Rewendor Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Red said: olay niye afrikadaki aç cocuklara geldi ki sonuçta cocuk galatasarayın stadına galatasaray maçı izlemeye gidiyor ölüm tehlikesi yaşıyor.o anki yönetim kimse onun işi ilgilenmek. ha direk nakit 500 bin tazminat ha 200 bin tllik ev verilmiş aileye farketmez.sonuçta belliki sağlık harici ailenin extra ihtiyacı karşılanmamış bu ddemek değildirki aile ne istiosa aynı şeyler tam tamına verilmeli.ama galatasaray yönetimi bellki olayın üstünde fazla durmamış aileye extradan bi güzellik yapmamış ilgilenmemiş yoksa aile telegol yerine galatasarayı seçerdi günün birinde kahvede herhangi birinden dayak yersen lütfen gidip kahve sahibinden sana ev almasını iste, bakalım ne cevap verecek? GS para yardımı yapsa çok güzel bir hareket olurdu, buna itirazım yok zaten. Ama yapmak gibi bir sorumluluğu ya da zorunluluğu yok. Yapması abes ve gereksiz bir iyilik göstergesi olur. Hele hele ev almak nedir be? Oha yani. 500k para verir falan diyosunuz, e yuh. Sayı saymayı mı bilmiyosunuz anlamadım ki, 500k ne demek? Bırak stadında maç izlemeye gelen adamın rakip taraftarca sakatlanmasını, kendin namluyu çevirip ateş etsen adama öyle para ödemezsin. Hepsini geçtim, ödeyeceğin varsa bile çocuğu ameliyat olan ailenin çocuğu bırakıp ev derdine düşecek kadar alçaldığını gördükten sonra yapmazsın yani. Ha, şeye katılırım, mesela fenerde olsa bu olay Aziz Yıldırım hem egosunu tatmin hem de takımın imajı için tutar kendi cebinden (ev olmasa da) çok daha ciddi bir yardım yapabilirdi. Ama onun da bunu yapmak gibi bir sorumluluğu yok, kendi tercihi olarak yapardı, kulübe de bulaştırmazdı. Karakteristiği bu, zamanında yönetimdeki adamların pfdk cezalarını bile cebinden ödemiş bir adam Aziz Yıldırım.
xaty Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 toggie said: xaty said: toggie said: yapılması gereken yapılmıs. o maddeyi atan adamlar eskisehirspor taraftarıydı. verildi mi eskisehirspor'a ceza? atan taraftar tespit edildi mi? verdil mi cezası? yuhlayan adamları tek tek toplayan stada almayan artisler bunun icin kıllarını kıpırdattılar mı? esas bunları konusmamız lazım. bence de onu konuşalım. o maddeyi atan adamların eskişehirspor taraftarı olduğunu nerden çıkardın? deplasman tribününe gittin mi bilmiyorum da değil cam şişe, ufak parfüm şişesi bile almıyorlar. emniyet eskişehirspor yönetiminin isteği üzerine görüntüleri onlara gönderdi ve eskişehir tribünlerinden atılan şişe görülmediği 3 taraftan da açıklandı. eskişehirspor taraftarlarının attığı çok fazla plastik bardak oldu ama kafa yarcak cam bardak yoktu o tribünde. muhtemelen locadan atıldı, kimin nesi kimse bilmiyor ama üstü kapandı çok güzel. galatasaraylılardan önce eskişehir yönetimi geçmiş olsuna gitti hastaneye, olayın peşini bırakmicaz diye söz de verdiler. emin olun eskişehirspor taraftarının attığı bir şişe olsaydı kamera kaydını her yerde görürdünüz.. mactaydım hocam. direk kafada patladıgını anı gordum. bana anlatma istersen olayı, lol. daha iyi bilmen lazım o halde. ben de maçtaydım, dibinde değildim çocuğun ama yakınındaydım, gs tribünündeydim. lol
Red Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 abi rew kahvede dayak yemekle ne alakası var.kahvede eminim ki faili mechul şişe atılmaz kafamıza.kahvede biri sana cinayete teşebbüse girse muhtemelen hapise giricektir.sen polisin korudugu kameraların oldugu 40 bin kişinin oldugu yerde bunu yaşıosun. canlı yayınlanan bir maçta oluyor.klubun prestiji var bilmemnesi var.kahve köşesinde kavga etmekle bir değil olay. tabiki kimse her dayak attığına ev almıyor hyr rakamlara takılmanın anlamı yok ki.ben anlaşılabilirdi diyorum.aile 500 ister al kardeş tedavi karşıladık cocugun geleceğini düşünerekte bu 150 kagıdı al kapatalım konuyu der
aquila Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 konuyu parayla kapatmak, aileyi susturmak yakisan bi davranis yani gsye.
