SPectre88 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 update hali buysa vergi düzenlemesini merak ediyorum abicim 1.8 2.0 dizel eli yüzü düzgün araca binmek istemenin lüks olduğu bir ülke olduk ne güzel memleket! arada yine alkole soktuklarına zaten alışkındık 3 yıldır votka viski yalan olur iyice. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 70'lik yeni rakı ne kadar oldu şimdi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 barnacle said: lan bahsettiğiniz araçların emisyon değerlerinden haberiniz olsa içim yanmıcak ya haha emisyonmu kalmış dışarı çıkıp minibüs servis ve benzeri arabaların egzoslarına bakıp siyah duman çıkmayanı bulamazssınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Joker said: aktiftablet said: benzin tüketimini azaltmak falan değil. tabiki benzin tüketimini azaltmak. cari açığa sebep olan en büyük kalem petrol ve ürünleri. ayrıca yukarda cari açığın ucunu kaçırdılar diyenlerede gülüyorum sanki bizim ne alıcağımıza devlet baba karar veriyor. o cari açığı yapan bizim tüketimimiz değil sanki.. http://www.akk.org/~jagger/Bildchen/obvious-troll.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Sufi said: konu benim çevre için ne yaptığıma niye geldi ki? ya da çevre için yapılması gereken diğer şeylere niye geldi durup dururken? diğerleri nasıl olsa yapılmıyor o zaman bunu da sallayalım diye bir mantığa itiraz ediyorum. konu büyük motorlu arabaya yapılan zamdı, ben de uygun olmuş dedim bahsi geçen sebeplerle. et üretiminde şöyleymiş diğerinde böyleymiş, onları da konu onlarken tartışırız. konuyu yayman demagojiden başka bişey değil. benim ne yaptığım değildi konu ama madem ki gerekti söyliyim: balıktan başka et yemem. çevreye duyarlı olma konusunda da elimden geleni yapmaya çalışıyorum. kağıt israf etmiyorum, çevremde kağıtların geri dönüşüme katılmasını sağlamaya çalışıyorum, insanlara aynısını yapmalarını öneriyorum. ironik olacak ama 5000cc bi arabam vardı, bi süre benzin içirdim o arabaya. 2 sene önce sattım, artık 1300 motor bi araba kullanıyorum. su kullanımını kendi hakim olduğum yerlerde ölçülü tutmaya gayret ediyorum. daha aklıma gelmeyen bir sürü ufak tefek nokta var. çevrecilik testini geçmişsem şu büyük motorlu araçlara karşı çıkmaya devam edebilir miyim? Alakası şu, kendisi çevre hakkında bir şey yapmayan bir insanın çevre narası atması bana son derece samimiyetsiz geliyor. Aynı şekilde çevre için yapılabilecek onlarca şey varken kendi lüksü ya da keyfinden (mesela et tüketimi) ödün vermeden kendisini o kadar da alakadar etmeyen, önemsemediği konularda başkalarına karışmaya, bu uğurda çevreyi öne sürmeye çalışması da aynı derecede samimiyetsiz. Ha, sen hiç plastik poşet kullanmazsın, vejeteryan yemek yersin, evine güneş panelleri taktırırsın her konuda uyumlu olursun, parfüm/deodorant kullanmazsın yine bir derece hakkın var. Ama herkesten o derecede önemi göstermesini beklemek de manasız. Yani araba-çevre ilişkilendirmesinde bayağı bir ikiyüzlülük dönüyor (kişisel olarak söylemedim yanlış anlama, greenpeace vb baskılarını da göze alarak söylüyorum). İş kendini kısıtlamaya gelince 3 maymunu oynayıp iş başkasının kısıtlamasına gelince çevre narası atılmasından hoşlanmıyorum. Bu arada tekrarlıyorum, günümüzde arabaların emisyon değerlerine bakıldığında yapılan tantananın komikliği de ortaya çıkıyor. 80lerde 90larda değiliz artık. Arada 100 kattan daha fazla fark var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
escape Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 şu konu hakkında facebookta saglam döşedim ama buraya yazamıcam sanırım. ama cari acıktan korkmayın biz korkmuyoruz diyorlar şimdi de... cari acık falan hikaye. zam yapılan şeylere bakılcak olursa bazı şeylerin temellerini atıyorlar alttan alttan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EricCantona Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 1.6 motorlu versiyonları alıp modifiye yaptırın siz de beyler muhtemelen daha ucuza gelir... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 zenginler düşünsün :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 250cc ve altı motorlarda ki ötv yi indireceklerdi var mı öyle birşey ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 madem zenginleri yolacaklar, konut vergilerini, arazi, arsa vs. gayrimenkul vergilerini artırsınlar. hem emlak fiyatları düşer ama elinde 54534 dönüm arsa tutan tayyip yandaşlarının işine gelmez tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 2000cc üstünü alan adama %250 koysan daha iyi aslında. ver abi sırtına adamın, taşısın işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 DoruK said: madem zenginleri yolacaklar, konut vergilerini, arazi, arsa vs. gayrimenkul vergilerini artırsınlar. hem emlak fiyatları düşer ama elinde 54534 dönüm arsa tutan tayyip yandaşlarının işine gelmez tabii. konut arsaya niye artsın abi emlak dediğin şey neredeyse %100 yerli sermaye. cari açığa etkisi 0 hatta alternatif oluşturduğu için negatif etkisi bile var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 tek hedefimiz cari açığı düşürmek yani? madem öyle, o zaman saçma sapan milletin onu bunu almasını önleyecek komünizm benzeri izolasyon vergileri yoluna gitmek yerine, yerli üreticiyi kendi elleriyle baltaladıkları ithalatlara son verip yerli yatırımı teşvik etsinler. kusra bakma ama bu tarz vergilerin uzun vadede hiç bir şeye, tekrar söylüyorum hiç bir şeye faydası yok. ekonomi 101 okuyan adam bunu bilir. ama bakanlarımız ve danışmanları şakirt kontenjanından orada oldukları için bilmiyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EricCantona Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 "1 Ocak 1967'de Batman Arıca'da doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Mehdiye'dir. Ekonomist; Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı. ABD Büyükelçiliği'nde ve Deutsche Menkul Kıymetlerde kıdemli ekonomist olarak çalıştı. Bir süre UBS Bankası Hisse Senedi Analiz Birimi'nde görev yaptıktan sonra uluslararası finans kuruluşu Merrill Lynch'te ekonomist ve stratejist olarak çalıştı. Aynı kurumun Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi Makroekonomik Araştırmalar Bölüm Başkanlığı görevini yürüttü. 60. Hükümet'te Devlet Bakanlığı görevine getirildi. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evlidir. " Hakikaten ekonomi 101 görmemiş adam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EricCantona Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Bu da Ali Babacan bi önceki ekonomi bakanı... 1967 yılında Ankara'da doğdu. 1985'te TED Ankara Koleji'ni birincilikle bitirdi. 1989 yılında ODTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden, 4.00'lık ortalama ile üniversite birincisi olarak mezun oldu. 1990 yılında Fulbright bursunu kazanarak, Amerika Birleşik Devletleri'ne gitti. 1990 - 1992 yılları arasında ABD Northwestern Üniversitesi Kellogg School'da İşletme dalında yüksek lisans (MBA) yaptı. Yüksek lisans çalışmalarında, Pazarlama, Organizasyon ve Uluslararası İş İdaresi dallarında uzmanlaştı. 1992 - 1994 yılları arasında, Amerika'da finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette danışman olarak çalıştı. 1994 - 2002 yılları arasında Ankara'da ticaretle uğraştı. 2001 yılında AK Parti Kurucu Üyesi ve MKYK üyesi oldu. 19 Kasım 2002 tarihli 58'inci Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nde Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevine atanmıştır. Lütfen saçmalarken destekli saçmalayalım biraz, oy verene cahil dediniz anladık da bu adamlara nasıl cahil şakirt diyosunuz onu çözmek zor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 neyi kanıtlamaya çalışıyorsun lol orada ne demek istediğimi gayet iyi anladın bence, anlamadıysan yazık tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EricCantona Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 DoruK said: tek hedefimiz cari açığı düşürmek yani? madem öyle, o zaman saçma sapan milletin onu bunu almasını önleyecek komünizm benzeri izolasyon vergileri yoluna gitmek yerine, yerli üreticiyi kendi elleriyle baltaladıkları ithalatlara son verip yerli yatırımı teşvik etsinler. kusra bakma ama bu tarz vergilerin uzun vadede hiç bir şeye, tekrar söylüyorum hiç bir şeye faydası yok. ekonomi 101 okuyan adam bunu bilir. ama bakanlarımız ve danışmanları şakirt kontenjanından orada oldukları için bilmiyorlar. Benim gördüğüm sen burda ordaki adamlar ekonomi bilmiyor ben biliyorum sırf şakirt oldukları için ordalar demişsin. Ben de orda olma sebeplerinin şakirtlikten fazla vasıflara sahip olduklarını gösterdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Az bile geçiriyorlar. 2 gün sonra zam mam kimse hatırlamayacak zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 neyse, senin zaten saçmalama konusunda epey bol vukuatın var. laf anlatmaya çalışmayacağım. sadece milletin geçmişinin çetelesiyle ilgileneceğine mesajımın argüman kısmına, yani senin okuyup kalınlaştırmadığın tarafına bi göz at, araştır ve bilgi edin. sonra senin de fikirlerin olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Rewendor said: Rekor arabalarda, özellikle 2000cc üzeri %130 ötv'ye (daha bunun kdvsi falan da var) çıkarak rekor kırdı. keşke motor hacmine göre değil de, harcadığı benzine göre vergilendirseler arabaları. şehir içinde 25 yakan 1500 motorluk bir araba, şehir içinde 10 yakan 3000 motorluk bir arabaya göre daha az vergi veriyor mesela. bi de fantastik ötv zammı felan önemli değil abi, bu halk gider akp'ye yine oyunu verir 1- adamlar askeri darbeleri soruşturuyor, asker yapıyor bu ötv zammını, helal akp'ye, hakkından gelecek askerlerin 2- çok zenginleşiyoruz, lüks oluyoruz, harcamalarımız artıyor, ötv de o yüzden artacak tabi, helal olsun akp'ye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EricCantona Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 O dediğini zaten yapıyorlar Bone :) Benzin zamlanmıyor mu sanki :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Spiegel said: haha valla gercekten benim zaten aklimda vardi yurt disindan araba almak ama bu 3 ay 6 ay hedesi yuzunden dusunduruyordu, simdi 6 ay kullancam arabayi 6 ay yurt disinda yaticak fln diye, e bu vergi yuzdeleriyle zaten alacagin arac 270 tl ye geliyor. ee 100 tl ye 2 arac alsan bile 200 tl eder, her turlu kardasin. kimse de sana bisi diyemez, gider 6 ay birini oteki 6 ay digerini kullanirim, hic de uzulmem devlete vergisi vermiyorum diye bu araclarin, gerekirse giderim almanyadan araba alirim almanyaya vergi veririm ama bu devlete vermem. Abi ikisini de senin almana gerek bile yok.Bir tanıdığın olur dersin ki araba alalım ikimizde birer tane.Aklını çelmek için seninkinin %25 ini ben veririm falan dersin daha ucuza bile kapatırsın.Adamın altında bir yıl arabası eksik olmayacak nasıl olsa hemde sayende ucuza da alacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 DoruK said: tek hedefimiz cari açığı düşürmek yani? madem öyle, o zaman saçma sapan milletin onu bunu almasını önleyecek komünizm benzeri izolasyon vergileri yoluna gitmek yerine, yerli üreticiyi kendi elleriyle baltaladıkları ithalatlara son verip yerli yatırımı teşvik etsinler. kusra bakma ama bu tarz vergilerin uzun vadede hiç bir şeye, tekrar söylüyorum hiç bir şeye faydası yok. ekonomi 101 okuyan adam bunu bilir. ama bakanlarımız ve danışmanları şakirt kontenjanından orada oldukları için bilmiyorlar. http://im.haberturk.com/2011/10/13/678888_htmansetyeni.jpg?1318508342 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 cantona; o kadar eğitim gören adamın bu tarz açıklamalar yapması sana da saçma gelmiyor mu? o kadar okul okuyan adamın türkiye fotoğrafına baktığında daha farklı büyüme hareketleriyle gelmesi gerekir, cari açık kapansın diye ötv zammı yapmaz burada ceza üreticiye değil halka kesiliyor e peki iç talep neden bu kadar yüksek? adam akıllı toplu taşıman mı var sanki. ekonomi bakanlığı şehir planlama olsun belediyeler olsun bu ve benzeri kurumlarla koordineli çalışma yürütemiyor mu? "verileri artıralım tüketim kısılsın" nasıl bir kafadır? senin otomotiv endüstrin bebek endüstridir sadece iç pazara mal veriyordur ama dışarıdan gelen ithal araçlar yüzünden endüstri baltalanıyordur gelişemiyordur o zaman ithal araca vergi koyarsın bak o mantıklı ama kalkıp da "cari açık fazla" diye vergi artırımına gitmezsin, bu kadar basiretsiz olmazsın. adam vardır aldığı eğitimin hakkını vererek verimlilik artışı sağlayan fikirlerle gelir eşek vardır ne kadar eğitirsen eğit olmaması gereken şeylerle karşına gelir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EricCantona Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Valla sen odtü'yü 4.0'la bitirmiş adama eşşek diyorsan ne diyeyim insanlığına. Ben ekonomist değilim, ne önlem alıp almadığını da bilmiyorum, ha yaptıkları diğer işlerin medyaya yansıdığını da zannetmiyorum, haber niteliği olan şey vergidir vergi haber oluyor işte. Kredi kartlarına da müdahele ettiler mesela yakın zamanda cari açık için,benim hatırladığım. Ayrıca ben orda bişey savunmadım, yaptıkları çoh güzel olmuş taam mı da demedim, ben sadece ekonomi 101 görmemiş falan denmesine cevap olarak son 2 ekonomi bakanının kariyerini koydum oraya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar