Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupadan futbol 2011-2012

TD)Pentagram

Öne çıkan mesajlar

neyse gençler, sevinin. MANU'lular da üzülsün bu sene son şanslarıydı.

Önümüzdeki 3 sene domine edecek Liverpool ligi, ilk sene hariç her sene de üçlü kupa,

ilk sene Lig + Avrupa Ligi + FA + Carling

sonraki sene lig + ŞL + FA (Carling kastırmayız artık)

sonraki sene Lig + FA + keyfimiz yerindeyse Carling ( 2 sene üst üste kimse şampiyonlar ligi şampiyonu olamıyor. Realist olmak gerek.)

sonra King Kenny'e suikast düzenler Araplar ve Ruslar, Chelsea ve City dönemi başlar belki, Sir Alex bırakmazsa falan
Sosyal ağlarda paylaş

King Kenny yavaş yavaş sistemi oturtuyor. Liverpool'da süre gelen bir düzensizlik vardı, yavaş yavaş yok olmaya başladılar. Bu sezon karşılarındaki en büyük engel istikrarsızlıktı. Ama büyük maçların hepsinde yenilseler dahi harika oynadılar, kazanmaları gereken en önemli büyük maçta tek kötü performanslarını göstermiş olsalar bile :) (FA Cup finali)

Kadro hayvani bir şekilde revizyona uğradı. Benitez'den sonra, hadi onu geçtim Hodgson'dan sonra takım baştan aşağı değişti gibi birşey

Reina - Carragher - Gerrard demirbaşlarının yanı sıra Lucas, Glen Johnson, Agger, Kuyt ve Skrtel kaldı takımda sadece düzenli forma diyen. Carragher ve Kuyt düzenli yedekler. Gerard'ın son iki yılda çektiği düzenli sakatlık periyotları da Liverpool'un canını çok yaktı.

Liverpool'un düşüşü aslında Xabi Alonso'nun ayrılışıyla başladı. Onun yeri halen doldurulamadı. Xabi - Gerrard - Mascherano üçlüsü orta sahada gerçekten harika iş yapıyorlardı. Hücum gücü ve taktik zekası üst düzey olan iki mükemmel orta sahanın arkasında bana kalırsa o dönem dünyanın en iyi DMC'si olan adam ile harika bir tandem oluşturmuşlardı. Ayrılıklarla Gerrard tek kaldı, yerine adam gelmedi.

King Kenny önce buraya takviyeye kastı. Geleceğin Gerard'ı Lampard'ı denilen Adam'ı kaptı. Onu adam gibi yetiştirmeye başlarlarsa Gerrard ile harika işler yapar. Yedek orta saha olsun diye, hemde gerektiğinde kanatlara çekebilelim diye Henderson gibi adamı kattılar kadroya, yine gelecek vaat eden harika bir orta saha, zekasıyla oynayanlardan.

Yine Jose Enrique'yi kaptılar. Hani benzerlerine göre çok az yetenekli olupta, zekasıyla bu kadar üst düzey futbol oynayan adam sayısı dünyada azdır. Çok zeki, gücünü ve vücudunu kullanmayı kusursuza yakın bilen bir adam,

Downing desen aynı, çok garip bir adam gerçi. Ligin golle sonuçlanmayan asist lideri, en çok isabetli pas yapan adamlarından biri ama lig boyunca tek bir asisti veya golü yok. İstatistiksiz bitiriyor Premier League'i :)

Hep zekasıyla oynayan, akıllı bir takım yaratmaya kasıyor Kenny reyiz. Sorun şu ki bu adamlar çok zeki olsalarda zirve tecrübeleri hiç yok. Eski oyuncularla kaynaşma dönemi geçti. Gelecek sene ligi bu konumlarda bitirirlerse affedilmeyeceklerinin farkındalar.

Ayrıca Liverpool bu sene daha üstlerde bitirebilirlerdi fakat erken alınan Carling kupası bizim belimizi kırdı. ŞL potasında mücadele edemeyecekleri belliydi, Avrupa Ligi'ne Carling'den ötürü kesin gidiyordu takım, niye kassınlar ki?

FA Cup'a kastılar, onda da gidip sezon boyunca oynadıkları en kötü futbolu oynayıp kaybettiler. 3 gün sonra rövanşta tecavüz edildi ama ...

Seneye transfer söylentilerinde geçen birkaç adamı sayayım.

Luuk de Jong
Leandro Damiao
Ibrahim Afellay
Nicola Gaitan
Seydou Keita
Havard Nordweit (mi ne, möşengladbach'taki)

bunların özellikle istendiği belirtiliyor. Luuk ve Damiao'nun birlikte alınmayacağı gerçeği var yalnız. Gerçi Luuk kanatlarda da kusursuz oynayabiliyor ama Suarez'de varken çok zor. Damiao'da harika bir adam ama alınabiliyorsa Luuk De Jong'un alınmasından yanayım, yeni Kuyt'u olur Liverpool'un :) İleride her yerde oynayan adam,

Birde Andy Carroll gerçeği var. Taraftar gol atamadığı için istemiyor fakat Liverpool ataklarında çok büyük katkı sağlıyor. Pivot santrafor özelliklerini kusursuz bir şekilde yerine getiriyor ama santrafor adındaki oyuncunun gol atamamasının tolere edilecek bir yanı yok. 1.5 sene geçti, halen bu adam 10 gol bile atamadı ligde yanılmıyorsam. Çok yetenekli bir adam biliyor herkes, işin garibi geçen sezon Liverpool forması giymeden önce Newcastle ile 11 golü var ilk yarıda. Fakat ikinci yarı Liverpool ile 2, sadece 2, harfle iki ...

Afellay için kesin diyorlar. Barça'da forma bile giymedi bu sezon yanılmıyorsam. Barça'ya giderken kariyerini bitirdi demiştim geçen yıl, dediğim oldu. Liverpool ciddi ciddi istiyor görüşme vs. de yapılmış. Afellay gelirse hücumda yine +1 akıllı oyuncumuz daha olacak. Adam yetişene kadar Gerrard - Afellay - Lucas triosu olarak harika iş yapabilirler.

Lucas çok formdaydı sakatlanmadan önce ama aynı Aquilani'de olduğu gibi büyük sakatlık geçirdi. Bu kumarı Aqu'da bir kez yapan Liverpool, bir kez daha iyi döner diye sadece Lucas'a güvenip bölgeye takviye yapmazsa kafasına sıkar. Bu yüzden iyi bir DMC ağırlıklı orta saha arıyorlar. Keita Barça'dan ayrılmak istiyor, onu istiyorlar. Birde Nordweit'mi ne var işte onu istiyorlarmış. Keita harika otururda Nord'ü bilemem asdfdsa hiç takip etmedim bu sene,

Gaitan harika bir kanat oyuncusu, Bellamy'nin istikrarsızlığı göz önüne alındığında kesinlikle transfer edilmesi gerekiyor fırsatları varsa. Downing ile birlikte harika bir ikili olurlar.

Böyle işte, daha çok transfer söylentisi varda bunlar bayağı ağırlık kazanıyor. Gidenler olacak, gidenlere göre gelenler olacak. Amerikalı sahipler asla ceplerinden para harcamıyorlar.

Gelirler ve transferden kazandıkları paraları harcıyorlar. Bu yüzden sezon sonu bazı futbolcuların satılması bekleniyor. Bunların başında en çok para eden adam Carroll ve Bellamy'nin gönderilmesi bekleniyor. Ama Carroll'un tutulmasından yanayım ben, ha birde Lucas'ı da Bayern istiyor diye geyikler varda sanmıyorum yollasınlar. Veteran Liverpool'lulara ihtiyacı var Dalglish'in.

Ben halen niye Meireless'i yolladı onu anlamıyorum. Dalglish'te biraz yabancı oyuncu takıntısı var, kesinlikle çok yabancı istemiyor takımda ama onu yollaması büyük saçmalıktı.

Bu kadar :)
Sosyal ağlarda paylaş

Abi abartmayın ya ne satması, Cordoba 90+3'te bilerek topu Sabri'ye dikticilerden farkınız kalmadı...
O sırada bir takımın bütün bir 11'inin iyi tamam öbür maç berabere bitmiş bırakalım diye düşünmesi imkansız, rahatlama elbet olmuştur (Fenerbahçe'nin Denizli'de son 16 dakika bir tane atıp bir tane yüzde yüz kaçırması gibi), ama hadi beyler bırakıyoruz gibi kollektif bir düşünce saçma yani:)..
Kaldı ki tam ne ara o haber gelecek de herkes e öbür maç bitti diyecek filan, kimse yüzde yüz emin olmadan bırakmaz ki, bknz 2-2:p
Sonuçta maç durmaksızın devam ediyor..
Sosyal ağlarda paylaş

şuanda bristolde yaşıyorum ingilterede. burada baya büyük bi bilardo klubu var 2 tane dev sinevizyon odası sayısız lcd tv olan. maçları izlemeye oraya gittim. sinevizyonların ikisinde de united maçı veriliyodu. city maçını pipi kadar lcdlere vermişlerdi. sinevizyonun oldugu bölümler tamamen unitedlılarla doluydu. 20 30 tanede cityli vardı. girdim aralarına usulca maçı izlemeye başladım. oyle takım fln tuttuğum yok ama city kazansın istiyodum farklılık olsun diye.

maç başladı fln neyse qpr 2. golu attığında millet maymun gibi sevinmeye başladı bilardo masalarının üstünde fln. arkamı dönüp baktım hep araplar koreliler manchester forması giymiş zenciler fln seviniyolar.tiksindim nedense o an united dan.

uzatma dakikaları geldi millet arkadan bagırıo cagırıyo fln derken 2 2 oldu. benim bulunduğum cityli grupta hiç kimseden ses çıkmadı ama. aguero gole giderken ben ayağa kalktım peşimden yanımdakilerde kalktı. agureo golu attıgında heriflerden önce ben bagırmaya basladım atladım hopladım 20 30 kişi döndük unitedlılara avazımız cıktıgı kadar bagırdık asd kendimi kaptırdım alakam olmadıgı halde.

buda böyle güzel bi anımdı bugun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...