Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

i have a dream ...

elferin

Öne çıkan mesajlar

biraz babacum'a, biraz da vendy'e katılıyorum.

hırs çok önemli, fakat ülkemizde malesef hırsı olanların da başı eziliyor artık. bkz. geçen gün tübitak'a proje sunan genç arkadaşımızın yaşadıkları.

şöyle bir örnek vereyim, ben 2008 yılında bilgi üniversitesinin uluslararası finans bölümünü %50 burs ile kazanmıştım ve bu bölüme yerleştim. bu sene mezun oluyorum. 1. sınıfta bölüm birincisi olup (ki matematik her zaman en kötü olduğum dersti), bursumu daha da 75'e çekmiştim.

bence eğer vaktin varsa kadir has üniversitesine git, gerekli kişilerle bu işin eğrisini doğrusunu konuş. durumum bu de, fakat çok istekliyim ve hırslıyım de, anlat. benim annem 33 yıldır farklı farklı üniversitelerde çalıştı, o da söyler bu tip durumlarda karamsar bir tutum sergilemek yerine gidip konuşmanın çok iyi fırsatlar yaratabileceğini.

kısacası, bu kadar yaklaşmışken hayallerini gerçekleştirmeye büyük risk alma derim. sanki bir daha girsen daha da iyisini yapabilirsin gibi bir his uyandırdın ben de, ama ya olmazsa diye de düşünmek lazım. günümüzde imkanlar çok arttığı için her sene daha çetin rakiplerinin olabileceğini düşünmen lazım.

başarılar diliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Çok basit aslında.

Eğer gerçekten çok istiyorsan ve başarılı olabileceğine inanıyorsan, başırılı olacaksın. Bu işten paranı kazanacaksın ve insanların fedakarlıklarına değecek bir hayat yaşayacaksın.

Risk mi risk.

Ama insanın hayallerine ulaşması zaten risk almadan olacak iş değil.
Sosyal ağlarda paylaş

bence hayallerine ulaşmak için neler yapabilirsin bi daha düşünmen lazım.
ondan sonra kahretsin para gerekiyor, sadece para lazım, para olsa hayallerime kavuşcam... diye ağlamazsın.
herkese para lazım tabi hayalleri için.
herkes şu kadar param olsa şu okula gider okurdum diye düşünür. ama elinde yoksa o ihtimali geçeceksin. mecbursun. başka kısa orta uzun vadeli planlar yapcaksın onun için.
moralini bozacak birşey de yok çünkü iyi planlarsan istediğin yerlere doğru gidersin sonuçta yavaş yavaş da olsa. örneğin ben de başka bölümde yüksek lisans istiyordum ama param olmadığından yurtdışı olamıcaktı. yurtiçi devletlere girmeye de ortalamam düşük kalıyordu. yani senle aynı durumdaydım. yine de kabul edilmeyeceğimi bildiğim mülakata giderken bile acayip zevk alıyodum çabalıyorum ben hayalim için diye.
sonra işe girdim. gerekirse baştan öss ye girip o bölümde yüksek notla mezun olmayı planlıyordum. ama şansıma yeni program açtılar ve kabul aldım.
kabul almasaydım bir yandan çalışıp bir yandan yeni sınavlara yeni fırsatlara hazırlanırdım kendi şartlarım dahilinde. elimde olmayan şeyler(para) için de üzülmezdim. çünkü mezun olduktan sonra da param yok olsa amerika da şu üniversiteye girecektim şöyle programları var diye dert yanarsın bitmez yani.-let it go-
Sosyal ağlarda paylaş

çok zor bi karar harbiden.. verdiğin karar sadece seni değil tüm aileni etkilemesi, sonunu düşündüğünde aklına gelen olumsuzluklar, başaramayacağım korkusu. Şansının yaver gitmemesi(evet şansın hayatta çok büyük bir etkisi var) bazen ne kadar çabalasan da bir bakmışsın herşey tepetaklak olmuş. bunları söylüyorum çünkü gaza gelipte yada getirip de verilebilecek bir karar değil iyi düşünmek lazım. yeteneksiz olup da özenmek değil seninkisi. + ve - leri iyice tartıp ailenle ortak karar alamk en iyisi. başarılar..
Sosyal ağlarda paylaş

sonunu kestiremediğin tünele girme, hani biraz ümit olsa tamam da, anlattığına göre "sıfır"a çok yakın yani. çok pişman olursun 2. sınıfta.

ya tekrar össye gir, ya başka bi bölüme gir grafiğe devam et kafana göre, zaten ışık varsa illa ki o yoldan devam edersin hayatına. ama bu risk alınmaz. net.
Sosyal ağlarda paylaş

abi amaç diploma almaksa hiç kasma..

kadir has demişsin seni buraya çeken şey nedir? grafik/tasarım konusunda aşmış hocalar mı var bundan dolayı mı istiyorsun? yoksa devlete giremedim bari özele gireyim mi dedin öyle mi seçtin.

eğer ikincisiyse o kadar borca girme. bu meslek diplomasız da yapılabilecek meslek. biraz böyle devam et, kendini geliştir sonra baktın illaki ders alıcam dedin yine şansını denersin devlet okullarında. en azından öncekine göre yeteneğin daha da gelişmiş şekilde gireceksin sınavına/mülakatına.
Sosyal ağlarda paylaş

fikirlerini beyan eden tüm arkadaşalara teşekkür ederim. kararımı verdim arkadaşalar. sonunu göremediğim bir işe kalkışmamaya karar verdim. dolaylı yollardan da hedefime ulaşabilirim, kendimi geliştirebilirm gibime geliyor.
çoğu arkadaşın bahsettiği gibi zorlanacağım çok açıktı, hemde bayağı bir zorlanma. ıhh mıhh :) neyse. tekrar teşekkürler herkese.
bu arada tunca değilim, bilgilerinize :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...