Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Xbox One - Television and Sports!

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Oyun oynamak için internete 24 saatte bir bağlanmak gerekiyormuş en az...

said:
"For single-player games that don’t require connectivity to Xbox Live, you should be able to play those without interruption should your Internet connection go down. Blu-ray movies and other downloaded entertainment should be accessible when your Internet connection may be interrupted. But the device is fundamentally designed to be expanded and extended by the Internet as many devices are today."

And here's the bombshell:

Kotaku: If I’m playing a single player game, do I have to be online at least once per hour or something like that? Or can I go weeks and weeks?

Harrison: I believe it’s 24 hours.

Kotaku: I’d have to connect online once every day.

Harrison: Correct.

So the system is built to work even if your Internet connection goes down, but you still have to be connected at least once a day to use it, according to Harrison. We're not sure exactly what would happen if you don't connect once per day—and that timeframe could change—but this doesn't sound good for anyone who was hoping to use Xbox One without an Internet connection.
Sosyal ağlarda paylaş

knox said:

Sam said:

Viktor said:

Sam said:

Viktor said:

vita oyunlarının tamamı port nerdeyse adfadsf

3ds'te de tonla port var, alacağım oyunların çoğu port ehu

[customer's regret intensifies]

20sene onceki oyunun hd remake i =/= cikali 5 sene olmamis oyunlarin duz portu

ya tonla var 20 yıllık, zelda'sından devil survivor soul hackers'ına overclocked'una, (sega saturn'den gelmiş soul hackers ehu) 5 yıllık ds oyunları port değil zaten onu saymadım söylerken. :p handheld konsolların ortak sorunu bu yani, geçen nesilde de vardı gene bu nesilde de var. 15-20 yıllık oyunları 40$'a dayıyorlar. veya 40£ işte bizim gibi avrupalılar için ehu

da yok şu alet gelsin fire emblem'i açayım, unuturum bu şikayetimi kesin lol.

nintendo'nun fiyat politikasi oldum olasi oyle,ayni sey sony icin de gecerli ama sony tarafi daha insafli.

fire emblem muthis oyun,bitirince seni sarabilecek oyun bulabilirmisin :) su listeden bak iste.olmadi ds oyunlarina bakacaksin.

viktor,elite nintedofag takiliyor ama kendiside tehlikenin farkinda aslinda sdfsfdgdfg

list war baslatmak istemiyorum ama

su liste hic(eksik bu liste) fena degil.system seller bir iki saglam oyun daha geldimi,3rd party,psp oyunlari filan derken vita uzun vade de her turlu ezecek 3ds'i.

daha oncede dedim nintedo suan daha ustun ama gelecekte boyle devam edecegini sanmiyorum,iyi oyunlar geliyor yavas yavas da olsa vita tarafina.ps4 cikisi beraber vita ucusa gececek zaten..

E3'de vita icin baya agirlik verilecegi yonunde haberler var,kim bilir belki guzel bir bundle filan da aciklarlar yada mem card fiyat indirimleri lol.psp olayi gibi olacak bence kesinlikle,oda ilk senelerinde dokuluyordu..

bitane duzgun exclusive oyun lok listede, yeni çıkıcak oyunlar hele

hatta yeni oyunları deconstruct ediyim

VK- marvellous entertainment shit that nobody cares
Ys- adamalr steam publisher oldular, butun oyunalrı steame cıkarıyorlar artık
muramasa- wıı de oynadık zaten
final fantasy x ile x-2 - ps2 ilk aldıgımda oynadıgım oyunu niye bida oynıyım? bide ustune ps3 release de varken vitaya ne gerek var?
killzone- ps3
arkha morigins spinoff - 3ds içinde geliyor
tearaway - shit that no one cares about
lego shit - PC dahil her platforma geliyor zaten
Dragon's Crown - meme kısmını gecıyımde zaten ps3 ede gelıyor

eee ne oldu şimdi? yeni gelicek oyunların yarısından fazlası ps3 e çıkıyorken neden vita aldımki ben?

alttaki oyunlar cok daha kotu, yarısından fazlası ps3 port veya spinoff zaten kalanalrda remake

soul sacrifice hariç bitane bile duzgun oyun yok ki onunda ne kadar duzgun oldugu tartısılır

nintendo için oturup liste yapıyım bende vita gibi, adamlar oyun diye ben10 ve maykıl ceksin falan koymuslar sırf kalabalık dursun diye asdfasf

paticikte ozellikle konsola yaklaşımımız "alalım oyun oynayalım onda yaaay!" değil!, nede mustard race geyıklerine giriyoruz

benim konsol alma sebebim başka platformlara çıkmayan oyunları oynayabilmek tamamen, eger bir konsol bana piysadayken minumum 15-20, gelecek içinde 20 ustu exclusive oyun vaadedemiyorsa o konsola zırnık koklatmam

iksboks almama sebebim tamamen bu, halo ile gears of war hariç kaçırdıgım oyun bile yok ki onlarda eksik olsun zaten lol

nintendo fanboyu değilim ama konsollarını alıyorum cunkı bana en cok exclusive oyunu nintendo veriyor her jenerasyon ve adamlar kendi oyunalrını inatla cıkarmıyorlar baska yerlere

wiiu almamamın sebebide bu misal oyun yok cunkı ve 3ds ile paralel gidiyor oyunlar zaten

Sam said:

wii u infilakından sonra sanırım nintendo da sega'nın yanına katılacak artık. mario vaasasu sonic çıkarıp geçinirler artık. :p herhalde bir tek sony ve ms devam eder gelecek nesilde, apple da gelir onları batırır, o arada gabenstation meydaane varır. sonra ragnarok.

nintendonun pazarda yeri çok saglam ve apple kadar sadık bir kitlesi var, sony gumbur gumbur gitse bile nintendo taşır yani.

Nintendo HD segmentinden çekilicek artık bu bariz wiiu ile ama 3DS ile çok iyi gidiyorlar japon devleri ozellikle atlus bayılıyor şu anda 3ds e.

Geçen gun dedikodu vardı hatta persona serisinide 3ds e taşıycaklar diye, catherine ve p4 arena hariç HD konsollara duzgun oyun çıkartmadılar bu jenerasyon.

sonyde bunun farkındaki vitaya indie çekmeye çalışıyor şu anda, japonyada neredeyse her 3 kişiden birinde DS vardı geçen jenerasyon. 2012 rakamalrına bakıyoruz 3ds için

3DS: 8,799,378

PS3: 8,716,260

japonya pazarında şu anda ps3 den çok 3ds var ki daha alete pokemon çıkmadı, pokemon çıktığı anda zaten satışları acayip patlıcak haliyle orta olcekli japon studyoları ps3 ve satamayan vita ile zaman kaybetmek yerine direk 3ds e yoneliyorlar artık.

geçen jenerasyon DS buldozer gibi uzerinden geçti zaten sonynin, bu jenerasyonda hala akıllanmadılar. Sonynin cidden el konsollarıdnan çekilmesi ve ps4 e odaklanması lazım, nintendonunda ev konsolu işini bırakması lazım artık cunk, teknoloji yok elinde, wii de farklılaştırma ile çok buuk başarı yakaladı ama wiiu direk ucube bi alet ve hiçbir albenisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

ya nintendo'nun oyunlarının aktarılamamasının başlıca nedeni kendini donanım olarak pazarın geri kalanından tamamen soyutlaması. aynı şekilde multi-platform hiçbir oyunun nintendo'ya çıkamayışının da sebebi ama. ne zaman multi-platform birşey çıkarılmak istendiyse wii'ye filan, bütün grafik motorunu değiştirip, 10 yıl geriye çekip nickelodeon stilini bastılar.

ds & 3ds de zaten çift ekran, stylus filan nedeniyle başka birşeye aktarmak mümkün değil, aktarsan zaten bütün grafikleri elden geçirmek lazım. grafik downscale ediliyor da upscale etmek daha zor.

bir de donanım geri ama gimmick üzerine kurup gene satarız mantığına bağladılar hepten, gel gör ki wii donanımı canavar gibi sattı ama oyun satamadı. oyun çıkaramadı. şak şak oyun bitirip yeni oyuna geçmeye müsait değil çünkü aletin yaklaşımı, bir de wii için hazırlanan oyunun başka platformdan kazanma şansı yok. nihayetinde olay üçüncü parti üreticilerin ortaya koyduğuna bakıyor.

ha keşke nintendo toparlayabilse durumu, çok severdim eskiden ama kendilerini çocuk oyuncağı konseptine sapladılar ve bırakmıyorlar, 3ds için oyun bakınırken habire luyci maryo fışkırıyor yerden gökten, çocukluğu mario ile geçen (tv programına kadar herşeyini takip etmiştim) biri olduğum halde "bi yeterin artık" dedirtti. gameboy classic'i onlar için aldım ama bu 9 yaşındaydı. artık yıl 1985 değil, oyuncu kitlesinin çoğunluğu da 9-15 değil. "bakın büyükleri de hedefliyoruz" diye zombi oyunu çıkarmalarına gerek yok, fire emblem neyin çıkar işte. ama yok, ona da bakıyorum, ds için çıkarmışlar 3-4 yıl önce, ingilizce'ye bile çevirmemişler. games like fire emblem diyorsun, gidiyorlar gba oyunu gösteriyorlar. e yok artık o kadar da sınırlı olmasın seçenek.

