Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 8

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

Mr_Hand said:

Penthesilea said:
... Ama bekledigim/okudugum seyler: Nokia tablet ve mukemmel bi SkyDrive entegrasyonu. ...

Şu mesele hem Nokia'yı kurtaracak hem de MS'e tablet piyasasına sağlam giriş sağlayacak bence. Tabii Nokia hangi donanımı kullanacak, asıl mesele o. (Aslında çok büyük ihtimalle ARM olur gibi geliyo)

ehe qualcomm imiş tercihleri.

said:
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce said:

off cok kötü tile kafası hiç sevmedim.

acık desktop içinde interfacelerin üzerinde bir pozisyonda durmak, interface2in içine hapsedilmiş olmaktan cok daha iyi bi kullnım tecrübesi. nedir bu kısıtlı interface'lere olan sayghı sevgi anlamıyorum

berbat olmuş ya,
hani tablet için neyse de,
adam pc diyor desktop diyor.

vista'dan da pek farkı yok onun dışında.
Sosyal ağlarda paylaş

xp'den vista'ya geçişte "gelenekselci" windowsçular baya rahatsız olmuşlardı. Win7 ile de performans olarak vistadaki çuvallamalar giderilince gelenekselcilerin de bir argümanı kalmadı Windows7 için.

Şimdi de 8'de arayüz yenilenmesi var. Bu da çok rahatsız edici olacaktır çoğu insan için. Hele ki, desktop ve touchscreen olmayan notebook kullanıcıları için. Çoğu kişi xpde yaptığı gibi ne gerek var, win7 negzel işte ile sıyrılmayı tercih edecektir.

Şu ana kadarki anlatılanlara göre arayüz harici Windows 7'yi katlamış geçirmiş diyebileceğimiz bir yenilik yok gibi. Tabi daha geliştirme sürecinde ama stabil olan 7 çekirdeği biraz daha güncelleştirilip geliştirilerek, üzerine bu arayüz ile postalanacakmış gibi geliyor. O zamana kadar tüm ekranlara touchscreen özelliği kazandırabilecek bir film ekleme olayı da çıkartılabilir. Veya artık monitörler için de Touchscreen özelliği olmadan Win8 ready logosu verilmeyebilir. Aynısı notebooklar için de geçerli.

Bunun en kötü yanı ekranda en nefret ettiğim parmak izi lekeleri... Öfff wot olmuş gene.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Kötü demek şunu gibi bir şey bence:

Nerede olduğunu hatırlamadığım bir yerde, adamın teki Witcher 2'nin Skyrim'den iyi olmasının mümkün olamadığını, daha iyi diyenlerin oyunlardan anlamadığını söylüyordu. Öyle bakıp kalakalmıştım ben de.

Ne berbat olmuş? Aklınızdaki hayaller mi? Öyleyse ilacınız bende: http://www.southparkstudios.com/full-episodes/s11e10-imaginationland
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

xp'den vista'ya geçişte "gelenekselci" windowsçular baya rahatsız olmuşlardı. Win7 ile de performans olarak vistadaki çuvallamalar giderilince gelenekselcilerin de bir argümanı kalmadı Windows7 için.

Şimdi de 8'de arayüz yenilenmesi var. Bu da çok rahatsız edici olacaktır çoğu insan için. Hele ki, desktop ve touchscreen olmayan notebook kullanıcıları için. Çoğu kişi xpde yaptığı gibi ne gerek var, win7 negzel işte ile sıyrılmayı tercih edecektir.

gelenekselci windowsçular 95'ten 98'e geçerken, 98'den xp'ye geçerken de rahatsız olmuşlardı.

arayüz yenilemesi var da, windows vista'dan farklı bir arayüz yapmayıp onun üstüne "tablet" arayüzü koyup bi de buna "desktop pc'ciler için" etiketi sürmeleri absürt olmuş.

said:
Şu ana kadarki anlatılanlara göre arayüz harici Windows 7'yi katlamış geçirmiş diyebileceğimiz bir yenilik yok gibi.

fanmade windows 8 videoları çok güzel özellikelre sahipti,
bunda sadece tablet arabirimi koymuşlar...

Mum_Chamber said:

berbat olmus diyenler win8'den ne bekliyorlar? ayni zamanda ucak mi olsun?

windows 7 + tablet interface olmasın yeter bana.
uçak olmasına gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk videoyu izledim. Tüm postları okuyamadım ancak kimse Windows Media Center dememiş. İlk olarak sanıyorum XP ile gelmişti Media Center, o ara TV'ye bağlı bilgisayar sistemleri modaydı hatırlarsınız. Özel kumandası & klavyesi ve kendi arayüzü vardı, ancak bu "arayüz" windows üzerinden bir programmış gibi çağrılıyordu.

Bariz bir biçimde bunu sezdim ben bu arayüzde. Tek fark, bu sefer "birincil" durumda olan bu arayüz, ikincisi değil. (Windows 7 + tile değil, Tile + Win7)

Ama burada bir takım soru işaretleri var şimdi. Bu arayüz, tüm sistemlere normal Windows çekirdeği ile mi gelecek? Öyle gelecekse, ARM işlemciler vesaire Windows 7'yi nasıl kaldıracak? Yok yalnızca bu arayüz olacaksa, app desteği ve benzeri sistemlerin tamamının gelmesi lazım, ortada yoklar hala.

Microsoft'un en büyük hatası "tablet"i halen mobil sayamamaları, bu video da onu gösterdi bana. Tabletlerde WM7'nin bir versiyonunu kullanmaları gerekirken (Tıpkı iOS ve Android gibi), Windows yükletmeye çalışıyorlar, halbuki desktop işletim sistemleri mobil cihazlarda pratik çalışamayacak kadar hantal. Bunu en son Cebit'te Fujitsu'nın, Asus'un Win7 tabletinde gördüm. Olmuyor yani, buna parmak gitmiyor arkadaş.

Yani gençler görünen o ki Windows 7 + tile arayüz gelecek gibi. Böyle olursa, yeni bir Windows Media Center vakası yaşarsak pek umut görünmüyor MS'e.
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

"win7 + tablet interface olmasın" nası bi istek ki anlamadım ben. ne gibi sıkıntısı var bu olayın?

tamam win7 kaynak tüketimi konusunda halen çok başarılı değil (eski windowslara göre daha iyi o kesin gerçi) ama win8'de muhtemelen çok daha iyi olur yani eşek değiller adamlar.

tabletlere yönelik hazırlamışlarsa o interface'i, sıkıntı yok. yukarıda belirttiğim gibi.
eğer tabletlerde ve cep telefonlarında böyle bir arabirim kullanacaksak çok güzel.

esas mesele, "dekstop pc kullanıcıları" için böyle bir sistem hazırlamış olmaları.
birincisi, kaçımız dokunmatik ekran kullanıyor desktop pc olarak? mousela bu arabirimi kullanamayız ki? multitouch hazırlamış adamlar.
ikincisi, ben işlemlerimi registry'den yapmak istiyorum, başlat tuşuna basıp kullanmak istiyorum, bu sistem mediacenter benzeri bir arabirime geçip işlem yapmamızı dayatacak gibi gözüküyor.

ayrıca böyle bir interface'i koymuş olmaları, windows özelliklerinden kısıp kullanıcıyı tablet interface'ine bağlı kaldıracak endişesi yaratıyor.

Mum_Chamber said:

ne olmasin istedigini biliyoruz bone. ne olsun, onu soyle. hani sunlar bunlar olmadigi icin berbat de.

windows 8'de macos ve linux'e "parmak ısırtacak" özellikler görmeyi bekliyordum, onun yerine sadece bir tablet interface koymuşlar.

neden "kullanıcıların bilgisayarlarını daha iyi kişiselleştirmesine olanak tanıdık", "artık bilgisayarın açılması ve kapanmasını eskisi kadar uzun beklemedik, yeni bilgisayarların gücünü daha efektif kullanacağız", "windows 3.1, 95 zamanlarında çıkan programları emulasyona gerek kalmadan doğal olarak açabileceksiniz" gibi şeyler yok?

bak mesela daha önce de koyduğum bazı concept videolar vardı:

http://www.youtube.com/watch?v=G0r6tINInrw

http://www.youtube.com/watch?v=FKm1jeR_uL4

http://www.youtube.com/watch?v=6raHhFwvHjI

http://www.youtube.com/watch?v=es7W-oaMUY4

http://www.youtube.com/watch?v=2PPr7rzoC7M

bunun gibi videolarda windows 8'de neler olabileceğini göstermişler. bunlara benzer özellikler istiyoruz.
uçak olmadan da güzel şeyler yapılabilinir.

aquila said:

abi Bone soylemesin, baskasi soylesin. Kharon soylesin mesela.

niye? kharon beğenmemiş değil ki, ben beğenmemişim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Mum_Chamber said:

ne olmasin istedigini biliyoruz bone. ne olsun, onu soyle. hani sunlar bunlar olmadigi icin berbat de.

windows 8'de macos ve linux'e "parmak ısırtacak" özellikler görmeyi bekliyordum, onun yerine sadece bir tablet interface koymuşlar.

neden "kullanıcıların bilgisayarlarını daha iyi kişiselleştirmesine olanak tanıdık", "artık bilgisayarın açılması ve kapanmasını eskisi kadar uzun beklemedik, yeni bilgisayarların gücünü daha efektif kullanacağız", "windows 3.1, 95 zamanlarında çıkan programları emulasyona gerek kalmadan doğal olarak açabileceksiniz" gibi şeyler yok?

bak mesela daha önce de koyduğum bazı concept videolar vardı:

birincisi o concept videolarin hepsi asiri dandik. istenen ozelliklerin cogu da tema/skin/hack ile yapilabilen seyler. ya da windows explorer yerine aliveli explorer indirirsin, onu kullanirsin, ayni sey olur.

daha da onemlisi, adamlar zaten sana bir kisisellestirme alternatifi sunuyorlar tile arayuzu ile. acilma/kapama konusunda instant on mantigina agirlik vereceklerini acikladilar. gucu daha efektif kullanacaklarini coktan aciklamislardi, pil omru uzerine yogunlasacaklar. daha hizli acilma/kapanma konusunda da instant on hedesi var. backward compatibility icinse niye oyle birsey yapsinlar ya da bu nasil isletim sisteminin bir artisi olur bilemiyorum ve soylemek istedigini tam anlayamadim.

bence sen mobil cihazlarin populerlesmesine kizmissin, hizini microsoft'tan aliyorsun bone.
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:
bence sen mobil cihazlarin populerlesmesine kizmissin, hizini microsoft'tan aliyorsun bone.

bence senin canın sıkılmış, sataşacak yer alıyorsun.

yukarda tablet için yapılmış olduğunu düşündüğümü söyledim,
"sence ne yapmalılar" diye sordun,
bence ne yapmalılar gerektiğini söyledim,
bu sefer de "hayır bana göre onlar çirkin, o zaman saçmalıyorsun" diyorsun.

valla ne biliyim, bir kullanıcı olarak benim fikrim bu, windows 7 + tablet interface dışında başka şeyler olmasını istiyorum. fikrimi beğenmediysen yapabileceğim bir şey yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...