Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Klima Önerisi


Cthulhu

Öne çıkan mesajlar

Eve şöyle en güçlüsünden (tek takışta 2-3 yakın odada işlev görecek) bir klima taktıracağız. Yazlıkta arçelik'in Plazma diye geçen bi modeli var, görüyor bu bahsettiğim işlevi ama yokmuş sanırım onlardan. Bir de mitsubishi gibi diğer klima markaları da mevcut sonuçta normal beyaz eşya gibi arçelik'e siemens'e koşmaya gerek yok gibi.

Varsa buralarda bilgili arkadaşlar Marka/Model olarak bir öneri yapsınlar mümkünse.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dün bunu aldım, daha takmadılar ama zannetmiyorum ki memnun kalmayayım. Almadan önce, taktıracağınız odanın alanını ölçün öyle gidin ya da adamlar keşfe gelsin, ona göre BTU önersinler.

http://www.klimaplus.com.tr/Urunler/Ev-Ofis-Klimalari/Split-Klimalar/MSZ-GE-Deluxe-Power-Inverter-Duvar-Tipi-Split-Klim.aspx

not: bizim salonda çok cam olduğu için ve kapı olmadığı için, 30m2`ye için 14k BTU aldık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Birde tüm markalarda muadil vardır herhalde, inverter alın abi. Aleti kapatmıyorsun, ilk 30 dk. de oda istenilen rejime gelince alet kendini rölantiye alıp sıcaklığı sabit tutuyor, sonrasında %30 elektrik tasarrufu. Benim hesaba göre günlük 10 saat açık kalırsa ayda 55 tl elektrip gelmesi lazım max.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

türk malları önerilmiş topicte de,
samsung önercem ben

bizde şu aletten vardı:
http://i.imgur.com/bMV2F.jpg

ama inverterlı yeni modellerden çıkmış:
http://www.samsung.com/tr/consumer/home-appliances/air-conditioner/inverter/AQV24PSLNAND/index.idx?pagetype=prd_detail
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

UFONUN FIRFIRLARI KLİMA DEĞİL ABİ, AMAN!!!

su haznesine üfleyip, rüzgarla buhaşlaşan suyun sıcaklığının düşmesi olayı var. üzerine soğuk nem çarğınca serinlediğini sanıyosun ama bir süre sonra durulmaz hale gelir odalar.

bir de ortamdaki toplam ısının bir kısmını dışarı atmadıktan sonra bir anlamı yok. ama dediğim gibi vıcık vıcık nem yapışır her yere, aman diyim.

hakiki portatif klimalar var, tekerlekli vs. ama onlar dış-iç ünite bir arada olan klimalar aslında. gürültülü olurlar çok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...