yav Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 http://www.economist.com/node/18774786?story_id=18774786
yav Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 The AK party is all but certain to form the next government. But we would recommend that Turks vote for the CHP. A stronger showing by Mr Kilicdaroglu’s party would both reduce the risks of unilateral changes that would make the constitution worse and give the opposition a fair chance of winning a future election. That would be by far the best guarantee of Turkey’s democracy. /pek hoşlanmam böyle ful ingiliş konular açmaktan ama bu sefer böyle oldu idare edin
mardox Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 the economist yasaklanır yakında :D
DeathWarrioR Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 As it happens, the newish CHP leader, Kemal Kilicdaroglu (nicknamed Gandhi for his ascetic ways) asdfasdg abi bu adamlar türkiyede mi yaşıyor. çoğu türk gazetesinden daha iyi yazmış adamlar. AB ilişkileri ve ekonomi ile ilgili söyledikleri dışında çoğu şeyi doğru gözlemlemişler.
aquila Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 gevurun ekonomisti bile anladi olayi.
Masquerade Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 adamlar dogru duzgun calisiyo demekki.
Cuce Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 yorumlamalrı güzelde, şuna oy verin demeleri ayıp olmuş.
fede Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 economist nası chpye oy verin diyo la. o zaman 3 sene sonra akp kadrolarını yüce divanda görürüz hayırlı olsun
DeathWarrioR Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 fede said: economist nası chpye oy verin diyo la. o zaman 3 sene sonra akp kadrolarını yüce divanda görürüz hayırlı olsun aklımdan geçmedi değil. adnan menderes gibi bunları da kullanıp atacaklar herhalde diye düşündüm bi an.
Red Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 economist kardeş şunu bide varoşlara cahillere söyle ama anlamıyorlar haha
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 analizi anladik da, gercekten sonundaki `vote for chp` baya garip olmus..
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Konuyu açmaya gelmiştim, bence bu tip haberler "artık RTE kontrolümüzden çıktı/yaptıklarından hoşlanmıyoruz, iktidarın el değiştirmesi taraftarıyız" demek oluyor. İnsanların CHP'ye oy vermesini tavsiye etmeleri de komik olmuş. Eyvallah ben de insanları CHP'ye oy vermeye teşvik ediyorum orada yazdığı nedenleri öne sürerek de, "sen kimsin hacı" diye sormak lazım bir noktada.
Mithat Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Bence direk adamlar objektif yaklaşabildikleri için herşeyi yazmışlar ful akpye saydırma degil arada onlara da bir iki güzel şey söylendigine göre chp yandaşı yazı degil e akpye oy verme dedigine göre onunda yandaşı degil tam objektif habercilik işte. Bir de chp başa geçerse türkiyenin borsası dünyada görülmemiş bir düşüşe geçer ve hepimiz batarız o ayrı konu ama toparlanır bir müddet sonra sanırım.
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 neo-ottoman akımı rahatsız ediyor Amerika'yı. Türkiye kontrolden çıkıyor hükümeti değiştirmeleri gerek. Baykal'ın kasedide bu yüzden çıktığını tahmin ediyorum ben. Sandıkta bi oynama yapılabilir belki chp lehine.
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Yok öyle bir düşme, batma, çökme. Borsa dingonun ahırı değil öyle iktidar değişsin diye çöksün.
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 neo ottoman akımı diyorsunuz da sanki tayyibin backboneu varmış gibi konuşuyorsunuz geminin bayrağını bilmemne adalarına değiştiren mavi marmara tiyatrosunu hazırlayan adamlar bunalr
Mithat Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 deadwoll said: Yok öyle bir düşme, batma, çökme. Borsa dingonun ahırı değil öyle iktidar değişsin diye çöksün. Abi süpriz mi oldu sana bilmiyorum ama akpye ait ve akp yandaşı akp ihalelerine dayanarak çalışan bir çok şirket var. Akp destegi olmadan o şirketler akp deskteli hallerine göre daha az kazanacagından hatta bir kısmı batacagından borsa da bu düşüş yaşanacaktır. Koç sabancı kalırda bir BİM düşer mesela bu süpriz degil cidden bilinen bir olay referandum sonucu bile etkiler diyorlardı bu mu etkilemicek
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Tamamda zaten bunu istiyorlardı. Neo ottoman yaratarak orta doğunun kontrolünü Tayyip e vereceklerdi. BOP eş başkanı adam. İsrail'e yaptığı çıkışlar hemen Amerika sayesinde burada güçlenmesi için yapılan oyunlardı. İslam ülkeleri tayyip i lider olarak belirledi. ancak iş kontrolden çıkmaya başlıyor. Türkiye dış politikada kafasına göre top koşturmaya başladı. Resmen ne yönde gittiği belli değil yalaka bir politika izliyor şu an Türkiye. Wikileaks belgelerinde de zaten bu ortaya çıkmadı mı? Tayyip'in güçlendiğini ve bu durumun amerika'yı rahatsız ettiği. Özal'ın önüne geldiği gibi her an bir kağıt gelebilir kılıçdaroğlu'nun önüne =)
aquila Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 araplar kontrolden cikti, yatti is.
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 arap bahari sonrasi turk dis politikasi kis uykusuna yatti zaten ondan once oyle bir gumlediki sagir sultan bile duydu yurdum yandas medyasi ise duyamadi lol
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Ya allah aşkına bir topla borsadaki paylarını yandaş şirketlerin. Kaldı ki onlar bile dengeye gelecekler. Öyle kardan zarara geçmeyecekler 1 ay içerisinde. Borsa Koç, Sabancı ve BİM'den ibaret değil öyle. İktidar değiştiğinde taş çatlasa %5-6'lık bir düşüş olur o da tedbir satışlarından kaynaklanır. Daha sonraki hareketler tamamen iktidardaki partinin politikalarına bağlı olarak değişir.
aquila Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 akli olan zaten kendini guvene almistir, gerisinin batmasi etkilemez ki niye direk batsinlar.
dusuncelihayvan Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mithat said: deadwoll said: Yok öyle bir düşme, batma, çökme. Borsa dingonun ahırı değil öyle iktidar değişsin diye çöksün. Abi süpriz mi oldu sana bilmiyorum ama akpye ait ve akp yandaşı akp ihalelerine dayanarak çalışan bir çok şirket var. Akp destegi olmadan o şirketler akp deskteli hallerine göre daha az kazanacagından hatta bir kısmı batacagından borsa da bu düşüş yaşanacaktır. Koç sabancı kalırda bir BİM düşer mesela bu süpriz degil cidden bilinen bir olay referandum sonucu bile etkiler diyorlardı bu mu etkilemicek Henüz yok o kadar fazla şirket. İhale alan Yeni zengin şirketler giremedi daha yavaş yavaş giriyorlar şu torba yasasıyla birlikte bu aralar dikkat edin bir çok şirket halka arz ediliyor. Torunglar GYO mesela, Varyap ta düşünüyor. O yüzden öyle tarihi çöküş falan olmaz. Türkiye yavaş yavaş finansal derinliğini kazandı. Artık eskisi gibi cumhurbaşkanı hasta söylentisi çıktı diye borsa düşmeyecek. Gelen yatırımcıların güvenini kazandı Türkiye. Tabi halkın tercihinin sağdan sola geçmesi bu güven ortamını bir nebze yıkacaktır ama yatırımcıların kaçacağını sanmıyorum
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2011 haberin yorumlarida ayri iyiymis demorkrasi yazmayi beceremiyen adam ekonomiste demokrasi dersi vermeye calismis lol
Öne çıkan mesajlar