Napolyonn Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 adalet konusunda çok fazla tartışma var ama benim merak ettiğim kısasa kısas ı savunuyor musunuz? yani tecavüz eden birisinin kısırlaştırılması, başkasının canına kast edenin idam edilmesi gibi tamamiyle başkasına hak gördüğü kötülükleri kendisine yaşatma anlayışını haklı buluyor musunuz? ayrıca bu şekilde uyuşturucu kaçakçılığı, tecavüzler ve terör azalabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 hayır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sylian Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Uyusturucu kacakcisina nasil kisasa kisas yapacaksin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DavidMills Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Sende ona satacaksın ! oh wait ..sfsfdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Evet, kesinlikle olmalı. Hayır, asla olmamalı. only a sith deals in absolutes Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Ağır cezalara varım ben,çoğu insan yaptıkların hareketlerin cezalarını bilmiyor. ama abi güldürma beni bu anketle hele bu devlet ile : ) Ezer bak oğlu gelir yolda basar gider oh wait it ws yeas ago he changed /HOLYFUCKINGLIGT Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SNA1L Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 ne kısasa kısası abi yuh bide recm olsun diyin tam olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 kısasa kısas değil ancak bazı ağır suçların cezalarının gerçekten ağır biçimde verilmesinin net olarak suç özelinde belirtilmesi lazım. ayrıca yasayı dolanma, yasal boşluk gibi durumlarda hakimin taktir yetkisinin bulunması lazım. öyle ağır suçlar görüyoruz ki verilen cezadan kimse tatmin olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 hayır, olmamalı ama sufi'nin dediği gibi bazı ağır suçlarda cezanın komik kaldığı durumlar var. seri katile 2000 yıl hapis veriyorlar (bir-iki ömrü geçmişse süresi orada başka birşey düşünülmesi lazım) ya da norveç gibi 31 yıl limiti var, anders er-geç salınacak filan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Örnekleyim sufi. Banka batıyorlar kitabına göre adam yürüyor gidiyor. 3 genç baklava çalıyor 3 yıl yiyor. :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 kisasa kisas seriattir. Seriatinda temel ilkelerinden biridir. goze goz dise dis kana kan. bu sadece bir futbol tezahurrati degildir. Dogru olduguna inanmiyorum. Ilkelligin son noktasidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Sufi said: kısasa kısas değil ancak bazı ağır suçların cezalarının gerçekten ağır biçimde verilmesinin net olarak suç özelinde belirtilmesi lazım. ayrıca yasayı dolanma, yasal boşluk gibi durumlarda hakimin taktir yetkisinin bulunması lazım. öyle ağır suçlar görüyoruz ki verilen cezadan kimse tatmin olmuyor. hakime taktir ve yasa yaratma yetkisinin verildigi hukuk sistemlerinde (common law) daha buyuk problemler cikiyor. Bazen haklida olsa yasada acik olusturmamak icin kisi davayi kaybedebiliyor. Cunku bu sistemde, dava sonuclari direk yasayi teskil ediyor. bu noktada hakimlerin kisisel hukuk anyalislari cok etkili oluyor riskli mesele. Common lawun oldugu ulkelerde de acaba yazili hukuka mi gecsek dusuncesi tartisma konusu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 1000 sene önce yaşıyor olsaydık belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 glatheros, yazdıklarını zaten düşünerek ilk mesajımda hakimin kararının son karar olmadığının da garantilenmesi, oluşmuş içtihatların sorgusuz sualsiz yargıtaylarda uygulanmasının engellenmesi gibi durumları da yazıcaktım ama uzamasın diye kısa bırakmıştım. dediğin tehliker var tabi ki ama önlemleri de var, alınabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Sufi said: glatheros, yazdıklarını zaten düşünerek ilk mesajımda hakimin kararının son karar olmadığının da garantilenmesi, oluşmuş içtihatların sorgusuz sualsiz yargıtaylarda uygulanmasının engellenmesi gibi durumları da yazıcaktım ama uzamasın diye kısa bırakmıştım. dediğin tehliker var tabi ki ama önlemleri de var, alınabilir. Hani cok super bir hukuk sistemimiz olsa kabul edilebilir de, birak boyle olmasini, hic yakinina bile yaklastigimizi gordun mu abi ulkecek ? Osuruktan sebepler yuzunden binlerce insan hapis yatti ve hala yatiyor. Hani hayatlari zehir oldu ya da oluyor da en azindan canlarini almayin, sag birakin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 bizim ülkemizdeki durum ortada canım. bizim ülkemizdeki sistem için konuşmamıştım. kısasa kısas gibi ütopik bir soru olunca konu mevcut sistemden daha düzgün bir sistem nasıl olurdu diye konuşuyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Adalet sistemi böle ilkel metodlar ile daha iyi işler hale getirileceğini sanmıyorum. Hele ki adalet sisteminin böle çarpık işlediği bir ülkede kısa kısasın ne kadar feci sonuçlar doğurabilceğini düşünmek dahi istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 @sufi alt mahkemelerde alinan kararlar yuksek mahkelemeleri baglamiyor. precedente tehlikeli birsey onlemi filan yok onun. Parlementonun genelge cikarmasi gerekiyor konan yasanin degismesi icin. hakimlere yasa yapma yetkisi vermeden de esneklik saglamak mumkun degil, o zaman millet benim davam x sehrinde gorulsun oranin hakimi y sucuna z uyguluyor demeye baslar. @di turkiyede ki adalet sisteminin aksakliginin ve tutukluluk surelerinin uzunlugunun sorumlusu adelet sistemi icinde bulunan hakimler ve avukatlar degildir. Yasalari tasarliyan meclistir. Yarginin gorevi yasalara uymak ve onlari uygulamak ne cogu ne azi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 söylediğin tehlikeleri inkar etmiyorum. zaten hukuk sisteminin evrildiği bugünkü durum söylediğin tehlikelerin hatta direk bu olayların olmuşlarının sonucu. ama ben gelinen noktayı doğru bulmuyorum. yazılı kurallara tam olarak yazılı şekliyle uymanın getirdiği sorunlar da var ki en büyüğü yasal boşluk denen durum. hakimlerin yetkisinin yasa yapmaya ulaşması değildi kastım ama oraya gider bu durum o da doğru. arada bir çözüm bulunması lazım. daha detaylı ve yetkinin kullanımının, sınırının belirlenmesi gibi kontrol mekanizmalarıyla ya da aklıma gelmeyen başka mekanizmalarla sağlanabilir. hukuk bilgim tecrübem yetmez daha detaylandırmaya. yoksa juristokrasiye prim verme gibi bi niyetim asla olamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 öncelikle hakim hukuk yaratabilir. ikinci olarak da türkiyedeki hukuk sisteminin bozuk olması tamamen hakim savcı avukat üçlüsünün suçudur ama oscar goes to hakim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 enteresan bir yaklasim. evet hakim hukuk yaratabilir turkiyedede. yargitay ozellikle. fakat bu common lawdaki gibi degil. arada buyuk bir ucurum var. sistemin bozukluguna gelince, bugun turkiyede hukuk fakultesi ve tip fakultesinden bol fakulte yok. iki sistemde su an bozulmus durumda. Yetersiz egitim duzeyine sahip insanlari avukat hakim savci yapan sistemin hatasi o. O adami oraya getirenin sucu. anadolunun x yerinden belli dogmalarla cikmis, ufkunu genisletecek deneyimlere sahip olamamis bir insan toplumun yargi sisteminde yer alinca cok normal o. Fakat gene suc bu insanlarin degil, onlari o sekilde oraya getiren Milli egitim bakanliginin sucu. gene is mecliste bitiyor, arkadaslar artik kabul etseniz iyi olur turkiye meclis tarafindan yonetilen bir ulke, gucler ayrimi sadece kagit uzerinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 NAPOLYON ŞERİAAT İÇİN KAMUOYU TEPKİSİ TOPLAMASI İÇİN GÖNDERİLMİŞ BİR AJAN Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ahmedinejad Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 aslında o suça maruz kalmış insanlar için daha iç soğutucu bir şey kısas. yakınını öldürmüş birisinin hapishanede de olsa ömrünün sonuna kadar nefes alması zor geliyor insana. çünkü yakının o nefesi de alamıyor artık. ama tabi insan hakları, medeniyet vs yüzünden kısas modern dünyada uygulanması zor bir ceza. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 şakirtlere şakirtçe davranmalı mıyız acaba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2011 hamsilipilav said: Evet, kesinlikle olmalı. Hayır, asla olmamalı. only a sith deals in absolutes Bu iyiymiş. Hırsızın elini kesmek, insanları taşlamak falan kabile devletlerine özgü kalması gereken barbarlıklar. Ama insan canına kast edenlerin davalar politik unsur olmaması şartıyla idamını desteklerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar