LM Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=uWUdMJVMvkY&feature=player_embedded#! terran op. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sensei Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=t8UfT9R3riI&feature=related Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 yazzik lan terranlara oyun basindan beri yemedikleri nerf kalmadi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 adam hiç bir yerde terran op demiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
baybety Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 terrana yapılan nerflerden öncede op demiyordu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oymanq Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Oyunu iyi oynamak farklı bir kavram yorumlamak farklı bir kavram. Bir kere şu oyunun mekaniğini anlamamış bir ton adam var. Zaten muhabbetlerin bir kısmıda sen yenildin o yüzdenmi balance muhabbeti yapıyosun gibi bel altı yorumlara dayanıyor. Hayır güzel kardeşim nestea mvp'ye yenildi diye balance muhabbeti yapılmaz evet doğru. Ama önce defol git Gumiho vs Nestea wcg eleme maçını izle ondan sonra gel karşıma balance muhabbeti yapalım. Gumiho gibi bir adam tamda ERU'nun dediği gibi işçilerini öldürtüp 200 olup mule'ları atıp seeker missile'lı 5-6 raven 200 pop mmm+tank basıp gelip Nestea'yi eleyebiliyor. Yada 1-1-1'in bokunu çıkaran puma'nın bir ton protossu elemesi oyunun terran açısından cıvkını çıkaran başka bir detay. Biraz Code S izleyin. Marineking gibi artık 3.cü sınıf koreli terran seviyesine düşmüş adamlarıda en iyi koreli terran diye önümüze çıkarmayın. MKP'dan iyi 20tane terran çıkarırım burda. Code S sadece 20terran var zaten. Code A'dada onun seviyesinde bir ton adam var. Birde sürekli zergin protossun yaptığı hataları gösterip bak bu hatayı yaptı neyini savunuyosun modası var. Güzel kardeşim o zergler keyfinemi saldırıyor. Bir düşün bakalım? Eru'nun dediği lafa geliyoruz bak. Adam 200 olursa ve senin kadar yeteneği var ise basacağı True army ile senin army'ni siler atar. Bu adamlarda bunun olmaması için saldırıyor. Nestea vs Mvp maçıda bunun başka bir örneği. 100 tane maç oynansın 200e200 her combatı mvp alır. Mvp'de turtle oynadığı sürece dünyadaki her zergi siler. Aynı nestea gibi onun seviyesinde bir adamı önce Code S çeyrek finalinde sonra blizzcon finalinde yendiği gibi. Allahını seviyosanız dürüst olun. Son 3 Gsl'de (dünyanın en iyi oyuncularının oynadığı lig) ilk 8'de %90 oranında Protoss yada zerg olsa ne derdiniz? Bak terran imba demiyorum sadece soruyorum şöyle olsa ne tepki veridiniz? Mc vs Huk PVP Naniwa vs Alica PVP Hero vs white_ra PVP Mvp vs Mana. TVP Böyle bir gsl olsa ne derdiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gosser Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 code geass izlesek olma mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyourmind Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Ama yoooooooooooooooooook.Bu spartacus'e halen yetmez....Şimdi bir destan yazıyordur o cevap vermek adına.Spartacus'un TERRAN DESTANI DEVAM EDİYOR !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 koredeki TvP hariç neredeyse her lig (pro, grandmaster, master, diamond vs) %50 win rate'e yakınken gelip hala imba diyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Oymanq Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 biri bu arkadaşa okuma yazmayı tekrar öğretsin. Zira ya okuduğunu anlayamıyor yada kasıtlı trollük yapıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 ha toss'da op o ayri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Oymanq said: Oyunu iyi oynamak farklı bir kavram yorumlamak farklı bir kavram. Bir kere şu oyunun mekaniğini anlamamış bir ton adam var. Zaten muhabbetlerin bir kısmıda sen yenildin o yüzdenmi balance muhabbeti yapıyosun gibi bel altı yorumlara dayanıyor. Hayır güzel kardeşim nestea mvp'ye yenildi diye balance muhabbeti yapılmaz evet doğru. Ama önce defol git Gumiho vs Nestea wcg eleme maçını izle ondan sonra gel karşıma balance muhabbeti yapalım. Gumiho gibi bir adam tamda ERU'nun dediği gibi işçilerini öldürtüp 200 olup mule'ları atıp seeker missile'lı 5-6 raven 200 pop mmm+tank basıp gelip Nestea'yi eleyebiliyor. Yada 1-1-1'in bokunu çıkaran puma'nın bir ton protossu elemesi oyunun terran açısından cıvkını çıkaran başka bir detay. Biraz Code S izleyin. Marineking gibi artık 3.cü sınıf koreli terran seviyesine düşmüş adamlarıda en iyi koreli terran diye önümüze çıkarmayın. MKP'dan iyi 20tane terran çıkarırım burda. Code S sadece 20terran var zaten. Code A'dada onun seviyesinde bir ton adam var. Birde sürekli zergin protossun yaptığı hataları gösterip bak bu hatayı yaptı neyini savunuyosun modası var. Güzel kardeşim o zergler keyfinemi saldırıyor. Bir düşün bakalım? Eru'nun dediği lafa geliyoruz bak. Adam 200 olursa ve senin kadar yeteneği var ise basacağı True army ile senin army'ni siler atar. Bu adamlarda bunun olmaması için saldırıyor. Nestea vs Mvp maçıda bunun başka bir örneği. 100 tane maç oynansın 200e200 her combatı mvp alır. Mvp'de turtle oynadığı sürece dünyadaki her zergi siler. Aynı nestea gibi onun seviyesinde bir adamı önce Code S çeyrek finalinde sonra blizzcon finalinde yendiği gibi. Allahını seviyosanız dürüst olun. Son 3 Gsl'de (dünyanın en iyi oyuncularının oynadığı lig) ilk 8'de %90 oranında Protoss yada zerg olsa ne derdiniz? Bak terran imba demiyorum sadece soruyorum şöyle olsa ne tepki veridiniz? Mc vs Huk PVP Naniwa vs Alica PVP Hero vs white_ra PVP Mvp vs Mana. TVP Böyle bir gsl olsa ne derdiniz? heh abi bak şöyle rencide etmeye çalışmayan güzel açıklayıcı yazılar yazın canımı yiyin.maçı örnek olarak kullanın ama tutup da abi sadece bu oyun yüzünden terran op yapmayın.zaten sadece bu maç uzerınden balance muhabbetıne karsıyım yoksa dediklerine bende katılıyorum.unspent resource un boku cıktı bu oyunda o yuzden yenildi nestea,ama dediklerin baska maclarda ve genel durum neticesiyle terranı OP yapıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyourmind Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Zaten bizim tartışmalarımız sürekli genel maçlar üzerinden.Ha oynanan güncel maçlar bunlara tuz biber oluyor.Şahsen her ne kadar ufak şeyleri vurgulamaya kalksam da demek ki laflarım milleti inciltiyor ki bir an böyle işin suyunu değiştirecek hale getiriyorlar.O yüzden bu saatten sonra anlayan ile tartışılır.Boşuna dememişler zaten anlayana saz anlamayana davul zurna az diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 lafimi sokar giderim diyorsun peki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 kafam basmadığı için bir şeyi sormak istiyorum. tamam terran workerları attı mule kullanarak 200 food ile saldırdı ve bunu op olarak kabul ettik.Peki bu noktada oyunun bir mekanini ele alıp onu dengelemek için konulan diğer mekanikleri tamamen gözardı ettiğimizde ne kadar dengeli bir yorum yapabiliriz. Terran 200 food ile saldırırken, zerg'ün atıyorum 100 food ordusunu bu combata sokup anında tamamını kaybetse bile terran bir marine bile reinforce edemeden zerg'ün 100 food ikinci bir orduyu hatta onu bile çöpe atsa üçüncüyü bir dakikanın altında sahaya sürebiliyor olması 200 foodla saldırmaktan aşşağı kalır bir durum mudur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyourmind Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Zerg'ün mantalitesi zaten saldırıp saldırıp rakibi yıpratmak.Yani protoss'umsu death ball tarzı bir ordu yaratıp haritayı dolaşmak değil.Karşı tarafı tamamen yıpratmaktan geçiyor.Şimdi senin soruna gelelim.200 true pop ile zerg'e girse ırkın zaten bir anda çıkabilecek bir altyapısı olmak zorunda.Çünkü terranın unitleri her unite karşılığı olabilen unitler.For example marine havaya da vuruyor karaya da bununla maçın başından sonuna kadar stimle stimle dur.Demek istediğim ordu yapısı olarak zaten önüne geleni ezebilecek bir kapasitede iken ki bu protoss ordusu için de geçerli (death ball) zerg'ün haliyle bir anda 100 pop 150 pop çıkması gerekiyor.Yoksa bütün ZvX maçları tek kombatta biterdi.Ha terranda da ne var turtle var yata yata turtle'a reactoründen 6 şar 7 şer factory barracks ata ata adam basması ile çıkıyor.Ama bunu gene ne sağlıyor defans gücü... İşte gene terranın farklı bir gücüne kapı açılıyor.Biz de ne diyoruz buna terranın imbalığı.Yani konu nereye giderse gitsin bir şekilde aynı yerlere geliyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 bu maçı ele alırsak aşağı kalır bir durum değil gibi görünüyor daha once dile getirdim ben de,ancak genele bakarsak bayağı aşağı kalır bi durum.çünkü bu kadar resource birikmesi pek karşılaşılan bi durum degil.valla daha once mlg orlando topiğinde yazmıstım yanılmıyorsam,terranın unit yelpazesi daha geniş counter açısından ve daha zor counterlanabilmesi acısından.terran belli bi dengeyi yakaladıktan sonra unit composition olarak true army yi gerçekten dağıtması zor oluyor. ayrica bu maç üzerinden genel bi yorum yapacak olursam da,true army mule falan dendi evet ama,kimse de çıkıp e nestea madem 50 tane spine crawler yapıp cancel etseydi hem terranın mule gibi hem ekonomiye devam ederdi hem de 250/200 ordu yapardı demedi. bu durumda tossların karaları bağlaması lazım =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Terbiyeden, ahlaktan vs.'den bahseden inyourmind Oyman'ın şu mesajına alkış tutuyor: said: Ama önce defol git Gumiho vs Nestea wcg eleme maçını izle ondan sonra gel karşıma balance muhabbeti yapalımHem benim hiçbir mesajıma cevap vermeyeceksin, hem dediklerimi çarpıtacaksın, hem de bana saldıracaksın. Başka derdin? Merak etme, izledim o maçı. Tek fark senin gibi o maçı görüp benzer bir stratejinin uygulandığı Virus vs Nestea maçını görmemezlik yapmamam. Bu oyunu izlemeye/oynamaya senin ayırdığının 10 katı zaman ayırıyorum. Sen benim ayırdığım zaman kadar zaman ayırsaydın Gatored'ın Top'u 3-0 yendiği maçtan bir gün sonra MLG için "Top gibi Terran'lar yoktu, o yüzden PvP finali oldu" gibi mesajlar atmazdın. Mantıklı bir tartışmadan ısrarla kaçındığın için seni ikna etmeye çalışacak değilim. Sadece bu forumu okuyan ve bu konu hakkında samimi bir merak içinde olanları bilgilendirmek için yazıyorum. Seninle mantıklı bir tartışma yapılamayacağını birçok kez gösterdin. Şimdi ağzına sakız yaptığın Code S'i ele alalım. Terran dominasyonu var diyeceğimiz dünyadaki tek belli başlı turnuva bu. Bir seviye aşağıya indiğimizde, yani Code A'e geldiğimizde, bile bu dominasyonun izi dahi kalmıyor. Eğer senin çözebildiğin kadar bariz bir denge sorunu olsaydı, Terran'lar sadece Code S'i değil bütün turnuvaları domine etmez miydi? Ancak son bir ayda bile görüyoruz ki Zerg'ler Terran'dan bile daha fazla turnuva kazanır oldular. Son bir ay içinde en üst düzey Terran'ların da katıldığı ve bir tane bile Terran'ın finale çıkamadığı turnuvalar: IEM Guangzhou IPL 3 IEM NY ESWC GSL Code A MLG Orlando Sen bana bir tek Gumiho vs Nestea maçını örnek veriyorsun. Ben sana bu turnuvalarda Terranların kaybettiği tüm TvP ve TvZ'leri yazayım mı? Eğer senin çözebildiğin kadar bariz bir denge sorunu olsaydı, örneğin TvZ'de haritayı bölüp işçi feda ederek true max bir mech ordusu durdurulamıyor olsaydı bunu günde 8-10 saat bu oyunu oynayan, işleri bu oyunu oynamak olan MMA, Polt, MKP, Puma, STC, Bomber, Top gibi oyuncular da her maçlarında yaparlardı, değil mi? Yoksa bu oyuncular toplanıp "beyler Code S'te değiliz, Oyman'ın ortaya çıkardığı dengesiz stratejileri kullanmaya iznimiz yok o yüzden" mi diyorlar? Eğer bir dengesizlik varsa, hele hele bu dengesizlik oyunu doğru düzgün oynamayan kişilerin bile görebileceği kadar barizse, oyunu 8-10 saat oynayan profesyonel oyuncuların katıldığı tüm turnuvalarda görülür bu dengesizlik. Hatta senin dediğin kadar basit bir stratejiyle dünyanın en iyi Zerg'ü bile rahatça yeniliyorsa tüm turnuvalardaki ZvT galibiyet oranı %30'u aşamazdı. Terran dominasyonunun yaşandığı GSL'de TvZ galibiyet oranı: 136-121 52.9% Bu istatistiklere ilk sezonlardaki Delta Quadrant, Steppes of War, yakın pozisyon Lost Temple/Metalapolis gibi bariz Terran üstünlüğü olan haritalarda dahil. Bu haritalarda oynanan maçlar çıkarıldığında ya tamamen eşit ya da Zerg lehine bir tablo oluşacaktır muhtemelen. Yani en çok Terran dominasyonun yaşandığı yerde bile Terran'ın TvZ galibiyet oranı %60'larda bile değil. Haritayı bölüp mech giderek SCV feda etmeyi akıl edemeyecek kadar salak mı bu Terran'lar da galibiyet oranı %50 civarında kalıyor? Turnuvaların %95'inde görünmeyip sadece tek bir turnuvada bir anda ortaya çıkan bir dengesilik olamayacağına göre bunun açıklaması da basit. Kore'de en üst düzey oynayan 20-30 kişiden Terran oynayan sayısı fazla, bu kadar basit. MVP, MMA, Bomber gibi oyuncular Protoss oynamaya karar vermiş olsalardı Protoss sayısı daha yüksek olacaktı. SC2 çıktığında Türkiye'deki en iyi oyuncuların hemen hemen hepsi Protoss'tu. Protoss dengesiz olduğu için miydi bu? Hayır, bu ülkedeki en iyi oyuncuların çoğunluğu Toss oynuyordu. Zaten bu kadar küçük bir örneklem boyutundan %33.3'lük sonuç çıkmasını beklemek de salaklık olurdu. Böyle bir durum Türkiye'de oluyorsa Kore'de de olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyourmind Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Şimdi o resource neden öyle oldu ? Bunun üzerinde duralım.Tıpkı senin de dediğin gibi terranın unit yelpazesi çok geniş.Her unite verebilecek bir counterı var evet doğru.Gene senin dediğin gibi belli bir süreden sonra true army'i counterlamak zor oluyor.