Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

uludağ-düz yola hızlanma?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Ya dün gündüz ve yaz gözüyle ilk defa uludağa çıktık. İşte bakacak çobankaya felan oraları geziyoruz.
Çobankayaya gelmeden, bu kartanei otelin hemen önünde arkadaş düz yolda arabayı durdurdu. Yol da hafif yukarı eğimli, "boşa al abi arabayı dedi"

aldı bizim arabayı kullanan arkadaş boşa ve araba hızlanmaya başladı, eğim yukarı olsa dahi hızlanıo meret.

Şimdi ya süper bi göz yanılması var herhalde. Googlelamaya başladım da ne die aratsam bulamadım.
Vardır illa olayı bilen bi pati. Vidyoda çektim ama rezil olcam die uplod etmiorm
Mesaj tarihi:
Mudanya yolundaki yokuşlardan birinde, ben gözümle görmedim de arkadaşlar bi video kaydetmişti zamanında orda da varmış o iş.

Bursa ile dalga geçenlere ibret olsun diye gönderilmiş yokuşlar bunlar.
Mesaj tarihi:
ya bunun 2 nedeni vardı sanırım. Bazılarında yokuş olmaması. Yol kenarında bulunan toprak katmanlarının eğiminden dolayı aldatıcı oluyor. Aslında araç yokuş çıkmıyor yokuş iniyor.

Bir de bi yerde jeoloji müh. çıkarmışlardı o açıklamıştı. Dağda yoğun miktarda bir mineral bulunuyormuş o da mıknatıs etkisi yaparak araçları çekiyormuş ancak 2 araç olduğu zaman çekemiyormuyuş öyle bişey
Mesaj tarihi:
android işletim sistemli ya da iphone olan bi telefonunuz olsaydı. "DUR BİR SANİYE! BENDE İNTERNET VAR!!" diyip hemen bi su terazisi app'i indirip (spirit level) yolun eğimini delta x mesafeleri ile (atıyorum 3er m) ölçer ve soruyu burada cevaplardınız.

fakirler!
Mesaj tarihi:
ayfonun ya da android işletim sistemli bi telefonun olsaydı "DURUN! İNTERNETİM VAR!" der ve urban dictionary den ebek neymiş bakardık..

ebek yok ebel varmış.
(verb) to perform with unusual efficiency. Usage generally derives from the Swiss watch brand.
Mesaj tarihi:
mythbusters da mı denemişlerdi bunu biryerde denemişlerdi. Göz bir şekilde yanılıyor böyle bir çok yer var anlaşılan dünyada. yokuş aşağı olmasına rağmen yukarı gibi görüyorsun.
Mesaj tarihi:
dasaaa said:

ayfonun ya da android işletim sistemli bi telefonun olsaydı "DURUN! İNTERNETİM VAR!" der ve urban dictionary den ebek neymiş bakardık..

ebek yok ebel varmış.
(verb) to perform with unusual efficiency. Usage generally derives from the Swiss watch brand.

badayı küçümsemeyin badada da var:)
Mesaj tarihi:
kartanesinin olduğu yer eski volfram madeni..volfram da şu eski ampullerdeki tellerde kullanılıyor idi başka kullanım yeri var mı bilmiyorum..yokuş yukarı arabayı çeken de o madenin varlığı göz yanılsaması saaddetin teksoy vs gibi hurafeler değil :)
  • Yeni Oluştur...