Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ülkenizde yaşamaktan vazgeçebilir misiniz anketi?

cetintas

Öne çıkan mesajlar

ya alışkanlık var, onlardan vazgeçmek zor.
İyi arkadaşların oldumu mutlu falan oluosun da, ben muabbeti kendi insanımı çok özlüorm ya. Seviorm yani buraları belki o yüzden, yapamıyorum dışarıda çok fazla.
Öte yandan, bırak yurt dışını, altın kafese koysan beni ben gene istanbul derim =).

bide bi yerde "yabancı" olmak çok zor. Tamam hatun konusunda bonus alıosun ama diğer açılardan zor.
Bide olm türkiye çogzl lan
Sosyal ağlarda paylaş

boone said:

İmkan olsada geçmezsiniz kendinizi kandırmayın ve bir çoğunuzunda babalar gibi imkanı var ama işine gelmiyor :P :=)

imkandan kasıt turist olarak yurtdışına çıkabilmek değil. amaç orada legal bir şekilde yaşamak ve mesleğini yapabilme hakkını elde etmek. bu dediğim iyi yetişmiş kalifiye insanlar için bile o kadar kolay değil. yok ama ben turist vizesiyle ilk uçakla giderim çalışma iznin yok oturma iznin yok sınırdışı edilme korkusuyla 3. sınıf vatandaş olarak ayak işlerini yaparak hayat sürerim diyorsan bak bunu çok kişi yapabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk üç ay falan deli gibi özlenir ülke. Fakat dayımdan biliyorum; adam çalışmak için yurtdışına çıkmıştı. Arada sırada emekliliği için Türkiye'ye geliyor adam. Her seferinde "kalıcı geldim" diyor. Birkaç hafta geçtikten sonra adam ülkeye dayanamayıp Avrupa'ya geri dönüyor.

Dünya çok geniş ve daha medeni yerler var. Irk, din geyikleri çokta umrumda değil. Gidebilsem daha mutlu olacağımı düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

192 Evet,
42 Hayır...
18%...Bence tüm olumsuz koşullara, işsizliğe, açlığa, fakirliğe, imkansızlıklara, kıroluklara, yobazlığa, sürekli medya aracılığı ile pompalanan umutsuzluğa rağmen hiç fena bir rakam değil.

Sen öyle san.. millet iş beğenmiyor iş sonra işsizlik diyorlar
kaç kisiye ayarladımda beyenmediler boş iş bunlar.
Sosyal ağlarda paylaş

boone said:

cetintas said:

192 Evet,
42 Hayır...
18%...Bence tüm olumsuz koşullara, işsizliğe, açlığa, fakirliğe, imkansızlıklara, kıroluklara, yobazlığa, sürekli medya aracılığı ile pompalanan umutsuzluğa rağmen hiç fena bir rakam değil.

Sen öyle san.. millet iş beğenmiyor iş sonra işsizlik diyorlar
kaç kisiye ayarladımda beyenmediler boş iş bunlar.

Bu ülkede işsizlik olmadığını iddia ediyorsan bence yanılıyorsun.Saat 10:30 olmuş. Git bakalım şimdi mahallendeki kahveye ya da kafelere. Aslan gibi genç insanlar göreceksin, ellerinde gazete veya önlerinde laptop-netbook. İşte o genç adamların hepsi işsiz.
Senin o iş beğenmeyen adamların mutlaka haklı sebepleri vardır.
Bir kere demek ki bıçak kemiğe dayanmamıştır.Bir yerlerden gelirleri vardır ya da henüz tüm fırsatları tükettiklerine inanmıyorlardır.
Ayrıca memlekette bundan 10 sene önceye kadar tek çeşit işsizlik vardı, kalifiye olmayan adamın işsizliği. Sağolsun İLERİ DEMOKRASİ iktidarı ikinci grup işsizliği de getirdi Türkiye'ye ki bu bir ülke için en tehlikeli işsizlik türüdür,kalifiye insanların işsizliği.
Çok nedenleri var tabi ama daha da detaya girmeyeceğim, yanlış anlaşılıyorum sonra.
Sadece kendimden ve çevremden örnek vereyim.
ODTÜ Kimya Mühendisliği mezunu, 43 yaşına, yüksek lisansını Güney Afrika'da, doktorasını İngiltere'de yapmış, Kanda'da 4 yıldan fazla bir süre bankada müfettişlik yapmış bir abim 2 seneye yakın zamandır işsiz.Bunalımın tam göbeğinde.Hiçbir yer iş başvurularını dahi yanıtlamıyor.
Boğaziçi Kimya Mühendisliği mezunu bir arkadaşım 35 yaşında,pek çok ülkeyi iş nedeniyle gezdi, yurtdışı pazarlama tecrübesi var.Son 2 senenin 1,5 senesi işsizdi,hala işsiz,onun da iş başvurularına yanıt verilmiyor.
Ben İTÜ Kimya Mühendisliği mezunuyum, 4 kıtada 30 küsür ülkeyi yıllarca iş nedeniyle gezdim. İthalat-ihracat prosedürlerinin yanı sıra pazarlama ve satış tecrübem ve bilgim var. Son 2 senenin 1 senesi işsizim.31 Ocak'ta işten çıkarıldım ama başıma gelecekleri bildiğim için, kenarda da biraz param olduğu için iş aramıyorum.Arayınca biliyorum çünkü nelerin başıma geleceğini.Bunun yerine İngilizce-Türkçe tercümeler yaparak ekmek paramı kazanmaya çalışıyorum.
Hee, yukarıda ki adamların okullarından ve tecrübelerinden anlamışsınızdır.Üçümüz de Amerikalı ile oturup sabaha kadar poker oynayacak kadar İngilizceyi iyi konuşuyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya gözünüzü seviyim... Yıl 2011 oldu halen diploma alınca şirketler kapıda diziliyor sanıyorsunuz.
Bölümümde çift anadal + strasbourg üniversitesinden mezun olup 3 diploma ile sırf hiçbibok yapmadığı için işsiz gezenler var.
Kaldı ki sen tek diplomayla, eğer mevzu diplomaysa...

Geçin artık bu kafaları. Gereirse HEDEFİN OLAN ŞİRKET/KURUM un kapısında yatacaksın, alacaksın işi madem çok istiyorsan.
Sosyal ağlarda paylaş

Demek ki o saydığın bütün insanlar o kadar deneyimlerine rağmen artık günümüzde mesleğinin gereklerini sağlayamıyorlar ve bu yüzden işsizler. Başka açıklama göremiyorum. YOksa mesleğinde iyi birini havada kaparlar olmadı bu deneyimle danışmanlık hizmeti verir bir şekilde yolunu bulur. Ama harbiden mesleklerinde kötüler ve bunu bile yapamıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

almanyadakilerin cogu da türkiyeye dönmeye kasiyo, son zamanlarda baya artti bu oran tabi.
ilginc. ya onlar havalarda ucuyo biraz ülkem de ülkem diye...
dönüp de pisman olanini da cok gördüm ama.
burda parayi kazanip trde rahat yasayanini da.
ama bence senede 2-3 tr'ye gitmek yeterli olur.
Sosyal ağlarda paylaş

telefonda başka bir türkle almanca konuşarak almanyayı kötüleyen ve türkiyeye gitmek isteyen hatun görmüştüm.. daha doğrusu benim hatun neyden bahsettiğini söyleyene kadar bilmiyordum ama öğrenince mindfucklardan mindfuckalra koştum

allan alamancısı işte..
mümkünse bu tip insanlar türkiyeye dönerken alman pasaportlarını da geçerken gümrüğe bıraksınalr, çatır çatır devletten öğrenci parası almasını da biliyorlar bu arada
Sosyal ağlarda paylaş

vaniLLe said:

almanyadakilerin cogu da türkiyeye dönmeye kasiyo, son zamanlarda baya artti bu oran tabi.

Dönmeye kasanlar ya da tr'ye gibicem diyenlerin %99'u uyum sorunu yaşayan kişiler. Gittiği yerin dilini iyi biliyor olabilir hatta orada doğmuş bile olabilir ama bunlara rağmen gettolarından çıkamayan kimlik karmaşası yaşayan binlerce insan var. Yoksa bu adamlar yaşam şartlarından, sosyal hayattan ve kazandıkları paradan çok çok memnunlar. Kim ne derse desin bu dünyada sen mesleğinle, yaptığın işle var oluyorsun kendine bir yer ediniyorsun siyasi ya da etnik kimliğinle değil.
Sosyal ağlarda paylaş

o insanlar nereye giderlerse gitsinler uyum sağlayabilecek adamlar değil bu arada

benim kuzenlerim ve onalrın çocukları almanyada doğdu, öyle kimlik bunalımı sorunu fln yaşamadı ki alman-türk dosluk yemeklerine de katılan orada kendi türk kimliklerini yaşatabilen ve türkiyeyi olumlu şekilde tnıtabilen isnanlar bunalr

diğerleri sosyal ve kültürel altyapıalrı olmadan ve biriktirme ihtiyacı bile hissetmeyen "kümes" insanları, bir ik itanesiyle tanıştım "keşke tanışmasaydım" dedim öyle insanlardan bahsediyoruz bu arada
Sosyal ağlarda paylaş

Benim Amerika da yaşayıp aman Türklügümü kaybetmiyim diye kendini dine ve tarih bilgisine adayan arkadaşım var bildigin. Adam burda gayet rahat keyfine düşkün bir adamken şimdi orda o halde yaşıyor sakallı 1627deeee diye başlıyan cümlelerle.

Bu türe gıcık oluyorum asıl ben, gittin hollanda da ot içtin amerikada domuz yedin diye ülken dinin degişicek falan yok onların hepsi burda da yapılıyor ama yaygın degil bu kadar abartmaya gerek yok.
Sosyal ağlarda paylaş

bir de almanbyada bu kafadaki türkler hep kendi içelrine kapanık yaşıyorlar, hani amazon ormanlarında dış dünya ile bağlantısı kopmuş kabileler keşfedildi ya helikoptere ok ataya çalıyıorlar fln aynen o kafa.. almanyaya çalışmaya giden işçilerin çocukları aynı kafa yapısında kaldılar, ne ileri ne geri ondan sonra da "uyum sorunu" diyorlar

ha bu döngüyü kırmayı başaran türk var mı? elbette var ama adamlar resmen diğer türkeltrin arasında azınlık durumundalar
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

Hee, yukarıda ki adamların okullarından ve tecrübelerinden anlamışsınızdır.Üçümüz de Amerikalı ile oturup sabaha kadar poker oynayacak kadar İngilizceyi iyi konuşuyoruz.

ingilizceyi iyi konuşman, kaç ülke gezdiğin bir şey ifade etmiyor. bu yaşta bir kimya mühendisi olarak geçmişini anlatırken pazarlamacılık yaptım diyorsun. kariyer denen şey kolay yapılmıyor. kusura bakma.
Sosyal ağlarda paylaş

throine said:

vaniLLe said:

Dönmeye kasanlar ya da tr'ye gibicem diyenlerin %99'u uyum sorunu yaşayan kişiler. Gittiği yerin dilini iyi biliyor olabilir hatta orada doğmuş bile olabilir ama bunlara rağmen gettolarından çıkamayan kimlik karmaşası yaşayan binlerce insan var. Yoksa bu adamlar yaşam şartlarından, sosyal hayattan ve kazandıkları paradan çok çok memnunlar. Kim ne derse desin bu dünyada sen mesleğinle, yaptığın işle var oluyorsun kendine bir yer ediniyorsun siyasi ya da etnik kimliğinle değil.

ya dönenlerin cogu zaten dogustan beri burda olmayip, sonradan gelenler.
ki bunlara sizin gibi olanlar dahil, trde üni okuyup türk kültürü damarlarina kadar islemis olanlar.
bi geliyolar sirf is-aile vs. sosyal hayat pek olmuyo. türkiyenin canliligi daha cazip geliyo.
bahsettiklerim has alamancilar degil sadce. gettolarindan cikamayanlar asil dönmek istemiyorlar =P
kendi aralarinda mutlular.
zaten benim gibi entegre olmus insanlar, diger kültürle bi sorunu olmayan insanlar rahat. onlara farketmiyo.
ama tercih meselesi iste her kesimden var dönmek isteyen.
''burda yasanir mi yeaa'' diyo hepsi.
said:
ha bu döngüyü kırmayı başaran türk var mı? elbette var ama adamlar resmen diğer türkeltrin arasında azınlık durumundalar

mesela ben!
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

Ya gözünüzü seviyim... Yıl 2011 oldu halen diploma alınca şirketler kapıda diziliyor sanıyorsunuz.
Bölümümde çift anadal + strasbourg üniversitesinden mezun olup 3 diploma ile sırf hiçbibok yapmadığı için işsiz gezenler var.
Kaldı ki sen tek diplomayla, eğer mevzu diplomaysa...

Geçin artık bu kafaları. Gereirse HEDEFİN OLAN ŞİRKET/KURUM un kapısında yatacaksın, alacaksın işi madem çok istiyorsan.

Bunu bana yazdıysan üzerime alınmıyorum.
Yazmışım işte ne olduğunu.

throine said:

Demek ki o saydığın bütün insanlar o kadar deneyimlerine rağmen artık günümüzde mesleğinin gereklerini sağlayamıyorlar ve bu yüzden işsizler. Başka açıklama göremiyorum. YOksa mesleğinde iyi birini havada kaparlar olmadı bu deneyimle danışmanlık hizmeti verir bir şekilde yolunu bulur. Ama harbiden mesleklerinde kötüler ve bunu bile yapamıyorlar.

Ya kardeşim siz uzayda mı yaşıyorsunuz? İnsanların işsiz kalma sebebinin mesleğin gereklerini sağlayamamak ya da mesleklerinde kötü olmak olduğunu mu sanıyorsunuz gerçekten? Sırf muhalefet olsun diye yazıyor olmanı inan ki temenni ederim çünkü aksi takdirde gerçekten de bu ülkenin gerçekleri ile hiçbir ilgin, alakan olmadığını düşüneceğim. Sıradan vatandaşlara bu ülkenin en iyi 3 mühendislik fakültesini sorsan ODTÜ,İTÜ,BOĞAZİÇİ diyecektir. Yanlış da değildir, doğrudur. Ben kendi çevremi örnek verirken benim üzerimden tartışma devam etsin diye demedim ama neticede bizzat kendi yaşadığım şeyden örnek verdim ki sizin de çevrenizde eminim böyle insanlar çoktur. Yoksa her birimiz çok iyi firmalarda senelerce çalıştık. Yani öyle firmayı hedefle, git çalış falan diyen arkadaşlar çok fazla KARİYER GÜNLERİ'ne katılmışlar. Gerçek hayat öyle olmuyor.

Neticede iş bulmak ve bulduğun işte kalıcı olmak konusu da KARAKTER ile de ilgili. Bizlerin şu an kendi sektörümüzde zamanında yıllarca çalıştığımız sektörün en iyisi firmalarda halen çalışamamamızın sebepleri ayrı ayrı roman olur. Ama mesleklerimizde kötü falan değiliz. Bunun meslekte kötülükle ilgisi yok. Anan-baban-atan-deden trilyoner değilse zaten nasıl olsa senin de başına gelecek, aynı yollardan sen de geçeceksin. Tuzun kuruysa zaten benim gibi adamların bu konuda söylediklerimiz senin için hiçbir şey ifade etmeyecektir.

Myshkin said:

cetintas said:

ingilizceyi iyi konuşman, kaç ülke gezdiğin bir şey ifade etmiyor. bu yaşta bir kimya mühendisi olarak geçmişini anlatırken pazarlamacılık yaptım diyorsun. kariyer denen şey kolay yapılmıyor. kusura bakma.

Ne söyledin ki, ne kusura bakacağım?
Tekstil kimyasalları pazarladım, kariyer olarak bunu yaptım yani. Bunun ilk 5 senesi uluslararası tekstil kimyasal ihracatı ve son 8 senesi yurtiçi tekstil kimyasal satışı. Kariyer dediğin nedir ki, "falancanın götünü yaladım filanca müdürü oldum ya da falanca firmayı gözüme kestirdim, yemedim-içmedim o firmanın tepesine geçtim" midir kariyer?
Ne diyeceğim AIDS için aşı buldum ya da hayatın anlamını çözdüm mü diyeceğim?
Mantıklı konuş biraz, laf olsun diye konuşma.
Sen de kusura bakma.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...