Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

BDP'li vekilden başkomisere tokat!

saturn

Öne çıkan mesajlar

sir said:

güzel güzel, en azından zihniyet daha da berrak bi şekilde ortaya çıkıyo.

sığınacağınız yerler çoktan belli; kürtler başbakan bile olabiliyomuşmuş.. zaten mesele kürtlerin başbakan olabilmesi değil, "kürt" olamaması. bu devlet kendi bünyesinde ayrı bir kimliğe, dile, kültüre yer açmadı, eh kürtler de kendi kimliklerinden vazgeçmedi.
.......

Kürtler başbakan cumhurbaşkanı olamıyormuymuş o zaman biz tamamen ayrı ülkelerden bahsediyoruz, ki aynı ülkeden bahsetiğimize göre dediklerini yapmak zaten onların elinde o zaman sizin derdiniz bir nebze kendiniz ile. Kürtçe sözde serbest olmadan 10 15 yıl önce kürtçe konuşanlara birşey yapanı görmedim ben, bu konuda kendinizi öyle acındırıyorsunuz ki anlatamam, komunizm zamanı sen bulgaristanda türkçe konuşta gör bakalım yedi sülalenin azına sıçmıyorlarmıydı. Bağzı arkadaşların dediği gibi millette kendinize karşı illa antipati oluşturdunuz, zulüm olmadan kafanızda zulüm oluşturdunuz. Havaya atıp havayı dövüyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

sığınacağınız yerler çoktan belli; kürtler başbakan bile olabiliyomuşmuş.. zaten mesele kürtlerin başbakan olabilmesi değil, "kürt" olamaması. bu devlet kendi bünyesinde ayrı bir kimliğe, dile, kültüre yer açmadı, eh kürtler de kendi kimliklerinden vazgeçmedi.

malesef devlet olmak, realpolitik gibi "baba" laflar kullanarak kürtlere uygulanan zulmü meşrulaştıramayacaksınız. bu ülkede kürtlere özgürce siyaset yapma hakkı hiçbir zaman tanınmadı, istisnasız bütün kürt partileri kapatıldı. herşeyi reelpolitik bi düzlemde açıklayacaksak buyrun bu da reelpolitik; bir halkın siyaset araçlarını, kültürel gelişimini engellerseniz, her bulduğunuz fırsatta da ezerseniz o halkı şiddete teşvik edersiniz. reel oldu mu yeteri kadar?

insanlar beraber hareket ederken ortaya cikan organize yapilar, tarih boyunca kendilerini korurken rakiplerini yoketmeye calismistir peki, pkk da beraber hareket ederken ortaya çıkan organize bir yapıdır ve kendilerini korurlarken rakiplerini yoketmeye çalışmaktadır. niye olmasın? reelpolitikle burdan çıkış var mı sizce? bence yok, zihniyetin değişmesi gerek çünkü.

bu arada, ordu kelimesinin anlamının değişmesine gerek yok, çünkü terör kelimesinin anlamı belli. terör kelimesi zaten ilk kez bir devletin uygulamaları için kullanılmıştı, hatırlatırım. ordu dediğiniz, devletlerin "meşru" terör mekanizmalarıdır kısacası.

çözüm için yapılması gerekenler ortada, yıllardır birçok kürt ve türk aynı şeyleri dile getiriyo, sabahat tuncel de dahil olmak üzere. bi kere gidip bir konuşmasını dinlediniz mi bu kadının? bi kere şu demokratik özerklik programına, veya bdpnin, dtpnin parti tüzüklerine falan göz attınız mı? hala nasıl sorabiliyosunuz bunlar çözüm mü istiyo diye? karşılarında çözüme yanaşacak bir muhatap bulabildiler mi de çatışmacılıkla suçluyosunuz bu insanları?

yani bir aymazlık, bir üste çıkma çabası ki sormayın gitsin..binlerce insanın karşılıklı olarak öldürülmesini buz gibi bir reelpolitikle gerekçelendiremedğim için de üzgünüm, siz çok üstün çok aşmışsınız efendiler.

