Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İspanyollar da sokağa döküldü


Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

avrupanın hali baya kötü aslına bakarsanız. avrupa birliği olayı iyice içiçe soktu bir de ekonomilerini filan.

sormuştum bir arkadaşa yunanistana neden yardım ediyor avusturya ve almanya diye. eğer orda kriz patlarsa ispanya, fransaya da sıçrar, zaten çok kötü durumdalar. ordan da almanya ve diğer taraflara yayılır diye.

açıkça ispanyolların isyan ediceği aklıma gelmezdi. hiç bişiyi takmayan, eğlenmeye çalışan tipler gibiler. ama demek o kadar kötü durumda ki onlar bile isyan etti.

fakat diğer avrupa devletleri çok fazla büyümesine izin vermezler bu olayın. arap ülkelerindeki gibi birşey olmaz tahminimce.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

kapanışı kim yapcak bakalım, daha yılın ortasındayız


-Üniversite mezunu diplomalı işsiz sayısını hükümet kontrolündeki kurum bile 3 milyonun üzerinde açıklıyor.
-Tarihinde ilk kez ülke Kurban Bayramı'nda dışarıdan et ithal etti.
-Çok değil,20 yıl önce tüm dünyada tarım ve hayvancılık sayesinde kendi kendine yetebilen yani asla aç kalmayacak olan 7 ülkeden biri olan ülke, şimdi tarımda da, hayvancılıkta da can çekişiyor. Kendi tohumunu bile üretemez duruma getirildi.
-Memleketin kar eden özel ve devlet kuruluşlarının yarısından fazlası(ki içlerinde stratejik öneme sahip TELEKOM ve petrokimya tesisleri,rafineriler,cumhuriyetle yaşıt bankalar da var)çoktan yabancıya satıldı.
-Ülkenin Deniz Kuvvetleri'nin 47 amiralinin 11 tanesi tutuklu.
-TSK'nin komuta kademesini oluşturan general-amirallerin 10%'u tutuklu.
-Ülkede medya sadece bölücülerin, AKP'nin, Fetocuların(bunları ayırmak doğru mu, neyse ayrı tartışma konusu)sesi olmuş.
-Hükümet-Feto aleyhine en ufak söz söyleyen, yazı yazan ya hemen içeri alınıyor veya sabahın köründe birkaç araba dolusu polisle evleri basılıyor.
-Ülkenin doğu ve güneydoğusunda(ve hatta İstnabul'un göbeğinde, unutmayalım, adamlar ssaatlerce Taksim'den Aksaray'a kadar molotof kokteyli atarak yürüdüler, bir Allah'ın kulu da durdurmadı, ne yapıyorsunuz demedi)devletin otoritesi ne yazık ki buhar olmuş,uçmuş.Cumhuriyet tarihinde ilk kez binlerce kişi sınırı cenazeleri almak bahanesi ile yürüyerek geçiyor, bunlara kimse çıkarken de, girerken de "ne yapıyorsunuz" diyemiyor.
-Apo şerefsizi de içeriden "15 Haziran'dan sonra ben karışmam"diyerek devlet gücünü elinde bulunduran hükümeti tehdit ediyor.
-İnsanlar bastırılmış, susuturulmuş, korkutulmuş ve zenginleştirilmiş, azdırılmış, coşturulmuş olarak ikiye ayrılmış.
-Memleketi güya dindar hükümet yönetiyor, 5 tane Filistinli ölünce ortalığı ayağa kaldırıyor ama aynı hükümet Mısır'da, Tunus'ta ABD'nin organize ettiği hükümetleri devirerek BOP'a göre bu ülkeleri şekillendirme amaçlı güya halk ihtilallerini destelkiyor. Ardından kardeş Libya'da yine ABD'nin uzun süredir alt yapısını oluşturduğu isyanı bastırmaya çalışan Kaddafi'nin ve Müslüman halkının bombalanmasının desteklenmesi için ve hem de 2 büyük muhalefet partisi ile birlikte meclisten tezkere geçirtiyor. Son günlerde de daha 3-5 ay önceye kadar karı-koca gidip geldikleri,ailece dostluk pozları verdikleri Suriye'ye karşı yapılan ABD planlarını destekliyor bu hükümet.
-ABD'nin büyük orta doğu projesine göre aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 24 ülkenin sınırları ve/veya rejimleri değiştirilecek. Zaten Sudan, Somali, Tunus, Mısır, Afganistan, Irak'ta işlem tamam. Filistin'de bir şeyler oluyor,İsrail'e yakında saldırtırlar, barıştı çünkü Filistin'de iki Filistinli taraf. Suriye plase. İran sürplase.

Sence bu tabloya göre kapanışı kimin yapması gerekir?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

türkiye bu isyan dalgasından etkilenmiycek çünkü ekonomi şu anda iyi durumda her zamankinin tersine ve bölgede bu şekilde ağırlığını koyuyor.


Hatta Türk Lirası'ndan altı sıfır attınız Türk Lirası saygınlığını geri kazandı değil mi?

Yazdıklarına bakınca acıyorum, nasıl bu kadar naif olabiliyorsun anlamıyorum gerçekten.

Bugün dünyanın belli başlı ekonomilerindeki her dalgalanmadan etkileniyor Türkiye ekonomisi.

Doğrudan yazayım, çalışma yapıyorum şu anda; kullandığım verilerden işlenmiş mal ihracat değerlerini vereyim.

2008'de krizden önce; 40.595.314.000 dolar olan ihracat miktarı, kriz sonrası 28.600.044.000 dolar'a düşmüş. %25 civarı bir azalma var ki, kriz öncesine kadar ihracat miktarında artış var sürekli.

Yani Başbakanınızın söylediği gibi TEĞET falan geçmedi bizi o kriz. Herhangi bir kriz ya da benzeri olay da bizi TEĞET geçmeyecek. Aynen bir tarafımıza monte olacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...