Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnsanların hayatıyla bu kadar oynanır mı?


GERGE

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici
Haber burada.

Bir şey demek zor, ne yaptıklarının farkında değiller. Öğrenciler bir yıldır çalışıyorlar bunlara girmek için, iki yıldır çalışıyorlar hatta; yeni açılan teknoloji fakültelerinin amaçlarından biri bu zaten. Ne yapıyor bu Danıştay? Üstelik sınava bu kadar az kala, bu sene geçerli olacak şekilde?

Bence teknoloji fakülteleri iyi şeylerdi, özellikle (her ne kadar klişe de olacak olsa) hayattan bezmiş teknik liseliler için mükemmel bir imkandı; şimdi yapılana bakın. AKP'nin yaptığı en iyi şeylerden biriydi bence hatta teknoloji fakülteleri, Danıştay neden bunu da tamamen anlamsız hale getirdi ki? (Grammer naziler, bu ki'yi doğru mu yazdım?)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

teknoloji fakültelerinde mühendislik umut tacirliğinden başka birşey değildir benim gözümde ygs puanıyla meslek lisesi harici oraya tercih yapandan şüphe ederim.
Teknoloji fakültelerinin müfredatını inceleyince light mühendislik formasyonu görürsünüz özellikle bölüm derslerinde madem öyle niye mühendis titri veriliyor bu insanlara bu ülkenin mühendise mi ihtiyacı var?

Teknoloji fakültelerine mühendislik titri haricinde bir ünvan bulunmalı ve buradan mezunlara kpss'de ayrı bir kadro açılmalı yoksa bu teknoloji fakültesi işi sarpa sardı iyice.

2 yıl önce metal öğretmenliği olan bölüm geçen sene sınavsız metalurji mühendisliği şimdi ise ygs ile mühendislik.
nerden baksan tutarsızlık.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnız teknik lise eğitimi düzeltilse ve öğrenciler ona göre seçilse canavar gibi mühendisler çıkar oradan.

Benim ygs-1 puanıyla mühendislikten haberim yoktu ama saçmaymış o haliyle. Memlekette zaten yeterince gereksiz/yalandan mühendislik fakültesi var.

Teknik liselerin de şu an pratik sahibi ara eleman yetiştirdiklerini var sayarsak, oradan mezun olanların mühendis ünvanı alması zaten "yetişmiş" ara eleman ihtiyacı olan ülkemde komik bir durum ortaya çıkartacaktı.

Tabii ki kararın verilmesinin saçma oluşu gibi, böyle hop diye değiştirilmesi de saçma olmuş. Binlerce çocuk yarışta geri düştü bariz bir şekilde. Belki adam mühendislik için çabalayacaktı da böyle bir şey söz konusu olunca kararını değiştirdi? Tam anlamıyla salaklık kararın böyle hop diye değiştirilmesi?

Sanki çocuk oyuncağı anasını sattığımın eğitim sistemi, kafalarına göre bozup bozup yeniden bir şeyler yapıyorlar, onu da beceremiyorlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de anlamadım biri açıklayabilir mi? YGS-1 dediği ne lisans yerleştirme sınavı dediği ne?

Ama her halikarda sınava 2 ay kala böyle bir kararın yürürlüğe girmesi çok büyük haksızlık. Bari önümüzdeki seneden itibaren uygulamaya başlasalardı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

goldbären said:

bütün ülke mühendis gene de kalkınamıyoruz anasını satim


abi ezberci eğitim. adamlar soru tiplerini ezberleyip össye giriyor, hayatında deney bile yapmamış, deneyerek öğrenmek nedir bilmiyor ve büyük ihtimalle de kazanıyor össyi, daha sonra mühendis oluyor. e şimdi bu adamın üretken biri olması beklenir mi ? adam, ona verilen işi yapan kişiden farksız robot gibi yaşar gider.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Türkiyenin ihtiyacı kadar mühendis var ama tekniker sıkıntısı çok fazla. Yani esas işi yapan teknikerlerken bizde mühendisleri kasarak o görev yaptırılıyor.


doğru diyorsun. ama mühendislerin bile 800 tl ye başladığı işlerde teknikerler yemek, yol olarak çalıştırılır sanırım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...