Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sevgili motor kullanicilari

di

Öne çıkan mesajlar

Baggio said:

Bu gerizekalılara benzer şekilde araç sürücülerinde de çürük bir kesim var tabii; doğru düzgün giden motorları bile taciz edenler, önüne kıranlar, yoğun trafikte "ben bekliyom o da beklesin lan" diye çekilmeyenler falan. Motorcuların aksine bunlar genellenecek kadar çoğunlukta değiller ama. Keşke hiç olmasalar o ayrı.

Taksi, dolmuş, minibüs, özel halk otobüsü, hafif ticari (kangoo doblo caddy vs) ve elinden telefon düşürmeyen otomobil sürücü tayfası gayet kurye/pizzacı/supersport tayfası kadar genelleme yapılabilecek sayıda.
Sosyal ağlarda paylaş

O hafif ticarilerin zaten 50 beygirden daha güçlü olması falan yasaklansın. Her biri birer potansiyel katil olarak ilerliyor.

Bir de son birkaç yıldır servis şöförleri de azıttı. Ben lisedeyken falan, gayet dikkatli kullanırdı bu adamlar, bir iki yıldır okul servisleri de çoğunlukla manyak, ne kadar kural varsa hiçe sayıyolar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Trafikte motorlulara ben de deli oluyorum. Elime sineklik alıp, karasinekleri avlarken duyduğum heyecanı bana yaşatıyorlar bazen.

Düzgün kullanan motorcular benim gözlemlerim neticesinde şu grup:
BMW gibi baba motorlara biniyorlar, tüm güvenlik donanımları üstlerinde, şeritlerin ortasından önündeki araç ile aynı hızda ilerliyorlar, şerit değiştirecekleri zaman bile şerit çizgisine yaklaşmak yerine mevcut şeritlerinin ortasında duruyorlar, ışıkta falan asla aradan ilerlemek istemiyorlar, emniyet şeridi kullanımında bir otomobilden daha saygılılar, beni geçerken hep solumdan geçiyorlar ve mutlaka ufak bir korna çalıp haberdar ediyorlar. Ben bu insanları durdurup öpmek istiyorum ve imreniyorum. Her durumda hallerinden işi ne derece bilinçli yaptıkları ortada.

Diğer grubu anlatmaya gerek yok. Tüm güvenlik önlemlerini alsalar da öküz yine öküz durumundalar. Bir TIR veya kamyon ile otomobilin iletişiminde denge vardır, küçük ve hızlı olabilirim ama kendimi ona fark ettirmem gerekir çünkü benim kaç katım araçlar bunlar. O da etrafını kollayarak hareket etmek zorunda; benimki biraz supporter görevi gibi. Ne tüm sorumluluğu ona yıkıyorum, ne de ben yerine getirmeye çalışıyorum. Küçük araç benimki olduğu için, onun dengesiz hallerinde bile tüm kontrolü ben üstlenmeye gayret ediyorum; aracın altına girdikten sonra 'kurallara uymayan o' demenin faydası olmadığını biliyorum. Bu mantığı motorlu arkadaşlar da kullanmalı. Her hatalıya karşı 'benim hakkım' diye devam etseydim bugünleri göremezdim sanırım.

Evet, otomobil seni fark edip görmeli ama sen bu amaçla sorumluluğunu ne derece yerine getiriyorsun? 2 aracın arasından geçmek, benim önümdeki araç ile arama koyduğum fren mesafesine sırf altındaki motorun boyutundan dolayı kolayca girebiliyor diye manevra yapma hakkını kendisinde bulması işin felsefesini tam olarak kavrayamadığının göstergesidir. Kask, dizlik ve diğer korumalar kendisine karşı olan sorumluluğudur, beni pek bağlamaz. Ama kullanım şekli bana karşı olan sorumluluğudur.

Benim gözlemime göre birçoğu kendisini motorlutaşıt kavramının içinde pek görmediği için sahil yolunda bisiklet kullanır gibi motor kullanmayı tercih ediyor.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

manve said:

Ama gidip de uc bes capulcu yuzunden "bana ne lan, geberirse gebersinler, umurumda degil" demek, denyoluktan, cahillikten, okuzlukten baska bir sey degil.

Sen ne kadar trafikteysen onlar da trafikte, hani bunu diyen birinin icinde insanlik yoktur zaten de trafik kurallarina gore saygi duymak zorundasin.

Şikayet edenler olarak hiçbirimizde "gebersinler" gibi bir ifade göremedim, sen biraz heyecanla hızlı hızlı okumuşsun sanırım. Genel kanı "ölmeyi göze alacak kadar dikkatsiz, umursamaz ve riskli sürüş alışkanlığı içerisindeyse ölebilir, kendi bilir, bizim onun ölmemesi için kıçımızı yırtma gibi bir mesuliyetimiz yok" şeklinde. Trafik kurallarını hiçe sayan adamlar trafiğin parçası gibi davranmıyorlar zaten, diyorum ya onlar kendi kafalarında ayrı bir ekosistemdeler.

Bu gerizekalılara benzer şekilde araç sürücülerinde de çürük bir kesim var tabii; doğru düzgün giden motorları bile taciz edenler, önüne kıranlar, yoğun trafikte "ben bekliyom o da beklesin lan" diye çekilmeyenler falan. Motorcuların aksine bunlar genellenecek kadar çoğunlukta değiller ama. Keşke hiç olmasalar o ayrı.

sen nie ustune alindin ki durduk yere.
Sosyal ağlarda paylaş

ehehe valla normal sartlar altinda hani cok da guzel kivrilan bir alet namussuz =) hani bak su an kafam hafif guzel itiraf ediyim ama trafikte az degildir makas atarak gittigim, kaza yaparsam olursem en fazla kendime zararim ama hani o ivlenmenin, hizin, gucun verdigi zevki hic bir seye degismem. Sehirici trafiginde pek yapmisligim yoktur ama is sehirlerarasina donunce olay degisiyor. Benim saydigim 6 kere radara girdim, 2sinde ceza odemek zorunda kaldim(Plakayi takili unuttugumdan) gerisinde durmadim, kactim, pisman da degilim.

haa tabi sehir icinde insan gibi kullanmak lazim o ayri mesele
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Trafikte kamyonlar otomobillere saygi duymazlar. Saga sola ittirirler. Sollama esnasinda bana bir bok olmaz diyip uzerlerine surerler.

Otomobiller de motorlara pek saygi duymazlar. Yol benim edasi ile giderler.

Motorlar hem diger motorlara saygi duymazlar. Hem de otomobilleri sallamazlar. Kamyonlara karsi korku ile yaklasirlar ama cogu zaman onlari da sallamazlar.

Bunlarin hepsi bisikletli birisini gorur ise cekil lan yolumdan der ustune bir de kufur edip tehlikeli bicimde uzerlerine surerler.

Bu nedenle otomobil surucusu isen illaki motorlulari sevmezsin. Lakin otomobil surucusu bir motor yuzunden kaza gecirip yaralanma riski cok dusuk iken motorlu birisi kaza gecirince pert oluyor.

Bunu bilip motorlunun en azindan kendi sagligi acisindan dikkatli kullanmasi ve abidik gubidik haraketlerden sakinmasi gerek. Ha sadece bu da degil otomobil ve kamyon gibi motordan buyuk araclari kullananlarin da yolun sadece kendileri icin tahsis edilmedigini hatirlamasi gerek.

Ben bisiklet ile gidiyorum ise. En azindan Londra'da mumkun hani. Istanbul'da yasasa idim ruyamda gorurdum bisiklet ile ise gitmeyi. Yaya gecidinde bile yayalara yol vermekten aciz bir milletiz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Ayrica motorlular icin aralara girip one gecmeye calisiyor lavuklar diyorsunuz da okuz gibi arabasi ile isiklarda emniyet serisinden kastirarak onune girmeye calisan milyon tane otomobil surucusu yok mu bu ulkede?

3 serit yolu 5 serit yapanlar otomobil suruculeri degil mi?

Arac takip mesafesini bende ABS ASR FFS YBR var diye 100km/h hizla giderken 2 metreye indirenler otomobil suruculeri degil mi?

...

Var oglu var..
Sosyal ağlarda paylaş

birbirmizi idare etmezsek nasıl çekilir abiler bu istanbul ya da büyükşehir trafikleri?

ben bugün yine kavga ediyodum lavuğun tekiyle.
ikimiz de sağa dönücez ben öne fırladım hızlı hemen kaçıyım diye lavuk geçmiş bağırıyo "yavaş ulan az kalsın çarpıcaktım ikiseksen uzatıcaktım seni dönerken arkana önüne baksana vsvs" tarzı muhabbet yaptı artist bi tavırla. arkada da 2 tane küçük kız vardı falan. sesimi çıkarmadan gittim.

şimdi söyleyin. ben motosklet kullanıcısıym ve öndeyim adam arkada, mesafeyi ve çarpmamak için manevrayı onun mu ayarlaması gerekiyor benim mi?

ve yine bugün trafikte tam çarpışıcakken biriyle gayet düzgün bi şekilde gülümsedik olur öyle falan diyip geçiştirdik yolumuza gittik.

şimdi o adam bana bağırıp artistlik yapması mı daha iyiydi yoksa o diğer adam gibi iyimserlikle yaklaşmak mı?
mesela o 2 kız cocugu arkada olmasaydı ben kavga edicektim o adamla bütün günün sinirini ondan cıkaracaktım ki trafikte ne psikopatlar var çıkar takar bıcagı gider...

bunları düşünp anlayışlı takılsak trafikte kötü mü? niye amerikadaki zenci gibi muamele görüyoruz?
Sosyal ağlarda paylaş

escape said:

ikimiz de sağa dönücez ben öne fırladım hızlı hemen kaçıyım diye
Burada söylediğin şeyi anlamadım, onu açıklarsan kimi haklı olduğu anlaşılır.

Benim anladığım sen arabanın sol şeridinden sağa dönmeye çalıştın ve bu yüzden çarpacaktı adam sana.

Sen hızlı kaçayım diye öne fırladım dediğin durumu bir açıkla, ona göre nefret kusmaya başlayalım sana. Tam olarak çünkü "ben hızlıca kaçayım arkamdaki bok yesin" diyen motorcu tipler en uyuz olduklarım.
Sosyal ağlarda paylaş

manve said:

ehehe valla normal sartlar altinda hani cok da guzel kivrilan bir alet namussuz =) hani bak su an kafam hafif guzel itiraf ediyim ama trafikte az degildir makas atarak gittigim, kaza yaparsam olursem en fazla kendime zararim ama hani o ivlenmenin, hizin, gucun verdigi zevki hic bir seye degismem. Sehirici trafiginde pek yapmisligim yoktur ama is sehirlerarasina donunce olay degisiyor. Benim saydigim 6 kere radara girdim, 2sinde ceza odemek zorunda kaldim(Plakayi takili unuttugumdan) gerisinde durmadim, kactim, pisman da degilim.

Böyle cahil ayılar işte problem örneğin.

escape said:

ben bugün yine kavga ediyodum lavuğun tekiyle.

Adamın sağındaysan onun şeridine tecavüz edip "sığarım ben burdan ya" diyorsun o zaten yanlış, sonra "fırladım hızlı" şeklinde beklenmedik bir hareket yaparak adamın viraj döngüsünün içinde kaza tehlikesi oluşturup fren yaptırıyorsun. Adamın solundan gelip bunu yapıyorsan zaten çüş artık. Sonra da gelip arkasından "lavuğun teki elimde kalacaktı" diye atıp tutuyorsun.

"Ben hemen hızlıca kaçarım ya" diye bir şey yok, ben de bisiklet kullanıyorum her gün 20-25 km ve bir kısmında araç yolundan gitmek durumunda kalıyorum, bir viraja girmeden ya da viraj girişini geçmeden önce 50 kere kontrol edip gerekirse yol veriyorum gayet. Hızlıca kaçıp gitmek, bir bakıp çıkmak falan yok trafikte, yol kimin hakkı o var.

Ondan sonra motorculari niye genelliyorsunuz da vıdı vıdı. Şu topikte bile hepsi bir bir dökülmeye başladı haklı ya da marifet sandıkları şeyleri, neyi genellemeyelim.
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

escape said:

Burada söylediğin şeyi anlamadım, onu açıklarsan kimi haklı olduğu anlaşılır.

Benim anladığım sen arabanın sol şeridinden sağa dönmeye çalıştın ve bu yüzden çarpacaktı adam sana.

Sen hızlı kaçayım diye öne fırladım dediğin durumu bir açıkla, ona göre nefret kusmaya başlayalım sana. Tam olarak çünkü "ben hızlıca kaçayım arkamdaki bok yesin" diyen motorcu tipler en uyuz olduklarım.

hayır ben arkadan geliyodum ve arkadan takip ediyodum onu dengesiz kullanıyodu biraz dedim şimdi bu mal 2 saat bakar etrafına öyle geçer beni de oyalar dedim bi manevra yapar -yol da boştu- kaçarım..

ya da dur ya şöyle acıklıyım. idare et.
nefret kusucak bişi yok arkadaşım arabalar da yeri geliyo kendilerini akıllı zanneden hareketler yapıyolar...

http://i.imgur.com/ZVma5.jpg

Baggio said:

abi adamın ne yapacağı belli değil. dengesiz kullanıyodu.. işim aceleydi bu bu şakirti bekleyemezdim. bu yani..

HE SÖYLEMEYİN UNUTTUM BEN TAM BUNUN HİZASINA GELİNCE KARŞIYA HIZLA GEÇİNCE BU DA TAM DÖNÜYODU. O YÜZDEN ÇARPICAM FALAN DİYE KIZDI.

DEDİĞİM GİBİ DENGESİZ KULLANIYDU.
Sosyal ağlarda paylaş

manve said:

haa tabi sehir icinde insan gibi kullanmak lazim o ayri mesele

"plaka sökmeyi unuttuğum için..."

lütfen ölün temiz bi köşede. size duyulan nefret yüzünden, sizin gibi muamele görüyorum. kafanız kolunuz bariyerlerde kalıncada benim ailem korkuyor, motor tehlikeli iş diye baskı görmeye başlıyorum. dünya kadar arkadaşım, siz paramparça olduğunuz için, ailesinin karşı çıkmasından dolayı motosiklet gibi harika birşeyden mahrum kalıyor.

patili motosiklet sürücüleri tam lamer çıktı.

30000kmdir kimse ile neden tartışmadığımı, kaza yapmaya bile yaklaşmadığımı şimdi daha iyi anlıyorum. utandım resmen. lol
Sosyal ağlarda paylaş

Ne yapacağı belli değilse 3 saniye bekleyiver ne yapacağı belli olsun. Park yeri bakıyordur, tabela arıyordur, yolu kestirememiştir, sokak arıyordur, şudur budur. Adamın nizami sola dönüşünde solundan gelip sağa giriyorsun "hızlıca kaçayım aradan" mantığıyla, sonra gelip "mal mal bakınıyor maldı adam mal mal lavuk mal" diye savunuyorsun bir de durumu. Süpürüverseydi seni keşke de görseydin kaza raporunda kimi haklı buluyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...