Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 şu yazıdan yola çıkarak komutanı savunmak için çok fantastik bi evrende yaşamak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 e ıyıde cezaevınde kı adam asker deılkı artık, rütbesi yok bişyi yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olorin84 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 sen olayı anlamadın (ya da ben eksik anlattım) mahkumdan falan bahsetmiyorum bir askerden koğuşta hırsızlık yapan bir asker. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquatik Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Supradyn said: 3. dünya ülkesi köylü kafası işte Yok ya, şiddeti, işkenceyi mazur görmek için herhangi bir aidiyet gerekmiyor. Ruh sağlığı (sağlıksızlığı) ile ilgili bence... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 olorin84 said: "uzun dönem dememin gerekcesi acıktır kısa dönem insanlar askere daha geç ve daha bilinçli gittiği için ve ayrıca askeri mahkemede kendilerini savunurken teğmen rütbesi taktıkları için onlarla uğraşılırken daha dikkatli olurlar." Yok öyle birşey şehir efsanesi o, hatta disiplin mahkemesinde görevliydim ben. Tek bir ksıa dönem dosyası vardı, nöbette uyumuş ondan dolayı ceza almışdı, normal çavuş rütbesi ile yargılandı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Kısa dönemin teğmen gibi yargılanması falan şehir efsanesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Accolade Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 direk genel kurmay başkanı olarak yargılanıyorlar eğitim gördükleri için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cihant Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 kısa dönemle astek gidenleri karıştırdı galiba.yoksa kısa dönemde teğmen ne alaka? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 İstese teğmen giderdi geyiğinden kalma bi efsane. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 kediyi kaybedersen herkes ölür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 patipet diye girdim asker çıktı dsfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 olorin84 said: sen olayı anlamadın (ya da ben eksik anlattım) mahkumdan falan bahsetmiyorum bir askerden koğuşta hırsızlık yapan bir asker. şimdi şöyle, bölük komutanının yasama yürütme ve yargılama yetkisi var. Kafasına göre yasa koyup hata yaptın diyip 14 gun ıcerı tıkabilio veya sevk edebilio. Fakat, sen buna itiraz edebiliosun. Yani o sürüklenen arkadaşın ne yaptı sonra? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Perfectionist Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Nerden biliyorsunuz 12 saat nöbet olmayacağını? Bal gibi de oluyor. Hatta daha uzun süreli faaliyetlerde olur doğudaki birliklerde. Nizamiye nöbetleri 12'şer saat şeklinde timler tarafından tutulur. Hazır kıta timler 12 saatlik aralarla nöbet tutarlar, veya hazır beklerler. Üst bölgelerde nöbet timleri genellikle 12 saatlik nöbetleri değişirler. Pusu, arazi tarama faaliyetleri 12-24 saat standartında seyrediyor, ama tümenden emir gelirse 36 saate kadar çıkabiliyor. Onun haricinde komutana veya askere olayın iç yüzünü bilmeden birşey demek doğru olmaz. Her türlü muameleyi hak eden er de var, kafadan kırık komutanda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Senin dediğin göreve giriyor. Nöbet değil. Kanun açık belli 8 saatten fazla bir askere nöbet yazamassın gün içinde. 4 ay nöbet yazdım o kadarını da bilelim. Ona bakarsan 24 saatlik yol kontrol görevine de gittim. Adı üstünde görev yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 hazır kıtanın klubede oturup muhabbet edip, çay içerek, arabesk dinleyerek beklemesiyle 12 saat çaprazda durmak aynı şey zaten... ooof ben sıkıldım, benden bu kadar bu konuda... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asgard Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 12 saat nöbet olmaz bu doğuda daha kısadır.Uykusuzluktan ölen adamı nöbete koymazlar en fazla 3-4 saat olur doğu nöbetleri...Acil durumlar hariç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Bu adamlar karargahta mı yoksa arazide mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Law Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Suark said: olorin84 said: sen olayı anlamadın (ya da ben eksik anlattım) mahkumdan falan bahsetmiyorum bir askerden koğuşta hırsızlık yapan bir asker. şimdi şöyle, bölük komutanının yasama yürütme ve yargılama yetkisi var. Kafasına göre yasa koyup hata yaptın diyip 14 gun ıcerı tıkabilio veya sevk edebilio. Fakat, sen buna itiraz edebiliosun. Yani o sürüklenen arkadaşın ne yaptı sonra? şimdi şöyle, Şöyle diyelim disiplin suçunu oluşturan bir suç ise askerin işlediği (askeri disiplin kanununda düzenlenmiştir bu suçlar ve askeri disiplin mahkemesi görevlidir,yine aynı kanuna göre bu suçlar maksimum iki ay ceza ile cezalandırılır). Kısaca disiplin kanuna giren bir suç ise askerin işlediği suç, burada disiplin kanunu bir düzenleme yapmış ve diyor ki "disiplin kanununa giren bir suç işlenmişse asker burada ikili bir seçim hakkı var disiplin amirinin (yani bağlı bulunduğunuz bir bölük ise bölük komutanı olur bu) Madde 7 - Disiplin mahkemeleri asker kişilerin bu kanunda yazılı disiplin suçlarına ait davalara bakar. Şu kadar ki, bu kanunda yazılı disiplin suçlarından dolayı disiplin amiri, özel kanunlarda kendisine tanınan yetki içinde, oda veya göz hapsi verebileceği gibi disiplin mahkemesine de yollıyabilir. Madde 14 - Maiyetinden birinin bir disiplin suçu işlediğini öğrenen her amir yetkisi dahilindeki oda veya göz hapsi cezalariyle cezalandırılmasını uygun görmediği takdirde suçluluk sebeplerini ve suç delillerini kapsıyan bir vaka raporu düzenleyip bunu silsile yolu ile nezdinde disiplin mahkemesi kurulan komutan veya askeri kurum amirine en geç üç gün içinde gönderir. 1)Dosyanızı hazırlar ve disiplin subaylığına gönderir dosyayı, işte nöbette uyumuşsa tutanak düzenlenir, tutanak askerin disiplin amirine gönderilir disiplin amiride ifadesini alır tutanağı dosyaya ekler ve disiplin subaylığına gönderir, akabinde soruşturma açılır asker disiplin mahkemesinde yargılanır. Ceza alırsan, ceza kadar hapse girer bu süre askerlikden sayılmaz ceza kadar geç terhis olursun. 2)Diğer opsiyon, disiplin amiri, askere rütbesine göre bir ceza verir. Atıyorum disiplin amiri yüzbaşı ise 3 günlüğüne, binbaşı ise 5 günlüğüne sizi oda hapsi veya göz hapsi cezası ile cezalandırır. Bu yetkiyi ama disiplin kanunu veriyor yine dikkat. Burada ki verilen yetki yine kanunla komutana veriliyor yani bir yasama faaliyeti yapmıyor komutan, kanundan doğan hakkını kullanıyor, asker buna itiraz edebilir ben suçsuzum diyebilir ve displin amirinin bu kararına karşı, disiplin amirinin üst amirine itiraz edebilir. Bu opsiyonun güzelliği, cezaevine girmez ve bu süre askerlikden sayılır yani askerlik uzamaz ve daha az ceza alırsınız. Kafasına göre yasa koyamaz, sadece yasanın ona tanıdğı ınırlar çerçevesinde bazı düzenlemeler yapabilir mesela, bölüğü her sabah 5 de kaldırabilir, eğitim diye tüm gün koşturabilir, tüm gün istirahat verdirebilir gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Askere kaciniz gitti? Gidenler icinde askerlik suresi boyunca kurallara kim harfi harfine uydu? Bazilari rahat askerlik yaparken bazilarinin gotunden kan aliyorlar askerde. Kafayi yiyen de cikiyor intihar edende. Ha ceza verilecekse usulune gore verilmeli. Doguda gorev yapan askerler de komutanlar da farkli psikolojilerde oluyorlar. Benzer durumlar her sene yasaniyor ama hepsi haber olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mahoolmez Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 absolut troll filan mı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 @law hmm olayın detayına inince yasa koyamadığını gördüm evet. @dynamick valla o ince ayar bulundugun birimde ki en üst komutanın keyfine bakar. Ben ankara da yaptım, harfine uyulurdu kuralların; mesela bağlı olmadığım komutan bana emir verince önce gider kendi komutanımdan izin alırdım falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Accolade Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 bende istanbulun ortasında yaptım, kural = 0 dı @hasdal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 karşındaki savunmasız çocuğu soyle serefsizce dövmek hastanelik etmek çok büyük şeylik.. Savunmanız da garip yani, olay sanki nöbette uyuyan askeri döven komutanmis gibi yorum yapıyorsunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 öğrenci döven öğretmen = asker döven komutan = küçükken sevgisiz kalmaya bağlı ruhsal bozukluk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2011 kucukken benimde sevgilim yoktu :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar