Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 8

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

evet o gelecek ama bir dosya aramak veya masaüstü/taskbar'da ikonu olmayan bir programı açmak için gene start screen kullanılacak mecburen. dünden beri okuyorum, hep "metroyu eninde sonunda sevdirecez" tarzı konuşmalar var.

start düğmesi gelirse sadece kozmetik olacak, şu anda bastığımızla aynı yere basacağız start screen açmak için.

ha gerge'nin dediği gibi ilave para verip start menüsü satın almakla metrodan kurtulunabilir belki ama onun haricinde hiç kullanmadan bilgisayar kör-topal. explorer'dan açıp klasörler arasında kaybolmak lazım.

6 ay kullandıktan sonra diyebilirim ki gördüğüm en kötü windows dönemi için. 3.1'den bu yana win2000 ve nt'ler hariç hepsini kullandım. 2013'te dos gibi kullanıyorum sistemi: win tuşu + programın adını yazıyorum. sonra artık setting midir nedir ara bul. neyse ki klavye oyun klavyesi de dosyaları tek tuşla aratıyorum. o da folder bulmuyor. app'ler facia zaten, 1080p ekranda iki app max herp derp 2013 teknolojisi muazzam!
Sosyal ağlarda paylaş

neyse sonunda reset kullandım refresh yerine, boşuna yırtınmışım iso'yu diske yazmak için. hiç disk filan istemedi, paşa paşa gayet hızlı kurdu. tertemiz oldu. en azından şu format olaylarından kurtarmışlar sonunda, haklarını veriyorum o konuda.
Sosyal ağlarda paylaş

cidden çıldırmak işten değil. son 6 ay içinde kaydettiğim ne kadar resimdi, dosyaydı, klasördü varsa hiçbirine erişemiyorum. change ownership'le bütün hard diski, yetmedi klasörleri yeni hesabımın üstüne aldım, hala altındaki dosya ve klasörler görmüyor.

çıldırıcam şimdi, bütün günümü bu abuk sabuk işe harcadım ve hala yeni saçmalıklar çıkıyor. lanet olsun sizin güvenlik önlemlerinize ms.
Sosyal ağlarda paylaş

samaella said:

metro arayüzü dünyanın en saçma şeyi desktop için

abi outlook falanda metroya geçmiş yemin ediyorum hayatımda kullandığım en saçma en aptal şey

hele ayarlara girip birşey yapmaya calısmak tam işkence kolay falan değil yani uzaktan 2 kutu var kolay gözukuyor fakat bildiğin işkence özellikle ayarlar

microsoft bu gerizekalılık ile nasıl batmıyor anlamıyorum zaten aslında windows ve wp 8 ilk duyrulduğunda sevinmiştim güzel olucak diye de sıçmayı becermişler
Sosyal ağlarda paylaş

Arada bir random olarak(haftada 3-4 kez) herhangi bir seyle ugrasirken, windows servislerinden biri aniden asiri kaynak tuketmeye basliyor ,10-15 dakika boyunca, hicbir islem yapamiyorum.

Task managerdan bakinca 20-30mb/s disk yazma hizi,cpu da % 10 larda gozukuyor, tek bir windows servisi processi icin.

Otomatik guncelleme kapali, windowsun virus programi inaktif durumda, yedekleme de kapali.Ne is anlamadim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
tüm mesajları okuma imkanım olmadı, belki bahsi geçmiştir, o yüzden kusura bakmayın. win8'e yükseltme yapmıştım birkaç ay önce internet üzerinden ve 32bit olarak kurulum yapılmıştı. şuan ben windowsumu 64bite taşımak istiyorum zira 4gb olan rami 3gb olarak kullanıyor diye öğrenmiştim ve uzun zamandır işlemi üşengeçlikten erteliyordum. win8in setup'ı usbde var fakat denediğimde orda başlangıçta görmüyor. nasıl yapabilirim bu işlemi ? teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
sıfır kurulum yaptıktan sonra Windows Activationda sorun yaşayanlar şu linkdeki ilk mesajda yazılı olanı yapsın.

Bende aktivasyon yaparken ; keyiniz upgrade keyi oldugu için sıfır kurulumdan sonra kullanılamaz bıdı bıdı hatası veriyordu.Updateleri de yaptırmıyordu.Şuan düzeldi:

http://www.pchelpforum.com/xf/threads/windows-8-clean-install-with-upgrade-license-0xc004f061.141873/
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu keyi bir kere kullanabildim sadece. şimdilerde kullanmaya çalıştığım zaman zaten keyi bilgisayarın biri kullanıyor diyor öyle birşey olmamasına rağmen. harcadığım en gereksiz 30 liraydı.

Taa zamanında burda da konusu geçen 1dolara win7 keyi satan uzak doğulu bir abinin konusu vardı. O adamdan 2 tane key almıştım o zaman bu zamandır milyon kere format atıp tekrardan kurdum hala sorunsuz kullanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...