Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 8

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

işten eve geldim. annem benim pc'yi düzgün kapamamış. boot ederiken windows'u onarmak ister misiniz diye bir seçenek çıktı. bende mal gibi onar dedim. işte sonra windows 8'in boot ekranı geldi sonra windows refresh'leniyor diye yazı çıktı %100 olunca windows tekrar açıldığında her şeyin sıfırlanmış olduğunu gördüm :(. belgeler duruyor ama program files'ın tümü gitmiş :(. şimdi her bişeyi tekrar kuruyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

selamlar, daha önce kimse yazdı mı bilmiyorum ama win8 yüklediğimden beri bilgisayar açılışlarım aşırı (çoğu insanın aksine) yavaşladı. 2-3 dakika kadar bekliyorum. Güç seçeneklerinde ayarları kurcaladım bir sonuç alamadım.

Ancak en son bir şey farkettim. Bu durum internet bağlantısı yüzüden oluyor sanki. Nasıl derseniz bilgisayar normal çalışıyor halde iken modemi resetlemek için modemi kapattığım anda bilgisayarım kendinden geçiyor. Hiç bir işlem yapamıyorum. Donuyor makina sanki ve bilgisayarı resetlemek zorunda kalıyorum. Bir kere azmedip bekledim 15 dakika sonunda bilgisayar kendine geldi, yani sanki makine donmamış ama aşırı yavaşlamış gibi. Bu durumu bilgisayar açılışında da denedim, yani interneti kapatıp bilgisayarı açtım ve bilgisayar normal açıldı.

Buna ne sebep oluyor fikri olan var mıdır?
Sosyal ağlarda paylaş

modemi usb'den bağlıyor isen ethernet üzerinden dene eğer wifi ise kablo ile bağla, sonra bu reset işlemleri tekrar bak aynı sorun veriyor mu?
eğer veriyor ise belki bir virüs girmiş olabilir dışarıya veri gönderir iken sen neti kapadığında kasma bu yüzden olabilir. bunun gibi sorun bende eski win xp'de de olmuştu. sadece administrator'a bulaşan bir virüs vardı neti kapatınca makine kasıyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

Dün Raid 0 ile bağlı SSD lerimden birisi ölünce yeniden kurmak zorunda kaldım Win 8 i. 29 TL ye aldığımız pro key aktivasyonda sıkıntı yarattı. Online Destek hattının ses kalitesindeki rezalet nedeniyle internette aynı sorunu yaşayanların postlarını okudum. Sonunda aşağıdaki çözüm işime yaradı. Burada dursun ola ki sıkıntı yaşayan olursa diye,

1. Run the registry editor (regedit)
2. Find the following key: HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionSetupOOBE
3. Change the value for 'MediaBootInstall' from 1 to 0
4. Open an elevated command prompt (run as admin)
5. Run the following command: slmgr -rearm
6. Reboot
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...