Bone Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 bizim dönemimizde western diyince otomatik olarak 60'larda çekilen çöllerde geçen spaghetti western'ler aklımıza geliyor, spaghetti western diyince de iyi kötü çirkin. oysa daha eskilerde ormanlık yerlerde geçen kovboy filmleri vardı, John Wayne'li filmler mesela, True Grit mesela. TRT'nin haftasonları yayınladığı tarz filmler. izleyip de hoşunuza giden, sevdiğiniz bu tarz filmler varsa sıralayın hele. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nosfe Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Ormanını çölünü bilmem ama; Once Upon A Time in West The Wild Bunch The Outlaw Josey Wales High Noon Unforgiven Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 valla john wayne'li filmler ne yalan söyleyeyim, hep 50'lerin o tiyatral, bayık atmosferinde geçtiğinden sevemedim gitti. sergio leone sağolsun tiyatro ile filmi ayırdı da film seyrediyoruz bugün heh. dediğim olay hani bir set dekor vardır, iki karakter buraya girer ve burada dialog vs döner, sonra başka sahneye geçer filan, aksiyon lazımsa arkada perdede background oynar, bunlar aksiyon varmış gibi yapar. böyle tiyatro havası hakimdir oyunculuktan koreografiye kadar. 60'lardan 70'e geçerken bıraktı amerika o olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Butch Cassidy ve Sundance Kid... Spagetti Western ve John Wayne filmlerini beğenmeyen ya da hariç tutanların beğeneceğini düşündüğüm 70'li yıllara ait bir western. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 teknik olarak western sayılır mı emin dğeilim ama: there will be blood Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quel-Thul Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 tombstone Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 3:10 To Yuma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 the good the bad the ugly unforgiven dances with wolves true grit 3.10 to yuma the wild bunch the outlaw josey wales duck, you sucker Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cavanagh Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 lee van cleef'in sabata serisi de güzeldir onsuz bir tane daha sabata filmi var o da fena değildi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
solo Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 for a few dollars more Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 3.10 to yuma çok tırt'tı ya senaryo olarak. ek olarak Ned Kelly geldi aklıma birde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Sukiyaki Western Django Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 cavanagh said: lee van cleef'in sabata serisi de güzeldir onsuz bir tane daha sabata filmi var o da fena değildi solo said: for a few dollars more Vingthor said: the good the bad the ugly true grit hmmm ilk postu okumayanlar hemen atlamış keh keh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cavanagh Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 yoo okudum ilk postu sen sadece genelde akıla dolar üçlemesi gelir demişsin spaghetti westernler çok bilinenlerdendir demişsin 60larda çekilen diye de özellikle dolar üçlemesini söylemişsin ben de 60lar sonu 70ler başında çekilen sabata serisini söyledim adam gibi film söyleyeceğime keşke yahşi batı diyip geçseydim, neyse Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 cavanagh said: adam gibi film söyleyeceğime keşke yahşi batı diyip geçseydim, neyse lol. içerlemiş bi de adam. anlamayanlar için özet geçeyim: bir italyanlar tarafından çekilmiş spaghetti western vardır, bi de amerikalılar tarafından çekilmiş esas western filmleri vardır. spaghetti westernler salt aksiyon üzerine kurgulanmıştır, çöl benzeri arazilerde geçer. günümüzde ne yazık ki western denilince akla önce spaghetti westernler gelir. bir de "default" westernler vardır. bunlarda kahramanlar daha amerikanvaridir. aksiyon-dram-serüven karışıktır. ormanlık arazilerde, nehir, çam, göl manzaralarında geçer hadiseler. john wayne gibi adamlar oynar ve bir örneği true grit'tir. işte ben bu ikinci, yani esas orjinal western filmleri istiyorum. spaghetti western istemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
benjani Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2011 http://img325.imageshack.us/img325/5325/highplainsdriftereq3.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tnkt Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2011 The Proposition Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2011 cok severim western filmlerini abi hatta en sevdigim tür desem yanlıs olmaz. en sevdigim dersek bilmyrm ayırt edemem herhalde ama klasik olsun madem iyi kötü cirkin diyeyim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Teşekkürler Bonec. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2011 White Earp clint eastwood bütün filmlerini izledim adamın tarzını seviyorsan izletiyor filmler. onun dışında trt pazar sabahı kuşağı var bazen iyi filmlere denk geldim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 acaip severim western hatta keske o zamanlarda amerikada yasasaymisim diyorum bazen ama kesin ilk mexican standoff'ta giderdim oteki tarafa :P neyse filmere gelirsek, the good the bad the ugly for a few dollar more a fistfull of dollars miydi oteki de o 3 leme zaten tartismasiz en iyileri sonra gene clint abimin unforgiven yeni cekilen 3:10 to yuma guzel bir modern ornek brad pitt'in jesse james filmi biyografi tadindaydi ama o da cok guzel bence. wyatt earp de fena degildi, cok uzun sadece izle izle bitmiyor, kurtlarla dans tam western degil ama o donemde gectigi icin severim ayrica. john wayne'i de gecmemek lazim, doneminin en iyi western oyuncusu, filmleri biraz tiyatral sahiden ama guzeldir gene de. haa butch cassidy and the sundance kid'i de unutmamak gerek robert redford ve paul newman, efsane filmdir, ozellikle finali cok cok iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
burtonesk Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 john ford filmleri sizin aradığınız şey ama sever misiniz bilmem. bayık filan denmiş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Spiegel said: the good the bad the ugly for a few dollar more a fistfull of dollars :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2011 the good the bad the ugly çok iyidir bone izlemeni öneririm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kalten Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2011 İyi kötü çirkin var bone üf diyorum tam senlik. 100. ye aynı seyi yazana ödül varmıs dediler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar