Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike soruşturması - 2. dalga

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Galatasaray Spor Kulübü'nden Duyuru

Galatasaray Spor Kulübü'ne ilişkin herhangi bir iddia ve bu iddialara ilişkin bir arama
kararı bulunmamaktadır.

Bu süreçte Rigobert Song dahil, hiçbir eski ve yeni sporcumuzun adı gecmemektedir. Hiçbir kulüp çalışanı veya yöneticisi de şüpheli sıfatı ile yer almamaktadır. Bir takım medya organlarında çıkan haberler gerçeği yansıtmamakadır. Galatasaray Spor Kulubü bugün olduğu gibi her zaman adli makamlara ve emniyet güçlerine her türlü destegi vermeye
hazırdır.

Kamuoyuna duyurulur.

Galatasaray Spor Kulubü
Mesaj tarihi:
2002-2003 sezonunun son haftasında oynanan elazığ-diyarbakır maçının cezası kesilsin bari geriye dönük gidilmişse.benim gördüğüm en aleni şikeli maçtı.diyarbakırlı oyuncunun kendi sahasındsn topu alıp gol attığı maç olarak hatırlayın.
diyarbakır'ın arkasında devlet desteği olduğu için kimse ses çıkaramadı.madeen yürekliler o kadar, o maçı incelesinler.
Mesaj tarihi:
Bir de suçtu suç değildi konusunda biraz karışıklık var.
Şike ve teşvik için iki merci adına suçtu değildi diyebiliriz.

Adli olarak 2011'e kadar hem şike hem de teşvik suç değildi. Yani yargı 2011'den öncesi için, yeni çıkan sporda şiddet yasası kapsamında ceza veremez.

Sportif olarak ise, şike her zaman suçtu ve zaman aşımı 20 yıldır, 15 yıl önceki bir şike ispatlanırsa TFF sportif bir ceza verebilir, ama TFF'nin hiçbir zaman emniyet gibi sorgu, takip gibi yetenekleri ve kaynakları olmadığı için şu ana kadar TFF'nin eli kolu bağlıydı bu konuda.

Teşviğe gelirsek teşvik 2007'de TFF tarafından disiplin talimatnamesinde suç olarak kabul edildi. Daha önce suç değildi. Yani diyelim ki 2006'da teşvik primi verildi,hiç bir yerde suç olmadığı için ne TFF'den ne de yargıdan bir ceza almamız bence mümkün değil. (Ha yasaldı demek etik demek anlamı taşımıyor, bence etik değildir teşvik, gayet normaldir olmalıdır diyen de var, neyse o ayrı konu)
Mesaj tarihi:
O tarihte de teşvik suç sayılabilir ama zaman aşımı en fazla 3 yıl. Kaldı ki ortada ne bir kanıt ne bir tanık, hiç bir şey yok. Birileri üfürüyor, birileri mal bulmuş mağribi gibi atlıyor.
Mesaj tarihi:
artık bisiler cıkarsa kendi takımın icinde uefa ya mail atacakmısın hergun nilep LOL ?

onun dısında, gercekten ama gercekten es zamanlı arama nıye yapılmadı diye sorarlar adama.

1 ay sonra yapılan arama neyin ne oldugunu az cok belli ediyordur sizlere de sanırım.

haa, su saatten sonra GS li yoneticilerden belge melge yakalarlarsa, 100 yılın en gerizekalı adamları olarak tarihe gecerler sanırım.

1 aydır nerdeydınız derler FB BJK yi didik didik ederlerken hehe.

http://cankiri.tv/usthaber/uploads/images/gs_sike.jpg
Mesaj tarihi:
valla şike yaptığımızı pek sanmıyorum da, Adnan Polat öyle bir yönetici ki şike yapmadan bile şike yapmış gibi gösteren delil bırakabilecek bi adam ehehe

Bu arada Zegna sen cincon dediğin için banlısın futboldan haberin olsun :P
Mesaj tarihi:
3 Büyüklerin taraftar şekilleri

Aziz Yıldırım İçeri alınır
Gs::)-D
Bjk: :)-D
FB: :X:@

Tayfur Havutçu,Bjk as başkanı içeri alınır
GS: :)-D
Bjk :X
FB: :XB)-

GS oyuncu bilmemesi temsilcinisi evi aranır,adnan polat ifadeye çağırılır

GS: :X
Bjk: B)-:X
FB :>:D<
Mesaj tarihi:
TD)Pentagram said:

3 Büyüklerin taraftar şekilleri

Aziz Yıldırım İçeri alınır
Gs::)-D
Bjk: :)-D
FB: :X:@

Tayfur Havutçu,Bjk as başkanı içeri alınır
GS: :)-D
Bjk :X
FB: :XB)-

GS oyuncu bilmemesi temsilcinisi evi aranır,adnan polat ifadeye çağırılır

GS: :S
Bjk: B)-:X
FB :>:D<

düzeltiyorum yanlısın var
Mesaj tarihi:
Futbolcu Önder Turacı’yı kendisini dövmekle suçlayan eşi Ayşe Özdemir savcılığa giderek tecrübeli futbolcunun teşvik primi aldığı yönünde suç duyurusunda bulundu.
Özdemir savcılığa verdiği ifadede, Turacı'nın geçtiğimiz sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan Fenerbahçe - Kayserispor maçı öncesi Trabzonsporlu yöneticilerden teşvik primi aldığını söyledi. Bunun üzerine savcılık Turacı hakkında yakalama kararı çıkardı.

Ayşe Özdemir bu iddialarda bulundu ancak bilindiği gibi geçtiğimiz sezon başında Fenerbahçe'den Kayserispor'a transfer olan Önder Turacı iki kulübün anlaşması gereği İstanbul ve Kayseri'deki karşılaşmalarda sarı-lacivertli kulübe karşı forma giyememişti.

gün geçmiyor ki bir komik haber daha çıkmasın sdfasfsdgfh
Mesaj tarihi:
adam kendi arabasıyla gitti geldi geri
ali dürüst çıktı yanlış anlaşılma oldugu ortaya çıktı dedi (gerçi çok güvenilir biri değil)
5 sene öncesinin maçı özhan canaydın başkan yanılmıyorsam böyle birşeyden haberi olsa kendi ihbar eder rahmetli galatasarayı .
milletin üfürmesiyle eh bir bakalım neymiş ne değilmiş dedi savcı işte başka birşey yok
neyine sinirlencek galatasaray lılar .
kaldı ki 5 senedir böyle birşeyin belgesi kulupde duruyorsa futbol şubesi kapansın adnan polat asılsın zerre sinirlenmem .
bu işin sonunda yine komple kurbanı fenerliler ağlar .
Mesaj tarihi:
Ne var ne yok bilmem, sonuçlanmadan nasıl FB hakkında fazla konuşmuyorsam diğer takımlar hakkında da konuşmuyorum, zaten konuya 15 sayfada bir falan giriyorum artık geldiği çöplük noktadan dolayı falan. Fakat insanların tepkileri, dansözlükleri, hazımsızlıkları, kıvırtmaları gerçekten komik ya. Sanki FB hakkında tüm belgeleri birinci elden okuyup gelmişler, davanın 10. halka açık görüşmesi olmuş Aziz kesin suçlu görünüyor da, şimdi GS sırf "birileri üfürdüğü için" falan suçlanıyor onu da çok net biliyorlar. Vay anasını.

GS ve BJK de sorgulanıyor diye sevinenler de FB'nin düşmesini havada bekleyenler kadar dar görüşlü ve farklı amaçlı insanlardır ayrıca bence, ben kendi takımımın temiz çıkmasına bakarım, sonrasında da mümkünse tüm futbolumuz temiz çıksın isterim.
Mesaj tarihi:
onu cok net bilmiycek bir durum yok ortada ... 5 senedir teknik takip mi yapılıyor da polis gs denizli maçı için araştırmaya başladı ?
belli ki ifade veren birileri ağladı onlarda yaptı onları da araştırın diye . kıvırdığım falan birşey yok
sadece fb de suç süphesi olmasa o emniyette adliyede hiç mi fanatik fenerli yok çıkar verir demeci bu saçmalık nedir diye
bu düşündürüyor
dar görüşlü falan flan hakaret vari söylemlerin için de teşekkür ederim saygılar
Mesaj tarihi:
biz ibb maçında ne şikesi var, akında iskenderde süper oynadılar sidik zoruyla kazandık , transfer teklif yaptılar diye adamlar hapis diye şikayet ettiğimizde ağlıyor oluyorduk,

bugün denizliye gs 1.5 milyon teşvik primi haberleri çıkınca,
gs lılar dostlar
"denizli düşme hattındaymış adamlar niye teşvik alsınki ihtiyaçlarımı var, balon haber bunlar , böyle mantıksızlık olurmu diye yazıları döşediler bir hızla,

düşecek takım teşvik alması mantıksız anormal onlara göre, ama ibb maçında şike yapıldığı iddaları normal :) neden çünkü savcı boşuna tutuklamaz dimi,

basına sızan fenerle ilgili dosyalara kaçınız baktı bilmiyorum da , telefon konuşmalarına baktığımda savcı tutuklama kararlarını direk kendince yorumluyarak vermiş zaten sorduğu sorularda o yönde, adamlar konuşmada 3 döner yemeyelim 1 döner yiyelim diyor, bu adam bu konuşmadan şike yapılmıştır sonucuna varıyor, he gerçekten belki şifreli konuşma , çantalarda poşetlerde gerçekten para gidip geldi belki , ama o an neden suç üstü yapılmadığı çok enterasan, yani net delil yok okuduğum kadarıyla. korcan şike yaptığı iddası ile 1 aydır içerde, ama trabzon besıktas macında şike anlaşması yapıldığı dosyalarda yazan ,bilerek kırmızı kart gördüğü idda edilen serkan balcı dışarda..

neyse böyle yazınca gs arkadaşlar sen savcıdan daha mı iyi biliyorsun? davayı tinu yönetiyormuş gibi abuk sabuk şeyler yazıyorlar, aynı savcı denizli maçını araştırın dediği zaman denizli küme düşmemek için oynadı böyle saçmalıkmı olur diyorlar.
Mesaj tarihi:
Hadi diyelim telefon tapeleri uydurma diyorsun veya ordakiler şikeyi kanıtlamaz diyorsun. Yahu emre'nin telefonundan atılan mesaj da mı yok, aa doğru o şakaydı. Şike kanıtlanır mı bilemem ama benim görüşüm şike yaptı fener. Tabi ki savunma hakkı kullanılacak ve şike yapmış bile olsalar temize çıkmaya çalışacaklar. Ama Aziz Yıldırım ve şurekasının nasıl tipler olduğunu unutup da suçu kanıtlanana kadar safsatasına başlamayın. Basın, yargı tabi ki masumiyet karinesini göz önünde tutmalı fakat vicdanlar hükum giydirmek için mahkeme kararını beklemek zorunda değil.

Hiç yoktan dava açıp da Fenerli yöneticileri tutuklayacak değiller, bunda yararı yok kimsenin. Haa ama bak tutuklu yargılanmaya karşıyım. Bu Aziz Yıldırım'ı salarsan adam sağlığı elverirse kaçar bile ancak yine de tutuksuz yargılanmalı eğer mahkemede suçu kesinleşirse hapse konulmalı yoksa serbest kalmalı.
Mesaj tarihi:
yahu konuşmarlada bir haltlar döndüğü açık , ama o an suç üstü yapılmalıydı, bu saçma sapan şifreli konuşmalarla fedarason küme düşüremez, net bir şey yok ortada para almış futbolcular deniyor ortada para lafları geçiyor , ee nerde para? maden çantada poşette para var neden o an yakalamadılar?

tekrar ediyorum fenerli yöneticilerin bi boklar yedikleri açık, ama bu olay polıs ve savcının beceriksizliği yüzünden bu noktaya gelmiş durumda , bu telefon görüşmeleri ile küme düşürürlerse feneri fener cas a giderse , cas kararı yüzde yüz bozar, adamlar aziz yıldırımı tanımaz etmez , herifler telefon kayıtlarına bakacaklar abuk sabuk konuşmalar ne açıdan bakarsan o şekilde yorumlanabilir, sen şike gözüyle bakarsan 3 porsiyon döner , 3futbolcu demektir, ama başka türlü bakarsan dönerdir kardeşim :) bunu anlatmaya çalışıyorum, bu olay cas a taşındığında yüzde yüz düşme kararı iptal edilir,

juventus olayına bir bakıcam ordaki delillerde böyle saçma sapanmıydı yoksa açık seçikmiydi.
Mesaj tarihi:
@tinu
sadece savcı değil nobetci mahkemede ki hakim de aynı kanıda ayrıca itiraz edildi ordaki hakim de aynı kararı verdi öncelikle
3 porsiyon doner yeme olayı bana da saçma geldi ama
ümit karanın eşime saat aldı olayı da bildiğin saçma o ifadelerden telefon konuşmalarından orda birşey dönmüş gibi .
bunun dışında iskender alın o maçta öle mükemmel oyun falan oynamadı .
ibrahim akın oynadı ...
basına çıkan beşiktaşla ilgili olanlar yetersiz ama günlerdir söylediğine bu konuda katılıyorum .
onda da şüphe çeken nokta bu iki futbolcu yu o zaman dan istedi beşiktaş almayı tam maç öncesi sonrasında bu kadar istediği futbolcuları neden almadı ? ibb nin o zamanki başkanı şuan tff de yetkili olduguna göre gercekten transferse olay çıkacaktır ortaya .gerçi maç öncesi teklif kuluple anlaşmadan oyuncuyla görüşmek falan dan dolayı transfer cezası gelmesi gerekir oyuncuları sözleşme bu sene bitmiyorsa tabi
Mesaj tarihi:
ya ben beşiktaşı tartışmak istemiyorum, sonuçta o ara gs da devreye girmiş akın için tayfur da acele edelim demişler maçtan 1a ay önce başlamış görüşmeler, neyse bu önemli değil zaten bir şey çıkmayacak,

benim sinirlendiğim nokta şu an fedarasyonun kucağında bildiğin bomba var, bu telefon konuşmaları dinlenmiş, konuşmalar şifreli ne açık konuşmalar yok, ama belliki bir şeyler gidip geliyor, e bunu o an neden yakalamadılar? bu bence polisin hatası, sonrasın savcı ve mahkemeler, bir şeyler olduğundan eminler ama suç üstü yapılmadığı için , bu adamların telefon konuşmalarını kendilerince yorumlayarak içeri tıktılar ve şike yapıldığı tespit edilmiştir diye açıklama yaptılar, şike yapıldığı tespit edildi diye açıklama yaptıktan sonra sıçtılar işte, çünkü bu telefon kayıtlarıyla bunu ispatlamaları imkansız gerçekten şike varsa bile ki imkansız, hayır para verildi deniyor e verilen paralar yok, korcan araba aldı deniyor araba yok var olan araba baskasına kayıtlı, şike yaptığı tespit edilen bazı futbolcular bazıları dışarda kupa maçında felan oynuyor, yani karman çorman bi durum, ve fedarasyon düşürme kararı alırsa fener de buna yabancı mahkemelerde itiraz ederse ki edecektir, bu deliller ile hiç bir yabancı mahkeme feneri haksız bulmaz.
Mesaj tarihi:
Ben kim mahkum olur bilemem, yeterli delil varsa şike yapanlar düşürülsün. Fakat her şeyi geçiyorum Sinan Engin'i hangi aklıevvel yaptıysa gazeteye yazar yapmış bu herif de Hürriyet'de Aziz Yıldırım'dan talimat alıp manşet attırmış. Ben bunu okuduktan sonra bu adamın Beşiktaş'ı şampiyonluktan ettiğine de inandım.

Ondan sonra telefon dinlemeleri okuyorum, Federasyon Başkanı Fener gol yedi diye telefonu açamıyor. E demek ki diyorum başkanı böleyse hakemler nası tırsıyodur, demek ki adamlar harbiden düdük çalamıyormuş. Böyle lig oynuyoruz güyya spor. Ondan sonra Aziz Yıldırım büyük bir spor yöneticisi ilan ediliyor, herkes üç maymun. Aziz Yıldırım baştacı yapılacağına şu ana kadar çoktan kıçına teneke bağlanıp gönderilmeliydi. O yüzden küme düşerse Fenerbahçe belki bazıları biz ne bok yedik diye akıllanır diye umuyorum.
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...