Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ay dev bir disko topu olacak

mokoko

Öne çıkan mesajlar

ntv said:

Bir Japon şirketi Ay'ı güneş panelleriyle kaplı dev bir disko topuna çevirmeyi planlıyor.

Kulağa bilimkurgu filmlerini andıran bir senaryo gibi gelse de Japonlar gerçekten 'çılgın' bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Shimizu adlı şirket Ay yüzeyini güneş panelleriyle kaplayarak dünyadaki tüm enerji ihtiyacını bu şekilde karşılamayı öneriyor.

Daily Mail'in haberine göre, yerleştirilen güneş panellerinin bakımının robotlar tarafından yapılması düşünülen projede enerjiyi lazer veya mikrodalga yoluyla Dünya'daki istasyonlara taşıyarak 13 bin teravatlık sürekli bir kaynak yaratılması hedefleniyor.

Şu ana kadar kurulması planlanan en büyük altyapı sisteminde Ay'ın aydınlık yüzünde 6800 mil uzunluğunda ve 248 mil genişliğinde bir bant yer alacak. Yüzeyde de 12 mil genişliğinde antenler olacak.

Japonya, Mart ayında yaşanan deprem ve ardından yaşanan nükleer felaketlerin ardından alternatif enerji arayışına girmişti. Şimdilik projeye ne zaman başlanacağına ve ne kadar sürede bitirileceğine dair bir takvim açıklanmadı.

http://www.youtube.com/watch?v=49UCWUxLRO4&feature=player_embedded
Sosyal ağlarda paylaş

Yörüngeye oturtmaca, şu japonları kandıran ve çalıntı tezler yayınlayan türkün fikriydi. Uzay asansörü ata mata falan hep bu projenin yan parçalarıydı, adamlar en azından fikir iyi demişler lol

Yörüngeye oturan bu büyüklükte bir sistem, sabit olarak gezegen yüzeyindeki sisteme göre çok daha fazla risk altında. Bunun uzay çöpü var astreoidi var. Nerdeyse 10k km uzunluğunda bir hat düşünülüyor sonuçta.
Sosyal ağlarda paylaş

asteroid in aya çarpma olasılığı daha fazla değil mi? Ayrıca adamlar enerjiyi mikrodalgayla dünyaya yollamaktan bahsediyor, onu yapan yörüngedeki sisteme lazer tabanlı asteroid savar sistem de yapar ASDF

Uzay asansörü çok eski bir proje bu arada, bizim türkün yan projesi falan ne yazdın orda anlamadım tam.
Sosyal ağlarda paylaş

Serkan Anılır isimli, Japon uzay araştırma enstütüsünde çalıştığını idda eden, japonlara da ben nasada çalıştım diyen ve ATA uzay asansörü projesini anlatarak zamanında Türkiye'de baya prim toplayan bi eleman. Televizyonda bi programa katılmış, uzaydan lazerle dünyaya elektrik yollayacağız, fikri de ben buldum demiş bi adam.

http://www.stargazete.com/guncel/nasa-kurnazi-haber-226650.htm
Sosyal ağlarda paylaş

niye özellikle aya konuyor onu da anlamadım. uzayda araziden ucuz ne var ki? koyarız yörüngeye bi yere tamam olur. hem aydan daha yakın olur ama o zaman da dünyaya gelen güneşi kesme ihtimali var di mi? o da küresel soğuma yapsa oho tamam işte kurtardım dünyayı 2 dk da
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...