Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bir Spora başladım başlığı da benden

liberal

Öne çıkan mesajlar

Şimdik..

Öncelikle bi geçmişe gideyim; 6 sene halı sahada düzenli olarak futbol oynadım (prof. manada değil), sahalarda büyüdüm, bir yuva olarak gördüm oraları. Bunun yanında bisikletim de vardı 3-4 sene de onu sürmüştüm ergen yıllarımda. Herşeye rağmen benim bacak bacaktır maşallah. O dönemden kalma sağlam bacaklarım vardır. Vurdum mu kırarım, acımam.

Gel gelelim günümüze. Son 2 sene düzenli spor yapmadım, halı sahalara yine gittik ayda yılda bir, koşmadım, yedim içtim gezdim.Şu an 72.5 kiloyum(sebebi ergenlik yıllarında takınılan ye babam ye modu) ve son 2 senedir de 70-73 arası dans ediyorum. Yani ne kilo alıyorum ne kilo veriyorum. Hazır böyle bir durum varken ben bu vucudu olması gerektiği boyuta fixleyim. 3 kilo alırım 3 kilo veririm bu problem değil sonra zamanla göbek kası falan yaparım acelemiz yok. Normalde 63 kilo civarı olmam lazım kassız. (1.5 yıl önce salona yazılmıştım kütle zırt pırt boy kilo cıkarttılar bi değer onda yağsız 63~ yazıyordu ama iki kere gidip bıraktım. Aşırı değil ama kalçam ve göbeğimde yağ var. Hani 10 kilo fazlan nedir demeyin heralde en kötü şey insanın böyle şişman olmayıp ama aynı zamanda fit olmayan fiziğidir. Şişman göstermiyorum ama öyle göbek açık gezemem. Çok kötü lan :(

Salona yazıldım ve 3 gündür düzenli olarak gidiyorum. Vucüt kasmıyorum. Onun yerine ilk önce zayıflamak, fit olmak istiyorum. Bu kıç bu göbek bi gitsin o yüzden size danışıyorum. 3 gündür kendimi deniyorum, nefesimi açıyorum falan. Muhtemelen haftada 5 gün gidebileceğim düzenli olarak. Salonda ortalama 2 saat harcıyorum ve 30 dk cardio (302 kalori yakıyorum şimdiki hız ve levelda), 30 dk weight loss kasıyorum (yine 300'e yakın kalori de bunda yakıyorum). Bir kaç güne level yükselterek sınırları yükselteceğim biraz. (şu makinelerde olan programlara göre koşuyorum, özel bi programım yok. Cardio olsun, hills olsun, weight loss olsun). 30 dk civarı bisiklet sürüyorum bacak kaslarını hayvanlaştırmak için. Ön bacak kasları dinmiş onları tekrar açmaya çalışıyorum.
Bu günden sonra 20x4 mekik kasmayı da ekleyeceğim programa. Yani 2 saat salondayım.

Yaptığım yanlış bişey var mı ya da öneri falan? İlk önce kardiyo koşup sonra weight loss'a geçiyorum doğru mu bu? Gider gitmez bisikletten mi başlayayım? Ne yapayım, ne yapmayayım.

p.s.: cardio ile 300 kilo veriyorum. Aynı levelda weight loss kasarak 270 kilo civarı veriyorum. Şayet weight loss, kilo verdirmeyecekse niye koymuşlar la onu oraya.
Sosyal ağlarda paylaş

steady state cardio da uzun süre(en az 20 dakka diyelim) sürdürülebilir bir aktiviteyle yapılır. adından da belli olduğu gibi şiddet(intensity) azdır.
örnek: jogging, tempolu yürüyüş

HIIT de ise şiddet yüksektir. en kolay örnekle açıklıycam. 1 dakika depar atıp 1 dakika jog yapıp ardından tekrar 1 dakika depar atmak ve bunu sürdürmek HIIT tir.

steady state yapılırken harcanan kalori HIIT e göre daha yüksek ama HIIT EPOC(excess post-exercise oxygen consumption) ı arttırdığı için daha etkili olduğu düşünülüyor. EPOC un çok yalan bir şey olduğunu söyleyenler de var biraz daha araştırma lazım bu konularda.

bi araştırmada HIIT in steady state e göre 9 kat daha etkili yağ yaktığını gözlemişlerdi. ama sanmayın ki HIIT holy grail.

HIIT in sinir sistemine etkisi büyük, çok yorucu. obezler tarafından yapılamıyor. haftada 3 ağırlık,3 HIIT yapmak her babayiğidin harcı değil vücudu zorluyor. kilo vermeye çalışırken hipo-kalorik beslenmede vücuda bu kadar yüklenince toparlanmak zor.

aç karnına tempolu yürüyüşün ise hiçbir yoruculuğu yok. haftada 6 kez ağırlık da kaldırsan sabahları yürüyüş yapabilirsin bir etkisi olmaz. ve çok güzel yağ yaktığını söyleyen bir sürü tanınmış trainer var.

ikisini birleştirip aç karnına HIIT yapmak gibi bi düşünce olmasın çünkü yağdan çok kas yakarsınız. wot uzun oldu kapıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

Sabahları en iyisi LISS tipi calismak. HITT tipi cardio hafta 3 ü geçmesi önerilmiyor pek. İleri seviye vucutcuların on season da bolca uyguladığı bir tip. İdman süresi kısa olduğundan kas kaybını da önledigi(minimuma indirdiği) idda ediliyor.

Eger aşırı kilo sorunu yoksa önce agirlik antrenmanı ardından 15 dk lık HITT tipi cardio çok güzel sonuçlar veriyor genelin tercih ettiği yöntem bu.

Ek olarak HITT tipi agirlik antrenmanı da var. Cardio nun falan lafı olmaz yani bunun yanında o derece ölümcül programlarla calisanlar var. HITT tipi bacak idmanı yapın bir kere becerebilirseniz eger anlarsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben aç karnına güç çalışması + 30-30 20 dk hiit yapıyorum. Kas filanda yakmış değilim. Kas yakmak için inanılmaz uçurumlar olması gerekiyor giren ve çıkan kalori arasında ve bunun nerden baksanız 1-2 ay sürmesi gerekiyor. Fakat benim yaşadığım son gelişmelere göre benim gibi kas kütlesi henüz yeterince gelişmemiş kişilerin güç çalışması yapmasına gerek yok. Şu an ki hedefim klasik kas kütlesi kazanma + yağ yakma programı. Tabi bunu serbest ağırlıklar ile yapacağım makinalarda kaslarımı izole etmek istemem :)
Sosyal ağlarda paylaş

dambılla en iyi gogus hareketi hangisidir

ben spor salonu tribine hiç giremediğim için kendim spor yapmayı seviyorum

bikaç aydır kıç büyüttüm yine.sabahları sahile koşmaya akıp.evde de mekik ve dambıl kasayım diyorum.mekik aleti var.dambılda 10 kiloya kadar var

yutuptan daha önce bi kaç video bookmarkladıyıdm ma eski laptopta kaldı hatırlamıyorum videoları

ayrıca koşu bandımda var ev spor salonu mubarek
Sosyal ağlarda paylaş

Soris, ne kadar aç karnına yapıyosun? aç karından kasıt sabah kalktığında kahvaltı dahi etmedense(ki benim kastım o) kas yakmak dediğim şey olur. kas yakmaktan kastım tabii ki protein sentezi negatife geçip kaslarının küçülmesi değil ama katabolizmin artması. protein senteziyle yıkımı arasındaki fark ne kadar çoksa o kadar kas yaparsın. sabah zır açken yaptığın ağır sporlar yıkımı arttırır yani yavaşlatır kas yapmanı.
aç karnına çalışmayı öneren programlar(fasted training) BCAA takviyesi öneriyolar ki ben de aç karnına çalışıyorum. alıyorum BCAA mı veya bir ölçek wheyimi öyle çalışıyorum. bir ölçek wheyde 6 gram mı ne BCAA var

bi de noldu starting strength yapıyodun? bence doğru yoldu
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Ben aç karnına güç çalışması + 30-30 20 dk hiit yapıyorum. Kas filanda yakmış değilim. Kas yakmak için inanılmaz uçurumlar olması gerekiyor giren ve çıkan kalori arasında ve bunun nerden baksanız 1-2 ay sürmesi gerekiyor. Fakat benim yaşadığım son gelişmelere göre benim gibi kas kütlesi henüz yeterince gelişmemiş kişilerin güç çalışması yapmasına gerek yok. Şu an ki hedefim klasik kas kütlesi kazanma + yağ yakma programı. Tabi bunu serbest ağırlıklar ile yapacağım makinalarda kaslarımı izole etmek istemem :)

aç karnına derken ? tam olarak hangi saatlerde yapıyorsun güç antrenmanını? Powerlifting kastediyorsan eger aç karnına yapmak oldukca yanlis olur.

Kas yakma olayı pro olmayanlar için zor tabi devasa hacimlerde olmadığımız için diyette extreme degisiklikler yapılmadığı sürece sorun olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...