Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Guney Afrika bizim Taksim, Tarlabasi gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 çok saçma lan yurtdışında kalmak bi an yabancılaştım yurtdışında kalma konseptine yurtdışında kalanlar alınmasın sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Mahidevran said: Ben de Nil ile tanismayi cok isterdim. Ama hic pas vermiyo bana. Kiskandim seni nalaka yavrucugum, niye kiskaniosun cetinabiyi annamadim ki. gel münihe, tanisalim ayibediosun =P hatta ekimde oktoberfest, was sagst du dazu schatzi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 BabacumMostors said: baba tarafından aile içerisinde ben ve kuzenler istanbulda (aynı zamanda tğürkiyede) doğan ikinci nesiliz, 3. nesilden sadece 2 kişi türkiyede doğdu onlarda şimdi kanadada yaşıyorlar 14 kuzenden sadece 5 kişi kaldık türkiyede e ben de zaten almanyada iş kovalıyorum bir yandan hani gidersem belki 20 sene sonra dönerim yada dönmem bilemedim zaten çoğu akrabam almanyada ehe oraya gitsem bayramda seyranda daha çok görüşürüz ama yani uymuyoruz türkiyeye, türkiye normlarına. burada birinci sınıf insanım ama avrupadaki ikinci sınıf insandan yer yer daha kötü muameleye uğruyorum. türkiyenin olumlu yanları da işlevsel gelmiyor artık. ..... en basitindne bu mesela, avrupalı birisine "doktora öğrencisiyim" dediğimde karşımdaki kişinin duyduğu saygı ile türkiyedeki adamın duyduğu saygı arasında da çok fark var diğer kısımlar haklı, ama avrupa'da çok kral birinci sınıf vatandaş olmayı bekleme derim pek. eskiden olsa kralmışsın, ama "göçmen bir türk"sün sonuçta ve sandığından çok daha fazla doktora yapan okumuş türk var, bunlara rağmen önyargılar değişmiyor ve değişmeyecek maalesef. ve sen burada kendi ülkende 2. sınıf vatandaş olduğunu "düşünürken", vizeni uzatmaya gittiğin yerde doktora yapmış biri gibi değil de sokakta boş gezen işsiz güçsüz bi afrikalı gibi muamele gördüğünde kaçıncı sınıf olduğunu düşüneceksin çok merak ediyorum. gitme demiyorum yine git te, o kadar da kolay değil yani. en azından almanya'da durum böyle, avusturya ve fransa'da bundan daha da beter. gerisini bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 vaniLLe said: Mahidevran said: Ben de Nil ile tanismayi cok isterdim. Ama hic pas vermiyo bana. Kiskandim seni nalaka yavrucugum, niye kiskaniosun cetinabiyi annamadim ki. gel münihe, tanisalim ayibediosun =P hatta ekimde oktoberfest, was sagst du dazu schatzi? mahidevran kardeş her türlü ekiyor bu kız, sakın evet falan deme. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 yeaa =( temmuza kadar ekebilirim. ondan soora ekmem! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 @roket ya hani bi 10 günlüğüne fln gittim ama hani tanıştığım insanlar beni türkden "saymadı" böyle türkçe konuşuyoruz "türkçe değil bu" diyorlar, şimdi adamların orada gördüğü türklerle arada fark olduğunu gördükleri zaman yaklaşımları çok değişiyor, zaten almanyadakı kuzenler türk gelin almadılar :P hani biri aldı 1.5 sene sonra boşandılar. hani benim ailem de oradaki türklerle öyle aman aman geçinemiyor ki türkden çok alman ahbapları var önyargı var doğrudur ama onu kırmak kişinin kendi elinde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 İşinin 3 dakika düştüğü birine ben aslında onlar gibi değilim'i anlatamıyorsun işte sorun orada :) Yoksa bana da kimsenin ayrımcılık uyguladığı yok yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 VATANSEVGİSİÖYLEBİRŞEYDİRKİ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 bunu bize koreografili bi şarkı ile anlatabilirsen ikna olabiliriz belki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 eh evet o konuda malesef diyecek bir şey yok :) firma davetiyle gitmek gerekiyor işte ya da öğrenci olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 ALNIIIMIIIIZDA BİLGİLEERDEN BİİİR ÇELEEENK NUURA DOOORU YOL ALAN TÜRK GENCİİİYİİİZ YERYÜZÜNDE YOKTUR OLMAZ TÜRKE DEEEENK KORKUBİLMEEEZ SOYUUUUMUUUZ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 olmuyor işte. bak böle bişi olması lazım. http://www.youtube.com/watch?v=A4-3U1t7Qdc http://www.youtube.com/watch?v=g6NbKFy2Qq4&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=-kaNiAQyxf4&feature=related danslı falan. arada espriler var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vingthor Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 dasaaa seni baya seviyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 ben de bunları izledikten sonra us navy'yi çok sevdim. çok eğlenceli.. merry and gay diyor hatta gene kelly. o_o hmm navy'den vazgeçtim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 bir gidip minimum 2 yıl denemem lazım, bu 3-5 de olur daha fazlasını hayal etmiyorum şimdi de neden olmasın? Vazgeçemeyeceksem beceremeyeceğimdendir, bunu başka idealist ve ahlaki açıdan meşru gözükecek balon terimlerle süslemeye püslemeye çok gerek yok :> (gençliğin verdiği muazzam ukala olma olayı var burda) öte yandan, şöyle bir 1960'lar londra'sında, paris'inde veya berlin'inde doğup büyümüş olmayı baya çok isterdim bir de Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 dasaaa said: http://www.youtube.com/watch?v=-kaNiAQyxf4&feature=related danslı falan. arada espriler var. newyorkda sıcanlar kolum kdar diyoalrdı filmlerde inanmıyodum hiç doğruymuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kalten Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 20 li yaslarımın basında yani çok degil 4-5 sene öncesine kadar ülkem den bayragımın namusundan önenmli çok az şey vardı benim için(mesela din/aile) ama su kürt açılımı ayagına habur kapısında terörist karsılayan devlet görevlileri ile baslayan türlü rezilliklerle devam eden rezil son bi kaç yıl bu ülke sevdasını vatan geyigini filan törpüledi bende. Fırsat bulsam anında kaçar giderim çünkü yönetimin darbe vs olmadıgı takdirde degişecegi yok.Ki zaten bu ülkede 27 mayıs haricindeki darbeler(ki bence 27 mayıs darbeden çok devrim niteligi tasıyan bi hareket)bu heriflerin basımıza gelmesinin yolunu açmıs darbede kurtulus degil. Adamlar yüzünden müslüman bi türk oldugumu söylemeye utanır oldum.Ne müslümanlığın saygınlını bıraktılar ne türklügün asaletini. Müslümanım deyince fetocu/akpli diye hakaret ederler arkandan Türküm deyince faşist damgası vurur canım ülkemin insanları.Hiç olmazsa yurt dısında yasarım orda bu muameleyi görsem bu kadar üzülmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 vazgecmem, amerika guzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 nope vazgeçemiorm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frantic Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 bende zerre kadar irk,din ve milliyet bagliligi olmadigi icin yurt disinda yasarken vatan sevgisi/ozlemi hic problem olmaz. gamsizimdir biraz. gittigimde geri gelmeden yasarim cok temiz. amerika'da kalma sansi bulabilir/yaratabilirsem dusunmeden giderim mesela. cografya konusunda da DynamicK said: Benim dusuncem Dunya benim ulkem. Imkanlarim elverdigince gidip istedigim yerde yasayabilmeliyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
scorch Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Frantic said: bende zerre kadar irk,din ve milliyet bagliligi olmadigi icin yurt disinda yasarken vatan sevgisi/ozlemi hic problem olmaz. gamsizimdir biraz. gittigimde geri gelmeden yasarim cok temiz. dusunmeden giderim mesela. this (tu) kalbur üstü herhangi bir ülkeye gidebilrim yani tereddüt etmeden. hele böle avrupa icerisinde bi ülkeyse koşarak yani :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cetintas Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Her Türk vatandaşı yurtdışına gidip görmeli, kalıp yaşamalı. Aradan çok değil 3 ay geçtikten sonra da kıyası herkes kendi başına yapmalı. Türkiye'mi, gidilip 3 ay yaşanılan yer mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 abi neden süreki yabancı memleketlerden .rospu türkiyeden de nikahlı eş gibi bahsediyosun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 28, 2011 3 ay yetmez ki 3 ay kalırsın mesela bir ihtimal oraya alışamayıp ülkeyi yoğun bir şekilde özlersin ama daha bişey anlamış olmazsın 1 yıl yaşarsın gene sıkılırsın sonra 2.senende bir bakmışsın ki ülkende olabileceğinden çok daha mutlusun yani bu da belli olmaz ama herangi bir okula veya yabancı şehire ve yeni arkadaşlara dahi ilk yıl kolayca alışamayabildiğin gibi 2.yılda işler tam tersine dönebiliyor. Burdan çıkış yaparak dedim yani yukardakileri. Ön yargısız olmak lazım şu hayatta bişeyleri ıskalamamak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar