Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 8


Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
20 GB'lik bir klasörüm vardı document'de mount edilmiş, onun 17'sini alıp kurdum. 7.62 GB yer kullandı.

Sevmedim ama o tablet ekranını. Başlat menüsünü arıyor ellerim. Oradan açtığım applardan çıkamıyorum. task manager ile ancak. alışılır ama zamanla.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dokunmatiğe odaklı olmasını sevmedim, gorilla arm denen bir olay var. tile da her ne kadar kozmetik olarak hoş görünse de karman çorman geldi ki ipod'dan biliyorum o kaydırmayla app arama bulma olayı ilk 15 dk'den sonra hayattan bezdiriyor. onun yerine vista search bar'ı koydu apple, ona yazıp buluyorsun app.

apple'ı bu kadar kopyalamalarına gerek yok hani, en azından iyi işlemeyen yanlarını.

gorilla arm aratınca hemen çıkar ne olduğu ama kısacası elleri monitörde 5dk'den fazla tutunca o önkollar çöp olur. wii/move vs ile 15dk'de yorulup bırakırken millet fareyle saatlerce oynanıyorsa bunun altında yatan bir sebep var.

parmak izli monitörde oyun oynamak da şahane olacak.
said:

The side-effect that destroyed touch-screens as a mainstream input technology despite a promising start in the early 1980s. It seems the designers of all those spiffy touch-menu systems failed to notice that humans aren't designed to hold their arms in front of their faces making small motions. After more than a very few selections, the arm begins to feel sore, cramped, and oversized - the operator looks like a gorilla while using the touch screen and feels like one afterwards. This is now considered a classic cautionary tale to human-factors designers; "Remember the gorilla arm!" is shorthand for "How is this going to fly in real use?

seyretmesi güzel ama uygulamada 30 yıl önceki gibi infilak eder bu.

windows 8 beta tester leaked photo

http://shinmaru.files.wordpress.com/2009/08/kanbarumonkeypaw.jpg

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mum_Chamber said:

kimse dekstopta 7/24 dokunmatik ekran kullanilmasini beklemiyor ki zaten?

sadece isletim sistemleri hibrid hale geliyor. mouse/klavye yaninda dokunmatik ekran olabilir, ya da iki ekrandan biri dokunmatik olabilir. isletim sistemi bunu destekler hale geliyor iste.

sorun şu ki dokunmatik grafik arabirimle imleç grafik arabirimi bayağı farklı olmak zorunda ikisi de verimli çalışmak istiyorsa yaptıkları işlerde. şirketler app'lerini arabirimi düzgün ayarlayamazsa (ki bunun olma ihtimali %99 siz de takdir edersiniz ki, gamepad'e yönelik konsol arabirimli pc oyunlarının oranının %100'e vardığını hepimiz biliyoruz) kullanıcıya patlayacak bu.

windows'u da ms'i de severim ama bu tablet ve telefondaki os'i aynen masaüstüne de koyalım yaklaşımı iyi işlemez. kullanım şekilleri çok farklı.

steve jobs bile itiraf etti dik duran ekranlarda dokunmatik olayının çalışmadığını. hibrid özelliğin gelmesine bile gerek yok saatte 55dk fareyle, 5dk elle çalışılacaksa. doğacak hengameye değmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dediğin doğru. Ben de diyorum ki bundan sonra bilgisayarda bir dönem ikinci 7"-10" arası ekstra bir dokunmatik monitör göreceğiz gibi geliyor bana. Çünkü başlat arayüzü fare ile kullanmak için inanılmaz kullanışsız. Herşey farenin hemen önünde eğik duran ufak bir multitouch ile halledilecek diye düşünüyorum.

Ayrıca baktığım ekranda parmak izi görmek...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir şirket 1-2 yıl önce prototipini yapmıştı, şimdi bulamadım o videoyu ama özetlemek gerekirse touchpad üzerinde parmaklarla ekran üzerinde etkileşim sağlanıyordu. parmak uçlarınızın herbirinin bağımsız bir imleç olabildiğini düşünün. ancak o sistem olur. çünkü çok önemli şu sorunlar yoktu:

- parmak izi
- görüntünün büyük kısmının eller tarafından kapatılması
- gorilla arm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

artik bilgisayarlarin form faktoru kuculuyor. buyuk bir ihtimalle microsoftun vizyonu asus transofmer gibi cihazlarin gelecekte daha yaygin olacagi yonunde. zaten windows belirli bir noktaya gelmis, bundan sonra sadece ufak tefek degisiklikler alacak bir isletim sistemi. o yuzden artik daha mobil cihazlara dogru yonelmis durumdalar. ve transformer gibi cihazlar icin bu arayuz bence cok basarili.

http://ces.cnet.com/i/tim/2011/01/03/ASUS_EeePadTransformer_4_610x546.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...