, hadi gordon freeman 4 dead, gordon freeman fortress, defense of gordon freeman diye çıkarmadılar. ip yaratmak ne nintendo'nun yapamayacağı kadar zor ne de pahalı bir iş. hele hele sektörde en uzun yaşamış ve ne çok para yapmış şirketlerden biriyken.

al mesela intelligent systems fire emblem'leri yapan. bakıyorum ne çıkarmışlar 3ds'e bundan önce. PAPER MARIO: STICKER STAR
said:
Apparently, once a year, a sticker comet comes around, and everyone in Decalburg has a big sticker festival. Mario and Peach always come to the festival, and this year, Bowser has decided to make a surprise appearance, because he's learned that the comet has the power to grant wishes. He grabs the comet, grabs Peach, and all heck breaks loose. There are stickers everywhere, the town has been rolled up into a giant paper burrito, and it's time for Mario to put on his "saving the day" boots and get to work.

ney?

maalesef gameplay'in bana oynatabileceği setting'in azami esneme noktasını aşıyor maryo/luyci. hani platformer oynayacaksam super mario land o işin doruk noktası, hala alabilirim ama rpg ararken karşıma maryo çıkınca ortada ters giden birşeyler var.

bütün umudum önümüzdeki 3 yılda maryo harici birşeyler gelmesi ama dediğim gibi, araştırdıkça daha siniyorum. fire emblem çıkar mı dedik başka, bakalım intelligent systems ds için neler çıkarmış:
said:
Advance Wars: Dual Strike
Advance Wars: Days of Ruin
Kousoku Card Battle: Card Hero
Planet Puzzle League
Dragon Quest Wars
WarioWare: Touched!
WarioWare D.I.Y.
WarioWare: Snapped!
Fire Emblem: Shadow Dragon REMAKE
Fire Emblem: Shin Monshō no Nazo: Hikari to Kage no Eiyū REMAKE - JAPAN ONLY
Link 'n' Launch
Spotto!

"bas varyoları bas varyoları gitsin panpa, nasılsa alıyor hedef kitle. kim takar fire emblem'i demişler" resmen. 3ds'e jet hızıyla paper mario çıkarırken fire emblem bu kadar zaman aldı, yenisini de hala duyurmadılar jp'de çıkalı yıl olduğu halde. ben bayağı şüpheliyim şunları gördükten sonra. napalım aldık artık iade yok, gotta deal with it. B(
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

viktor, e region lock vita'da yok, ninntendo bu işten zarar görüyorsa kendi tarafında çözüp gelmesi gereken bir sorun. tüketiciye yansıtması gereken birşey değil. koymasınlar ingilizce olsun bitsin. japonya'dan rahatça ithal edilecek kadar text istemeyen oyun üzerine kuruyorlarsa politikalarını orada bir sorun var, o kadar japonca bilen insan yok zaten.
ve evet kusura bakmasınlar ama 45€ nedir, gerekirse mars'tan ithal ederim. otursunlar bir baksınlar bu oyunların ederi nedir diye. 15 yıllık remake yani akıl fikir.

Region locku isteyen nintendo diil işte, region locku dayatan japon oyun studyoları. Nintendo first party oyunlarında artık problem yok ve neredeyse tum dunyada aynı anda cıkıyorlar zaten, game freak ellerinde misal bastırdılar, butun dunyada aynı anda cıkıcak simdi pokemon.

aha smt 4
http://www.play-asia.com/Shin_Megami_Tensei_IV/paOS-13-71-18m-49-en-70-4x3h.html

mayıs 23 de cıkıyor japonyada, atlus amerika july release ve CE yapmış kafasına gore

http://www.play-asia.com/Shin_Megami_Tensei_IV_Limited_Edition_Box_Set/paOS-13-71-18m-49-en-70-6ccp.html

buna ragmen japon versiyondan ucuz fiyatı, atlus amerikanın zaten stratejisi boyle ekstralarla lokalizasyon gecikmesinden oturu ozur dilemek fanalrdan ve import onunu kesmek. Japonyadaki oyuncunun ucuz amerikan versiyonu import etmesi adamlar için daha yıkıcı bide.

said:
bu konsollardaki bütün "japonya'da 2010'da, abd'de 2011'de, avrupa'da 2012'de çıkar" sistemi zaten antika ötesi, eskiden türkiye'ye filmler öyle geliyordu bir yıl gecikmeyle, o kafa. pc'de bir ülkeye bir hafta gecikiyor diye shitstorm kopuyor, öyle aheste çek kürekleri, mehtap uyanmasın lüksü yok. ha bir de tamamen kör şans işi tüketici açısından bir oyunun 1-2 yıl sonra çıkacağı veya hiç çıkmayacağı.