Red Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 e kapatıcak abi.bu daha mı çok yakıştı.koca galatasaray klubu bi tane fakir aile şantaj yapıyor diye yazı yayınlıyor. telegol gibi bi programa malzeme oluyor. yalnız galatasaray yönetimi olayı bu kadar tartışsaymış aile suan para içinde yüzerdi ahaha ne kastım ya
DoruK Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 5, 2011 oho. çok rahat abuse edilir o. adam şırnaktan toplar 12 tane velet, geçer tribüne, atar kafalarına meşale, bozuk para eline ne geçerse, duygu sömürüsü, infinite money.
Holy Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 bu olay duyulmasaydı kimse infinite money olarak düşünmeyecekti işte. şimdi dava açıp bir de kazanırlarsa işte o zaman sıçtı bence gs.
xxbar Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Kamu vicdanının rahatlatılması amacı ile olay büyütüldü ama herzaman olduğu gibi bel altına vuruyorlar televizyondan.Ziya Şengül gibi bir adamın Telegol gibi bir programda ne işi var hala anlamış değilim.
Llama Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Ziya Şengül ne işin var diyon da aziz bile o adamın önünde ceket ilikliyor fenerlilerin ona saygısı büyük
xxbar Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Arkadaşım ben öle düzgün bir adamın o programda işi nedir dedim.Hey allahım ya.
khala Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Oh ne güzel memleket anasını satayım, her tribünde kafası yarılana ev alsaydık Galatasaray İnşaat A.Ş. olarak ayrı bir firma kurmalıydık.
xxbar Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Bende yardırırdım kafamı,kapardım villamı.
toggie Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 xaty said: toggie said: xaty said: toggie said: yapılması gereken yapılmıs. o maddeyi atan adamlar eskisehirspor taraftarıydı. verildi mi eskisehirspor'a ceza? atan taraftar tespit edildi mi? verdil mi cezası? yuhlayan adamları tek tek toplayan stada almayan artisler bunun icin kıllarını kıpırdattılar mı? esas bunları konusmamız lazım. bence de onu konuşalım. o maddeyi atan adamların eskişehirspor taraftarı olduğunu nerden çıkardın? deplasman tribününe gittin mi bilmiyorum da değil cam şişe, ufak parfüm şişesi bile almıyorlar. emniyet eskişehirspor yönetiminin isteği üzerine görüntüleri onlara gönderdi ve eskişehir tribünlerinden atılan şişe görülmediği 3 taraftan da açıklandı. eskişehirspor taraftarlarının attığı çok fazla plastik bardak oldu ama kafa yarcak cam bardak yoktu o tribünde. muhtemelen locadan atıldı, kimin nesi kimse bilmiyor ama üstü kapandı çok güzel. galatasaraylılardan önce eskişehir yönetimi geçmiş olsuna gitti hastaneye, olayın peşini bırakmicaz diye söz de verdiler. emin olun eskişehirspor taraftarının attığı bir şişe olsaydı kamera kaydını her yerde görürdünüz.. mactaydım hocam. direk kafada patladıgını anı gordum. bana anlatma istersen olayı, lol. daha iyi bilmen lazım o halde. ben de maçtaydım, dibinde değildim çocuğun ama yakınındaydım, gs tribünündeydim. lol neyi daha iyi bilmem lazım? atılan sisenin ne sisesi oldugunu falan mı?
xaty Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Şişenin oraya nerden gelmiş olabilceğini (diğer rakı şişesi gibi). Stadta GS tribünlerine girişte yapılan (daha doğrusu kısmen yapılan) aramanın yeterli olmadığını. Üst aramayı geçtim, biletsiz bile girenlerin olduğunu. Stad kameraları ve LigTV kameralarının atanı yakalayabilecek olduğunu, muhtemelen yakaladığını, ama bir sebepten üstünün kapatıldığını. Üstü kapatıldıysa bunu kimin yapabileceğini falan bilebilirsin mesela..
oldun Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 nike gelsede su ardaya what should ı do reklamı cekse bari
toggie Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 sisenin nerden geldigini gordum diyorum, kafada patladıgını gordum diyorum. hala bana hikaye anlatıyosun. nedir eskisehir'i koruma istegi? ayrıca macı da gayet rahat goturdugumuz bi donemdi, hemen basında 2-0 one gecmistik falan. gs taraftarı kendi seyircisine neden bisey atmak istesin? siniri bozuk olan taraf deplasman tarafı degil mi? anladıgım kadarıyla sen eskisehirspor taraftarı ile deplasman tribünündeydin o macta. gereksiz yere savunman bundan kaynaklanıyor. ustumuz gayet arandı, biletsiz giren oldugunu da sanmıyorum guney tribününe. holigan tayfa tam karsıda.
xaty Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Eskişehirspor taraftarıyım ve GS tribünündeydim. Stad etrafındayken kapalı kapıların önüne konulan demirleri yıkıp giren 50-60 kişi oldu. Evet, karşı taraftaydı ama bu şekilde girebilindiğini gösterdiler. Güvenlik yetişip anca son kalan 5-10 kişiyi tutabildi. GS tribününe girerken de stadta sadece biletime bakıldı, onun dışında hiç bir üst aramasından geçmedim. Sadece manyetik kapılardan geçtim. Daha önce üstü aranmadığını söyleyenler de olmuştu. Yukardan atılan çok şey oldu o maç, ama locadan atılanlar da oldu. Onları da görmüşsündür o zaman. Çocuğun kafasına gelen locadan mı tribünden mi bilmiyorum, kayıtları izlemedim. Ama cam şişenin o tribünde olmasına hiç imkan vermiyorum. GS öndeyken niye atsınlar saçma bir sorgulama olmuş. Her kim attıysa neden attığını, sonucunda ne olacağını sorgulayacak biri değildir zaten. Eğer GS kulübü; stadta deplasman tribününü aralıksız çeken kameralarla bu kişiyi tespit edemiyorsa kendi beceriksizliklerinden bir başkası. Kameralara yakalanmama şansı olduğunu hiç sanmıyorum o kişinin. Aynı şekilde locadan, GS taraftarı, paralı ve gerekli ilişkileri olan birinin de her haltı yiyebileceğini düşünüyorum o stadta. Her kim attıysa, onun atılması kulübün yetersizliği ve sonuçları olmalı bunun. Çocuğa ev alsınlar hiç demiyorum, almasınlar tabi ki. Ama ceza verilmeli, atan bulunmalı, tekrarlanmamalı (ki çok geç olmadan tekrarlandı), umursanmalı.
toggie Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Hiçbir dayanagın olmadan bos bos konusuyorsun. İkimizin de soyleyecegi bir digerinden daha dogru olmayacak. Hem GS tarafında macı izlemissin, hem de Eskisehir tarafından atılmasına imkan vermiyorum diyorsun. Stada cam sise sokmak cok zor bi iş mi zannediyosun? Eskisehirspor taraftarı oldugun koru korune savunmandan belli. Ayrıca stadın guvenligini saglamak emniyetin gorevi, bunu da hatırlatayım. GS kulubu yaptıgı acıklamada kayıtları emniyet birimlerine teslim ettigini bildirmis. İş GS'den cıkmıs. Ayrıca stada cam sise sokmakla kalmayıp bunu sahaya atan birini kimsenin savunacagını, isledigi sucun uzerini kapayacagını zannetmiyorum.
Wishmaster Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Türkiye burası. Nelerin üzeri kapatılıyor. Bu mu kapanmayacak?
toggie Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Üzerinin kapandıgına dair gecerli seyler sunmanız gerekiyor oyleyse. Ooo hocam nelerin uzeri kapanıyor mantıgıyla yaklasırsak isin sonu gelmez, her turlu olaya uygularız bunu.
Wishmaster Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Demagojiye gerek yok. Üstte ne dediğine bakarsan verdiğim karşılıkla senin counter'ın pek alakasız kaçmış.
cavanagh Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 sakin olun yahu salağın teki çocukcağızın kafaya şişe atıyor siz birbirinizi yiyorsunuz, az sakin olun
Wishmaster Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 6, 2011 Olay çocuktan,şişeden çıkalı çok oldu. Burada egolar çarpışıyor!!!11birbir!
ahmedinejad Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 uğur meleke yazısı "uğur meleke" said: Mayıs 1985’te Brüksel’de oynanan Şampiyon Kulüpler Finali maçı öncesi Liverpoollu bir grup taraftar, Juventuslu sporseverlerin bulunduğu bölgeye saldırdı. Yaşlı Heysel tribününün çatlaklarla dolu bir duvarı yıkıldı, faciada 31’i İtalyan 38 kişi hayatını kaybetti. Olay sonrası UEFA, İngiliz kulüplerini 5 yıl, Liverpool’u 8 yıl Avrupa kupalarına katılmaktan men etti. İngilizler utandı... Şenes Erzik’in aktardığı bir anekdota göre UEFA, cezasının henüz 2 yılını doldurmuş İngilizler’i tekrar Avrupa kupalarına katmayı düşündü. Ama bu teklifi Başbakan Thatcher reddetti. 1985-1991 yılları aralığında tam 20 farklı İngiliz kulübü hak ettiği halde Avrupa kupalarında yarışmadı. Liverpoollular utandı... Hakemin (ceza alanı dışından içeri taşıdığı) yanlış penaltı kararına bile itiraz etmediler. Hazin olaydan tam 20 yıl sonra Anfield’da Juventus’u ağırlayan KOP tribünü, “Amicizia (Dostluk)” pankartıyla rakip sporseverlerden af diledi. * * * Şubat 2007’de Catania ile Palermo arasında oynanan Sicilya derbisinde Catanialı bir grup holigan polislere saldırdı. Olayda 40 yaşındaki masum polis memuru Filippo Raciti hayatını kaybetti. İtalyanlar utandı... Hükümet, ülkedeki (amatör/profesyonel ya da milli) bütün futbol müsabakalarını süresiz durdurdu. İlgili güvenlik kriterlerine uymayan (yani öleni öldüreni dahi ayırt edecek kamera donanımına sahip olmayan) statlar hemen kapatıldı, birkaç yüz milyon euroluk takımlar bile başka sahalara taşındılar. İtalyan Senatosu, mevcut şiddet yasasını elden geçirmek için acil toplandı. Catanialılar utandı... Olaydan sonra kulübün sahibi Antonino Pulvirenti, futboldan tamamen soğuduğunu ve bu işten bütünüyle çıkmak istediğini ifade etti. Catania tribünleri açtıkları “Catania svegliati, Catania sdegnati (Catania uyan, Catania kına!)” pankartıyla şiddete karşı öfkelerini gösterdiler. * * * Nisan 2011’de Hamburg’da St.Pauli’yle Schalke arasında oynanan 1.Bundesliga maçında yardımcı hakemin başına bir plastik bira bardağı isabet etti... Almanlar utandı... Orta hakem Deniz Aytekin, maçı anında tatil etti. Bardağı atan taraftar 3 gün içinde tespit edildi. Alman Federasyonu, futbol tarihinde ilk kez bir kulübe seyircisiz maç oynama cezası verdi. Sonra Almanlar futbol tarihlerinde bir seyircisiz maç utancı olmasından da utandılar... St.Pauli’nin yeni sezondaki ilk iç saha maçını, Hamburg’a 50 kilometre mesafede 12,500 kişiden az seyircinin önünde oynatmaya hükmettiler. * * * Türkiye’de sadece iki yıl içinde 3 hakem başından ciddi şekilde yaralandı. Yaralı Tarık Ongun’a kafasına dikiş attırılarak maç yönettirildi... Bir hakem sahaya giren onlarca seyirci tarafından linç edilmek istendi. 43 taraftar stadyuma bıçak sokmak isterken yakalandı. 42’si aynı gün salıverildi. Bir antrenör sahanın içinde bıçaklandı. Ameliyat sonrası hasta yatağından canlı yayına bağlanıp hesap verdi... Milli futbolcular maç esnasında yumruk yumruğa kavga ettiler. Bir seyirci, öldüresiye dövülerek tribünden aşağı atıldı. Diyarbakırlı futbolcular ırkçı tezahürata maruz kaldılar. Ve son olarak Seyrantepe’deki Galatasaray-Eskişehir maçında kafasına isabet eden viski bardağı nedeniyle 10 yaşındaki Batuhan ağır yaralandı. Bardağı atan kişi, o meşhur 240 kamerayla tespit edilebildi mi? Hayır... Türkler utandı mı? Tam aksine, söz konusu faciaya ev sahipliği yapan Galatasaray Kulübü, resmi sitesinden yaptığı açıklamada Batuhan Sağır’ın ailesinin kendilerinden bir ev ve nakit para istediğini ilan etme ihtiyacını hissetti! * * * Bir insan sağlığını kaybedebilir... İşini kaybedebilir... Ailesini kaybedebilir... Hatta onurunu, şerefini dahi kaybedebilir... Her birimiz onurumuz için yaşadığımızı her fırsatta söyleriz, ama hayat öyle acımasızdır ki bir gün insana o cümleyi bile kurduramayacak hale getirebilir. Lâkin bence bir insanın esas kaybettiği an, utanma duygusunu yitirdiği andır. Başına her ne geliyorsa, her ne suç işliyorsa, her ne akıl almaz belaya bulaşıyorsa bulaşsın; o insan hâlâ utanabiliyorsa, onda hâlâ umut vardır. Benim bu ülkeyle/bizle/kendimle ilgili zaman zaman umutlarımın kırılmasının nedeni de bu galiba... Nerde kaybettik, ne zaman kaybettik bilemiyorum. Ama biz bir ara, bir yerlerde utanma duygumuzu kaybetmişiz. Maalesef bu aralar hiçbir şeyden utanmaz olmuşuz. Utanma duygumuzu her nerde kaybettiysek, en kısa zamanda bulma umuduyla. Umarım bu ülke yepyeni şiddet yasasıyla birlikte yeni bir ar damarına da kavuşur. İyi haftalar...
Öne çıkan mesajlar