Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

van`da atv taslandi

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

burada müdahale etmem lazım. hani kendi düşüncelerimden uzak şekilde müdahale etmem gerekiyor.
keza abi adamların "geleneksel" tepki biçimi taşlama, yıkma, yakma, pekmez akıtma olarak anlaşılıyor sam'in ve suark'ın son yazdıklarından.

yani ne bileyim, atv'nin ve müge anlı'nın yayınına karşıyız diyebilme, diyalog kurabilme, şiddet içermeyen bir tepki verebilme becerileri yokmuş gibi görünüyor.

e bu da ırkçılık oluyor keza bu şu demek olarak anlaşılabilir "bu adamlar sadece taşlar, araç yakar, dağa çıkar, can alır, konuşmayla işi çözemezler" gibi anlaşılabilir.

allah için ne istanbula gelip atv'yi taşlayacaklar yahu.

senin benim gibi düşüncesini ifade edebilen insanlar yahu..

hani o "adam otobüse atlayıp istanbul'a gidip atv binasına saldırsın. ok." cümlesi aşırı yakışıksız kalmış. komplebi gruba böle bişi demek çirkin durmuş. editlemiyorum ama hoş değil. söylemem gerek bunu.

aman dikkat.
Sosyal ağlarda paylaş

Kadın boş bulunup söylemiştir. Haber koordinatörü özür diledi zaten. Daha olayın bokunu çıkarıp illa orta çağdan fırlama kafayla tepki verecek durum yok bence. Kadından bağımsız kendi ekmeğine bakan kameramanın suçu ne ayrıca. Her şeyi geçtim sivillere taş falan atmak nedir yani? Oluşan durum kötü, insanlar kötü durumda tamam ama az medeniyet yahu. Spiker aptallık yaptıysa taş atarak sende suçlu duruma düşüyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Demirtaş, grup toplantısının ardından Van'da basın mensuplarına yönelik saldırılara ilişkin bir soru üzerine ise şunları kaydetti:

''Böylesi dönemlerde medyaya önemli görevler düşüyor. Hem deprem bölgesinde eksikliklerin doğru yansıtılması açısından hem de halkın bozulan moral, motivasyonun bir nebze de olsa giderilmesi açısından çok önemli. Medya bu konudaki rolünü doğru oynarsa çok büyük katkı sunar. Oradaki insanlarımız da acılılar, duygusallar ama basın mensuplarına dönük bir tepki olmamalı. Basın mensuplarına fiziki saldırıya dönüşen şeyler yaşanmamalı. Buradan Van halkından ricada bulunuyorum. Basın alanında çalışan insanlar sonuçta basın emekçileri. Nasıl yayın yapılacağına onlar da karar vermiyorlar. Bir kaç basın mensubu veya televizyoncunun yaptığı ırkçılığı bütün medyaya mal etmemek lazım.''

bu demirtaş iki gündür akıllı uslu şeyler söylüyor hayırdır inşallah.

bir de atv kameramanı eleman twitter'da kendisi de müge anlı'yı eleştirmiş bir sürü. garibim sopa yemiş bir de. adamın hiç bir günahı yok.

http://twitter.com/#!/hgulte
Sosyal ağlarda paylaş

YAHU NESINI ANLAMIYORSUNUZ. ZOR DURUMDA DIYE ADAMIN YAPTIGI YANLIS DOGRU OLMAYACAK, GENE YANLISTIR.

belki caps ile yazınca anlarsınız. ama şunu anladım ki çok tehlikeli düşünceleriniz var sizin. yarın bi gün biri siz kötü durumdayken size kötü bir laf edip, yanlış yapar sonra siz de gidip adamı taşlarsınız. ya da adamı bulamadınız diye çocuğunu filan.
Sosyal ağlarda paylaş

abi dasaa hala adamları normal olarak algılıyorsunuz sorun orada.
Adamın ailesi ölmüş, evi yıkılmış ölümden dönmüş.
Bu adam normal değil, sağlıklı değil.

Şimdi siz kalkıp sağlıklı insanlarla olmayanları kıyaslıyorsunuz. Allah göstermesin bu tarz felaketlerden birini yaşarsak anlarız, hani hiç evim yıkılmadı ama sağlam bi depremden sonra kendi ailemin sağlıklı kararlar almadığına şahit oldum.

E şimdi bu adam travmanın doruk noktasında, nasıl ondan normal davranmasını bekliyoruz ki?
Sosyal ağlarda paylaş

Redeagle said:

Kadın boş bulunup söylemiştir. Haber koordinatörü özür diledi zaten. Daha olayın bokunu çıkarıp illa orta çağdan fırlama kafayla tepki verecek durum yok bence. Kadından bağımsız kendi ekmeğine bakan kameramanın suçu ne ayrıca. Her şeyi geçtim sivillere taş falan atmak nedir yani? Oluşan durum kötü, insanlar kötü durumda tamam ama az medeniyet yahu. Spiker aptallık yaptıysa taş atarak sende suçlu duruma düşüyorsun.

iki tane ayrı olay var karıştırıyorsunuz. özür dileyen habertürk spikeri.

müge anlı bugün açıklama yapmış dediklerimin arkasındayım diye.
Sosyal ağlarda paylaş

barbu said:

YAHU NESINI ANLAMIYORSUNUZ. ZOR DURUMDA DIYE ADAMIN YAPTIGI YANLIS DOGRU OLMAYACAK, GENE YANLISTIR.

belki caps ile yazınca anlarsınız. ama şunu anladım ki çok tehlikeli düşünceleriniz var sizin. yarın bi gün biri siz kötü durumdayken size kötü bir laf edip, yanlış yapar sonra siz de gidip adamı taşlarsınız. ya da adamı bulamadınız diye çocuğunu filan.

e zaten bu yüzden araçta falan silah bulundurmak çok tehlikeli, çeker vurursun bi sinir anında.

Bu arada adamın yaptığına doğru demiyoruz, yanlış anlamışsınız.
Sosyal ağlarda paylaş

abi geçmiş olsun / başın saolsun.

O zaman orada ki insanların ruh hallerinden anlıyor olman lazım. Normal davranışlar beklemek ne kadar doğru ki?

tabi ki yaptıklarına doğru demiyorum, ama bunu daha sağlıklı düşünebilecek insanlarla kıyaslamak hatalı.

@red
sempati gösterme abi zaten, ama bu olabilecek anormal olmayan bir davranış.
Maçta gol yedi diye kalecisini döven bi milletiz sonuçta. değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

abi dasaa hala adamları normal olarak algılıyorsunuz sorun orada.

Bak. Şunu diyoruz. Adam çok üzgündür. Olabilecek en kötü durumdadır. Öyle olması da normal. Zor bir durum. Ama bu adamın yaptığı hata için hafifletici bir sebep olmamalı. Olayı Türkiye'de yaşayan biri olarak çok garipsemedim bile. Ama bu yanlış olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Şuraya ilk yorumumu yaparken de böyle uzayacağını düşünmemiştim açıkçası. Her mantıklı insan bunun yanlış olduğunu kabul eder diye düşünüyordum. Yanılmışım demek ki.
Sosyal ağlarda paylaş

taşlamanın yanlış olduğunu söyledim, yanlış anlaşılamayacak kadar net belirttiğimi sanıyorum. ama tepki verilmesi anlaşılabilir, taşlama şeklinde değil de yuhlama, ne bileyim yumurta filan yoktur taş yerine çürük yumurta benzeri birşey atılsa "ne güzel yapmışlar, ellerine sağlık" bile derdim. atv'nin yaptığı yanına kar bırakılmaması gereken birşey çünkü kesinlikle. nefret söylevine evsahipliği yapan bir tv'nin her türlü sivil tepkiyi görmesi lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

O zaman orada ki insanların ruh hallerinden anlıyor olman lazım. Normal davranışlar beklemek ne kadar doğru ki?

oldukça..

aslında son derece doğru.

sinirlence silahı çekip birisini öldürmek gibi bişi bu.

insan kendisine hakim olabilmeli
Sosyal ağlarda paylaş

hafifletici sebepte değil zaten.
Arabada silahn olsa, çeksen vursan "çok sinirliydim desen" kimse gözünün yaşına bakmaz.

Ama bu durum, bilgisayarının başında, yemeği ocakta, sıcacık duşu hazır bir insanın "ölsün onlar gebersin" demesiyle aynı kefede değil.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

Suark said:

oldukça..

aslında son derece doğru.

sinirlence silahı çekip birisini öldürmek gibi bişi bu.

insan kendisine hakim olabilmeli

hah tam sen yazarken demişim ben de silah örneğini, bak çok güzel değindin.

insan hakim olabilmeli, ama olamıyor işte her zaman.

müge anlı da olamadı, ama onun tuzu kuru orada ki insanlara göre.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

eee

biz de adamların yaptığı taşlama falan son derece saçma diyoruz zaten sabahtan beri.

birisi hatalıysa diğeri de hatalı.

o kadar net.

evet ikiside hatalı, biz de samle bunu söylüyoruz zaten.

Ama aynı şeyler değiller.
Yani kameramanı taşlamaya hmm dersin fena olmuş.

ama deprem oldu ölsün kürtler diyene "insanmısın sen ya" dersin. Aynı kefede değiller, ben bunu anlatmaya çalışıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

aksiyon ve reaksiyon zincirini yanlış kurmaktan ötürü bu hep. ailesi enkaz altında kalan adamın psikolojisi ile sırça köşkte oturan tuzu kuru müge anlı'nın psikolojisi bir olmadığı gibi, müge anlı'nın evladı şehit düşmemiş ve askere kurşun atan da o bina altında kalan insanlar değil.

kısacası ikisi birbirine denk değil. denkmiş gibi göstermeyi bırakın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...