Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yunanistan Niye Battı ?

Jeeztro

Öne çıkan mesajlar

Seru said:

turizm'de biz daha iyiyiz hatırladığım kadarıyla. gerisinde leşizdir tartışacak birşey yok.

edit: https://en.wikipedia.org/wiki/World_Tourism_rankings aha böyle de bi link var, hem gelen turist sayısı hem ciro olarak yunanlardan öndeyiz. çıldırın millet.

http://i.imgur.com/tyE45Gj.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

abi komsu demek bitek sınırı olan ülke demek değilki.

Ayrıca adamalrınki en azından nötür, bizim komsualr hala ülkemi deilmi belli deil, durmadan sınırda bi yerler bombalanıyo falan. karsılastırıcak bi durum bile yok ortada.

adamarın icinde ne oluyosa bizde alası oluyo, kafasına göre sitediğini ciceri alıp aylarca göz altınd tutan, kafasına göre ceza veren bir ülke türkiye. sokakta insanlara saldırıyolar dövüyolar polis dönüp bakmıyo bile.

abi ne diyorsun ya, usrael balkanları mı restructure etmeye çalışıyor da kıyaslıyorsun bizimle durumu? Ne alakası var ingilterenin arkasında bıraktıpı diktatörlüklerdeki iç savaşların bizimle? Yunanistan komşularının yarısından fazlasıyla kavgalı yani iddian yanlış.
Sosyal ağlarda paylaş

ama "makedonya bizim" i şu şekilde demeye çalışıyolar sdfsd

Remus said:

Esh said:

makedonya ile kavgalı değiller. "makedonya bizim" diyolar sadece ve siyasal olarak tanımıyolar sanırsam

Remus said:

Konuşuları ilede öyle mükemmel değiller. Makedenyo ile kavgalilar, bizle durum belli zaten kalıyo bir Bulgaristan bir Arnavutluk.

MHP HDP gibi yani :)
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

Cuce said:

abi komsu demek bitek sınırı olan ülke demek değilki.

Ayrıca adamalrınki en azından nötür, bizim komsualr hala ülkemi deilmi belli deil, durmadan sınırda bi yerler bombalanıyo falan. karsılastırıcak bi durum bile yok ortada.

adamarın icinde ne oluyosa bizde alası oluyo, kafasına göre sitediğini ciceri alıp aylarca göz altınd tutan, kafasına göre ceza veren bir ülke türkiye. sokakta insanlara saldırıyolar dövüyolar polis dönüp bakmıyo bile.

abi ne diyorsun ya, usrael balkanları mı restructure etmeye çalışıyor da kıyaslıyorsun bizimle durumu? Ne alakası var ingilterenin arkasında bıraktıpı diktatörlüklerdeki iç savaşların bizimle? Yunanistan komşularının yarısından fazlasıyla kavgalı yani iddian yanlış.

ben ülkenın durumundna bahsediyorum, sen neye kime bahane üretiyosun anlamadım.

Yo yanlsı falan deil, komsularıyla dıs ısleriyle ilişkilerim bizden cok daha iyi. bizim suriyelerle kavgamızın yanında kıbraısla derdimizin yanında adamların makedonya ile kavgası sac cekmeye benzer.
Sosyal ağlarda paylaş

Zep said:

sistem temelinde hatalı olduğunda bir noktadan sonra reset atman ayakta tutmaya çalışmandan daha mantıklı hale geliyor.

yunanistan ekonomisinin yapısından dolayı zaten competitive disadvantage'a sahip diğer ülkelere göre. katma değeri yüksek ürünler üretmediği için borç içinde yaşamaya mahkümdü zaten bizim de türkiye olarak yunanistandan çok bir farkımız yok bu noktada.

ama bizden farkl olarak yunanistan değerini kendi belirleyebildiği bir para birimine vazgeçince kafasını sıkmış oldu.

tabi ki çok yanlış politikaları vardı bunu, gereksiz askeri harcamaları gibi son 10 yılda 150 milyar euro, borcunun yarısı nerdeyse. bu noktaoda türkiye de biraz katkı sağlamış oldu tabi ki bu duruma gelmelerine sddfs

ama borç sadece alanın değil vereninde problemi tabi ki. IMF'de EU'da yunanistanın borcunun sustainable olmadığını daha ilk bailoutdan beri biliyordu. hatta IMF'in kendi raporlarında var bu gerçekler.

2010daki bailouttan önce yunaninstanın borcunun büyük kısmı private kreditörlere ve avrupa bankalarınaydı. bankaların batması sistematik bir risk oluşturdupundan EU ve IMF bankları kurtarmak amacıyla bankaların borcunu üstlenmiş oldu. neden şimdiye kadar bir debt cut yapılmadığınıda bu açıklıyor zaten. çünkü bu kararı veren politikacılar kendi seçmenlerine neden yunanistanın borcunun kendilerine transfer edildilpini açıklamak zorudna kalacaklardı. onlar da kolay olanı seçip yunanistanı olabildiğince uzun süre batırmadan ama batmaktan beter hale getirmeyi seçtiler. dana'nı kuyruğu bir yerde kopacaktı ama.

yani yıllardır yunanistana verilen paralar aslında yunanistana değil onun private kreditörlerine transfer edilen paradan başka bir şey değildi. üstüne austerity adı altında GDP'lerinin yüzde 25den oldular.

yani başından beri yapılması gereken zaten borcun büyük bir kısmın silip kalan borçları yapılandırmaktı. yunanistan için bundan başka bir seçenek söz konusu değildi maalesef. şimdi yine yapılacak şey bu. tek fark banklar yerine avupalı tax payers ödemiş olacak.

ya zimbabwe fakir, üretemiyor edemiyor, fakir yaşıyorlar. "verin borcu iç edelim" diyemiyorlar. fakirsen fakir yaşayacaksın yani bu hayat böyle.

adamlar diyor "adalara vergi indirimi yapıyorum", sırf türkiye'ye karşı adaları dolu tutabilsinler diye sübvansiyon istiyorlar resmen. şu adamları şakşaklaması bazı arkadaşlarımızın cidden ilginç.

girmeselerdi euro'ya, girmeyen sürüyle ab üyesi var. ama bedava yaşamak istediler, yalan rakamlar kullandılar. ve evet hristiyan ittifakı kafasıyla batı avrupa da bunlara bile bile lades dedi. iki taraf da basit hesapların sonucunu yaşıyor.

biliyorum dediğin gibi borçlularına o paranın gittiğini ama o borçları almayacaklardı o halde. 1300 tane tank neyine senin ya. türkiye'ye mi yürüteceksin onları? hava kuvvetleri bizimle yarışmaya çalışıyor filan. bizim kaç tane dünya büyüğü ordusu olan komşumuz var, nato'nun en ön cephesiyiz hadi bizi anladık da yunanistan'ın cidden bahanesi yok, sırf bize karşı kendilerini batağa soktular. bizim de daha büyük ordu sahibi olmamıza sebeplerden biri, neden üzüleyim bu adama ben şimdi?
Sosyal ağlarda paylaş

Seru said:

turizm'de biz daha iyiyiz hatırladığım kadarıyla. gerisinde leşizdir tartışacak birşey yok.

edit: https://en.wikipedia.org/wiki/World_Tourism_rankings aha böyle de bi link var, hem gelen turist sayısı hem ciro olarak yunanlardan öndeyiz. çıldırın millet.

AY BİZE YUROP DEMİŞLEEER SLK ŞYLR <3<3<3 .s.s
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:
ben ülkenın durumundna bahsediyorum, sen neye kime bahane üretiyosun anlamadım.

Yo yanlsı falan deil, komsularıyla dıs ısleriyle ilişkilerim bizden cok daha iyi. bizim suriyelerle kavgamızın yanında kıbraısla derdimizin yanında adamların makedonya ile kavgası sac cekmeye benzer.

ya makedonya ile ilişkileri ne, türkiye ile ilişkileri ne. saç çekmeye benzer nedir lol, adamlar "biz sizin bütün varlığınıza karşıyız" diyor, hamas vs israil-tier ilişkiler lmao. kıbrıs konusunda adamlar bize karşı taraf ayrıca, ne diyorsun cidden abi farkında mısın? :)
Sosyal ağlarda paylaş

Remus hristiyanlar kolluyor birbirini öyle mezhep derdi yok bugün. Kültür namına alakasız antik yunanla adamlar, en güvenilmez halk çıkıyor eu anketlerinde zaten.

cüce sbi tencere dibi kara ysparken bari ölçülü yapaydın, neyse anlaşıldı fikrimiz daha tartışmayalım. :)-D
Sosyal ağlarda paylaş

valal sam cahilliğine verip geciyorum.

Hala siyosunki yunanistan amkedonyayı tanımıyo kavgalaları falan. baya tanıyoalr adamlar makedonyayı sadece kullandıkları isimle ilgili itraazları var, ki bu bile havada bir durum. daha bu sener mevzuları cömzmek için görüşmeler yapıldı.

Hani şimdi öğrenmiş oldun, buda benım sana kıyağım olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

sam hristiyan ittifağı demiş zaten katolik değil. eu'un kurulmasının baş nedeni politik, gelecekte çıkacak olası savaşları önlemek. avrupa'da hristiyanlar arasında başka savaş olmasın diye. cultural preservation falan sonra geliyor.

türkiye hristiyan devleti olsaydı eu founder ülkeler arasında olurdu mesela

o anketi bende gördüm bu arada

http://www.pewglobal.org/files/2013/05/2013-EU-12.png

fransızlar, most arrogant ve least arrogant demiş birde kendilerine ahaha
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

yalniz, biz suriye yikilsin diye teroristlere destek veriyoruz, oyle varligini kabul etmiyorum filan hikaye isler bizimkinin yaninda.

pkk atinada büro açmamıştı 20 yıl önce evet çok tertmiz yunanistanın sicili. Bizim suriyede yaptığımız iğrenç birşey onu kesinlikle savunmuyorum diye de not düşeyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Remus said:

Katolikler diyorsun Ortodoksları çok seviyorlar... Bir yaşıma daha girdim. Katolik Protestan hadi neysede... Ortodokslardan bahsediyoruz.

sevmese de kollar hristıyan olmayana karşı, bütün global politikalarda bunun örnekleri dolu. Öyle olmasa yalan bütçelerle almazlardı yunanistanı birliğe.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...