internet'i deldim resmen 3ds'e oyun ararken şu son geçen hafta, bir de resmen kandırdı region lock. hadi fire emblem'den sonra bunu da alırım belki dediğim eo4'e bir bakıyorum us only. eu çıkışı? bakalım işte bir ara demişler. bu yılki bütün yüksek profilli oyunlar neredeyse gecikerek gelmiş, us'ten 6 ay sonra çoğu. el insaf, ingilizce olmuş zaten oyun. 6 ayı tharja'nın memeleri yerine saçını yazalımla mı harcadınız diye sorarlar. kaldı ki handheld alette region lock nedir, hadi o saçmalığı tv konsolunda yaşadık da el kadar alette yapmayın bari.

3d gereksizliği vs ön & arka touchscreen'de vita çok net ezdi ama bu sefer yenilik konusunda, hep sony kontrol yerine görüntüye, nintendo aksine abanırken bu sefer durum tam tersi oldu. ama orada da son 50 yılın en kullanışsız görüntü teknolojisine oynadı nintendo. arka touchpad ise klasik touchscreen'in zayıflıklarını kapayabilecek bir potansiyele sahip düzgün kullanımda, devamlı parmakla el kadar ekranı kapamadan nokta seçimini mümkün kılabilmek ayfon vs'de en çok aradığım olay. ama gördüğüm kadarıyla onu da değerlendiremedi sony, o da başka bir başarısızlık. prot pala dueli tadında çekişme resmen.

neyse ki apfel ve gugıl akılsız da kendileri kontrolör aparat çıkarıp piyasaya bastırmıyor, ios için oyun geliştirenler sırf touchscreen kısıtlaması yüzünden facia sonuçlardan kurtulamıyor. yoksa handheld piyasasında ciddi sıkıntı var, 10-20 yıllık tv konsol oyunlarının portlarını system seller diye çıkarmaya çalışıyorlar. 3ds'te de vita'da da benzer durum.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam cok yanlis yerden yaklasiyorsun gene alete eheuehu

Region locku nintendo kendisi istemedi, japonyada publisherlar zorladi. Persona 4 arenanin region locklu ilk ps3 oyunu olmasida tesaduf degil. Japonyada oyunlar baya pahalli, klasik japon oyuncu yerel oyunu almak yerine gidip amerikadan import ediyor neredeyse yari fiyatina, aksine nintendonun batidaki ana kitlesi ise lokalizasyon beklememek icin japonyadan import ediyor oyunlari.

Ds de ace attorney konusunda capcomla cok buyuk sorun yasandi bu konuda, oyuna capcom salak gibi ingilizce destegi koyunca batidaki tuketici direk japon versiyona usustu (demons soulsdada aynisi olmustu), capcom amerika bu defa lokalize ettigini satamadi ve aglamaya basladi.

US-EU problemi ise ayri kanser, EFIGS yuzunden EU lokalizasyonlari cok uzun suruyor ki ustune bide benelux icinde cikariyorlar ayrica, EU ya japonyadan oyun getirmek cok daha maliyetli, direk amerikadan dubi alip cikartamiyorlar lokalize edenler farkli firmalar olunca. Japon oyunlarinda daima sorun zaten lokalizasyon.

O senin gorudgun mariolar filan nintendonun can simiti, sans vermeden yallah diyorsun o kotu, adamlar ayni oyundan bin tane yapmiyor.

N64 doneminde konsola ps yuzunden third party oyun yapicak adam bulamiyinca "elimizde IP var, kendi oyunumuzu kendimiz yapalim" a dondu is

Yaris oyunumu? Mario kart
Tenismi? Mario tennis
Futbolmu? Strikers
Dovus oyunumu? Smash bros
Gerilim mi? Weegee mansion
Rpg mi? Mario rpg

Normalde bole bir stratejinin tutma ihtimali yoktu, nintendoda biliyordu bunu ve bu turlere oyun yaparken kliseye saplanmak yerine turleri yeniden tanimlamaya calisti, ustun gameplaye odaklandi be basarili oldu

Mario kart piyasadaki en iyi yaris serilerinden biri ve her yeni oyunda bisiler ekliyor (yenisinde glider, underwater levellar ve yeni surus mekanikleri, yeni itemlar, cart customization)

Wegee mansion misal kliseye sarmak yerine odlek luigi ile ghost busters oynatiyor bize, sapik gibi egleniyorum oynarken, supurge ile sagi solu dagitmak bile eglenceli eheuehu, ghost busters oyunlarinin hicbirinin yakaliyamadigi tat var resmen

Mario rpg misal konu tirt olmasina ragmen turn base ile real time kirmasi gameplayi ile cezbediyor beni, final fantasy gibi auto spamliyip oynamak yerine sira dusmandayken dogru zamanda dodgela yoksa restart uyanik tutuyor, karakterlerden biri bayilinca digerinin onu sirtina almasi ve bu yuzden dodgelarken yavaslamasi bile insani hatasiz oynamaya tesvik ediyor. Bro attacklarda mini qte oynatmasi, zamanlamayi dgru yapinca gelen critler, yetemiyince turn ziyanini gectim kendine hasar verme vs gayet dinamik bi oyun ortaya cikariyor

Smash bros misal piyasadaki en basit dovus oyunu, omrunde oyun oynamamis insanlar bile sip diye cozuyor ama ustalasmasi zor, itemalr ise psikopat eglenceli bi gameplay sunuyor, sirf klise health barlardan kurtulup damage aldikca ring disina cikma sansinin artmasi bile ture getirdigi en buyuk inovasyondur lol, rakibin %300 deyken o son vurusu yapmayi beceremeyip ring disina atamaman ve dodge faillayip %120 de maci kaybetmen cok olagan seyler. Mario karttada tek itemla birincinin sona dusmesi, 2 lap sonuncu olan adamin son lapi birinci bitirmesi cok olagan seyler, butun monotonlugu aliyor bu yaklasim oyundan. Smash bros bu arada klise sirayla adam dovup story bitime olayi yerine butun karakterlerin oldugu side scroll story modu koydu misal, co op bile oyniyabiliyorsun ki bayada kasisti bazi bolumleri.

Solid snake x samus ikilisini bize hediye etmesine deginmiyorum bile ahah
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

http://kotaku.com/so-the-xbox-one-reveal-screwed-up-a-lot-of-peoples-kin-509179256

AAAAAHAHAHAh

ahahaha inanılmaz iyiymiş bu

mono said:

nordlydian said:

şu ne kadar saçma ya. arkadaşın ve sende xbox var ve sen fifa oyununu alıp arkadaşına oyun oynamaya gidemiyeceksin. ya makinayı da taşıyacan ya da para ödüyeceksin...

O kadar dogru birsey ki su.. :(

log out olup arkadaşının açontuyla girsen olmaz mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

knox said:

Sam said:

Viktor said:

Sam said:

Viktor said:

vita oyunlarının tamamı port nerdeyse adfadsf

3ds'te de tonla port var, alacağım oyunların çoğu port ehu

[customer's regret intensifies]

20sene onceki oyunun hd remake i =/= cikali 5 sene olmamis oyunlarin duz portu

ya tonla var 20 yıllık, zelda'sından devil survivor soul hackers'ına overclocked'una, (sega saturn'den gelmiş soul hackers ehu) 5 yıllık ds oyunları port değil zaten onu saymadım söylerken. :p handheld konsolların ortak sorunu bu yani, geçen nesilde de vardı gene bu nesilde de var. 15-20 yıllık oyunları 40$'a dayıyorlar. veya 40£ işte bizim gibi avrupalılar için ehu

da yok şu alet gelsin fire emblem'i açayım, unuturum bu şikayetimi kesin lol.

nintendo'nun fiyat politikasi oldum olasi oyle,ayni sey sony icin de gecerli ama sony tarafi daha insafli.

fire emblem muthis oyun,bitirince seni sarabilecek oyun bulabilirmisin :) su listeden bak iste.olmadi ds oyunlarina bakacaksin.

viktor,elite nintedofag takiliyor ama kendiside tehlikenin farkinda aslinda sdfsfdgdfg

list war baslatmak istemiyorum ama

su liste hic(eksik bu liste) fena degil.system seller bir iki saglam oyun daha geldimi,3rd party,psp oyunlari filan derken vita uzun vade de her turlu ezecek 3ds'i.

daha oncede dedim nintedo suan daha ustun ama gelecekte boyle devam edecegini sanmiyorum,iyi oyunlar geliyor yavas yavas da olsa vita tarafina.ps4 cikisi beraber vita ucusa gececek zaten..

E3'de vita icin baya agirlik verilecegi yonunde haberler var,kim bilir belki guzel bir bundle filan da aciklarlar yada mem card fiyat indirimleri lol.psp olayi gibi olacak bence kesinlikle,oda ilk senelerinde dokuluyordu..

bitane duzgun exclusive oyun lok listede, yeni çıkıcak oyunlar hele

hatta yeni oyunları deconstruct ediyim

VK- marvellous entertainment shit that nobody cares
Ys- adamalr steam publisher oldular, butun oyunalrı steame cıkarıyorlar artık
muramasa- wıı de oynadık zaten
final fantasy x ile x-2 - ps2 ilk aldıgımda oynadıgım oyunu niye bida oynıyım? bide ustune ps3 release de varken vitaya ne gerek var?
killzone- ps3
arkha morigins spinoff - 3ds içinde geliyor
tearaway - shit that no one cares about
lego shit - PC dahil her platforma geliyor zaten
Dragon's Crown - meme kısmını gecıyımde zaten ps3 ede gelıyor

eee ne oldu şimdi? yeni gelicek oyunların yarısından fazlası ps3 e çıkıyorken neden vita aldımki ben?

alttaki oyunlar cok daha kotu, yarısından fazlası ps3 port veya spinoff zaten kalanalrda remake

soul sacrifice hariç bitane bile duzgun oyun yok ki onunda ne kadar duzgun oldugu tartısılır

nintendo için oturup liste yapıyım bende vita gibi, adamlar oyun diye ben10 ve maykıl ceksin falan koymuslar sırf kalabalık dursun diye asdfasf

paticikte ozellikle konsola yaklaşımımız "alalım oyun oynayalım onda yaaay!" değil!, nede mustard race geyıklerine giriyoruz

benim konsol alma sebebim başka platformlara çıkmayan oyunları oynayabilmek tamamen, eger bir konsol bana piysadayken minumum 15-20, gelecek içinde 20 ustu exclusive oyun vaadedemiyorsa o konsola zırnık koklatmam

iksboks almama sebebim tamamen bu, halo ile gears of war hariç kaçırdıgım oyun bile yok ki onlarda eksik olsun zaten lol

nintendo fanboyu değilim ama konsollarını alıyorum cunkı bana en cok exclusive oyunu nintendo veriyor her jenerasyon ve adamlar kendi oyunalrını inatla cıkarmıyorlar baska yerlere

wiiu almamamın sebebide bu misal oyun yok cunkı ve 3ds ile paralel gidiyor oyunlar zaten

seni sistemi almaya yoneltecek oyun olmayabilir 'suan' gelecekler ilgini cekmiyor da olabilir.3ds tarafinda bana gore fire emblem disinda sistemi aldirtacak baska oyun yok ki lanet oyun aldirtida bize sistemi lol.port/multi/remake olayina girmeye gerek yok,iki tarafta da yeterince mevcut heh.

sam guzel deginmis bazi noktalara.bence sony'nin en buyuk hatasi mem card'lari tuketiciye dayatmasi oldu.4/8/16 yetmiyor 32 almak sart,fiyat 100 dolares! aletin yari fiyati,iste bu sacmaligin daniskasi,psp'de 16gb dahili kapasite vardi zaten lol.

bati'da vita'nin surunmesinin en buyuk nedenlerinden biri su mem card sacmaligi.alet satamiyor,sony guzel bir bundle vs duyursa kapis kapis gidecek alet.sony aptal degil bunun farkinda bir sekilde satin aldirtacaklar o aleti!

vita=mature dedicated handheld

3ds hedef kitlesi zaten 6-12 yas arasi sdsdfsd

sony handled piyasasindan neden cekilsin? psp ayni vita gibi surunurken birden ardi ardina oyunlar cikmaya basladi,o zamanki rakibi DS'i gecebildi mi dersen o ayri bir tartisma konusu lel.

anlatmak istedigim 3ds suan ustun ona birsey demiyorum,ama bu durum uzun surmicegini dusunuyorum.2013 listesine bakiyorum,bir tek fire emblem zaten onun icin sistemi aldik,ééé baska oyun yok.belki 3ds mevcut diye bir iki oyuna daha bakabilirim ucuza bulablirsem tabi full price vermem.

nintendo'nun biz oyun severler icin(sexdice haric lal)yeri buyuk,zamaninda endustriyi kurtardi adamlar otesi yok ama su mevcut politikalarini degistirmeleri gerekiyor artik,elite fanboylar tarafinda savunuluyor hala ama o tarafta da kredileri tukenmek uzere bkz: wii u .yakindir tepe taklak olacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...