Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Andımız boykotu

kermit

Öne çıkan mesajlar

Niuye yatırım yapılmıyor demişsin hiç gittin mi doguya bilmiyorum ama benim 2 şantiyem basıldı orospu çocuklarınca haraç vermiyorum diye. Adam yatırıma engel olmaya çalışıyorki batıdaki cahiller yatırım yok burda bağırsın diye. git bi gör ordaki durumu ondan sonra neden yatırı yapılamıyor yapılırsa neler oluyor anlarsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Qualance said:

sipeyskeyk said:

Hadi butun yazdiklarimin algilanmamasini gectim ona eyvallah.

100% KURTCE EGITIM VEREN OKUL

ANA DIL OLARAK KURTCE EGITIM

var da biz mi bilmiyoruz?

Ama tabi ingilizce okul ulkeyi bolmez kurtler kurtce egitim alirlarsa ellerine silah alip daga falan cikarlar mazallah.

Evet niye yapmıyorlar acaba halbuki kürtçede ingilizce giibi nereye gitsen var elin afrikasına gitsen bile bir ingilizce bir türkçe konuşuluyor ayrıca bizim çoçuklara bebeklikten itibaren ingilizce konuşturuyoruz tüm dersleri ingilizce üniversitede eskiden veriliyordu. Hem sadece türkiyede dili olan bir millet kürtler var. Yani bende anlayamıyorum bu durumu.
uzun uzun kelime sarfetmiycem ama burda anlatılmak istenenlerin yanında çok sığ bir yaklaşım
Sosyal ağlarda paylaş

andımızı 1933 yılında yazan dr. reşit galip, devrinde türk ırkının kafatasının tespiti hatta ırk özellikleriyle ilgili araştırma yapmış bir adam.

"kimliğinde türk yazan herkes türktür yeaa" diye düşündüğünü sanmıyorum bu adamın şahsen.

http://www.arastiralim.com/turk-irkinin-kafatasi-formulu-nasil-bulundu.html

said:
Uzun boylu, uzun beyaz simalı, düz veya kemerli ince burunlu, muntazam dudaklı, çok kere mavi gözlü ve göz kapakları çekik değil, badem gözlü bir ırk” Dr. Reşit Galip
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Yani icinde bilgi olmadan ironik cumleler kurunca ironikten ziyade komik oluyorsun. Tamam cok mizah dolusun cok ince espriler pesindesin ironinin anasin aglatiyorsun harika bir adamsin ama sacmaliyorsun. uzgunum.

Saçmalamıyorum, seninle ciddi ciddi kafa buluyorum. Anlattıklarının hiçbir dayanağı tutarı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Klapaucius said:

Hayır benim anlamadığım şey biz niye birilerine hak tanımak zorundayız ?
Sen bu ülkede yaşayacaksan bu ülkede sığınacaksan bu ülkede karnın doyacaksa sen Türk olmayı kabul edeceksin ve Türk kurallarına göre yaşayacaksın bu kadar basit birşey. Soyun nerden olursa olsun
Mesela sen batıda kalçanı yaydığın yerden ahkam kesip , ülkem ülkem diyorsun ya .Doğuda yaşıyanlar, zorla asimile edilmeye çalışanlar sen misin onlar mı
Sosyal ağlarda paylaş

@absolut daha neler var abi, sirf kendilerine rant saglamak isteyen sozde yerel yonetimlerin yaptiklari var.

bu topakta yazan bir cok arkadas hani olaylar baslarken okuma yazma bilmiyorlar olabilirde, ogrendikten sonra da pek arastirma geregi hissetmemisler sanirim yeterince..
Sosyal ağlarda paylaş

@abso:

abi bi de öncesini düşün..

adam diyor ki "ben AGAyım. tanrı gibi bişiyim işte. bunlar benim marabam. toprak benim, hayvan benim, insan da benim" sen gidiyorsun devlet olarak.. hacım buralarda artık devlet var, ben törenden de üstünüm. diyorsun..

ha bir de şu var. yatırım yaptınız diyelim..

elektrik döşediniz, direk diktiniz
çalınacak
elektrik verdiniz
kaçak kullanılacak
su borusu mu?
arazi.. ertesi güne kalmaz.

adamlar hayat boyu refah yerine kısa süreli mutluluğu tercih etmekten yana yaklaşıyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

evet suanki durum bu zaten onu konustuk abi. artik is isten gecmis yapacak birsey yok.

asiret falan dediniz de. asiret agalarini yillarca kolay oy icin desteklyen iranli politikacilardi degil mi?

egitimli bilincli bireyleri teker teker ikna etmek mi bir agaya avanta verip 1000lerce oyu cebe koymak mi?

do the math

istediginiz kadar karsi cikin dogudaki bu durum devlet eliyle hazirlanmis ve servis edilmistir. Izlenen politikalarin buyuk cogunlugu da bu yondedir. 5 yillik kalkinma planini falan gec uygulamaya konulmadi bildigim kadariyla? Asiretler uygulatmadi diyeceksin simdi zaten biliyorum da her seye bahaneniz hazir zaten.

Biz sutten cikmis ak kasigiz kurtler bolucu dogustan falan. eyvallah.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
istediginiz kadar karsi cikin dogudaki bu durum devlet eliyle hazirlanmis ve servis edilmistir.

yanlış

%100 budur diyemezsin abi.. yine aynı %100 hatası

said:
. 5 yillik kalkinma planini falan gec uygulamaya konulmadi bildigim kadariyla?

dünyadan haberin yok yine her zamanki gibi.. yine ezbere konuşmalar.

35 ipek mensucat
36 bitlis malatya sigara fabrikası
42elazığ tekel fabirkası
34'te 2tane sümerbank
36 malatya bez iplik
37 van gölü işletme idaresi -balıkçılık ve nakliyat-

bunun dışında madenler ve elektrik de var tabii..

said:
Biz sutten cikmis ak kasigiz kurtler bolucu dogustan falan. eyvallah.

yine %100 yaklaşımınız işte bu.. bu çözümü kesiyor zaten. bunu diyen yok ki.

ben çözümden yanayım. ama dürüstçe çözüm. her şeyi isteyen adamla kim masaya oturur?
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

@abso:

abi bi de öncesini düşün..

adam diyor ki "ben AGAyım. tanrı gibi bişiyim işte. bunlar benim marabam. toprak benim, hayvan benim, insan da benim" sen gidiyorsun devlet olarak.. hacım buralarda artık devlet var, ben törenden de üstünüm. diyorsun..

ha bir de şu var. yatırım yaptınız diyelim..

elektrik döşediniz, direk diktiniz
çalınacak
elektrik verdiniz
kaçak kullanılacak
su borusu mu?
arazi.. ertesi güne kalmaz.

adamlar hayat boyu refah yerine kısa süreli mutluluğu tercih etmekten yana yaklaşıyorlar.

evet abi. bu yuzden aynen bu politikalarla devam etmeliyiz.

adamlarin kani bozuk.

eger bir insan kurtse direk kisa sureli mutluluk isteyerek doguyor. o yuzden kesinlikle boyle devam etmeliyiz.

cok guzel bir dayanak bulmussun. harikasin.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

Hayır adamlar çalışmayıp devleti soymaktan yana yaklaşıyorlar. Devlet sürekli versin ama biz bir şey vermeyecez daha da sömürecez yaklaşımı var, devleti oluşturanların bir kısmınında kendilerinin olduğundan haberleri yok.
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

evet..

pkk'yı desteklemek ve teröre destek vermek hayat boyu refah yerine kısa süreli mutluluğu tercih etmektir.
yapılan yatırımı ben mi kaldırıyorum oradan? iş imkanını ben mi yok ediyorum? abso'nun şantiyeyi basan, haraç isteyen buradaki adam mı?

tarihsel ve sosyolojik detaylarla uğraşanların zihin yoran, allak bullak eden ve her adımda şaşırtan, büyülü dünyasından bu kadar uzak olma dasaaa. ben bu yolculukta senin rehberin olabilirim.

şakka len olmam zibilyon tane kitap var
Sosyal ağlarda paylaş

kendi kararlarıdır. saygı ile karşılarım. ne yapıcam..

hatta şimdiden dürüstçe çıkıp işi lagalugaya getirmeden doğru konuşsalar ondan da mutluluk duyarım.

bi de sanayi kalkınma olayı sadece devlete ait değildir.

akp-chp doğuya yatırım paketi örneği getirir.
"doğu sorunu ekonomik yatırım ile çözülmez!!!" derler.

şu adama tepki gelmişti mesela
said:
Bölgenin huzura ihtiyaç duyduğunu, şiddetin olduğu bölgeye yatırımcının gelmeyeceğini vurguluyor. Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, "Artık yeter. Huzurun olmadığı yerde, sorunları konuşamayız. Kapatılan kepenkler, Diyarbakırlıları zor durumda bırakıyor." diyor. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu ise şu ifadeleri kullanıyor: "Esnafa zarar vermekle, camını kırmakla Kürt sorunu çözülmez. Yapılan eylemler Kürt halkına zarar veriyor."

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl: "Yıllardır şiddet ortamında yaşıyoruz. Artık yeter. Her yıl belli günlerde esnaflarımız, çiftçilerimiz bu sıkıntıyı yaşamak zorunda olmamalı. Kepenklerin kapalı olduğu gün yüzlerce kişi zarar ediyor, çeklerini ödeyemiyor. Huzurun olmadığı yerde köklü sorunları konuşamayız. Sağduyulu olmalıyız. Özellikle seçimlerin yaklaştığı bir dönemde daha dikkatli olmalıyız."
Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Alaaddin Korkutata: "Doğu ve Güneydoğu'da yaşayanların her zaman huzura ihtiyacı var. Huzur ortamıyla birlikte yatırımlar gelmeye başladı. Yüzlerce kişinin istihdam edileceği fabrikalar kurulmaya başlandı. Şiddet ortamına yatırımcı gelmez. Yatırımcı gelmezse iş gelmez. İş gelmezse insanlar aç kalır. İnsanlar aç kalırsa Kürt sorunu çözülemez. Bölgenin istihdama ihtiyacı var. Bu ortamı sağlamak elimizde."

lol

ayrıca -üsttekine bağlayacağım şimdi-
said:
Baydemir: ’Yatırımlar artık doğu illerine’
BDP’li Osman Baydemir artık sadece batıya değil kendi bölgelerine de yatırım yapılmasını sağlamaya çalışacaklarını söyledi.

gibi bir durum da var..
arkadş ekonomi bunun önemli bir ayağı. çözüm ise beraber oynanılır. ama %100 alıcam ben! dediğinde işler değişiyor.

said:
Diyarbakır'ın taşı, toprağı, suyu değerlidir. Biz burada satılan toprak parasının valizlerle Türkiye'nin batı yakasına yatarım için gitmesine izin vermeyeceğiz. Yatarım yapılacaksa burada yapılmasını istiyoruz. Hukuki olarak bir yetkimiz olmamasına rağmen kent dinamikleri olarak biz engellemeye çalışacağız. Diyarbakır'daki bir toprak sahibinin 1000 dönümlük arazisini 80 milyona satıp Ankara'da otel yapacağını duyduk. Biz batıda yatırım yapılmasına karşı değiliz ama biz buradaki işsiz gençlerin iş sahibi olması için yatırımların burada yapılmasını istiyoruz.

kayseriye yatırım yapanların neredeyse hepsi kayserilidir. gaziantep'te de öyledirç yerlisi yatırım yapar.

diger taraflardakü agalarımuzdan da ayni yaglaşümü beglerük.. dügünlerde havaya mermi saçıp doler firlatmagla aga olunmıyir.
Sosyal ağlarda paylaş

anlamadığınız nokta şu, hemen diyip derse kaçıcam

kimse çözümsüzlük devam etsin istemiyor.
biz de rahatça yaşıyalım istiyoruz hep beraber..

ama ben, şahsen, "her şeyi alalım" yaklaşımına tamamen karşıyım
bu yaklaşım devam ettiği sürece yapılan her "biz kardeşiz! yaşasın çözüm!!" temalı sahte söylemlere de karşıyım. kardeşlik böyle olmaz.

yatırım yatırım diyorsunuz. abi işi bilseniz - eğitim konusunda geldi öm, bi de akhalur öm'den geldi benzer şekilde- doğunun sürgün yeri olarak kullanıldığı dönemden bahsedersiniz. tutup da ilk yapılan yatırımlardan gelmezsiniz..

çözüm dediğiniz şey istişare ile olur, ortay biz düzlem üzerinde yapılır. her şeyi alayım ben masadaki, size hiçbişi kalmasın dediğinizde çözümü istemiyorsunuz demektir.
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

andımızı 1933 yılında yazan dr. reşit galip, devrinde türk ırkının kafatasının tespiti hatta ırk özellikleriyle ilgili araştırma yapmış bir adam.

"kimliğinde türk yazan herkes türktür yeaa" diye düşündüğünü sanmıyorum bu adamın şahsen.

http://www.arastiralim.com/turk-irkinin-kafatasi-formulu-nasil-bulundu.html

said:
Uzun boylu, uzun beyaz simalı, düz veya kemerli ince burunlu, muntazam dudaklı, çok kere mavi gözlü ve göz kapakları çekik değil, badem gözlü bir ırk” Dr. Reşit Galip

Tıbbı ve genetiği ilerleten adam da ortada. Eee?
Sosyal ağlarda paylaş

Ne kuzey irak i abi.

“1. Bütün halklar kendi kaderlerini tayin hakkına sahiptir. Bu hak vasıtasıyla halklar kendi siyasal statülerini serbestçe tayin edebilir ve ekonomik, sosyal ve siyasal gelişmelerini serbestçe sürdürebilirler.
2. Bütün halklar uluslararası hukuka ve karşılıklı menfaat ilkesine dayanan uluslararası ekonomik işbirliği yükümlülüklerine zarar vermemek koşuluyla, doğal kaynakları ve zenginlikleri üzerinde kendi yararına serbestçe tasarrufta bulunabilir. Bir halk sahip olduğu maddi kaynaklardan hiç bir koşulda yoksun bırakılamaz.
3. Kendini Yönetemeyen ve Vesayet altındaki Ülkelerden sorumlu olan Devletler de dahil bu Sözleşmeye Taraf bütün Devletler, kendi kaderini tayin hakkının gerçekleştirilmesi için çaba gösterir ve Birleşmiş Milletler şartının hükümlerine uygun olarak bu hakka saygı gösterir. “
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...