Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tomb Raider (2013)

moriQ

Öne çıkan mesajlar

oyunda autosave var sadece galiba ? camp'larda mı save ediliyor oyun ? ona göre çıkıcam, şimdi fark ettim save olmadığını lol

edit: yuh düzgün save game ikonu koyacaklarına slot'lardan sokmuşlar.

oyun baya akıyor ya, uncharted gibi yavaştan alıyorum, relic/treasure/document'ları %100 yapmaya çalışıyorum. ama toplanacak çok şey var gibi. çok hoşuma gitti şu survival teması.

tressfx ve tesselation kapalı, geri kalan her şeyi ultra yaptım. 660 ve üstü grafik kartına sahiplere taş çıkarıyorum sanırım 560 ti ile ehah
Sosyal ağlarda paylaş

ben de dün %100 ile bitirdim hard'da.

oyunu çok başarılı buldum. her şeyden önce lara'nın çıtı pıtı teen halinden, survivor haline bürünüşünü çok iyi yansıtmışlar. sonda gördüğümüz 'a survivor is born'u iliklerine kadar hissettiriyor oyun.

plot'u öyle aman aman yaratıcı bir plot değildi aslında, fakat lokasyon ve karakter derinliği ile oyun son derece zenginleştirilmiş. kısıtlı da olsa free roam olayı iyi olmuş.

aksiyon bildiğimiz uncharted zaten, siper based genel olarak. silahlar yeterli ve sayıca mantıklı ölçüdeydi. özellikle bow'a çok önem verilmiş signature weapon olduğu için, baya eğlendim bow kullanırken. upgrade'ler bol bol bulunsa da bana göre oyunun sonlarına doğru dahi ciddi bir avantaj sağlamıyorsunuz düşmanlarınıza göre. o challenging combat'ı hep sağlamışlar.

adanın her köşesini karış karış gezmiş oluyoruz oyunun sonunda. mekanları çok iyi tasarlamışlar, çoğu sefer uncharted'da olduğu gibi durup etrafıma bakındım uzun uzun. grafikler nefis olmuş. tress fx'i oyunun başlarında açık tuttum, ama nvidia'da hala sorun yaşanıyor olduğu için ve ciddi fps kaybı yaşattığı için kapattım. onun dışında tüm ayarlar ultra'da oynadım, seyir zevki son derece yüksek bir oyun.

animasyonları çok çok beğendim. en çok uğraşılan konulardan biri animasyonlar olmuş sanırım. keza müzikler ve seslendirme de gayet iyiydi.

ben lara'nın bu halini daha çok sevdim ve özümsedim. eski erkek fatma lara'nın da yeri ayrıdır tabi. ama bu kafada gitsin bu oyun, seri devam edecekse de 3. 4. oyunda falan da biraz daha mature bir lara yaparlar.

detaylar 10 numara, tee oyunun en başında aldığımız yaradan, oyun boyunca aldığımız küçük sıyrıklara kadar hepsini modellemeye katmış amcamlar. endurance'da son sahnede lara'ya baktığınızda, oyun boyunca aldığınız tüm yaraları aynen görüyorsunuz. e helal olsun ne diyim.

multi'sine henüz bakamadım, ama uncharted gibi yapmışlardır diye tahmin ediyorum. ha bu arada oyunu uncharted ile karşılaştırdığımda bariz şu daha iyi diyebileceğim bir şey yok. iki oyun da hemen hemen kafa kafaya. uncharted gibi bir serinin ortaya çıkmasında kesinlikle tomb raider'ın payı büyüktür, ama tomb raider'ın bu versiyonunun da bu kadar başarılı olabilmesinde uncharted'ın payı büyüktür. period.

sondaki 'i'm not going home'da bir sevinç narası attım, yeni oyunu nerede geçecek merakla bekliyore.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • 4 hafta sonra ...
Uzun zamandır beklediğim bir oyundu yeni fırsat bulabildim, xbox'da aşırı zevkli oynanışı hoşuma gitti. En son bu kadar Assassin's Creed: Revelation'da eğlenmiştim sanırım.

Şimdilik daha başlardayım %30 u falan bitti ama sarıyor, puzzle olayları şimdiye kadar biraz tek düze gibiydi umarım değişir.

Ama abartıldığı kadarda şaheser bi oyun olmadığını düşünüyorum, martta oyun çıktığında millet delirmişti muhteşem oyun diye, o kadar degil ama hiçte fena degil işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Darksun said:

O kadar muhteşem olsa fiyat olarak bu kadar inmezdi diye düşünüyorum =) Geçen gün bayağı ucuza satıyorlardı. Amazon du sanırım.

Mart ayında ilk çıktığında ayılıp bayılanlar olmuştu bu oyuna da o günler geldi aklıma, güzel derli toplu oyun ama bi şaheser degil tabiki. Aslında her çıkan oyunu böyle bi kaç ay beklemek gerekiyor fiyatı düşsün diye. (konsol oyunları)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...