Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İhsan Oktay Anar


mokoko

Öne çıkan mesajlar

dipnot said:

Kitaplarının promosyon çalışmalarında verdikleri pozlar, iddialı açıklamalarla gündem yaratan yazarların yanında biri var ki, ne şu ana kadar bir röportaj verdi ne de bir programa katıldı. Yayımlanan 5 kitabıyla 335.000 satış rakamına, sektör içinde başarıya ulaştı.

Ege Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde lisans, yüksek lisans eğitimleri alan ve doktorasını aynı üniversite bünyesinde tamamlayan yazar halen aynı okulda öğretim üyesi.
İhsan Oktay Anar’dan bahsediyoruz, Puslu Kıtalar Atlası, Kitab-ül Hiyel, Efrâsiyâb’ın Hikâyeleri, Amat ve Suskunlar kitaplarıyla okurlarına ulaşan yazar, Can Yayınları kurucusu yazar Erdal Öz'ün anısını yaşatmak amacıyla ailesi ve yayınevi tarafından verilen Erdal Öz Edebiyat Ödülü'ne de layık görülen isimlerden.

Kitaplarında gizemli bir dünyanın kapılarını aralayan, gerçekliği hayallerle kol kola gezdiren, tarih kadar hayal, hayal kadar gerçek hikayeri kaleme alan İhsan Oktay Anar, kendi deyimiyle “kendiliğinden” , kurnazlıklardan uzak yazılmış kitaplarıyla okurlarını merak edilen, efsanevi maceralara sürüklüyor.

Puslu kıtalar atlası adlı ilk kitabı 42 baskı yapan yazar, 129.000 satış rakamıyla kısa sürede okurlarında adeta bağımlılık yarattı. İkinci kitabı Kitab-ül hiyel ile 21 baskı ve 40.500 satış rakamına ulaşan, 1998 yılında yayımlanan Esrasiyab’ın hikayeleri kitabıyla 22 baskı ve 45.000 satış rakamına erişen, 2005 ve 2007 yıllarında okurlarıyla buluşan 58.000 satan Amat ve 63.000 satış rakamına ulaşan Suskunlar’la okur kitlesini genişleten yazar satırlarındaki sihri okurun zihnine akıtmaktaki ustalığıyla edebiyat dünyasında kendine has bir yol çiziyor. İhsan Oktay Anar, felsefe birikimini ustaca kullanarak okuyucuyu sığ anlamlardan derinliklere sürüklüyor.

Bir kare poz vermeyen, internet arşivinde sadece yayınevi için çektirdiği bir kare fotoğraf olan, gazetelerde röportajları yer almayan, hiçbir programda iddialı açıklamalarla kitabını pazarlamayan Anar, günümüz popüler yazarlar içinde yarattığı farklı popülizmle kitaplara da konu oluyor. Adına kitaplar yazılan başarılı yazar, alışık olduğumuz düzene ayak direyen duruşuyla okur kitlesinin vazgeçilmezi haline geliyor.


link:http://dipnot.tv/9178/Hic-televizyona-cikmadi-hic-gazetelere-roportaj-vermedi-hic-fotograf-cektirmedi-ama-kitaplari-335500-satti-.aspx

bende yeni bitirdim "puslu kıtalar atlasını" okuduğum en ilginç kitaplardan biriydi. betimleme olayı inanılmaz kitapta. resmen olayın içinde gibiydim. sonundaki olayın açıklanmasıda ozellikle çok guzeldi. okunması gereken kitaplardan kesinlikle.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

puslu kıtalar atlası ilk çıktığı zaman okumuştum, lise 2'deydim. baya etkilemişti beni, ama çok ağır bir kitaptı bence. bilmediğim çok fazla terim ile karşılaşmıştım. sürükleyiciydi, orası kesin. bir ara tekrar okumayı düşünüyorum.

çok kitap okuyan biri olmasam da yazarı başarılı buldum, zaten son zamanların en başarılı türk yazarlarından biriymiş kendisi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Orhan Pamuk neden bu kadar sevilmiyor anlamıyorum. Zaten kötü diyenler ya okumamış, siyaset gibi kel alaka bir nedenden kötü diyorlar, pek de iyi halt ediyorlar böylece ya da post-modern kitap okuyup romantik veyahut toplumcu gerçekçi eser görmeyi bekliyorlar.

Size hemen bir doz Benim Adım Kırmızı yazıyorum ben.

Konuya dönersek, İhsan Oktay Anar'ın en sevdiğim kitabı Suskunlar benim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

orhan pamuk = hipster yazari

3 kitabini okudum, her seferinde bu kadar adam begeniosa birsey kesin bulucam hevesiyle ama ihhhh

siyaset kismiylada alakasi yok bunun, adama nobel vermeden oncede kotu yazar diyordum zaten, eger herkes bu adami begenip okursa kendi fan kitlesi TOO MAINSTREAM diyip kacicak zaten asdf

sirf hava olsun diye su adami hic okumadigi halde SUPER YAZAR diye sagda solda bagiran yiginla hipster ver memleketimde
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Abi eğer Kar öncesini okumadıysan oku diyorum, okuduysan saygılar diyorum ve sana göre değilmiş diye ekliyorum. Post-modern edebiyatı herkes sevecek diye bir şey yok zaten. Ama kötü yazar demen doğru değil yine de, "sevmiyorum ben" daha doğru olmaz mı?

Ama kendimi iyi edebiyattan anlar gibi görüyorum biraz ve Kar öncesi Orhan Pamuk direk çok iyi post-modern edebiyat. Öyle böyle değil yani, aldığı tüm ödülleri, IMPAC Dublin'i filan pek ala hak ediyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...