Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Danone Halka İlişkiler / Sıkıntılar, Öneriler.


Öne çıkan mesajlar

  • 6 ay sonra ...
Mesaj tarihi:
Danone'nin yoğurdunu maya olarak kullanıp yoğurt mayaladığında bildiğin lastik oluyo. O görüntü bile yememek için yeter. Tabi bunun PR'la alakası yok. PR kapsamında çıkabilecek ders, insanlar yoğurdun içinde çok fazla katkı maddesi olduğuna inanıyorlar/görüyorlar.
Mesaj tarihi:
Mach said:

BonePART said:

eker ayran diyorum
http://www.perakende.org/images/runtime/haberon/1239/eker_1239785378.JPG


siseyle alip iciyorum o kadar guzel bi ayran
normal evde kendimde yapiyorum ama
nerdeyse 3 yogurt 1 su koyuyorum ayran dedigin koyu olaca yane yogurdun icilebileni olacak sirf



şu eker ayranı yıllardır şeker ayran olarak algiladim da gecen biyerde icerken dikkatli bakınca dogru okudum ancak. tadı gercekten güzel bu ayranın.


Eker ayran tam boyle ev kivaminda, digerleri cok sulandirilmis geliyor.
Mesaj tarihi:
küçük paketlerde satılıyor olması benim 2 yaşındaki kız iki kaşıkta bitiriyor gerisi yokmu diye bakıp duru :D kardeşim o kabı.kibrit kutusu gibi türkiye gardaş burası azıcık büyültsünler kapları..
Mesaj tarihi:
sadece tatlıya yönelsinler yoğurt ayran vs bıraksınlar tatlıları büyük ve ucuz sürsünler gereksiz reklamlara boşa para harcamasınlar

herkes bol bol yesin diye danone bilmem ne sadece 50 kuruş diye versinler reklamı

halkın yarısından fazlası fakir kapış kapış gider bi süre sonra patlar satışlar zammı basarlar ara ara sonra tekrar oturur bi konuşuruz.
Mesaj tarihi:
HocaEfendi said:

küçük paketlerde satılıyor olması benim 2 yaşındaki kız iki kaşıkta bitiriyor gerisi yokmu diye bakıp duru :D kardeşim o kabı.kibrit kutusu gibi türkiye gardaş burası azıcık büyültsünler kapları..


Bu sorunu çözmüşler, büyük kapta danette var. 500 gr mı ne işte, bayağı iyi.
(küçük kaplarda yemek cidden eziyetti. Zaten azıcık puding var, bi kaşıkta yarısı bitiyo 2. kaşıkta kabın kıvrımlarını kazımak gerekiyodu. Puding yemek bu kadar büyük bi işgence olmamalı)


Ama üstüne aile boyu yazmasınlar, komik oluyo.
Mesaj tarihi:
Ya bu tür süt ve süt ürünlerinde Türk insanı daha bir yerel markalara yöneliyor bence. Yani muhafazakar milletiz ama bu ürünler söz konusu olunca bu muhafazakar damarımız tutuyor. Ben vatan haini sayılırım, ben bile yoğur süt alırken lokal markaları alıyorum farkında olmadan.

Şeyden kaynaklanıyor da olabilir, bu ürünler böyle hep eskilerde kapı kapı dolaşan sütçülerden veya yoğurt pazardan esnafdan falan alındığı ve insanlardaki imajı bu olduğu için lokal markalar daha güven teşkil ediyor olabilir.

bu da benim tespitimdir.
Mesaj tarihi:
bence olay tamamen mcdonalds ketçap yerine kan koyuyo, dominos çalışanları pizzayı kıçına sürüyo gibi anti kapitalist yaklaşımların getirdiği traditional bi bilinçaltı.

Dünyaca ünlü firmalar böyle böyle yapıyor hanım, sen git bildiğin mahalle bakkalından al mantığı yani.

Tabi bir de sipeysin söylediği gibi hepimiz annemizin "ben pazara çıkıyorum, sütçü gelince kaçırma tencereyle tülbent orda" tembihiyle çocukluk geçirmiş insanlarız.
Mesaj tarihi:
eskisi kadar verimli sağım yapamıyolar, gez sat mantığında ulaşım giderleri çok, artık talep çok az, adım başı mini de olsa süpermarket.

düşük ambalajlama maliyeti sebebiyle ev sütü fiyatına yakın hazır sütler.

ambalajların daha saklanabilir olması.

edit: kooperatif sisteminin köylü için tekel olması.
Mesaj tarihi:
kimya müh. den bir hocamın anısı


adam sütün raf ömrünü gelistirmek üzere ünlü bir süt şirketiyle calısıyor,o sırada yaklasık 20 senedir kapısına süt getiren sütcünün kapı kapı saatlerce o acık sütle dolaşıp sütünün bozulmadıgını görüyor,adamı köşeye cekiyor hacım ne iş diye,adam cahilligin verdigi cesaretle sanki cok güzel bir buluş yapmış gibi cebinden ufak bir şişe cıkarıyor,sütü sakladıgı yere göz damlası ile her gün 1 damla klorak attıgını,bunun mikrobunu kırdıgını söylüyor.


tabi sütün asit derişimini dolayısıyla ph oranını degıstırdıgı icin bakteri üretimi duruyor,tabi sütü icenlerin midesinin asit derişimini arttırarak.


yav biz sokaktan süt icerdik bir şey olmazdı,bak iciyorum olmuyor demek pek saglıklı bir yorum olmasa gerek,ne de olsa protein yapısı bozulması,kanserli doku oluşu 1 günde olmuyor,50-55 yasına gelince mide kanseri tehşisi konulunca mukadderat deyip genc yaşta icilen o sütler pek akla gelmiyor.
Mesaj tarihi:
market sütünü yogurt yapmak isterseniz yada market yogurdunu damızlık kullanırsanız olmuyor. Böyle sacma sapan bir sey oluyor. Suana kadar sadece dost sütün sütüyle yogurt yapılabildigini gördüm o da normalden biraz sulu oluyor süzmen gerekiyor.Bir de SEK in yogurdu damızlık olarak kullanılabiliyor ama onun da performası dusuk

yedigim en dandik yogurt da danone ile baska bir firma vardı ama adı aklıma bir türlü gelmiyor görünce hatırlıyorum

not:evet silifkeliyim
Mesaj tarihi:
uht denen hededen ötürü oluyor o. uht ile sütü çok yüksek ısılara çıkartıyorlar. normalde sütün çıkamayacağı bu ısılara ise ısıtma işlemini basınç altında yaparak ulaşabiliyorlar. sütün içinde sütten başka ne varsa bir anda yok oluyor. geriye kalan şeyden ise yoğurt yapılamıyor malesef. o uht yapılarak önümüze konan şey süt değil. başka bir şey o. işin garip tarafı ise kimsenin umurunda olmaması bu durumun.

süt dediğimiz şey sevsek de sevmesek de içindeki mikroorganizmalarla önümüze gelen bir şey. onu o içindeki mikroorganizmalardan ne kadar sıyırırsak o kadar az süt oluyor işte. bakın amerikan halkı yeryüzünde en çok süt tüketen ülkelerden biri ama en çok kadınlarda kemik erimesi görülen ülkelerden de biri. çünkü içtikleri şey milk değil malk.

http://api.ning.com/files/HsSUIqg4PW0h-YS1U*Rs3TBLsxFg4DmdXJgToYAmpkdm2IYBmWinZKdyagPDcNCFpABRxAcQetY6PRzmfVzHDQ__/malk.jpg
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Kojiroh said:

Normal yoğurdu efsaneydi Danone'nin, sonradan bozdu tadını, daha bi tatlı oldu sanki.
Ben mesela ondan almayı bıraktım, bi de fiyat faktörü var tabii.


Danone ile girdiğim tek ilişki bu benim de. Aynı şekilde bitti.
×
×
  • Yeni Oluştur...