Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbulda yaşamak


Pluton

Öne çıkan mesajlar

Şimdi bulamadığım yurtdışı konusu vardı. O iş çok düşünmeme rağmen vazgeçtim yapamam diye. Şuanda İstanbulu düşünüyorum, taşı toprağı altındır dediler geldik diyeceğim ama sorularım var;

8 senelik php programcısıyım (javascript(jquery), php, mysql, css, html) konularında ciddi tecrübelerim var ve bunları ispatlayacak referanlarımda var.

1-) Başlangıç olarak şirketler de alabileceğim minimum maaş kaç olabilir ?
2-) Ev kiralayacağım ama başangıçta evin içinde koyacağım eşyaları falan düşünmek istemiyorum. Eşyalı bir ev nasıl ve nerden bulurum en iyi ?
3-) Ortalama giderim ne olur ? Yani doğalgaz, elektrik v.s nedir ne değildir bilmiyorum. Yemek masrafları Antalyada çok pahalı mesela İstanbula nedir durum.

Ve aklınıza gelen şeyler varsa söylerseniz sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1) Bilişim sektörünü pek bilmiyorum ama arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla jr. maaşı 800-1000 oluyordu belki sen senior girersin.

2) Eşyalı ev biraz zor, olsa bile pahalı olur.

3) M.köy içlerinde gülbağ mah tarafı (profilo avm arkası), şişli kurtuluş, feriköy taraflarında 700-1000 arası evler bulabilirsin. Eşyayı spot, 2.el falan halledersin ilk etapta. Tek başına yaşarsan doğalgaz,internet telefon o bu şu kira+300(minimum) ister
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eğer programcılık düşünüyorsan ve halihazırda taşınacaksan istanbuldansa ankara çok daha iyi bir fırsat.

her şeyden önce bütün ciddi büyük devlet ihaleleri ankarada yapılıyor, ve korkunç paralar var programcı şirketler için bu ihalelerde, haliyle hem maaş oranları istanbula göre çok daha iyi, hem de ileride kurumsal bir şirkete geçerken çok daha dolu bi cv verirsin, şu projede yer aldım bu ihalenin altından kalktım diye. istanbul şubesinin 6da 1i kadar elemanla 4-5 kat ciro yapıyor aynı şirketin ankara şubesi.

ikinci olarak ankarada harcaman çok daha az. toplu taşıma daha yeterli, şehir daha küçük olduğundan ulaşım daha rahat, daha sakin bir şehir. haliyle hem cebine daha fazla para kalıyor hem de yol mol daha rahata geliyor. kiralar daha ucuz, gitmek istediğin yerler daha yakın.

üçüncü olarak iş bulmak falan ankarada daha rahat, yeni mezun ve okuyanlar için bile çok daha avantajlı.

son olarak da biraz isyan edeyim. gelmeyin arkadaşım artık istanbula, o taşı toprağı altın lafını kim çıkardıysa odunla dövecem onu bi yakalarsam. hem yalan, yok öyle bişi, hem de duyan geliyo duyan geliyo 15 milyon olduk hala artıyoruz, trafiğimizi bozdunuz, toplu taşımamızı taşırdınız, kenti çarpıttınız, büyümeyi abarttınız, köprüyü kilitlediniz, yeter, gelmeyin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zeper said:

@ yav yoo:)700 ev desek(en ucuz) 300 de yakıt artı elektrik su o 400 olbilri tabi...400 de sana...

çok cimryimdir:=)

e iyi tamam o zaman dasdas
ben 800'lük ev buldum, şu an eşyalarımı topluyorum önümüzdeki günlerde taşınıcam. Pederle her şey dahil 1500'e anlaştık bakalım da birkaç gündür kara kara düşünmeye başladım:D
ablam da azarladı geçen gün bir yeni mühendis maaşı alıcan öğrenci başına diye ._.

edik: çok zorlanırsam arkadaş alcam ama yanıma öyle bir opsiyon da var (2ufakoda+1ev). Yaşayıp göreceğiz^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben altı ay önce İstanbula yerleştim yeditepe üniversitesine yazılım uzmanı olarak başladığımdan ötürü. Ev olayı birazcık şansla alakalı ben 3+1 evi 500e tuttum mesela. Muhit çok rererö orası ayrı ama pek de umrumda değil. Masrafları falan filan 750-800 eve harcıyorum bunun içinde yediğin içtiğin falan yok zaten.

Bir de ek olarak şunu söylemekte fayda var iş-ev kombinasyonu çok önemli istanbulda o yüzden önce işi bulup sonra yerleşmen daha mantıklı bence ya da bir süre kalabileceğin bir arkadaşın falan varsa en azından iş görüşmeleri süresince onda kalıp durum değerlendirmesine göre eve bakabilirsin. Sonuçta sen evi avrupa yakasında tutar işi de asya tarafından alırsan yolda çok güzel vakit geçirirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ataşehirde 2+1, 0km, hoş bi evde oturuyorum (şubattan beri). aylık ev için harcamalarım 600'ü geçmiyor. (2 kişi oturuyoruz)

oturcağın yere göre değişecek bu harcaman ama ev arkadaşı bulursan ortalamanın üstünde bir yerde aşağı yukarı aynı parayla gayet tatmin olursun.

onun dışındaki yeme içme, gezme tozma, eğlenme vs. harcamaların da diğer şehirlerden çok farklı olmaz. ulaşım masrafın biraz daha fazla olabilir sadece.

3k üstünde bir maaş yakıştırıyorum ama piyasanı hiç bilmiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mecidiyeköyde öyle adam akıllı oturabileceğin ev +1000 falan. Ayrıca akşamları ölüm oluyor buralar :D Öyle gülbağ profilo arkası falan bayır abidik gubudik yerler.

Ev alma durumu gene 150 milyon üzerinden başlar. Yemek aslında uygun ne yediğine bağlı olarak değişir :P Çalışacağın kıtada otur mutlaka. Merkezi sistem oyar, kombi daha ekonomik olabilir. Hertürlü aylık giderin 2 üzeri gidecektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nerde oturmak istediğine bağlı o iki şıkta, bana kalırsa eşyasız eve çıkıp ikinci el eşya almak daha mantıklı. Uzun vadede daha az kira ödersin, bide eşyalı ev bulmak zor.

Onun dışında,
istanbulda yaşamak ayrı bi tecrübedir tadını çıkrabilirsen

1.5tl maaşlada çok rahat geçinirsin bjk de super bi ev tutarak.
Saçma sapan harcamıcan,biraz dikkat edicen çok keyif alırsın arkadaşın vs de varsa
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

eğer ilk işiyse 3k maaş zor istanbulda. anca iyi bir okul mezunuysa telekomünikasyona falan kapağı atabilirse olur o.


8 yıl tecrübem var diyor. yazılımcı sonuçta. freelancer veya firmada.. eğer o tecrübeyle 3k üzeri alamıyorsa hiç kasmasın zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...