Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

40 kat hızlanıyoruz

souldarkorn

Öne çıkan mesajlar

hamsilipilav said:

http://www.superonline.net/bireysel/ucretlendirme/superfiber-double.aspx

abi burda 10mbit sınırsız 49 lira diyor. e ben 8mbit (ekadar) ve 25gb adil kullanım dalgasına 54 lira veriyorum. e ben mal mıyım

eğer büyük sitede falan oturuyorsan baya güzel kampanyalar var ama şehir içindeysen yararlanamıyorsun malesef.
Sosyal ağlarda paylaş

anlamadığım olay neden 2005 i referans alıp 40 kat hızlanıyoruz, diyorlar 40 kat falan hızlanmıyor abi, 1 kat hızlanıyor 650gbit ten 1.2 tbit e çıkıyormuş. dallamalar ya. öte yandan yurt dışı çıkışı konsepti de çok akıllıca değil okyanus ötesi linklerde ne kadar kapasite kiralıyorlar oda önemli tabi.
Sosyal ağlarda paylaş

Arthur_HellsFire said:

anlamadığım olay neden 2005 i referans alıp 40 kat hızlanıyoruz, diyorlar 40 kat falan hızlanmıyor abi, 1 kat hızlanıyor 650gbit ten 1.2 tbit e çıkıyormuş. dallamalar ya. ...

Tam onu yazıcaktım ben de, 2000'i filan referans alsalardı da bari 1000 kat hızlandık deseydik :)
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

TT net ten geldielr gecen bizim okuldaki yonetim zirvesine, adil kullanim kotasi soruldu orda yanit geldi

ozellikle anadoluda ve istanbuldkai aile apartmanalrinda bole genis aileler tek baglanti aliyormus, 4-5 hane birden wireless ustunden paylasiyormus onu, kimi zaman ayda 1-2 terabyte i asan abonelere rastlamislar ve oldukca yayginmis bu olay

ha tabikide limitin neden o kadar dusuk oldugunu soylemedi ama cokta mantiksiz degil adamin dedigi

Adil kullanım kotası mantıklı bir şey aslında, ancak bağlı olunan santrale göre olmalı. Yani mahalleye artık nasıl ve nereden hizmet sağlanıyorsa oraya binen yükle alakalı olmalı. Oraya binen maksimum yüke ulaşınca en çok indireninkini kısabilirler ama mesela bizim mahallede fazla dl yapıldığını hiç sanmıyorum, o yüzden benimkini istersem 10tb indireyim, o santralin limitine gelmediyse kesmemeleri lazım. Başkalarına sağladıkları hizmette sıkıntı olmadıkça kimseninkini kesmemeleri lazım. Ki öyle uygulanıyor sanırım, daha hiç yavaşlamadı internetim. Ama bu uygulamayı resmileştirmeleri lazım, o zaman gerçekten "adil" kullanım kotası olur. Yaşlı insanların ve iş yerlerinin dolu olduğu bir mahallede benim 25gb üstünde indirmemden dolayı kimsenin internet hizmetinde sıkıntı olmayacağı açık çünkü
Sosyal ağlarda paylaş

adil kullanım olayı zaten "Türkiye şartlarında" mantıklı birşey, çünkü internete yatırım yapılmıyor. Santraller yüklenmeyi kaldıramıyor ve birinin, örnekteki gibi bir apartmanın vs. internete yüklenmesiyle senin, benim internetimin kalitesi düşüyor.

Zaten bakır kablolarda mesafe uzadıkla kalite düşüyor, hal böyle olunca sorunlar baş gösteriyor.

Aslında Telekom adil kullanıma hiç girmeyecekti herşeye rağmen, Araplar yatırım yapmaya razıydı fakat Superonline piyasaya bok gibi girip, adil kullanım geyiğini ortaya atınca uyuyan iti uyandırdılar resmen sdfds

işin kötüsü TT'de sistemler otomatik, hemen düşürülüyor. Superonline'da halen manuel takılıyorlar diye biliyorum, arkadaş adil kullanımdan bağlantı aldı ve ayda 300-400 gb çekmesine rağmen hızı düşürülmedi hiç,
Sosyal ağlarda paylaş

şu adil kullanım kotasını biri bana anlatabilirmi?
diyelim ben internet aldım limitsiz sonra dedilerki internetini hızlandırıyoruz ama adil kullanım kotası koycaz? bu şekildemi çıktı olay? eğer bu şekildeyse dava açarak adil kullanıma şikayet edilebilir olması lazım. ben aldığımda böyle bi kota yoktu. sen benim anlaşma yaparak aldığım şartlardan altını veremezsin bana? ben ilk açtırdığımda adil kullanım yoksa nasıl oluyorda sonradan böyle bişi ekliyorlar?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...