Tamam o zaman biraz farkındalık yaratalım sana Mr.sir.
Türkiye'de onlarca farklı etnik kökenden insan var, neden sadece kürtlerde bu sorun var?
neden bundan on sene önce kürtçe konuşan duyduk mu yadırgıyorduk?
Neden bu travma hem bizde hem onlarda yaratıldı?
Neden, tatarı,ermenisi,lazı,çerkezi,azerisi,türkmeni,rumu dağa çıkmadıda kürdü çıktı?
Neden denizlide bir köylü elinden alınan tütün tarlaları, yolu olmayan okulu olduğu için dağa çıkmadıda diyarbakırlı çıktı?

Düşün bakalım sir efendi, Neden?
Neden bu adamlar İran'da devlet kurmaya çalıştı,
Neden Suriyeyi karıştırdılar?

Bütün suç bizde, türklerde. O kadar kötüyüz ki biz o kadar psiliğiz ki sadece kürt kökenli insanları seçim onlara zulüm ediyoruz.
O yüzden milyarca $ yatırım yapıyoruz, o yüzden normal bir türk vatandaşına tanınmayan imtiyazları onlara tanıyoruz.
Gaffar Okkan neden öldürüldü bi düşünsene?

Yok yok düşünmezsin, anca suçlama anca demokratlık. Yedirmiş yutturmuşlar sana.

Ben sana bişi diyim mi,
Benim Sabahat Tuncel'i, Hasip Kaplanı veya bilimum PKK lının demokratik söylemlerini dinlemem için,
Öncelikle o insanların Kendilerinin de üyesi oldukları Feodal derebeylik yapısını yıkıp, kendi içlerinde demokrasiye ulaşmaları lazım.
PKK var oldukça, aşiret ağalarına izin verildikçe ve böyle derebeyler çıkıp demokrasi diye zırladıkça, ben bu insanları kale almam, tutarlı değil çünkü yaptıkları.

Hasip Kaplanın kendisine de söyledim bu durumu, ağzını açamadı bana karşı.

Gap olmasa, Petrol olmasa bugün kürtlerle ilgili herhangi bir sorun olmazdı şu ülkede.
Ben diyorum ki, çözüm net. Kürt halkının, kendi üzerilerinde ki bu soytarılardan kurtulması lazım. Kendi aşiretlerini ve PKK yı yok etmeleri lazım.

- ha şimdi kesin zırlıcaksın dersim diye, ben de sana kerkükte türklere yapılanları zırlarım, kimse sütten çıkmış ak kaşık değil -

Sen, senin gibi farklı olmaya kasan iyi niyetli ama kavramlarla ülkesinin durumu-konumunu oluşturmayı sağlayaman insanları sömürüyor bu herifler.
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

bu ülkede kürtlere özgürce siyaset yapma hakkı hiçbir zaman tanınmadı, istisnasız bütün kürt partileri kapatıldı.

bu arada, ordu kelimesinin anlamının değişmesine gerek yok, çünkü terör kelimesinin anlamı belli. ordu dediğiniz, devletlerin "meşru" terör mekanizmalarıdır kısacası.

çözüm için yapılması gerekenler ortada, yıllardır birçok kürt ve türk aynı şeyleri dile getiriyo, sabahat tuncel de dahil olmak üzere. hala nasıl sorabiliyosunuz bunlar çözüm mü istiyo diye? karşılarında çözüme yanaşacak bir muhatap bulabildiler mi de çatışmacılıkla suçluyosunuz bu insanları?

yani bir aymazlık, bir üste çıkma çabası ki sormayın gitsin..

sir seni akıllı, kültürlü birisi sayardım.
ama kırık plak gibi aynı şeyleri söyleyip duruyorsun.
kimsenin burda söylediklerini, yazdıklarını, açıkladıklarını umursamıyorsun.

yolcu otobüslerinin önlerinin kesilip yolcularının infaz edildiği,
bebeklerin öldürüldüğü,
çarşıların yakıldığı,
kardeşin kardeşini öldürdüğü,
onbinlerce insanımızın katledildiği,
sivillerin bombalandığı,
köylerin basılmasından dolayı eğitimin kötüleştiği,
insanların her gün korkuyla yaşadığı,
bir türkiye'den bahsediyoruz.

