Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

F klavye


xaty

Öne çıkan mesajlar

Alışkın olduğun klavyeyle yazmak daha kolay. Buna seçme özgürlüğü vermek yerine standardizasyona gitmek aptalca. sene olmuş 2011, klavye al tak işe giriyosan. Olmadı klavyeyi yazılımdan değiştir sonra tuşların yerini değiştir. Ama gidip de şirkete tek tip klavye alıp başka klavye bilen elemanı kalifiye de olsa almama gibi saçmalıklar yaparlar işte...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hayır yazdığımız şeylerin %50'si türkçe iken, yetersiz TDK hala onlarca terime adam gibi türkçe karşılık bulamamışken, neden millete eziyet ediliyor?

computer --> bilgisayar gibi adam gibi çeviriler yapılsa, türkçe klavye kullanmayı bi derece haklı görebilirim memurlar için ama abuk subuk kelimelerimiz varken, abuk subuk bir hareket daha yapılmış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Alışıldığında F klavyeden Türkçe yazmak Q ya göre büyük kolaylık, mantıklı bi hamle bence. O yaştaki çocuğa ne öğretirsen öyle devam eder, biz de mircde çetleşirken öğrendik 10 parmak yazmayı.

Bu saatten sonra kurs murs alıp kendim F'ye geçmem gerçi de, yeni nesil için bi sıkıntı göremiyorum. Evrenselliğe sahip olması gereken bir nesne olarak görmüyorum klavyeyi.

Bide klavye seçme özgürlüğü diye bişey olamaz nilep. Çocuğun önünde ne varsa onu seçer. Al bakalım Alican sana bi F bi de Q klavye, şimdi seç bunlardan birini demekteki saçmalığı fark ediyorsundur umarım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Q kullanan adamın 50 tl eksik alması nasıl bir seçim peki?

hani olmuş bitmiş alışmışsın Q yazmaya, yetiyosun kendine, Fye geçersen daha da hızlanacaksın bak!!! diyerek bonus verince anlamsız bir faktörün eşitsizliği olmuyor mu?

hayır yapsınlar hızlanalım eyvallah da buna gelene kadar kaç tane yerleştirilmesi gereken standart neyim var. onları alıştırsınlar önce
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Devlet dairesinde bunu uygularlarsa yanlış olur, onun yerine tüzükle yönetmelikle ya da satınalmalarla düzenlenmesi gereken bişey. Özel sektör parti yönetimi vs. tamamen onların bileceği iş, yönetici primi istediği gibi dağıtabilir. Eksik maaş diyorsun ama fiilen anlaştığı maaştan azalma olmadığı sürece biri eksik maaş almaz diğeri fazla maaş almış olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bugün parti personeline yarın devlete dayatılacak abi.

hani şöyle bir şey de var, önceden daktilo vardı ve çoğu F düzenliydi. Bilgisayar dışarıdan ithal edildikçe Q fena halde yaygınlaştı. F sistemi sadece devlete dayatılsa eyvallah ancak bütün yeni nesil F klavyeye alışsın demek, bırakın ingilizceyi almancayı yurtiçi filtre pakedi alın yurt içinde F klavye takılın demek.

@ senko, niye yaygınlaşmış abi Q klavye, latin harflerine göre genel ayar değil mi? İLLUMİNATİ OYUNU BU ARKADAŞLAR der gibi olmuş sdf

wiki said:

These statistics were then combined with studies on bone and muscle anatomy of the fingers to design the Turkish-F keyboard. The keyboard provides a balanced distribution of typing effort between the hands: 49% for the left hand and 51% for the right. With this scientific preparation, Turkey has broken 14 world records in typewriting championships between 1957 and 1995. In 2009, Recep Ertaş from Turkey came in first at the 47th Intersteno congress at Beijing.


dayatılmasa F iyiymiş bayağı ama süratli yazmanın önemsiz olduğu ev-iş-araştırma-yabancı diller için çok da dayatılmasa iyi gibi.

hani çok bilimsel adamlarmış gibi neden klavye işine takmış bu adamlar, önce şehir planlamacılığını falan bilimsel yapsınlar. (eleştirecek yer arayan muhalif)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ancak Q klavye standardı ne İngilizce ne de başka bir dile uygun olarak geliştirilmiştir. Sholes, icat ettiği yazı makinesinin mekanik harf kollarından herhangi ikisi aynı anda kağıda doğru havalandığında sıkışmaya neden olduklarını fark eder. Sholes bu problemin çözümü için, kullanıcının yazım hızını yavaşlatmak üzere harflerin yerlerini alabildiğine karıştırarak en çok kullanılan harfleri elin en zor ulaşabileceği yerlere yerleştirmeyi uygun görür ve Q klavye adını verdiğimiz harf dizilimi ortaya çıkar.


http://tr.wikipedia.org/wiki/Q_klavye
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...