Şikayet ettiğin şeyler nintendo ile alakalı bile değil, japon oyun endistrusunun yapısı direk. Demon souls çıktığından 1.5 yıl sonramı ne geldi avrupaya, turkiyede raflardayken oyun gezegenin cogu oynayıp bitirmişti bile, haliyle lokalizasyonu yapan namco-bandai zarar etti.

JP February 5, 2009
NA October 6, 2009
EU June 25, 2010

Japon oyunlarını seviyorsan ne yazıkkı durum bu, artık alışıcaksın. Korsan oynatan ps2 si olmayan suikoden hayranları sırf konami avrupaya release e izin vermedi diye 3. oyunu oynayamadan 4 e mahkum kalmıştı misal lol

VC3 de oyle, sega vermiyor kimseye işte lokalizasyon hakkı. Sonynin ne suçu var burda? sonye kızıyormusun vc3 gelmiyor batıya diye?

said:
ha tabii bu benim gibi konsolu sırf japon oyunu oynamak için satın alan insanların derdi genelde ve benim gibiler değil hedef kitle, adam basıyor luyci maryo'ları satıyor. srpg/jrpg gelmiş gelmemiş, satmış satmamış çok sallamıyorlar. ki bu region lock sayesinde bir de eu'yu us'ten ayırıyorsun, oh oh. list of 3ds games'de eu release tab'ını görünce tam bir "oh shit" anı yaşadım. TBA, TBA, TBA, TBA.. resmen us release'leri alabileceğimi sanmışım.

Eh sorsaydın tam almadan derdik ehuehu, EU da geç oynamak dışında sorun yok, amerikada bide oyuncular reggie yi ikna etmek zorunda bu satar diye.

Bu jenerasyonun en iyi JRPG si ilan edilen xenoblade misal EU ya once çıktı reggie "satmaz bu" diye lokalizasyonu reddettiği için

http://en.wikipedia.org/wiki/Xenoblade_Chronicles

fanlar oturup lobi operasyonu yaptılar

http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Rainfall

operation rainfall bir ilktir hani, mother filan da onun sayesinde lokalize ediliyor şu anda ve hala dagılmadılar.

http://img695.imageshack.us/img695/8199/rainfallletters.jpg

http://operationrainfall.com/wp-content/uploads/2012/02/Pandoras-Tower-Valentine-7.png

reggienator bile bizzat ilgilenmek zorunda kaldı protesto bu kadar kuvvetli ve etkili olunca ki normalde ceplerinden apra vermez konsol ureticileri bu lokaslizasyon işleri için.

Peki P4 arenaya ne diyorsun? ps3 de region lock yok guya ama atlus bi guzel zorladı region locku, 1 sene sonra geldi avrupaya. Budamı nintendonun geri kafalı zihniyeti misal? ps3 de region locku dayıyan vitadada dayıyamazmı?
Sosyal ağlarda paylaş

amariga gene iyi, 6 ay hadi neyse çok sorun değil de eu direkt +1 yıl release list'te. amariga & avrupa aynı region olsa zaten dert yok tasa yok, hiper pahalı ve okuyamayacağım japon oyununu istemiyorum zaten ve benim gibiler gene böyledir.

smt4 eu release? confirmed. ne zaman? ne zaman olursa artık. yılı bile belli değil. TBA yerine WWW yazsınlar, whenever we want diye. kaç tane beklediğim oyuna baktıysam hepsi aynı, tarih bile yok.

atlus, nisa, aksys filan bunlar tonla oyunu hızlı yetiştiriyor da hep amariga için. misal ben psp için hep us store kullandım, eu store kullansam bariz oynadığım oyunların yarısını oynayamazdım. yok çünkü, gelmiyor. region lock olmaması resmen psp'nin değerini ikiye katladı benim için. buradaysa yaşanan durum tam tersi, avuç açıp beklemek dışında hiçbir şans yok. YÜZDE ELLİ fiyat farkını konuşmuyorum bile, gelirse şükredecez. sonra da kazığı yiyeceğiz sonuna kadar. türkiye'de raflara ancak maryo luyci geliyor, ya eshop ya ithal. eshop'tan ucuz hadi ithal edeyim, ama nakliyesini ekleyince gene eshop fiyatına geliyor. ucuzlasın diye bekleyeyim derken hop stokta kalmamış. us psn store kurtardı işte, indirimlerde kaptım hep.

japon oyun endüstrisinin ve batılı dağıtımcıların ortak laçkalığı evet, her platform için durum benzer ama region lock olmayınca en azından ingilizce olan bir oyunun edinilebilitesi var dünyanın her yanında. avrupa'nın sokakta pron çekilirken "aman meme sohbetini sansürleyelim" TBA lokalizasyonu ne zaman gelir diye beklemek durumunda kalmıyorsun.

sega'ya kızıyorum ama sony region lock koysaydı da ben us'ten vc2'yi alamasaydım o zaman sony'e kızardım. eu store'da hiçbişi yok resmen. abim tr store'a bak diyor da nesine bakayım, us store'da herşey var ve daha ucuz zaten.

hayır steam'de 6 aylık oyunu %75 ucuza alırken, burada 12 aylık %50 pahalıya almak gibi abuk sabuk bir durum sözkonusu, bütün kabahatimiz japon oyunu oynamak istemek. e sonra neden türk redneck'leriyle uğraşıyoruz burada jrpg konularında, normal. resmen kapsama alanı dışındayız. kapsama alanına girmek için çabalayan adamın da karşısına region lock çıkıyor. hadi tamam lokalizasyondan zarar ettiniz, yetiştiremediniz anladık ama region lock'un savunulacak hiçbir kısmı yok tüketici açısından, şirketin durumu da umrumda değil. umrumda olsa sc2013 ne güzel constant online drm diye onu da savunurdum.

vita'da yok region lock aletin kendisinde, p4 arena da tek bir oyun. atlus'ı onun için bombalarım aynı şekilde ama bütün platformun region lock olması birşey, tek bir oyunun region lock olması bambaşka birşey. dayarlarsa vita'nın revizyon sürümüne region lock, o zaman tartışırız onu da eleştiririz.

misal bu ps4'te kullanılmış oyun için para isteme olayı yok ama xboxone için var, sırf bu fark yüzünden birisi bombalanırken öbürüne birşey denmiyor. "ama ps4'te de şirket zorlayabilir" deyip onu da bombalamıyoruz yani. ya var, ya da yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

Peki P4 arenaya ne diyorsun? ps3 de region lock yok guya ama atlus bi guzel zorladı region locku, 1 sene sonra geldi avrupaya. Budamı nintendonun geri kafalı zihniyeti misal? ps3 de region locku dayıyan vitadada dayıyamazmı?

japonya'da cogu firma icin,NA harici baska bolge yok.bu cok sinir bozucu bir durum.birde bahsettigimiz burda ATLUS ya ne beklenirki adamlardan.ps3'un tek region locked oyunu iste ps4.

Persona 3 US: August 14th 2007
Persona 3 EU: February 29th 2008

Persona 3 FES US: April 22nd 2008
Persona 3 FES EU: October 17th 2008

Persona 3 Portable US: July 2010
Persona 3 Portable EU: April 28th 2011

Persona 4 US: December 9th 2008
Persona 4 EU: March 13th 2009

Catherine US: July 26th 2011
Catherine EU: February 10th 2012

su tarihlere bakin iste rekor sacmalik

sony dedi ki system region free!,sony'e hadi oradan diyebilen 'tek' altus cikti,biraz korkuttu bizi, digerlerini ayni politikayi izler diye.atlus tam dick iste

orda last story'i gordum,beynime kan sicradi,o guzelim oyun inanilmaz kasiyordu wii'de sirf bu yuzden bitiremeden biraktim...
Sosyal ağlarda paylaş

aslinda oyunlarin gec gelmesi vs ote en cok ayar oldugum olay, japanese voice secme sansimizin olmamasi! ve ustune rezil eng dub ile onumuze sunmalari.arc rise fantasia,hatirlayaniniz vardir buyuk ihtimal,rezalet otesiydi

asil rezillerin rezili,kotulerin de kotusu CHAOS WARS var ki

fake degil gercek bu

oyun oynama istegi kalmiyor bunlari gorunce
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...