sen hala "ama onları ezdiniz! onlar birer mazlumlar!" diyorsun.
sırf yaptıklarını meşrulaştırmak için uğraşıyorsun.

iyi de bu ülkede bir çok kesim bahsettiğin eziyetleri, işkenceleri, acıları yaşadı.
aleviler, komunistler, hristiyanlar da var bu ülkede. bahsettiğin kürtlerden daha çok acı çekenler oldu.
hiç biri gidip de terör örgütü kurmadı.
çözüm terör örgütünde değil çünkü.
ama sana göre türkiye'de tek acı çeken hep kürtler.

bu süreç içerisinde devletin her yaptığını desteklediğimizi de sanıyorsun ama değil.
hizbullah işi var mesela, pkk ile savaşsın diye bazı kişiler eğitildi. ama sonra hizbullah başımıza bela oldu. devletin kendi olanakları dışında saçma işlere girersen öyle olur zaten.

ordulara terör örgütü demek çok yanlış, bilgisizce bir hareket.
terör, halkı korkutacak, karmaşaya sürükleyecek, can ve mal kaybına neden olmak için yapılan eylemlerdir.
ordu ise devletin savaşçılarıdır. korku ve kaos amacıyla hareket etmez. devlet içinde yaşayan halkın güvenliği ile uğraşır. bir ordu belirli savaş hukuğuna uymakla yükümlüdür, aksine hareket edenler ceza alır. bu yüzden ordular düzenli ve organizedir. buna karşın teröristler savaş hukuğuna uymaz, bombalama, adam kaçırma, uyuşturucu kaçakçılığı gibi metodlar kullanır. teröristler düzensizdir ve hücre sistemiyle hareket ederler.

bu ülkede pkk'yı desteklemeyen kürt partileri de var ama kapatılmadı.
partilerin kapatılmasından yakınıyorsun da, bir parti kendi devletine ve halkına düşmansa, terörist faaliyetler düzenliyorsa, hangi ülkede kapatılmaz bana söyler misin?

bu adamlar çözüm istemiyor ki.
akp'nin kürt açılımı sırasındaki barış görüşmeleri sırasında bile pkk'lılar sokağa çıkıp saldırılar düzenledi.
gerçekten barış isteyen bir grup -sence- böyle kuduz köpek gibi etrafa saldırır mıydı?
barış görüşmelerinde sakinleşip siyasi anlamda kendilerini göstermeleri gerekirdi.
devletle anlaşma imkanı varken kim böyle hırçın ve küstah davranır?

sana adam el uzatıyor, uzatılan eli sıkmak yerine adamın karnına bıçak saplıyorsun.
bunu kendinde bir hak olarak görüyorsun.
sen karşıdakine bıçak saplarsan, sonrasında o kişinin de sana silah çekmesine şaşırmayacaksın.
eğer barış istiyorsan, sana uzatılan eli sıkarsın, barış görüşmelerinde çabanı sergilersin.

bu yüzden pkk samimi değil. kürtlerin haklarını umursamıyor, hatta şu ülkede kürtlere en çok zarar vermiş olan şey aslında pkk...

sir,
açıkça söylemek gerekirse
ya çok safsın, hiç bir şey bilmiyorsun, pkk'nın gerçekten barışçı bir örgüt olduğunu sanıyorsun,
ya da her şeyin farkındasın ve bu yüzden pkk'nın insanları öldürmesinden büyük keyif alıyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Türkiye'de onlarca farklı etnik kökenden insan var, neden sadece kürtlerde bu sorun var?
Neden, tatarı,ermenisi,lazı,çerkezi,azerisi,türkmeni,rumu dağa çıkmadıda kürdü çıktı?
Neden denizlide bir köylü elinden alınan tütün tarlaları, yolu olmayan okulu olduğu için dağa çıkmadıda diyarbakırlı çıktı?

