Pluton Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Şimdi bulamadığım yurtdışı konusu vardı. O iş çok düşünmeme rağmen vazgeçtim yapamam diye. Şuanda İstanbulu düşünüyorum, taşı toprağı altındır dediler geldik diyeceğim ama sorularım var; 8 senelik php programcısıyım (javascript(jquery), php, mysql, css, html) konularında ciddi tecrübelerim var ve bunları ispatlayacak referanlarımda var. 1-) Başlangıç olarak şirketler de alabileceğim minimum maaş kaç olabilir ? 2-) Ev kiralayacağım ama başangıçta evin içinde koyacağım eşyaları falan düşünmek istemiyorum. Eşyalı bir ev nasıl ve nerden bulurum en iyi ? 3-) Ortalama giderim ne olur ? Yani doğalgaz, elektrik v.s nedir ne değildir bilmiyorum. Yemek masrafları Antalyada çok pahalı mesela İstanbula nedir durum. Ve aklınıza gelen şeyler varsa söylerseniz sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kkk Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 evi kiralıyacağın yere göre değişir fiyat. merkezi yer istiosa merkezi olarak en ucuz ev mecidiyeköy civarında olur heralde tam emin olmasamda. yemek olayı istanbulda çok pahalı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 yemek olayı istanbulda çok pahalı ne ya sdfxcv Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 1) Bilişim sektörünü pek bilmiyorum ama arkadaşlarımdan gördüğüm kadarıyla jr. maaşı 800-1000 oluyordu belki sen senior girersin. 2) Eşyalı ev biraz zor, olsa bile pahalı olur. 3) M.köy içlerinde gülbağ mah tarafı (profilo avm arkası), şişli kurtuluş, feriköy taraflarında 700-1000 arası evler bulabilirsin. Eşyayı spot, 2.el falan halledersin ilk etapta. Tek başına yaşarsan doğalgaz,internet telefon o bu şu kira+300(minimum) ister Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kkk Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 ucuz mu? komik olanı anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 tek başına çıkarsan,tüm masraflar falan ortalama 1300-1500 bulur aylık...fiyat gittikçe artabilir, düşmesi ise ev arkadşı bulmana bağlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 tüm masraflar dediğin kira dışındaki tüm masraflar di mi:? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Isi bulmadan gelme bence. Maasina gore falan ayarlarsin evi vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zeper Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 @ yav yoo:)700 ev desek(en ucuz) 300 de yakıt artı elektrik su o 400 olbilri tabi...400 de sana... çok cimryimdir:=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 eğer programcılık düşünüyorsan ve halihazırda taşınacaksan istanbuldansa ankara çok daha iyi bir fırsat. her şeyden önce bütün ciddi büyük devlet ihaleleri ankarada yapılıyor, ve korkunç paralar var programcı şirketler için bu ihalelerde, haliyle hem maaş oranları istanbula göre çok daha iyi, hem de ileride kurumsal bir şirkete geçerken çok daha dolu bi cv verirsin, şu projede yer aldım bu ihalenin altından kalktım diye. istanbul şubesinin 6da 1i kadar elemanla 4-5 kat ciro yapıyor aynı şirketin ankara şubesi. ikinci olarak ankarada harcaman çok daha az. toplu taşıma daha yeterli, şehir daha küçük olduğundan ulaşım daha rahat, daha sakin bir şehir. haliyle hem cebine daha fazla para kalıyor hem de yol mol daha rahata geliyor. kiralar daha ucuz, gitmek istediğin yerler daha yakın. üçüncü olarak iş bulmak falan ankarada daha rahat, yeni mezun ve okuyanlar için bile çok daha avantajlı. son olarak da biraz isyan edeyim. gelmeyin arkadaşım artık istanbula, o taşı toprağı altın lafını kim çıkardıysa odunla dövecem onu bi yakalarsam. hem yalan, yok öyle bişi, hem de duyan geliyo duyan geliyo 15 milyon olduk hala artıyoruz, trafiğimizi bozdunuz, toplu taşımamızı taşırdınız, kenti çarpıttınız, büyümeyi abarttınız, köprüyü kilitlediniz, yeter, gelmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 işi bulduysan go go istanbul en çok kiraya harcarsın diğerleri tercihlerine bakar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 zeper said: @ yav yoo:)700 ev desek(en ucuz) 300 de yakıt artı elektrik su o 400 olbilri tabi...400 de sana... çok cimryimdir:=) e iyi tamam o zaman dasdas ben 800'lük ev buldum, şu an eşyalarımı topluyorum önümüzdeki günlerde taşınıcam. Pederle her şey dahil 1500'e anlaştık bakalım da birkaç gündür kara kara düşünmeye başladım:D ablam da azarladı geçen gün bir yeni mühendis maaşı alıcan öğrenci başına diye ._. edik: çok zorlanırsam arkadaş alcam ama yanıma öyle bir opsiyon da var (2ufakoda+1ev). Yaşayıp göreceğiz^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Şuanda ortalama maaşları öğrenmem gerek o zaman. İş bularak gidebileceğimi sanmıyorum ama en azından ortalama maaşları öğrenirsem daha içim rahat giderim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Beyt Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Ben altı ay önce İstanbula yerleştim yeditepe üniversitesine yazılım uzmanı olarak başladığımdan ötürü. Ev olayı birazcık şansla alakalı ben 3+1 evi 500e tuttum mesela. Muhit çok rererö orası ayrı ama pek de umrumda değil. Masrafları falan filan 750-800 eve harcıyorum bunun içinde yediğin içtiğin falan yok zaten. Bir de ek olarak şunu söylemekte fayda var iş-ev kombinasyonu çok önemli istanbulda o yüzden önce işi bulup sonra yerleşmen daha mantıklı bence ya da bir süre kalabileceğin bir arkadaşın falan varsa en azından iş görüşmeleri süresince onda kalıp durum değerlendirmesine göre eve bakabilirsin. Sonuçta sen evi avrupa yakasında tutar işi de asya tarafından alırsan yolda çok güzel vakit geçirirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 ataşehirde 2+1, 0km, hoş bi evde oturuyorum (şubattan beri). aylık ev için harcamalarım 600'ü geçmiyor. (2 kişi oturuyoruz) oturcağın yere göre değişecek bu harcaman ama ev arkadaşı bulursan ortalamanın üstünde bir yerde aşağı yukarı aynı parayla gayet tatmin olursun. onun dışındaki yeme içme, gezme tozma, eğlenme vs. harcamaların da diğer şehirlerden çok farklı olmaz. ulaşım masrafın biraz daha fazla olabilir sadece. 3k üstünde bir maaş yakıştırıyorum ama piyasanı hiç bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 eğer ilk işiyse 3k maaş zor istanbulda. anca iyi bir okul mezunuysa telekomünikasyona falan kapağı atabilirse olur o. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 8 yil tecrubem var diyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Ankara'yi hic sevmem ama Rewendo bence de hakli. Ist her zaman son tercih olmali ve anca hakaten iyi para kazaniyorsaniz gelmelisiniz. Millet bogaza kanyona istinyeparka kanip 1.5 milyar maasla istanbula yerlesiyor sonra vay memleketim die agliyor valla. Ogrenciler bu konunun disinda tabik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 taşı topragı altın değil.imkanım olsa izmire yerleyişirim.fakirlerin bile zengin yaşayabildiği bir şehir sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
samaella Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 mecidiyeköyde öyle adam akıllı oturabileceğin ev +1000 falan. Ayrıca akşamları ölüm oluyor buralar :D Öyle gülbağ profilo arkası falan bayır abidik gubudik yerler. Ev alma durumu gene 150 milyon üzerinden başlar. Yemek aslında uygun ne yediğine bağlı olarak değişir :P Çalışacağın kıtada otur mutlaka. Merkezi sistem oyar, kombi daha ekonomik olabilir. Hertürlü aylık giderin 2 üzeri gidecektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2011 istanbulda ne yapcağına bağlı en ucuzu da en pahalısı da var ankara da ulaşacak bişey yok, ulaşım daha kolay değil trafik yok mesafeler daha fazla bir tek daha ucuza daha güzel ev bulunur oturacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 8 yıldır tecrübem var dediğin, firmada mi yoksa freelancer mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 nerde oturmak istediğine bağlı o iki şıkta, bana kalırsa eşyasız eve çıkıp ikinci el eşya almak daha mantıklı. Uzun vadede daha az kira ödersin, bide eşyalı ev bulmak zor. Onun dışında, istanbulda yaşamak ayrı bi tecrübedir tadını çıkrabilirsen 1.5tl maaşlada çok rahat geçinirsin bjk de super bi ev tutarak. Saçma sapan harcamıcan,biraz dikkat edicen çok keyif alırsın arkadaşın vs de varsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Bu kiralar ne kadar bu kadar uçtu,sohbeti ne :S Birşey falan mı kaçırdık biz hayır 2004 de 600 lira olan kiralar 800 900dan başlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 22, 2011 Rewendor said: eğer ilk işiyse 3k maaş zor istanbulda. anca iyi bir okul mezunuysa telekomünikasyona falan kapağı atabilirse olur o. 8 yıl tecrübem var diyor. yazılımcı sonuçta. freelancer veya firmada.. eğer o tecrübeyle 3k üzeri alamıyorsa hiç kasmasın zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar