Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Askerlik Tecil

Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

Baggio said:

O işleri yeni yaptım sayılır. Diplomanla gidince diploma tarihinden itibaren tam 2 sene tecil alıyorsun. Yani 25 Ağustos 2010'da mezun olursan 25 Ağustos 2012'ye kadar tecil alıyorsun, böylece bir sonraki celp dönemi olan 2012 Aralık'ta gidiyorsun askere. Bir arkadaş 1.5 seneye denk geliyor gibi bir şey demiş, sallamış, yok öyle bir şey.

Bir de "kilodan zaten 1 sene tecil alırsın" denmiş, dediğim gibi diploma tarihinden tecil verildiği için öyle önce kilodan al sonra diplomayı kullan 1+2 gibi bir durum yok. Diploma tarihinden iki seneyi geçirdikten sonra kilo için ayrıca gidilebilir ama kilodan alınan şey sadece 1 sene tecil, çürük almanız 2-3 sene sürüyor ve bu süre içinde şişman kalmanız gerekiyor. İş bulmak gene zor yani, tipten almazlar bu sefer :p

Askerlik konusunda en gevşek işyeri bile 2 sene tecilli olma şartı arıyor, çoğu tamamlanmış olmasını istiyor, %70 direk eleniyorsunuz teskere veya çürük raporu olmadan. Bence Ekim'e kadar iş arayıp bulamazsan direk git çıkart aradan.

abi bana kilodan 1 sene tecil veriyorlar ama benim öyle yarım dünya gibi bir halim yok,şu tipimle de gayet güzel iş bulurum.
Sosyal ağlarda paylaş

Kendi şubene tecile gidiyosan 3 diploma fotokopisi, 1 nüfus cüzdanı ve varsa ehliyet fotokopisi, 1 ya da 2 tam hatırlamıyorum fotoğraf, diploma aslı ile gidiyorsun. Kendi şuben olmayan bi şubeye gidiyosan, 1'er arttırıyosun herşeyin sayısını. Tecil ettircem ben diyosun, sana bişeyler doldurtuyolar hemen imzalıyosun ve bi yere muayeneye sevk ediyorlar. Çünkü önce askerlik kararı aldırman gerekiyomuş tecil için. Alıyosun askerliğe elverişlidir ini, dönüyosun şubeye askerlik kararını alıyolar, sonra tecil kararını alıyolar 2 yıl sonra gel diyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Bir arkadaş 1.5 seneye denk geliyor gibi bir şey demiş, sallamış, yok öyle bir şey.

var öyle bişey. 2010 şubatta mezun oldu eski ev arkadaşım, martta çıkış belgesini alıp gitti tecil ettirmeye. 31 aralık 2011'e kadar tecil ettiler.

senin dediğin gibi olsaydı 2012 şubata kadar tecili olması ve 2012 aralıkta gitmesi lazım değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Aluriel said:

Baggio said:

Bir arkadaş 1.5 seneye denk geliyor gibi bir şey demiş, sallamış, yok öyle bir şey.

var öyle bişey. 2010 şubatta mezun oldu eski ev arkadaşım, martta çıkış belgesini alıp gitti tecil ettirmeye. 31 aralık 2011'e kadar tecil ettiler.

senin dediğin gibi olsaydı 2012 şubata kadar tecili olması ve 2012 aralıkta gitmesi lazım değil mi?

Yoo değil, 2012 Şubat'a kadar tecil olur. 2012 Şubat'a kadar da tecil etseler 2012 Nisan'da gidecek, 2011 sonuna etseler de. Ondan öyle yapmışlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
gittim bugün.bitti sanmıştım ki muayene için şuraya gitmen lazım dediler.yetmedi sonra buraya geri gelceksin dediler.
daha iki yıl var o zaman muayene etsenize.
neden bu çile. neden doktor o kadar uzakta şubeyle.
neden önce muayeneye direk gidemiyoruz madem.
neden muayene bitince tamam işin bitti biz iletiriz belgelerini diyecek teknoloji yok. muayenede neye bakıyolar ne gerek var.? sanki bana mr lı falan tetkik falan mı yapacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

@rew
abi gümrükte zaetn kontrol etmiyorlar. Bir sürü 25 29 yaşında adam vardı normal asker olan tanıdığım, "ee nası kaçtınız la" diye sorduğumda "abi biz kaçmadık ki, bizi tutup getiren olmadı biz de takıldık, kaçakmışız tabii ama kaç kere yurt dışına çıktık geldik" die bi olay var.

Anca otellerde falan kalırsan sıkıntı oluyor
Sosyal ağlarda paylaş

Normal raporla ettiremezsin. Sorununu söylüyorsun, GATA'ya yolluyorlar, orada bakıyorlar (orada da genelde %20 azaltıyorlar sorununu kağıt üzerinde. Atıyorum gözün 13se 11 falan yazıyolar) ona göre ciddi olman lazım. Ben daha GATA'ya bile gidemedim, düztabanlık var dedim, muaynede doktor bi yürü bakayım dedi, yürüttü bi hmm çekti, sonra bi daha yürü bakayım dedi, daha uzun yürüttü (boxerlayım) falan (ki hafif miktarda var), "yeaw yürü git içe basıyosun hafif, ondan nolacak dedi uygunduru bastı.
Sosyal ağlarda paylaş

muayeneye gittim.doktor gel içeri dedikten sonra çök-kalk bakayım dedi.böyle mi diyerek çöküp kalktım.tecil mi, iyi o zaman dedi askerliğe elverişlidir yazdı çıktım.
yazık sırada bi çocuk vardı.gözleri 5 numara bozukmuş.şubeye geri gönderdiler.şubeden sevk alıp gataya.gatadan geri şubeye.muaf da olamıyo 5 numarayla galiba boşuna iş.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Normal raporla ettiremezsin. Sorununu söylüyorsun, GATA'ya yolluyorlar, orada bakıyorlar (orada da genelde %20 azaltıyorlar sorununu kağıt üzerinde. Atıyorum gözün 13se 11 falan yazıyolar) ona göre ciddi olman lazım. Ben daha GATA'ya bile gidemedim, düztabanlık var dedim, muaynede doktor bi yürü bakayım dedi, yürüttü bi hmm çekti, sonra bi daha yürü bakayım dedi, daha uzun yürüttü (boxerlayım) falan (ki hafif miktarda var), "yeaw yürü git içe basıyosun hafif, ondan nolacak dedi uygunduru bastı.

Valla bende tam tersi durum vardı adamlara kilomu düşük yaz gideyim dedikçe ben bilmem doktor bilir ben bilmem asker bilir dediler sonra verdiler 1 sene tecili.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Tecil yazmisim yorgunluktan, raporla erteleme dicektim. Öyle bi mevzu var buarada, celp dönemine gitmeyip, celp dönemi boyunca rapor alip, bakaya dusup, sevk dönemi basladiginda raporlari verip bidahaki celbe erteletme olayini demistim.
Sosyal ağlarda paylaş

29 yaş mevsuzu nasıl oluyor peki? Şöyle ki

83lüyüm. 2012 de 29 oluyorum. 2012 Ekimde mi Celp geliyor ?

Bu arada üniversitede çalışıyorum eleman 29 yaşında 1. sınıfa başladı adam oldu 31 yaşında bitir öyle gel demişler. İnternetten bakıyorum forumlara falan 4.sınıfta olsanda alıyorlar falan kaçış yok diyorlar.

Bu ne turşu ne lahana dolması arkadaş
Sosyal ağlarda paylaş

tek ders sinaviyla mezun oldum. bu ayin sonunda okulun ettirdigi tecil bitiyormus, sehir disinda calistigim icin diploma yada cikis kagidi alamadim daha.
simdi sorum su; kasimda gidip alsam diplomayi, gitsem askerlik subesine 2 yil tecil ettircem desem oluyomu? yoksa okulun tecil bitmeden mi gidip yaptirmam gerekiyor bu islemi?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...