suna benzer bisey yazip sildim geri. ne dersen de, ne yazarsan yaz karsina yine magdur edebiyati geliyo.
uyusturucu ticareti diyosun, baslarindaki adamlarin barisla uzlasmayla alakasi yok diyosun cevap magdurlar.
teror diyosun, onlarin ordusu o, yaparlar cunku magdurlar geliyo.
baska hicbir etnik gruba verilmeyen destek veriliyo diyosun, ee magdurlar hak ediyolar.

e ben cerkezim, ben neden kendi dilimde egitimi, kendi dilimde devlet tvsini hak edemiyorum?
cok cocuk yapip nufusu artirinca mi hak ediliyo bunlar yoksa terorist olup saga sola molotof atinca, masumlari oldurunce mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Niye tartışıyorsunuzki olm Sir'e mantıklı bi şekilde açıklıyorsun hala aynı şeyleri geveliyor saçmalıyor ezilen halk hede hüdü modunda objektif olmakdan uzak bildiğin ogre kafası tutturmuş takılıyor öyle.

Dipnot: liv senin tırnağın bile olamaz bebeğim ^^
Sosyal ağlarda paylaş

Suark said:

Düşün bakalım sir efendi, Neden?
Neden bu adamlar İran'da devlet kurmaya çalıştı,
Neden Suriyeyi karıştırdılar?

Bütün suç bizde, türklerde. O kadar kötüyüz ki biz o kadar psiliğiz ki sadece kürt kökenli insanları seçim onlara zulüm ediyoruz.
O yüzden milyarca $ yatırım yapıyoruz, o yüzden normal bir türk vatandaşına tanınmayan imtiyazları onlara tanıyoruz.
Gaffar Okkan neden öldürüldü bi düşünsene?

Yok yok düşünmezsin, anca suçlama anca demokratlık. Yedirmiş yutturmuşlar sana.

Ben sana bişi diyim mi,
Benim Sabahat Tuncel'i, Hasip Kaplanı veya bilimum PKK lının demokratik söylemlerini dinlemem için,
Öncelikle o insanların Kendilerinin de üyesi oldukları Feodal derebeylik yapısını yıkıp, kendi içlerinde demokrasiye ulaşmaları lazım.
PKK var oldukça, aşiret ağalarına izin verildikçe ve böyle derebeyler çıkıp demokrasi diye zırladıkça, ben bu insanları kale almam, tutarlı değil çünkü yaptıkları.

Hasip Kaplanın kendisine de söyledim bu durumu, ağzını açamadı bana karşı.

Gap olmasa, Petrol olmasa bugün kürtlerle ilgili herhangi bir sorun olmazdı şu ülkede.
Ben diyorum ki, çözüm net. Kürt halkının, kendi üzerilerinde ki bu soytarılardan kurtulması lazım. Kendi aşiretlerini ve PKK yı yok etmeleri lazım.

- ha şimdi kesin zırlıcaksın dersim diye, ben de sana kerkükte türklere yapılanları zırlarım, kimse sütten çıkmış ak kaşık değil -

Sen, senin gibi farklı olmaya kasan iyi niyetli ama kavramlarla ülkesinin durumu-konumunu oluşturmayı sağlayaman insanları sömürüyor bu herifler.

Düşünebilse kardeş zaten bu kadar ağır kör cahil saçmalığı yazmazdı zaten. Ben iyi niyetli olduğunu da zannetmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

Myshkin said:

Bone said:

komunistlere daha fazla yasak ve baskı vardı. neden onlar da bir pkk olmadı?

pkk'nın açılımını biliyor musun?

solu, komunizmi, işçiyi mi savunuyorlar, yoksa kürdistanı mı?

bu tek cevaplık bir soru değil. 1980den günümüze kadar inceleyip uzun uzun açıklamak gereken bir soru.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BDP İstanbul Milletvekili Sabahat Tuncel, Bilgi Üniversitesi'nde katıldığı konferans sırasında protesto edildi. Tuncel, üniversite düzenlenen "Başörtüsüne ve Anadile Özgürlük" konferasına katılmak için saat 12.00 sıralarında Dolapdere Kampusune geldi. Bir grup öğrencinin alkışlıyarak desteklediği Tuncel, gazetecilerin başkomisere tokat atmasıyla ilgili sorularına yanıt verdi.

BACAĞINDAKİ YARAYI GÖSTERDİ

"Keşke tokattan öncekileri de yayınlansaydı. Siz bir tokatı değerlendiriyorsunuz. Ama milletvekiline gaz bombası atılmasını değerlendirmiyorsunuz" diyen Tuncel, kendisini bacağındaki yarayı göstererek savundu. Sebahat Tuncel, bacağına gaz bombasının isabet ettiğini söyledi. Tuncel, "Meselenin medya tarafından farklı tartışıldığını düşünüyorum" dedi. Tuncel, "Ortaya çıkan durum hem kendi açımdan hem de partimiz açısından istenilen bir görüntü değil. Mesele orada bir polis memuru değil, zihniyettir. Bu düşüncenin teşhir edilmesi gerekir" diye konuştu.

Valla imtiyaz sağlıyoruz. Kendi öğrencisini döven polisin propagandaya dönüşen gösteriye birşey yapmayacağını düşündürecek kadar boş bırakmışız galiba.

Ayrıca Bilgi Üniversitesindeki öğrencilerin alkışla desteklemeleri de hiç şaşırtmadı. Ne kadar birşey bilmeden herşeyi biliyormuş gibi davranan tanıdığım varsa Bilgi'den çıkıyorlar. Cahil entel yetiştirme okulu gibi yer valla. (tabi ki kurunun yanında yaşta yanıyor)
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

Bone said:

Myshkin said:

Bone said:

komunistlere daha fazla yasak ve baskı vardı. neden onlar da bir pkk olmadı?

pkk'nın açılımını biliyor musun?

solu, komunizmi, işçiyi mi savunuyorlar, yoksa kürdistanı mı?

bu tek cevaplık bir soru değil. 1980den günümüze kadar inceleyip uzun uzun açıklamak gereken bir soru.

pkk yıllardır solcu, sosyalist ayağına yatıp, şu anda mhp'den daha sağcı, milliyetçi politika izleyen ama hala bir çok kişi tarafından solcu solcu diye anılan bir örgüttür.
Sosyal ağlarda paylaş

kermit said:

nileppezdel said:

hatta üniversitede bölümü bile var.
tamam lan iyiki bi sabancıda kürtçe dersi var sende sabancıda okuyosun anladık

Ne alakası var ya ben bizim okuldan bahsetmiyorum, direk bölümü olan okullar da var. Aman dilimizi konuşamıyoruz kültürümüzü yaşatamıyoruz geyiği tamamen saçmalık
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:
taş atan çocuk mu terörist? suyu sıkınca teröristliğini temizlemiş mi oluyosun? yoo, daha çok taş atmaya sevk ediyosun.

Harbiden, gelişine vole çaksınlar veya ne bileyim kafayla indirsinler, hadi en azından göğüslerinde yumuşatsınlar. Sözde futbolla yatıp kalkan milletiz...
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

benzin pahalı olm

edit: televizyonda şimdi bilgideki olayları gördüm, Faşizme karşı omuz omuza diye slogan atıp PKKlı birini desteklemeleri güldürdü.
solcularda ezilen ulus milliyetçiliği diye bir olgu vardır marksın her ulus kendi kaderini tayin hakkına sahiptir düşüncesinden dem vurarak.Pkkyı destekliyen solcular burdan yola çıkıyorlar ve halk evleri ile tkp (lol) hariç hemen hemen hepsi bu görüşte.(bana kim eziliyor falan demeyin)
Sosyal ağlarda paylaş

sir said:

guzel guzel, biraz daha ogretmen ahmet rage'i...kufur etmeden hakaret etme olayini cok iyi beceriyorsun tebrik ederim

said:

bu da mesajin duygusal laf salatasi kismi, basbakan oluyorlar ama kurt olamiyorlar bohuuuu

ne yapacakti devlet, kurtceyi anadil mi ilan edecekti? tv kanali bile acildi, dil bolumler kuruldu...inanamiyorum ya yil 2011 bu ulkede hala kurtlerin kulturlerini yasayamadigini savunan insanlar var

said:

malesef devlet olmak, realpolitik gibi "baba" laflar kullanarak kürtlere uygulanan zulmü meşrulaştıramayacaksınız. bu ülkede kürtlere özgürce siyaset yapma hakkı hiçbir zaman tanınmadı, istisnasız bütün kürt partileri kapatıldı. herşeyi reelpolitik bi düzlemde açıklayacaksak buyrun bu da reelpolitik; bir halkın siyaset araçlarını, kültürel gelişimini engellerseniz, her bulduğunuz fırsatta da ezerseniz o halkı şiddete teşvik edersiniz. reel oldu mu yeteri kadar?

