Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Bu aralar VPN'ler epey popüler hale geldi, bir sürü işe yarıyorlar bildiğimiz gibi =) İster Hulu izleyin, ister Crunchyroll, ister YouTube'dan anime-dizi, ister Pandora dinleyin, ister Forever Alone kılığına girin; VPN olmadan işiniz zor. İki farklı temel türü var VPN'lerin: Paralı ve beleş. Beleşler sürekli değişiyorlar, bu nedenle sadece linklerini veriyoryorum, epey uzun süredir aktif olanların yanında işaret atıyorum. Bunlar bazen çalışırlar, bazen çalışmazlar. Yanına iki işaret koyduklarım genelde çalışıyor ve yukarıda anlattığım şeylere yetiyorlar: http://proxpn.com/ işaret işaret http://www.securitykiss.com/sk/index.php işaret https://www.vpnreactor.com/default.aspx işaret iş..? https://www.ultravpn.fr/ http://thefreevpn.com/ http://anchorfree.com/ işaret işaret Bunların arasında paralı bir VPN olmadığımda elimde multimedia işleri için birinciyi, kısa işler için ikinciyi kullanıyorum. Ücretli VPN'ler pek güvenli de olmuyor. Asıl performansı paralı olanlardan alabilirsiniz tabii. Listeliyorum onları da, size uyanı şeçin (birinci bariz iyi ama :)) 1) HideIpVPN: Ben bunu kullanıyorum. 5.99$ fiyatı ve diğerlerinin aksine proxy de veriyor. Hız kaybı yok gibi. Sadece bunu test edebilme fırsatım olduğundan bakıverdim; normal hattım 1.3 mb ile indiriyor şu anda, bu 1.1 mb ile indiriyor. Hız kaybı VPN standartlarına göre yok denecek kadar az yani. Tavsiye edelir. Proxy vermesi özellikle benzersiz bir güzellik, yanınıza portable Chrome'unuzu alıp her yerde kullanabilirsin hız kaybı olmadan. Ya da sadece tek bir tabda kullanabilirsiniz proxy olduğu için. 2) ibVPN: Bu en ucuzu, başka bir avantajı da yok. Sırf 2 TL daha ucuz diye almayın, üstekine yönelin diyorum. 2) VyprVPN: Bu en kaliteli VPN'lerden biri. Yıllardır bu işi yapıyorlar, güvenli ve hızlılar ama pahalılar. 4) Hidemyass: Bu bir sürü sunucu sunuyor. Hız değişken bu nedenle. Pahalı ve en kötü yanı kendi programı ile bağlanıyor olması, kişiye göre iyi yanı da olabilir tabii. 5) Astrill: Bu da köklü ve iyi bir firma. Fiyat/performans olarak HideIpVPN'den sonra en iyisi bu. Bir sürü ülkeden sunucu ve VPN'lerin sunabileceği her şeye destek. Eğer param var diyoranız ve proxy istemiyorsanız düşünmeden alabilirsiniz. Bunların dışında birbirlerine benzer başka firmalar da var tabii, aşağıya ikisini yazdım: ExpressVPN StrongVPN Sorularınız olursa buradan yardım etmeye çalışırım becerebildiğim kadarıyla. Uyarayım ama: Tüm VPN'ler istediğiniz gibi çalışmayabilir, her siteye girmeyebilir; mümkünde trial kullanmadan almayın. Sadece birincinin her yere girdiğini söyleyebilirim kullandığım için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 5.99 olanlardan hangisini kullanıyorsun? ileride VPN'lerin ISS tarafından bloklanması gibi bir durum olur mu, görüşlerinizi yazınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 US kullanıyorum. VPN'lerin bloke edilebileceğini aklım almıyor. Şirketler, okullar, herkes kullanıyor çünkü. Onu alacaksan buradan dene önce: http://www.hideipvpn.com/freetrial/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 bloklanması çok zor değil o vpnlerin ama yasal olarak ne gibi bi kılıf uydurulur o aklıma gelmiyor şimdi. ayrıca hangi biriyle uğraşabilirler ki? biri gitse başka bulunur. farklı serverları var zaten çoğunun sürekli değişen vs. benim asıl merak ettiğim gidip gelen trafiğin içeriğini nasıl kontrol edebilecekleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 VPN mantığı bloke edilir demiyorum tabi ki, bilmediğimden soruyorum; hani böyle "şu şu vpnler kapansın, sadece devlet eliyle kullanılanlar kalsın" gibi bir şey olabilir mi diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Olsa Çin'de olurdu. Orada bile serbest. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DadashNik0F Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 bu kafayla giderlerse onuda bloklarlar. sonra ttnet aylık vpn kiralar falan. düşüncesi bile tüylerimi diken diken ediyir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 abi sonuçta aldığın pakete göre bağlanacağın server belirli. bi yolunu uydurup o servera erişimi engelleyebilirler rahatlıkla. ama dediğim gibi yasal bi sebep ne olur yada olabilir mi onu bilemiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 İMDAT free trial yapayım dedim, ancak mailime gelen linkler açılmıyor, server IP'si yazamıyorum. sadece çin için verilen IPler var. trial IP veya server ismi biliyorsan yazar mısın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 us3.hideipvpn.com bunu kullanıyorum ben. Trial farklıysa bilmem ama. Hiç almadım trial ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 normal hattım 1.3 ben 1.1 ıle alıyorum demıssın de benım normal hat 8mb yıne ona yakın bısıler mı alırım yoksa 1 cıvarlarında mı alırım? 1mb bıle yetmıyor artık hd steamlere Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 1.3 mb ile indirirken, 1.1 mb ile indirmeye başladım demek istemiştim, mbps olarak değil. 16mbps var yoksa ama o an ttnet de yavaştı. 8mbps bağlandıysan işte %80-100 arası bir verim alırsın. hız yavaşladıkça verim artıyor. mesela 2mbit ile bağlanırken %100'dü verim. tabii sunucuya göre de değişiyor. akşam saatleri daha yavaş oluyor tüm avrupa girdiği için ama çok farkla değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 bağlandım şimdi. farkedilir bi yavaşlama oldu browse hızında. ama katlanılmaz değil. trial zaten, üç saate bitecek :) istediğimiz zaman gir-çık yapabilmemiz iyiymiş. forever alone moddayken girilip çıkılabilir :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 anladım zaten 8mb 2ye 3e düşmedikçe sorun olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 faydalı topik.(tu) sansürü köklerlerse paralı alacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Sadece bahsedilen VPN leri engelleyebilirler. Cok zor bir durum degil bu, ama gereksiz efor. VPN 'in icindeki datayi filtre etmeleri falan zor ama. Muhtemelen IPSEC ya da SSL destekli VPN ler bunlar. SSL Encapsulated bir trafigi ( hele ki client basina 1 mBps den bahsediyoruz ) decapsule edip, decrypt etmeleri falan oyle kolay isler degil. .. ve direk backbone u bilen biri olarak soyluyorum, bununla ugrasacak adam yok. Herkesin isi gucu var. TT tarafindaki network related cogu kisi yasaklamanin sacma oldugunu dusunuyor ama TİB emrettigi icin yapılabilecek bir şey yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 L2TP/IPsec hepsi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 bende bekliyorum.torrent morrent girilmez olursa satın alırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Norak Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 onu iyi şeyettirmek lazım, çünkü bazı vpnler p2p trafiğine izin vermiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 torrent için pek güvenme bence bu yönteme. sen kısa yoldan usenet yada RS falan alışmaya başla :> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Sadece RS alirsa da browsing yapamaz ama. RS + VPN tadindan yenmez. Ama bunlari konustugumuza inanamiyorum abi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Ben zaten alış-veriş ve Hulu&Pandora ve türevleri için VPN kullanıyordum hep. Bir ben hazırlıklı yakalandım yeni sansüre sanırım Pati'den =) Ağlanacak durumumuza smiley yazıyorum işte böyle de. RS almaya gerek yok, Usenet yeterli. Torrent + VPN de oluyor, public tracker'dan çektiğimde öyle yapıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Şimdi benim anlamadığım bu VPN tamamen IP 'ni saklamak için değil miydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 vpn dediginiz sey ip saklama seysi anon sorf olayi dimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 3, 2011 IP'ni değiştiriyor, saklamıyor tam olarak. Amerika'dan bir sunucuya başlanıyorsun, sunucunun IP'sini kullanıyorsun, seni Amerika'dan giriyor sanıyor siteler. Ve de sunucu veriyolunu iyi bir şifreliyor ve kimse ne yaptığını internette göremiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar