Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Laptop vs. Desktop

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Uzun yıllar laptop kullandım. En üst seviye laptopları da kullandım, netbook sayılacakları da. Sonuç; kesinlikle desktop. Çok gerekirse yanına da Macbook Air tarzı ince hafif bir netbook/notebook karışımı.
Mesaj tarihi:
nomsaR said:

leptopun bi artısı yok

o yüzden desktop

sürekli şehir değiştiren biriysen, mouse,klavye,kasa,monitör ve kablolar taşıma derdinden kurtuluyorsun.

okula götürüp getirme, ödev yapma, sunum yapma açısından da yararlı oluyor laptop.

tatile giderken yanında götürmek için de laptop işe yarıyor.

elektrikler kesildiğinde kullanmaya devam edebiliyorsun.

bunlar gördüğüm artıları.
Mesaj tarihi:
Desktop da tasinabiliyo.
http://www.youtube.com/watch?v=EKEeHREK2nQ&feature=player_embedded

Yalniz ben harbi gordum adam starbucks a netbook+klavye+lcd monitor getirmis biseyler yaziyodu word de.
Mesaj tarihi:
desktop için evde yer ayırmak bile zor geliyor. laptop yatakta,tv karşısında, wcde, yemek masasında, yerde.. nerde istersem benimle

aşırı bir beklentim yok, (kocaman ekran, süper grafiklerle oyunlar oynıyım gibi) o yüzden laptop

ayrıca farklı yerlerde pc kullanıyorum ve datayı internet ya da harici diskler ile taşımak zor geliyor. her yerde kendi bilgisayarımı, kendi istediğim özellikleriyle kullanmak daha rahat. iş yerinde zaten altındaki zımbırtıyla birlikte farklı klavye ile kullanıyorum, ekran gerekirse de 2. bir monitör bağlarım çok dert değil ama hareket halindeyken yapcağım işlerde 2. ekrana zaten gerek olmaz.
Mesaj tarihi:
Son model bir laptop 2 sene rahat götürüyor. Bende DELL XPS M1530 var, 2008'de haziranda aldım. Gayette memnunum. Artık tabi eskidi, oyun performansı düştü. Evde 32"'e bağlıyorum, rahat rahat film oyun takılıyorum.

Mobility olayı çok işime yaradı, çanta aldım bir tane hem dSLR bölümü var, hem laptop koyma yeri var. Her yere teknolojik çıkarma yapıyorum direk. 1 çantayla bütün oyun, film, müzik dünyam yanımda.
Mesaj tarihi:
elimde 22" monitörüm kablosuz masa üstü setim var o yüzden dizüstü rahat geliyor işimi görüyorum bir yere taşımam gerektiğinde de yanımda gidiyor her yere tabii daha taşınaibli olamsı için netbook almıştım o da iş görüyor. şimdi ben de masaüstü bilgisayar mı toplasam yoksa dizüstü mü alsam diye düşünüyorum keza çok oyun oynamıyorum hani mevcut bilgisayarımda 4 tane youn yüklü elimi sürmedim.. ama gel gör ki "legend of zelda" ya sardım ki öyle eski emülatörle oyannabilen oyunalrı her bilgisayar kaldırır

burada soru "oyun oynamak istiyor muyum? ne sıklıkla oyun oynuyorum" olur keza sen o bilgisayarı ofis bilgisayarı oalrak kullancaksan zaten çok muhteşem bir bilgisayar almana gerek yok (böylece ısınma derdi de az olur)

grafik tasarım vs işlerle uğraşıyorsan orta seviye (i5 işlemcili mesela) bir bilgisayar da işini görecektir (yada masaüstü bilgisayar alırsın portföyünü göstermek içinde bir adet tablet bilgisayar, netbook yada en olmadı hdmi çıkışı olan bir cep telefonu alırsın (ki bu telefonlar 900 tl den başlıyor)

böyleyken böyle masa üstü bilgisayarım 2004 model dizüstümde 2006 model şimdideğiştirmek istesem yine gidip dizüstü alcaım sanırsam
Mesaj tarihi:
escape said:

Mr_Hand said:

bu mesela.

yannız ne saçma alet lan =)

saçma mı?
abi manyak mısın süper bişi bu.
4k yı hakediyor yani.

işte, senin için mükembıl bi icat olabilir ama olayın gaz görünümü haricinde bi olayı yok benim için. Canavar ses sistemli, 3 ekranlı hayvan gibi masaüstü + tablet alırım o paraya bana sorarsan. tabletle pcyi de senkronlarım bence daha bi havalı olur. (ki planım bu çaktırma ehehe)
Mesaj tarihi:
benim oynadığım oyun en fazla fm ve cs zaten. şu aralar da sc2 tabi. cod ,crysis 2 gibi oyunlara zaten fazla heves etmem. oynadığım oyunları da laptopum rahatlıkla kaldırıyor. üstelik her zaman yanında olabilmesi gibi bir artısı da var zaten.

ben desktop'tan, laptop'a geçtiğime gayet memnunum
  • Yeni Oluştur...