ben zulum falan mesrulastirmadim, sadece pkk olayini tek sebebiymis gibi gosterilmesine sinirlendim. evet gecmiste baski uygulanan toplumlarin provokasyona davet cikarmasi bugunku olaylarin baslica sebeplerindendir, ancak tek sebep bu degildir. pkknin uyusturucu kacakciligindan cukka yaptigi paralardan tut abdnin bolgede kolay kontrol edebilecegi kukla devletcikler yaratmak icin bu tur ayaklanmalari el altindan desteklemesine kadar milyon tane sebep var. ama sen gidip ogretmenleri bayrak diregine asan adamlar icin "ay haklari yendi yillarca" gibi bir arguman one surersen bende "iyi olmus gebersinler" derim, bu kadar basit. baska birsey dememi beklemekde saflik olur.

said:

insanlar beraber hareket ederken ortaya cikan organize yapilar, tarih boyunca kendilerini korurken rakiplerini yoketmeye calismistir peki, pkk da beraber hareket ederken ortaya çıkan organize bir yapıdır ve kendilerini korurlarken rakiplerini yoketmeye çalışmaktadır. niye olmasın? reelpolitikle burdan çıkış var mı sizce? bence yok, zihniyetin değişmesi gerek çünkü.

evet pkkda ayni ayarda bir organize yapidir ve turkiyenin dusmanidir bu manada. o yuden goruldugu her yerde basinin ezilmesi, bombalanmasi ve kandil daginin insan yasamindan temizlenmesi gerekirki turkiyenin varligina rakip olan bu olusum yokolsun. simdi buyuk bir ihtimalle "ama niye savas bilmemneyle cozmeye calisiyorsunuz, uzlasma baris cicek bocek =(" gibi bir cevap aticaksin buna, ama biraz sabret asagida deginecegim

said:

bu arada, ordu kelimesinin anlamının değişmesine gerek yok, çünkü terör kelimesinin anlamı belli. terör kelimesi zaten ilk kez bir devletin uygulamaları için kullanılmıştı, hatırlatırım. ordu dediğiniz, devletlerin "meşru" terör mekanizmalarıdır kısacası.

ah evet bekledigim cevap geldi. buradan buyuk bir ihtimalle olayi ergenekona baglayacaktin degil mi? hic sasirmadim. neydi o en son olan olay? hani asker insanlarin uzerine havan topu atisi yapmistida sonra mayin cikmisti biseyler biseyler...ya abi uyan artik. pkk gelip ogretmeni bayrak diregine asiyor, siz okuzun altinda buzagi ariyorsunuz hala

said:

çözüm için yapılması gerekenler ortada, yıllardır birçok kürt ve türk aynı şeyleri dile getiriyo, sabahat tuncel de dahil olmak üzere. bi kere gidip bir konuşmasını dinlediniz mi bu kadının? bi kere şu demokratik özerklik programına, veya bdpnin, dtpnin parti tüzüklerine falan göz attınız mı? hala nasıl sorabiliyosunuz bunlar çözüm mü istiyo diye? karşılarında çözüme yanaşacak bir muhatap bulabildiler mi de çatışmacılıkla suçluyosunuz bu insanları?

