Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

STSL: Beşiktaş - Galatasaray 20.11.2011 @ 19:00

Robert_Poche

Öne çıkan mesajlar

Rewendor said:

DarKRideR said:

durduk yerde olmadı bunlar şunu kabul edin artık.

Kusra bakma abicim, durduk yere oldu bunlar. Taraftarı ilk kızdıran şey ne? Adamın kendini yere atması. Futbolda var mı bu? Var.

Taraftar ne yaptı? para çakmak attı. Kabul edilebilir mi? Edilemez.

Eboue naptı? yediği maddeye abartılı tepki verdi kıçına gelene kafasını tuttu. Etik mi? tartışılır. Hakemin dikkatini çekmek ve kafasına eşya atanları cezalandırmak için yapılmış bir hareket.

Taraftar ne yaptı? Küfretti. Kabul edilebilir mi? Edilemez.

Eboue naptı? Taç kullanmaya gitti. Amaç neydi? Tahrik. Ama adam hareket çekmedi, küfür etmedi, gidip taraftarı dövmeye kalkmadı cantona tekmesiyle dalmadı, tükürmedi bir şey yapmadı. Taç kullanıyor adam. İnadına mı? İnadına. Sinir olsunlar diye, hakem görsün de ceza versin diye. Ortalığı gerer mi, gerer. Peki agresif bir hareket mi? Değil.

Taraftar ne yaptı? daha çok eşya attı. Kabul edilebilir mi? Edilemez.

tahrik etmek ve tahrik etmek için her türlü çirkefliği yapmak normal (bkz:gslı) yani nasıl bir kafa yapısı bu yaw, zaman geçirmek futbolun içinde vardır evet ama tahrik edicidir. üstelik zaman geçirdiğin için ıslıklanıyor ve bu ıslıklara çeşitli hareketlerle tepki veriyorsan daha da tahrik edicidir.

tahriklerin sonunda ne oldu, beşiktaş taraftarlarında 1 tane öküz sahaya pet şişe attı, o sahaya atan öküze herkes küfür ederken, atmayın diye bağırırken, eboue birden sanki yüzüne gelmiş gibi tamamen sahtekarca kıvranmaya başladı,amaç nedir sende yazmıssın "Sinir olsunlar diye, hakem görsün de ceza versin diye" bütün bunlar sana göre normal gayet futbolun içinde bu yapılanlar sonrasında taraftarın sahaya bir şeyler atması kabul edilemez he:) süper yaw
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

DarKRideR said:

durduk yerde olmadı bunlar şunu kabul edin artık.

Kusra bakma abicim, durduk yere oldu bunlar. Taraftarı ilk kızdıran şey ne? Adamın kendini yere atması. Futbolda var mı bu? Var.

Taraftar ne yaptı? para çakmak attı. Kabul edilebilir mi? Edilemez.

Eboue naptı? yediği maddeye abartılı tepki verdi kıçına gelene kafasını tuttu. Etik mi? tartışılır. Hakemin dikkatini çekmek ve kafasına eşya atanları cezalandırmak için yapılmış bir hareket.

Taraftar ne yaptı? Küfretti. Kabul edilebilir mi? Edilemez.

Eboue naptı? Taç kullanmaya gitti. Amaç neydi? Tahrik. Ama adam hareket çekmedi, küfür etmedi, gidip taraftarı dövmeye kalkmadı cantona tekmesiyle dalmadı, tükürmedi bir şey yapmadı. Taç kullanıyor adam. İnadına mı? İnadına. Sinir olsunlar diye, hakem görsün de ceza versin diye. Ortalığı gerer mi, gerer. Peki agresif bir hareket mi? Değil.

Taraftar ne yaptı? daha çok eşya attı. Kabul edilebilir mi? Edilemez.

abi son kez diyorum,

Taraftarın yaptığı kabul edilebilir birşey değil. Bunu bir kez daha başka birinin tekrarlamasına gerek yok. Biz bunu yapanları bile zaten içeride ıslıkladık. Gidip birkaç grup çapulcunun yaptığını bir topluluğa mal edemezsiniz. Bunu yaparsanız da en az o adamlar kadar seviyesiz olursunuz.

TV kameralarından siz olayın sadece senin anlattığın kısmını biliyorsun. Ben diyorum ki bu adam sürekli kışkırttı taraftarı, maçtaydım. Tamam belki kapalı tarafında değildim fakat karşı tribünden bile bu adamın yaptıklarını çok rahat görebiliyordun.

Sen diyorsun ki sadece zaman geçirdiği için bunlar oldu. Veya kendini yere bırakıp faul aldırdığı için diyorsun. Bunları GS'de başka adamlarda yaptı.

Muslera 60. dakika da ayağında 15 saniye top tuttu, zaman geçirdi. Taraftar ıslıkladı geçildi. Ona niye kimse kaymadı? Ona niye çakmak atılmadı? Ona niye küfredilmedi ?

Niye sadece Eboue ve Engin?

Melo çok sert fauller yaptı, maç sonunda yaptığı hareket dışında ona niye laf edilmedi ? Melo diyoruz, GS'deki en çirkef adamdır. Geçmişi de ortada...

Hani şunu kabul edin, orada birşeyler oldu ki bu olanlar oldu. Herşeyi TV'de göremiyorsunuz, görenlerin hepsi kışkırtma var diyorda TV'de bunlar gösterilmedi diye, tersini diyenlere yalancı diyorsunuz resmen

KAbul edin abi, sadece Eboue'nin olanlara sebep olacak şeyler yaptığını kabul edin. Biz taraftar gruplarının yaptığı şerefsizliği nasıl kabul ediyorsak sizde şu maçta Eboue'nin kışkırtma yaptığını da kabul edin. Şurada sayfalardır şu yüzden tartışıyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor yorum çok taraflı olmuş. Ebue'nin yaptıkları da taraftarın yaptıkları da hoş değil, ama ikiside olan şeyler, taraftar o kadar tahrik edilirse atar. Yapılan doğru demiyorum ama doğal. Ancak Ebue'nin ki "tartışılır" hareketken, taraftarın ki "kabul edilemez" hükmünde olamaz yani. Eşit derece de nahoş hareketler bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Rica ediyorum sadece şişe atıldı Eboue abarttı demeyin. Çakmak da yağıyor aynı zamanda, videoda var. Evet bende gördüm atma diyenleri. Onlara rep'imi verdim zaten. Ama çakmak da atılıyor adama aynı anda, biri isabet etmiş bile olabilir tam bilemiyoruz, sonraki aşamada sırtında patlıyor zaten. Adamın korkması tacı atmaması da normal.
Sosyal ağlarda paylaş

Engin ve Meloya en az 3 ay ceza gelmesi gerekiyor, nouma olayında tek fark eli şorta sokmuştu o niyet, anlam hep aynıydı ve 7 ay ceza aldı.Sonra yetmedi kulupte gönderdi, asıl sebebi tabi ki baskıların aşırı derecede olmasıydı.Şimdi aynı tutumu engin ve meloya karşı gs taraftarı yönetimi, iş adamları varsa genelkurmay başkanı, milletvekilleri, başbakanlık, cumhurbaşkanlık, medya şu bu herkesten bekliyoruz.zamanın GenelKurmay başkanı beşiktaş üyeliğimi iptal ederim demişti.Görüntüler çok net bakalım futbolculara gelen cezalar, gs yönetiminin futbolcularına cezası ne olacak veya gs taraftarının tepkisi ( veyahut sevgisi mi diyelim ) ne olacak görücez...Ek olarak Eboue ye zaman çalmadan tepki gösterip attıkları maddelerle onun kadar zaman geçiren tribündeki sahte beşiktaşlılarıda tebrik ederim bu kadar mal olunmazdı başardınız.Kulubede versinler en az 5maç ceza.Onlarda uzak kalır beşiktaştan bizde rahatlarız bi süre.

Edit: imla
Sosyal ağlarda paylaş

Sahada ne olursa olsun sahaya bir şey atmayacaksın, bu kadar basit. İnsanlıktan nasibini almışsan, sahaya bir şey atmayacaksın. Atan da insan değildir. Artık suç kendisinde mi, onu adam edememiş ailesinde mi orasını bilemem.

Oyuncunun zaman geçirmesi tahrik edici falan değil. Kaldıramıyorsan maça gitmeyeceksin, maç izleyecek kadar bile insan olamamışsın demektir. Adam kendini yere atıyor, zaman geçiriyor. Dönüp annene küfretmiyor, sana tokat yapıştırmıyor.

Ve evet, eğer sağına soluna madde yağmaya başlarsa tabii ki bunları hakemin gözüne sokmak için her şeyi yaparsın. Kimisi abartılı tepkilerle kendini yere atar, kimisi gider maddeyi eline alıp hakeme verir. Tuncay zamanında atılan suyu alıp içmişti hatta. Karşında insanlıktan nasibini almamış bir kitle kafana gözüne bir şeyler atıyorsa tabii ki ceza almaları için her şeyi yaparsın.

Hareket yapma olayına girmeyeceğim ne maç sırasında TV'de ne de sonrasında gazete veya televizyonlarda hiçbir görüntü ya da haberine rastlayamadım. Burada bahsi geçince açıp youtubedan video izledim, yine bir şey göremedim.

Son olarak bi tane adam bişi attı onu da ayıpladılar falan gibi kolpalar sıkmayın:

http://www.youtube.com/watch?v=pw_NCRywyDY

Adam yerde yatarken ilk atılan pet şişeden hemen sonra 2-3 madde daha atıldığı, daha sonra da sayıların arttığı görülüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

abi son kez diyorum,

Taraftarın yaptığı kabul edilebilir birşey değil. Bunu bir kez daha başka birinin tekrarlamasına gerek yok. Biz bunu yapanları bile zaten içeride ıslıkladık. Gidip birkaç grup çapulcunun yaptığını bir topluluğa mal edemezsiniz. Bunu yaparsanız da en az o adamlar kadar seviyesiz olursunuz.

TV kameralarından siz olayın sadece senin anlattığın kısmını biliyorsun. Ben diyorum ki bu adam sürekli kışkırttı taraftarı, maçtaydım. Tamam belki kapalı tarafında değildim fakat karşı tribünden bile bu adamın yaptıklarını çok rahat görebiliyordun.

Sen diyorsun ki sadece zaman geçirdiği için bunlar oldu. Veya kendini yere bırakıp faul aldırdığı için diyorsun. Bunları GS'de başka adamlarda yaptı.

Muslera 60. dakika da ayağında 15 saniye top tuttu, zaman geçirdi. Taraftar ıslıkladı geçildi. Ona niye kimse kaymadı? Ona niye çakmak atılmadı? Ona niye küfredilmedi ?

Niye sadece Eboue ve Engin?

Melo çok sert fauller yaptı, maç sonunda yaptığı hareket dışında ona niye laf edilmedi ? Melo diyoruz, GS'deki en çirkef adamdır. Geçmişi de ortada...

Hani şunu kabul edin, orada birşeyler oldu ki bu olanlar oldu. Herşeyi TV'de göremiyorsunuz, görenlerin hepsi kışkırtma var diyorda TV'de bunlar gösterilmedi diye, tersini diyenlere yalancı diyorsunuz resmen

KAbul edin abi, sadece Eboue'nin olanlara sebep olacak şeyler yaptığını kabul edin. Biz taraftar gruplarının yaptığı şerefsizliği nasıl kabul ediyorsak sizde şu maçta Eboue'nin kışkırtma yaptığını da kabul edin. Şurada sayfalardır şu yüzden tartışıyoruz.

Ya zaten eboue çok temiz adam demiyorum ben de, numaradan yatması falan ortada, herhangi bir yerde olayını görmedim ama dediğin gibi tahrik etmişse de etmiştir evet. Hoş değil çirkin. Ama bahane değil bunlar, onu diyorum ben de :)
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Rewendor yorum çok taraflı olmuş. Ebue'nin yaptıkları da taraftarın yaptıkları da hoş değil, ama ikiside olan şeyler, taraftar o kadar tahrik edilirse atar. Yapılan doğru demiyorum ama doğal. Ancak Ebue'nin ki "tartışılır" hareketken, taraftarın ki "kabul edilemez" hükmünde olamaz yani. Eşit derece de nahoş hareketler bence.

bak işte buna da katılmıyorum.

Taraftarın ki tek kelime ile kabul edilemez. Taraftarsın sen, takımını desteklemeye gidiyorsun.

Orada yaptığın hareketle stadın kapanacak, para cezası alacaksın. Kulübe zararı kendin veriyorsun. Kimseyi cezalandırmıyorsun.

Kışkırtan adam bunu kasten yapıyor. Eboue taraftardan şişe, çakmak yedi diye akıllanmayacak. Yine yapacak, adam bunların olmasını istiyor çünkü. Senin takımın ceza yiyecek, sağda solda işte burada olduğu gibi taraftar profilin aşağılanacak. Kulübün itibari zedelenecek.

Ha sana ne olacak? Bunu yapan adamlar polis tarafından evinden alınacak. Maçlara düzenli gidenler görüyordur. 5-6 polis her tribünü sürekli kameraya alıyor. Bunlar yüz tanımadan sonra gidip evlerinden alınıyor, cezaları kesiliyor. Umarım büyük ceza yerler, biraz da dayak...

Taraftarın yaptığı herşeyden önce Beşiktaş cephesinde kabul edilemez birşey, ötesini geçtim ben
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Eboue'nin yaptıkları da hoş değil evet. Ama Eboue'nin yaptıkları normal ve herhangi bir suç olmayan şeyler. Adam vakit geçiriyor (bugün izlediğiniz maçların %80inde benzer şeyler görürsünüz), ve aldığı darbeye abartılı tepki veriyor (yapılan faulden tut atılan yabancı maddeye hatta hakem kararına dahil abartılı tepki veren yüzlerce futbolcu videosu koyabilirim isterseniz). Bunlar zararsız, futbola dahil hareketler. Zaman geçirmek bir taktiktir, yedirebilirsin ya da yediremezsin. Abartılı tepkiyse bir savunma mekanizmasıdır, hakemin gözüne sokmaya çalışırsın. Yoksa emin olun o futbolcular yapılan faullerin %50sinden fazlasında yere düşmeden devam edebilecek durumdalar.
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

abi çıkıp gstv'den video koyup, palavra ile suçluyorsun ya bizi ...

neyse abi devam edin.

Abi palavra diyorum da GSTV'den olması bir şeyi değiştirmiyor ligtv görüntüsü onlar. Bak görüyosun, darbeleri yedikten sonra geliyor Simao. Adamlar oturup bluescreende baştan çekmemişlerdir heralde sahneyi :D
Sosyal ağlarda paylaş

yahu adam zaman gecirdiği için ıslıklanıyor, bak kufur yok ıslıklanıyor, ve bu adam ıslıklandığı için tribünlere hareketler yapıyor ufak hareketler bunlar, insallah birileri çekmiştirde çıkar ortaya, bu da taraftarı tahrik ediyor,

yahu zaman geçirmek tabiki futbolcun içinde vardır , ben şahsen benim takımım sahada zaman geçirmeye yönelik bir hareket yaptığında deliriyorum, ha bazı takım taraftarları bunu normal karşılayabilir, ama ben ve benim gibi birçok beşiktaşlı bunu kabul edemiyoruz, 2-1 önde olduğumuz fener maçında, cenk böyle bir kaç yavaş hareket yapmıştı, kapalıdan aynı onda oyna lan vur ulan diye sesler yükseldi, biz taraftar olarak bunu kabul edemiyoruz yapanada uyuz oluyoruz ve tepki gösteriyoruz,

gs da zaman geçirdiği için ıslıklanıyordu sadece, fakat eboue buna hareketlerle tepki veriyordu, e bu tepkilerde tahrik etti seyirciyi, 30 bın kişi var orda 30 bin kişinin içinde mutlaka 5-10 tane öküz çıkar bir şeyler atar, he insanlar o atanları durdurmaya çalışıyordu fakat eboue tamamen saygısızca ve ahlaksızca sırf insanları daha da kızdırmak için tahriklere devam etti, ve iş çığrından çıktı, sahaya birşeyler atanlar ne kadar suçluysa, o insanları bu hale getirecek derecede çirkeflik yapan adamda o kadar suçludur. bunun savunması olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

DarKRideR said:

abi çıkıp gstv'den video koyup, palavra ile suçluyorsun ya bizi ...

neyse abi devam edin.

Abi palavra diyorum da GSTV'den olması bir şeyi değiştirmiyor ligtv görüntüsü onlar. Bak görüyosun, darbeleri yedikten sonra geliyor Simao. Adamlar oturup bluescreende baştan çekmemişlerdir heralde sahneyi :D

abi ben darbeleri yedikten önce geliyor demedim ki zaten, gitmemesi gerekirken oralara gidip darbe yiyor. Sonra gelip Simao uzaklaştıyor bu yine oraya yönelmeye kasıyor.

GSTV'de verilen görüntüler çok sınırlı, birde arkada diyor ahlakıyla sporculuğuyla her yerde övgü alan diye. BU adam son 2 yılda ingiltere'de sahaya çıktığı her maçta arsenal taraftarı tarafından ıslıklanıyordu. Sebep neydi? Ben yanlış hatırlamıyorsam kötü performansından sonra ıslıklandığı için kendi taraftarına hareket çekti diye.

Onlar kaç sezon affetmediler bunu, burada da devam ediyor işte huyuna
Sosyal ağlarda paylaş

Tahrik edip hareket yapıyor diyorsunuz (son 1 saattir çıktı bu ortaya), Eboue ikili mücadele sonrası yerde hakeme bakıyor (video), ayağa kalkmaya çalışıyor hatta..Sonra pet şişe çakmak geliyor, ne ara yaptı bu hareketleri, hakikaten merak ediyorum çünkü...
Görüntüler LigTV görüntüleri bu arada, adamlar Melo'nun snapshotunu almışlar 189741987 kamera varken Eboue'nin kılını kıpırdatmasını da çekerler sanırım...
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

GSTV'de verilen görüntüler çok sınırlı, birde arkada diyor ahlakıyla sporculuğuyla her yerde övgü alan diye. BU adam son 2 yılda ingiltere'de sahaya çıktığı her maçta arsenal taraftarı tarafından ıslıklanıyordu. Sebep neydi? Ben yanlış hatırlamıyorsam kötü performansından sonra ıslıklandığı için kendi taraftarına hareket çekti diye.

Sebebi başka. Kritik bir maçta saçma kırmızı kart gördü takımını yaktı diye ıslıklandı sürekli, o gün ipi çekildi.
Sosyal ağlarda paylaş

Eboueye madde yağarken sanırım 2. defa maddeler atılmaya başladığında, onun hareketler tam kolbastı hareketleri.Bir de sağlık görevlileriydi snaırım kenardakiler adamların eboueye kılını kıpırdatmadan bakışları vardı, napıyo la bu monkey der gibi pardon napıyo la bu zenci der gibi bakıyolardı.Sonuç olarak Eboueye bişey olmayacak vicdanlarımızda çirkef futbolcu olarak hatırlanacak, Beşiktaşta güzel bi ceza alır zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Ne alakası var ya?...Bakar mısın tekrar görüntülere, adamın sırtına geliyor çakmak ve yağıyor..
Adam fazla korkmuş olabilir, atılma ihtimali bile korkutuyor olabilir. Bunda garip olan ne var afedersin.

Gerçi aklın sıra maymun lafını araya sokmuşun espri yaptığını zannederek, cevap vermem hata olur..

Şu videoya bir daha bak, kolbastıyı konuşalım...

http://www.youtube.com/watch?v=pw_NCRywyDY&feature=player_embedded#!
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Yine darkrider yine hatali bilgi. Liseli halimle ders veriyor gibi olmasin hasa ama yanlis biliyorsun. ;p

Eboue sacma bir kirmizi kart gorup macin icine ettiginden tepki aldi.

zaten su anda sosyal medyada dunya capinda eboue'ye buyuk destek var, arsenal taraftari da eboue'ye sahip cikiyor hatta. bjk tv'ye cikan bir densiz yuzunden hic olmayan birseyi de bulastirdik ulkeye, irkcilik.
Sosyal ağlarda paylaş

Çakmak ve yarı dolu su şişesi geldiğinde görmüştüm zaten maç oynanırken, tekrarını izlememe gerek yok, sen neye kızdın anlamadım? Korkak demedim ki adama.Sağlık görevlileri hiç hareket etmeden ona bakarken hareketleri kolbastı gibiydi :D Hani eboueyi eleştirme olarak algılama bunu, beşiktaşlıda yapsa o hareketleri anormal olarak görücek biri olmaz sanırım, kaçmasaydı da kafasına gelseydi gibi bişey yazmadım zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Kızdım, çünkü ne var ya bunda der gibi yazmışsın. Halbuki adama hakkaten birşeyler geliyor. Yani adam hakikaten korkuyor da olabilir, İngiltere'de top oynamış adam, böyle şeylerin olabileceğini tahmin bile etmiyor olabilir.

Eboue maçta taraftara ne yaptı onu bilemem. Ama şu videolarda ben pek tahrik göremiyorum, kimse kusura bakmasın.
İşi Beşiktaş maçı kazanacaktı da Eboue katletti, ondan taraftar sinirlendiye bile getirenler var ki alakası yok. Kazanacak Beşiktaş her türlü atardı 3 tane ilk yarıda. Adamın bilerek kendini yere attığını hatırlamıyorum, videoda da ikili mücadelede yerden ayağa kalkacakken geliyor maddeler. Öncesinde ne yaptı bilmiyorum, izlerken de Eboue rakibi tahrik ediyor yahu dememişim demekki...
Ki genelde kendi takımımındaki oyuncuların aldatmaya, tahriğe yönelik hareketlerini hiç sevmediğimi söylerim. Ama o kadar abartılacak şeyler göremedim ben. Eboue için konuşuyorum...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...