Mirage Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Tesekkürler. Bu arada her mesajin sonuna smiley koydugumu farkettim. :)
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 serjuhan said: öncelikle dikkatimi çeken hep ayın 27lerinde yazı yazılmış başlığa :) Full LEDler LCDlerden ciddi anlamda üstün görüntü olarak. Bu arada yeni alacaklar Panasonic'in yeni nesil plazmaları piyasadaki çoğu LED, LCD, Plazma'yı cebinden çıkaracak cinsten. cunku yaklasık 5 katı lcdlerin o-led ekranlar fiyat olarak piyasadaki cogu led diye gecen tv gercek led deil
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Aluriel said: bazı firmalarda garanti kapsamına girmesi için servisin kurması mı ne gerekiyordu. tamamen uyduruyor da olabilirim emin değilim. güle güle kullan. ayrıca evet kurulumu direk serv ise yaptırın garanti için yaptıkları bişide yok ama işte olsun
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 gercek led degil degil de, verimli led degil. rgb led, full led, edge led, gibi farkli ve avantajlari dezavantajlari olan bi mevzu.
throine Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 led türleri pek önemli değil altı üstü aydınlatma teknolojisi alacağınız görüntü kalitesini etkileyen en önemli şey bu değil. Alacağınız alet ne tür bir image processing teknolojisine sahipler onlara bakın bence önemli olan bu.
Absolut Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 LED TV ekran acaip farkediyor ama almak için erkenmi bilemem. Aldım memnunum.
serjuhan Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Tabi ki fiyat farkı var bende onun farkındayım Bone :) Ama bilemiorum şuan LCD TV almaktansa Panasonic'in yeni NeoPlazmaları tercih edilir. Heleki VT serisi var ki piyasadaki LED'ler dahil en iyi görüntüyü veren TVlerden birisi.
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 throine said: Alacağınız alet ne tür bir image processing teknolojisine sahipler onlara bakın bence önemli olan bu. image processing degil panel teknolojisiyle alakaliydi bu. panel performansindan sonra goruntunun verimli aydinlatilmasi da ikinci seviyededir. Duzgun design edilmis ccfl aydinlatmali bir lcd panel , budget seviyelerdeki led ile aydinlatilmis bi lcd den daha iyi olabilir. gorulmemis bisey degil. ama led turleri onemli degil demek; iste o bambaska bisey.
throine Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 aydınlatmayla görüntü kalitesini iyileştiremezsin sonuçta. ancak daha bir native renkler elde edersin, kontrast, parlaklık buna benzer şeyler elde edersin. görüntü kalitesi için bundan da fazlasını vermez, veremez. bu yüzden dedim o kadar önemli değil diye. Panel teknolojisiyle bitmiyor iş. Hardware ile PQ'de bir yere kadar gidiyor. kaliteyi belirleyen çıtayı yükselten TV'deki image processing yeteneği oluyor. mesela ben en çok şu x-reality pro enginei merak ediyorum hakikaten "our best picture. ever." dedikleri kadar var mı? yakından görmeyi isterdim.
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 3d tamamen abartılmış, boş bir teknoloji değil mi, bana mı öyle geliyor
LethE Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 10, 2011 televizyonun kendisinin yaptığı 2d-3d çevirimi pek hoş olmuyo ama stereoscopic (bu ortadan ikiye ayrılmış) ler güzel izleniyor baya.. bi sinema değil belki ama bi avatarı izlicek olsam böyhle izlerim.
SenariouS Mesaj tarihi: Ekim 11, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2011 birde şöyle bir şey var bakıyorsunuz nette 400mhz yazıyor. Gidip sorduğunuzda denen şu. 100mhz çekirdek hızı, software ile 400'e çıkıyor. Alet aslında 100 mhz ama bir software ile (nasıl oluyorsa) 400'e çıkıyormuş... Bunu anlamıyorum ben. Bu konuda bilgisi olan
Loex Mesaj tarihi: Ekim 11, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2011 yeni aldık biz fazladan harcamaya paran varsa al onun dışında çok bir artısı yok.twitter a facebook a falan giriliyo gereksiz bi ton özellik var
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 11, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2011 Selam, Görüntüyü tazeleme hızı 200Hz olan cihazda yazılım ile LED aydınlatma her kare için on/off gibi bir pozisyona geçerek göreceli olarak 400Hz yapıyor kendisini. Philips PFL9705 bu şekilde mesela. Geçen hafta halama aldım; 40PFL9705 ve şu an için güzel. 3D denemedik o ayrı :) Saygılar.
SenariouS Mesaj tarihi: Ekim 11, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2011 da o zaman gerçek refresh rate nasıl öğreneceğiz? Yani gidip alıyorsun 400 mhz diye sonra elinde 100mhz bir alet çıkıyor...
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 11, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 11, 2011 Selam, Philips bunu belirtiyor. ürün açıklamasının en altında Saygılar.
KillJoy Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 şöyle deger 3d ye para yatırmak. Efendim varsa 3d destekleyen bi ekran kartın.. Alırsın 3d destekleyen oyunu bağlarsın..bağlanırsın..
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2011 100 Hz, 200 Hz, 600 Hz... Hepsi yalan. Yalan derken denildiği gibi software ile fake görüntü oluşturmaktan öteye geçmiyor. Bu teknolojilerden ancak oyun oynarken gerçekten faydalanabilirsiniz yada spor yayınlarında akıcı görüntü elde edersiniz. Yoksa TV yayını, DVD, Blu-ray falan hepsinde yalan. Çünkü kaynak görüntünün çıktısı önemli. Sonuçta bir blu-ray taktığın zaman 24 fps native (24hz) yada 60 Hz interlaced görüntü verir. Televizyon bu frame'leri alıp 100'e, 200'e yada her neyse ona uzatır. Her firmanın kendi teknikleri var. Movement prediction denilebilir genel olarak. Yani 2 frame arasında hareket eden piksellerin yerleri hesaplanır, kare sayısı arttırılırken araya yapmacık piksel eklenir falan filan. Bu sistem maç izlerken iyi ama filmlerde çoğu zaman sapıtıyor. Görüntüde garip yalpalanmalar oluyor. Aksiyon sahneleri çok hareketli ve random olarak sallanan/sarsılan kamera efektleri ile çekildiği için bu sistem bu random hareketleri tahmin edemiyor, saçmalıyor. Bu yüzden firmalar sarsıntı arttığı zaman hemen bu çoğaltma/uzatma/prediction işlemini azaltıyorlar yani hile yapıyorlar. Ortaya bir bir hızlı, bir yavaş görüntü falan çıkıyor ki nefret ederim. O yüzden film ve dizilerde kullanmıyorum, kimseyede tavsiye etmiyorum. Ben filmleri 24 Hz izliyorum yani. Ama spor için çok iyi işliyor. Futbol'u yüksek Hertz'te izlebilirsiniz rahatlıkla. Birde bilgisayarınıza bağlarsanız, 100 fps ile falan oynarsanız ve televizyonunuzda DOĞAL 100 Hz destekliyorsa farkını anlarsınız.
JackHammer Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2011 3D televizyon bence şu an bir lüks, tv de ne yaptığına bağlı; 3d oyun oynuyacaksan böyle oyunlar sınırlı sayıda 3d film izliyeceksen böyle filmlerde sayılı ve izleyip bir kenara konuluyor bunun yanısıra 3d teknolojisine sahip olmayan misafirleri yuzunden gına getirene kadar izlemekte cabası, sadece killzone 3 ü 3d oynayabilmek için ben araştırdım sonra led tv almaya karar verdim onu dahi almadım hd ready bir lcd tv im var işimi görüyor
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Selam, 3D gözlükler bende baş ağrısı yapıyor. Normalde de gözlük falan kullanırım ama gözlerimin içine ettiler resmen. Ben 3D teknolojisini sevmedim açıkcası : Saygılar.
SenariouS Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 paramecium said: Selam, 3D gözlükler bende baş ağrısı yapıyor. Normalde de gözlük falan kullanırım ama gözlerimin içine ettiler resmen. Ben 3D teknolojisini sevmedim açıkcası : Saygılar. çok kişide var o
LathspeLL Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2011 Dün teknosada 2100 TL'ye 32" 3D sony gördüm, gayet iyiydi, tabi netten bakınca direk aynı TV'yi 1800TL'ye buldum eheh. Oldukça ucuzlamış modeller, dev gibi 60" 3D bir LG 4.000 TL'ydi. Satışlar düşmüş belli ki. Sony'nin 3D modeli oldukça akıcıydı, göz yormaz gibi geldi bana. Çünkü göz yormasının en önemli nedeni Active Shutter gözlüklerin sürekli "blink" etmesi, Polarize gözlüklerin ise görüntü netliğinden ödün vermesi, "çizgiler"'in ortaya çıkmasıdır. Bu yeni nesil iyi gibi geldi ama tabi 15 saniye falan baktım anca. 3D olayını Hollywood getirdi, aynı şekilde Hollywood yok ediyor kötü çekilmiş 3D filmler çıkararak. Avatar'dan sonra aynı kalitede, 3D teknolojisini anlamış bir ekip tarafından çekilen filmler olsaydı şimdi kimse /meh demezdi 3D'ye.
huun Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 Mesaj tarihi: Ekim 17, 2011 3d ben de biraz uzak duruyordum ama birader almış ve ne yalan söyleyeyim sanki bu sefer olmuş. half SBS olan her 3d ekrana atlayabilirsiniz iyi bir marka olduğu sürece.
Öne çıkan mesajlar