AHAHAHAHAAH
evet demokratik ozerklik. hihi anliyorum
iste dedigim realpolitik burada devreye giriyor. simdi analiz vaktidir gencler, gelin gelin:

SUPER AWSUM REALPOLITIK ANALIZ
BDP=PKKnin politik kanadi

PKKnin amaci= guneydoguda bagimsiz kurdistan kurmak

BDPnin amaci= kamuoyuna sirin gozukup bolunme fikrini yavas yavas alistirmak, once ozerklik, sonra federasyon, en sonunda tam bagimsizliga ulasmak (ve buyuk bir ihtimalle iraktaki kurdistanla birlesip buyuk kurdistani kurmak)

su ana kadar turkiyenin cozum icin yaptiklari = ozel kanal, ozgurce dil konusabilme, kurtce sarki soyleyebilme, universitelerde dil bolumleri, dil kurslari

su ana kadar BDPnin cozum icin yaptiklari= uniter bir devlet icinde yer almalarina ragmen surekli ozerklik istemek, kendi bolgeleri icin milis kuvvetleri olusturmaya cabalamak, habur kapisindan giren pkklilari halay cekerek karsilamak, ozet olarak verilmesi imkansiz seyleri istemek ve verilmeyincede mazlumu oynayip "bakin biz cozum urettik ama yolumuza tas koydular" diye aglayip oy tabanina sov yapmak ve ayni zamanda halki provoke etmek, kendi devletlerine yabancilastirmak

BDPnin gizli amaci= psikolojik harp yuruterek kurtleri kendilerine yakinlastirma, devlete dusman etme ve catisma ortami dogurma

said:
binlerce insanın karşılıklı olarak öldürülmesini buz gibi bir reelpolitikle gerekçelendiremedğim için de üzgünüm, siz çok üstün çok aşmışsınız efendiler.

bende otobus duraklarinin bombalanmasini, ogretmenlerin bayrak direklerine asilmasini "ay ama onlarda insan :((((("la aciklayamadigim icin uzgunum, sende cok asmissin melek gibi bir varlik olmussun sir.
Sosyal ağlarda paylaş

taş atan çocuğa su sıkıldığı, dövüldüğü filan yok. Zaten mert olsalar ön saflara çocukları koymazlar. Uzun süredir çocuk eylemciler gözaltına bile alınmıyor anasına babasına götürülüp çocuğuna sahip çık bey / hanım deniyor.

Ulan zaten yazık be küçücük çocuklara, ne yaptıklarını mı biliyolar sanki. Kendilerini birşeyin parçası sanıyolar, az biraz gazlanıyolar sokaklara atlıyorlar. 20-30 kişinin güç çekişmesi yüzünden hayatlarının içine ettiklerinin farkında bile değiller.

Bir diğer konu da şu ki sadece taş filan atılmıyor, maşallah molotof kokteyli yağmuruna tutuluyor polisler. Molotov görse icat ettiği silahın böyle yerlerde kullanıldığını mezarında ters döner
Sosyal ağlarda paylaş

bu topiğe son mesajımdır, düpedüz ırkçı ve şiddet yanlısı insanlar için daha fazla mesai harcayacak değilim.

birinci gerçek şu; o tokadı atan (ki aslında o tokat atılmadı bile, sadece havaya kalkan bir el var, inen bir tokat yok) bir türk işçi, veya öğrenci olsaydı burda "vay densizler" diyen bi çok kişi "ellerine sağlık, oohşşş, akpnin faşizmine sağlam tokat indi" gibisinden yorumlar yapacaktı. kürtlere karşı apaçık bir düşmanlığın beslendiği burdan belli; insanlar göz göre göre polisten yana saf tutuyorlar.

yine size göre bir kutlamada, gösteride, yürüyüşte o kadar fazla polisin bulunması ve hemen her seferinde çok sert bir şekilde müdahale etmesi de normal karşılanmalı. hep polise taş atan çocuğu dile getiriyosunuz, en başta polisin orda ne işi var, neyi durdurmaya çalışıyo diye soranınız yok. ve yine lütfedip de bakmadığınız için göremediğiniz onlarca dövülen, vurulan, yerlerde sürüklenen kürt gençleri var bu tablonun arkasında.

kürt sorununun çözümü üniter devletin bizim anladığımız şekliyle, o framework içinde çözülecek bir sorun değil, çünkü zaten sorunu yaratan şey bizzat bu framework. demokratik özerkliğin de bu yüzden tartışılması gerekmekte. ama ortada konuşmaya, tartışmaya hazır bir siyasi hareket yok; polisiyle askeriyle, yargısıyla hala biz bu insanları susturalım, konuşturmayalım, siyaset yaptırmayalım deniyor (bkz. kck davası).

mesele türkler evil-kürtler good falan gibi bir noktada değil, tamamen yapısal bir sorun. türkler bir ulus devlet kurdu; bununla beraber bir "vatandaş" tanımı yarattı. bu vatandaş etnik kökeninden sıyrılmış, türklükte birleşmiş, anadili türkçe olan vatandaştı. ve bu vatandaş algısı eğitim kurumlarıyla, medyasıyla, ordusuyla, siyasetiyle yıllarca halka pompalandı. 1900lerin başından itibaren anadoluya uygulanan asimilasyon politikası, kürtler hariç, başarıya da ulaştı.

ama işte ulus-devlet burada tıkandı. neden? kürtler doğuştan hain ve kalleş oldukları için mi? yoo. bu da tamamen yapısal bir sebebe dayanıyor, doğu ve güneydoğunun ulusal pazara eklemlenmesi, bahsettiğim asimilasyon politikalarının etkili olamadığı bir zamana denk geldi. ayrıca kürtlerin kendi kendilerini yöneteceği sözü verilmişti 1923 öncesinde, ancak bu gerçekleşmeyip yerine, hala kürt halkının hafızasında önemli bir yer tutan, şeyh sait-dersim gibi olaylar gerçekleşti, dolayısıyla 60lardaki kürt kimliği yavaş yavaş devlet-karşıtı bir çizgiye oturdu.

yapılacak şey basitti; bu eğilimi görüp ona göre politika geliştirmek. ama MC gibi siyasi yapılanmalar, sürekli cuntacılık içersinde bir orduyla bu olamadı, onun yerine 12 eylül geldi, diyarbakır cezaevi geldi ve devlet karşıtlığı artık şiddeti onaylayacak bir boyuta vardı. dolayısıyla, pkk bir birikimin nihai sonucudur; buradan hareketle herhangi bir şiddet eylemini onayladığım ya da mazur göstermeye çalıştığım düşünülmesin.

bugün türkiyede feodalite varsa, o da feodal yapıyla hesaplaşmayıp ondan faydalanmaya çalışan devletin suçudur. bu ülkede insanlar devlete düşman olmuşsa, bunda yürütülmüş ırkçı, ayrımcı, baskıcı politikaları büyük sorumluluğu vardır. bunlarla yüzleşmeden, hesaplaşmadan gidip de "yahu siz niye böyle yapıyosunuz" deme lüksümüz yok, anlatmaya çalıştığım budur. öbür türlü yapacağınız hiçbir çıkış adil değildir.

öğretmenleri bayrak direğine asanları öldürmek mübahsa, köyleri yakanları, gencecik çocukları gözaltında işkenceyle öldürenler için de aynı şeyleri söylemek de mübah olsun, ona niye "oh olsun" diyemiyoruz? şiddet yöntemlerini bir kere alkışlıyosan, sorunların çözümü için (yıllardır yaptığın gibi) şiddete başvuruyorsan, sorunu çözmeye çalışmıyosun ve bu yüzden de çözemeyeceksin demektir. böyle yapınca öbür tarafın da kendi şiddet eylemlerini alkışlamasına, tekrar tekrar şiddete başvurmasına ses çıkarmaya hakkınız yok. siz kategorik olarak şiddete karşı değilsiniz, mesele bu.

ayriyeten, bugün ne pkknın ne de bdpnin ayrı bir devlet gibi bir talebi yok (ki olsaydı o da tartışılabilirdi, en başından tartışılmadığı için hala bu noktadayız).

bir de bone lütfen orduları pamuk şekerine sarıp yutturmaya çalışma, kaos ve korku amacıyla hareket etmeyen bir ordu yoktur dünyada. ha köy yakmak, ne bileyim kitapçı bombalamak senin için düzen sağlayıcı faaliyetlerse bilemem.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...