Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vicdani ret de geliyor(muş)

Sleeep

Öne çıkan mesajlar

Adalet Bakanı Ergin'den açıklama;

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, vicdani ret konusunda Milli Savunma Bakanlığının bir çalışma hazırladığını belirterek, ''Bu hafta içinde olmazsa önümüzdeki hafta içinde karar aşamasına gelinmiş olacak. Çok kısa süre içinde bunu Bakanlar Kurulunda görüşeceğiz'' dedi.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/687959-vicdani-ret-de-geliyor

e bedelli niye çıkartıyorsun ki o zaman reddeder herkes freesi varken :D
Sosyal ağlarda paylaş

Bedava genç iş gücü devlet için işte... Öğretmen çıktın mesela üniversiteden, açığı 2 seneliğine bedavadan kapatacak işte. Mükemmel bir uygulama. (Mali açıdan)

Ama bunu büyük ihtimalle branşlarda sınırlı tutacaklardır. Geri kalanı saçma sapan noktalarda gardiyan, çaycı, hademe, çöpçü, temizlikçi, hasta bakıcı, lavmancı falan...

Hadi branş üzerinden çalıştırılırsan neyse de noter memuru olursan ne kötü be abi... :D
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

1 qylık askerlik çıkarsa çok az kişi red olayına gider. İleride ben reddettim demek istemeyebilir birçok kişi onun yerine 1 ay askerlik yapar paşa gibi anlatır.

AB uyum mevzularına göre sene bitmeden vicdani ret olayını yasalaştırmaları gerekiyor diye duydum ben.

Vicdani ret olayından hemen önce de bedelliyi koyarak olabildiğince çok para toplamaya çalışıyorlar sanki. Vicdani ret yasalaştıktan sonra bedelliye olan talep kısmen de olsa azalacaktır.

Öte yandan kamu hizmetinin de tanımlanması lazım, ne kadar süreyle ve neye göre belirleneceği falan.
Sosyal ağlarda paylaş

ZaugnaKhaldun said:

Absolut said:

1 qylık askerlik çıkarsa çok az kişi red olayına gider. İleride ben reddettim demek istemeyebilir birçok kişi onun yerine 1 ay askerlik yapar paşa gibi anlatır.

AB uyum mevzularına göre sene bitmeden vicdani ret olayını yasalaştırmaları gerekiyor diye duydum ben.

Vicdani ret olayından hemen önce de bedelliyi koyarak olabildiğince çok para toplamaya çalışıyorlar sanki. Vicdani ret yasalaştıktan sonra bedelliye olan talep kısmen de olsa azalacaktır.

Öte yandan kamu hizmetinin de tanımlanması lazım, ne kadar süreyle ve neye göre belirleneceği falan.

muazzam bi ironi.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...