Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sarma Sigara Tutosu


fede

Öne çıkan mesajlar

Tyrannus said:

Tyrannus said:


öte yandan sarma sigara içince ben bi mal oluyorum.oluyo muşum yani.2 yıl sarma içtikten sonra normale geçince farkettim.yine sarmaya geçicem yine mal olucam.
böyle bir anım


oldum çok kötü oldum yine.ilk defa çok kötü oldum aylardır


abi tütün sarıcan sadece.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya düşünemiyorum resmen. hani normal düşünmemin üstüne 2 layer gelmiş onların arasından geçmeye çalışıyorum gibi oluyro.
bi de çok sinirleniyorum.paso sinirleniyorum.
rezalet bi anksiyete başlıyo
güzel hiç bir şey hissetmiyorum böyle nerdeyse
herşey ve herkes batıyo acaip nefret ediyorum.

gidip bildigimiz sevdigimiz laki strayk aldım.1 tane içtim geçti bile nerdeyse.ama çok saçma lan.süper saçma. aşırı saçma böyle
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
millet sorup duruyor, ayrı başlık açacaktım ama açılmışı ama tutorial eklenmemişi varmış, ekliyorum madem.

öncelikle sigara boktan bir şeydir, sarma sigara biraz daha az boktan bir şeydir. ikisi de kanser yapar, sadece sarma sigarada biraz daha az kimyasal çekersinir. ama gene kanser olursunuz yani. disclaimer bu kaa.

tütün

tütün tamamen keyif meselesi. sarma sigaraya başlamam itibariyle samson, drum, yeşil ve sarı golden virginia, mavi ve sarı old holborn, kahverengi ve bej george karelias, amber leaf, lucky strike ve pall mall içtim. alt paragraf benim gırtlağımın keyfine göre yazılmıştır ve subjektiftir.

samson ve drum'ın seveni var, ama ben direkt pakedi bitirmemle bir daha almadım kendilerini. onları geçiyorum o yüzden.
bunlar içinde en sertleri mavi old holborn diyebilirim. sarısı biraz daha light gibi içim olarak. gaddarlık peşindeyseniz buralardan yürüyebilirsiniz.
içimi en rahat olanlar ise george kareliaslar oldu benim için. ancak bunlar 25 gram, at gibi pahalıya geliyor yani. gene filtreli sigaraya göre kardasınız. sarı golden da çok lezzetli geldi, ancak o da 25 gram ve tabi pahalı.
geri kalanları ortalarda diyebiliriz, tamamen tercihe kalmış olduğundan geçiyorum bu kısmı.

tütünü aldık ama zilyon çeşit çarşaf ve filtre var, ne alacağız diyorsanız:



kağıt

Kağıt meselesi aslında çok basit. öncelikle sıhhate bir tık daha fazla önem veriyorsak iki şeye bakıyoruz, yabışkanı ve boyasının olup olmaması. boya konusunda zaten belli, beyazlar garanti boyalı bir kere. yabışkan biraz komplikeleşiyor, burada en sıhhatli gözüken "arap çarşafı" tabir edilen, milletin mevzuya ilk başlarken alıp kesinlikle yapıştırmayı beceremediği meret. bu kağıt hayvan gibi kalın olduğundan ve bariz bir şekilde boyalı olduğundan sadece yabışkanı yok diye tavsiye edecek değilim, uzak durun. sarana kadar zaten kanser olabilirsiniz ayrıca, yöntemini bilmiyorsanız tabi. o yöntemi de anlatmıyorum çünkü zaten çok uzayacak post.

kağıt olarak gene katrilyon çeşit kağıt kullandığımdan kısaca avantaj-dezavantaj anlatıp geçeceğim, kullandıkça deneye deneye gırtlağınıza göre bulursunuz zaten ideali.

kağıt kalınlaştıkça:
- daha rahat sararsınız.
- içimi bir tık daha yumuşatırsınız.
- daha çok kağıt çekersiniz, sıhhat.
- her fırttan sonra kül silkmeniz gerekir, kıyafetlerin ebesiyle haşır neşir olur çünkü. bir de dağılır hemen, bombok eder masayı.
- filtreli sigaralar gibi yanar. kolay kolay sönmez, hatta çok kalınsa hiç sönmez. kimyasalların da etkisi var tabi.

kağıt inceldikçe:
- biraz daha zor sararsınız, alışana kadar geçerli bu tabi.
- içim kağıt inceldikçe sertleşir.
- daha az kağıt, daha çok tütün çekersiniz. afedersiniz CİGARA içen arkadaşlarımızın extra fine king size siyah OCB'ye abanma sebepleri budur.
- külü daha derli toplu olur, topak topak atıverirsiniz. gene düşer eder ama alıp atabilirsiniz, batırmaz. masalar üzülmez.
- ne kadar inceyse sigara o kadar hızlı söner. extra fine ise her fırtta sigara yakmanız gerekebilir alışana kadar. ama zamanla orospusu olduğunuzdan her zaman yanık tutarsınız, rahat oluyoruz bu konuda da yani.

5-6 çeşit incelik var kağıtta, burada deneme yanılma devreye giriyor tamamen. ben mavi ocb ile başladım (baya kalın, normal sigaraya yakın kalınlıkta), beyaza geçtim (en incenin bir kalını gibi), alışamadım döndüm, diye diye gitti. sonuç olarak en son ideal kalınlık bence kahverengi smoking veya yeşil gizeh'te mevcut. smoking boyasız ve daha tadı güzel, gizeh'in içinde 100 tane var ve accuk daha ince. külü dağıtacak kadar kalın, çok sertleştirecek ve habire sönecek kadar ince değiller.



filtre

bu en kolayı. slim/extra slim tavsiye ederim. birinci tavsiye nedenim filtre kalınlaştıkça sarmanız zorlaşır ve daha fazla tütün harcarsınız. ikincisi başlarda elle sarıyorsanız sarma işleminin sonucunda abominasyon çıkaracağınızdan sigaralarınız yetim çüküne döner, içtiğinizden bir şey anlamayıp üstüne bu ne hığamına diye sigara söndürür durursunuz. tütünler de pazara gider.
hemen her adam gibi markanın kutuda slim filtreleri vardır, onlardan tercih ediniz. bunların bir diğer avantajı eğer tütün pakedinin içine kağıt ve filtreyi de koyan pis insanlardansanız filtrenin canı çıkmaz tütünün nemini çekip, ağzınızdaki gergedan tadı yok olur. bunlar pahalıdır ama gene de filtreli sigaraya göre kardayız tabi.



bu tuto nispeten parasından ziyade keyfinden sarma içecekler içindir. işin ekonomisindeyseniz ADIYAMAN tütünü falan alıp o saçma sapan alete boş filtreli sigara karkaslarını hedeleyerek emekçi bir mücadeleye girebilirsiniz ancak açık tütüne hiç bir zaman güvenemediğimden ve güvenmeyi de planlamadığımdan o yolları da bilen bir kardeşimiz şeyetsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
  • 7 ay sonra ...

Bu sarma tutosu guzel baya yeni baslayanlar icin.



Sari Old Holborn, 5mm OCB filtre, kirmizi smoking papers kullaniyorum ben (arada kahverengi smoking de olabiliyor).

Makina olayina falan hic girmeyin elle sarmaya alisin, bir noktadan sonra farketmiyorsunuz bile sardiginizi, 15-20 saniyede hazir oluyor sigara.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 dakkada sarıyodum en başta, şimdi yarım dakkada falan sarıyorum sdf
püf noktası, çarşafa tütünü koyduktan sonra iki ucu yukardan tutup işaret & baş parmak ile ileri geri yaparak sıkıştırmak, en son da uçlardan birini içeri sokmak. işte gevşek sarmamak için o sıkıştırma işini iyi yapmak gerekiyor
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

5 dakkada sarıyodum en başta, şimdi yarım dakkada falan sarıyorum sdf
püf noktası, çarşafa tütünü koyduktan sonra iki ucu yukardan tutup işaret & baş parmak ile ileri geri yaparak sıkıştırmak, en son da uçlardan birini içeri sokmak. işte gevşek sarmamak için o sıkıştırma işini iyi yapmak gerekiyor


nasıl anlatılır diyordum o "içeri sokma" kısmını güzel anlatmış valla.

bir de kalın filtre bence slime göre daha iyi oluyor, daha rahat içimi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tutunu kagida olabildigince homojen sekilde dagitip tutune basmadan kagidi yuvarlayarak sekil vermek lazm. Ne cok bol ne cok sikisik olacak tutun, duzgun yanabilmesi icin aradan bir miktar hava gecmesi gerekiyor.

Paket sigaralara tercih ediyorum cok net sekilde elle sarilani ama sari holborn harici tutunu de cekemiyorum.


edit. Filtre 5 mm OCB siddetle tavsiye edilir, ne cok ince ne cok kalin
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben genelde filtresiz içiyorum ama filtreli saracakken, filtrenin ucu azıcık dışarı taşsın kağıttan. yukarıda yazdıkları gibi çok sıkı olmayacak şekilde sardıktan sonra filtreyi içeri ittirirseniz filtre ile tütün arasında boşluk kalmaz. bazıları çok sıkı sarıyor veya boşluk bırakıyor, çekiyorum çekiyorum gelmiyor lol (:P)
ama bırakmak en iyisi ya, dün 2 paket falan içtim, bugün hiç içmedim :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

chesterfield'ın mentollüsü çıkmış, click ti sanırım adı. mentollü içmeyeli baya olmuştu, geçen biri ikram etti, sonra gidip paket aldım :P ben çok beğendim, tadı marlboro blue-ice a benzer, ondan west kent vs. ye 10 basar :)o
google da aradım resmi çıkmadı yahu lol
mavili beyazlı çok egzantirik bi pakedi var
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...