Çünkü turle'ı geçemiyorsun rakibi yıpratamıyorsun vs. vs... Ne dedik maçta 13k min bilmem kaç k gasa sahip nestea.Mishal Thor adlı arkadaşın dediği gibi MVP kalksa saldırmak için nestea'nin orduyu silse ne olacak ? Tekrardan aynı orduyu çıkarmak zorunda kalacak.E bunun için ne lazım kaynak.... Demem o ki o saatten sonra terranın her unitesine her counterına kısacası her şeyine cevap verebilmek için her tear uniti ha diye basabilmek için o kaynağa sahip olması gerekiyordu.. Bir yerden sonra mineral aldı başını gitti ne yaptı spine attı onlarca mapin ortasına onlar da ne oldu nuke yedi falan geri kalanı zaten harrasta gitti.Kısacası spine yapıp cancellayacak pek bir drone da kalmadıydı... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
inyourmind Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 _Spartacus_ said: Hem benim hiçbir mesajıma cevap vermeyeceksin, hem dediklerimi çarpıtacaksın, hem de bana saldıracaksın. Başka derdin? Adam olanı kaile alıyorum bu saatten sonra... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Spartacus_ Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Çok kırıldım bak şimdi :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lorrotar Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 abi gene sabit maçlar üzerinden kısıtlı yorumlar yapıyosunuz bak.nuke yedi harrasa gitti falan diyosun.yahu yemeseymiş o onun sorunu.o terranı aşırı op yapan bir şey değil.drone kalmaması da onun sorunu yani kalsaymış.yemeseymiş abi drop nuke falan 500 defa.veya onları yemeden spine-cancel yapsaymış.ya dedigim gibi.oturup sabaha kadar enine boyuna tartışalım da.yok gumiho yenmiş.yok son turnuvada şu kadar zerg şunu almış.yok nestea böyle yapsa da yenemezmiş falan bunlar arkasında durdugunuz şeyi desteklemeye yetecek argümanlar değil.ben terranın daha guclu oldugunu dusunuyorum nerflenmesini de istiyorum ama cıkıp bu forumda abi terran op çünkü şu şu şu diyebilecek net bir şey elimde yok.sadece ordu kompozisyonu acısından counterlanması zor kısmı var.ama ekonomik olarak önde olması vs bunu zerg de yapabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Creus Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 abi izlemesi süper zevkli gayet eğlenceli bir maç üstüne bu şekilde konuşmanız çok garip geldi bana. adamlar zaten aynı takımda değil mi? aynı eve gidicek kupa ztn pek problem yok onlar ve koçları açısından. nestea bana da yener gibi geldi ama adam bişiler biliyodur ya da düşünmüştür de böle olmuştur. şunu anlamıyorsunuz sanırım siz. Adam orda doğru ya da yanlış bir karar veriyor ve zaten bu doğru/yanlış seçimleri oyunu bu kadar eğlenceli şekilde izletiyor bize. Bizim gördüğümüz gibi görmüyorlar oyunu sonuçta kendi pencerelerinden bakıyorlar. nasıl ki biri cheese yapıp diğer fe çıkarken heycanla nasıl tutucak diye bekliyorsak stream karşısında bunda da bu iş nereye gidicek diye bakıp eğlendik. gerisi tefferuat kaç kere bu kadar mineral biriktiğini gördünüz ki sanki ? ya da kaçınız bunu bir taktik olarak benimsiceksiniz de oyununa yansıtmaya çalışıcak? almanız gerektiği kadarını alıp yolunuza bakamıyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 nestea verdi maci abi öyle zilyon tane broodlordla nereye giriyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Creus Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 25, 2011 versin fena mı oldu o kadar ghost gördük fiçuv fiçuv snipeladı kocaman kocaman böcükatarları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar