Sotto Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 iblameadmins; Keske yazinin tamamini okusaydin, videolar sadece birer ornekti olayin boyutlarini karsilastirmak acisindan..Yoksa yazarin da belirttigi gibi yil icinde yapilan hakem hatalari en az Turkiye'deki kadardir, hatta daha bile fazla olabilir diye belirtiliyor...Sadece 4 tane buyuk hata, videolari olan hatalar, yoksa sadece bunlar var diyen yok...Arti bir takimin aleyhine sadece bir tane hata yapildigi onermesini de sadece videolara bakarak cikartiyorsunuz...Yoksa bilemiyoruz bir takimin cani kac defa yandigini... Ama defalarca dedigim gibi, gerek Borges'in gerek benim demeye calistigimiz sey daha baska...Turkiye'de hakemlere bakis acisinin, hakemlik meslegina olan (sifir) sayginin, ve hakemler uzerindeki bu ekstrem baskinin hakemlerin bu kadar kotu olmasinda en buyuk sebep oldugunu iddaa ediyoruz...Sen hakemler kotu oldugu icin bu kadar konusuluyor diyorsun ben hakemlerin uzerinde cok stres olusturuldugu icin boyleler diyorum..Yoksa hakemler hatasiz superler gibi bir iddasi yok kimsenin...Cuneyet Cakir ornegi buradan cikiyor zaten...Insanlar Turkiye'nin en iyi hakemine bile guvensiz yaklasiyorlar, en ufak hatada eyyamci damgasini yapistirmakta kusur gormuyorlar...Bu ulkede aman hata yaparim da bir daha mac vermezler diye korkuyor hakemler diyorsan, bunun uzerindeki sebepler arastirilmali derim, bu korku ve baski ortaminin nereden geldigini... Fenerbahce konusuna gelirsek; Fenerbahce son 7 yildir bu ulkenin en istikrarli bir sekilde sampiyonluga oynayan ve en basarili bir takimi....Bunu ben koyu bir Galatasarayli olarak kabul etmisim, kaldi ki ne kabul etmesem ne farkeder, olan ortadadir...Bu surec icerisinde hakemler Fenerbahce lehine cokca hata yapmis olabilirler ki yaptilar, ancak Fenerli arkadaslarin da kendilerine gore argumanlari var penalti demissin yukarida Phyx karsi cikmis mesela...Bunun sonu yok yuzden herkes isi kendi tarafina cekebilir..Kaldi ki hakem lobisi ve federasyon uzerinde bu kadar baski ve korku salmis bir takimin 4 yil icerisinde 2 son dakika sampiyonlugu kacirmasi da ironik olurdu...Bu yuzden bu tarz yargilar anlamsiz kaliyor... Bu dunyanin her yerinde boyledir, kafaya oynayan takimlara yapilan hatalar daha cok goze batar...Aynen Galatasaray'in 1996-2000 yillari arasindaki sampiyonluklarinda rakip takimlarin isi hakeme baglamaya calismis olduklari gibi, bu yine de o Galatasaray'in ulkenin en iyi takimi ve sampiyonluklari hakkiyla aldigi gercegini degistirmez...Cunku oyle bir durumda Galatasaray aleyhine yapilan hatalar es gecilir, veya itiraz eden diger takimlarin lehine kimbilir ne hatalar yapilmistir, bunlar gorulmez..Aynen yukarida Anadolu takimlari orneklerini verdigim gibi... Aynisi Italya'da Juventus sonrasi kupalari toplayan Inter icin de denmistir, hakemler onlari koruyorlar diye...Keza Manu ve Ingiltere icin de benzer ifadeler kullanilir..Bu muhtemelen o takimlar kafaya oynadiklari icin daha cok goze batiyor oldugundandir..Yoksa hakem hatalari herkese yapiliyor,ama yine dedigim gibi bu kadar zamandir soylemeye calistigim sey bu degildir aslinda... Ama bu isin belli bir sonu yok o yuzden daha fazla uzatmak istemiyorum...Ama su bir gercek ki bu kafa yapisiyla bu ulkede hakemlik gram ilerlemez ve biz 20 sene sonra da hala ayni seyleri konusuruz..Hatta bize hakemler X senedir kiyiyorlara kadar gideriz....
Esh Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 fizban said: almanyada oynanan dostkluk kupasi macinin hakemi savunulur olmus. yahu dostluk macinda sahaya dostca cikmis iki takimi geren etmen o hakemdi; kaldi ki adma maci bitirmedi bile, 86 da sahayi terketti. sanki iki takim dost da, mac yaptiriyosun oylesine. buyuk kazmalikti boyle bir mac ayarlamak. ne futbolcular ne de taraftar kaldirabildi zaten. maci pic eden hakem degil diger etmenlerdi. dostluk macinda taban giren, kufur eden adami ele$tirmeyip, bu tur sacma hareketlere sari veren hakemi ele$tirmek mantik di$i.
vaperon Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Sotto kardeş, ben sadece bizim başımıza gelenlerden bahsediyorum. Ayrıca yazdıklarımın hiçbir yerinde Beşiktaş engelleniyor yazmadım, sadece hakemlerimiz rezalet durumdalar. Bu durumları da yüzüne söylenince kalkıyorlar bıdı bıdı ediyorlar. Buna da Fenerbahçe ve taraftarları arka çıkıyorlar. Benim anlamadığım şey şu. Bu kadar hata yapılıyorsa, kendin de diyorsun, kim bilir Buca'ya, Karabük'e ve diğer takımlara sezon başından beri ne hatalar olmuştur. Ben de diyorum ki, bu kadar hata yapıyorlarsa bu hakemlerden bir cacık olmaz. Ama bu cacık olmaması gereken hakemler ne hikmetse hiç bir Fenerbahçe maçında bu kelimeleri hakedecek hataları fazlalıkla yapmıyorlar ikinci yarıda Fenerbahçe aleyhine. İlk yarıda Fenerbahçe az çekmedi penaltı verilmemesinden. Yanlış mıyım? Şimdi ne değişti de susuyor Aykut ve yönetim? Aahhh ah. Kötüye kötü dediğimiz için biz kötü oluyoruz. Sen gene savun bu kepaze hakemleri. Sonuçta Fenerbahçe'nin canını yakmıyorlar... Canı yananlar senin dediğine göre Fenerbahçe harici tüm takımlar...
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 abi sorun kafa yapısında zaten, şuan "ağlamayın lan hakem diye" ortalıkta gezenlerin hepsi ilk yarı bu ligin hakemlerine hergün laf söylüyordu. Hani araştırsak eski postlara baksak ve sersek hepsini şuraya, adamlar tek kelime söyleyemez. Bu kadar dönek ve çıkarcı olduğu sürece millet malesef sadece hakemler konusunda değil, başka konularda da hiçbir zaman düzelme olmaz.
Sotto Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Darkrider, tezini kanıtlayabilirsen sevinirim...Postlarıma ulaşabilirsin kolayca...
Sotto Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Vaperon, bu hakemlerden cacık olmayabilir belki de bu durum sürdüğü sürece 15 yıl sonraki hakemlerden de cacık olmayacak...Ben sorunun insanların hakemlere bakış açısından kaynaklandığını ve bu stres ve korku halinin hakemleri kötü bir yönetime ittiğini düşünüyorum, zaten hep söylemeye çalıştığım şey buydu...Ben hakemleri savunmadım, sadece onların bu durumda olmalarının bir bakıma bizim,medyanın, taraftarların, kulüp başkanlarının, futbolcuların suçu olduğunu belirtiyorum...Sorunun bizim kafa yapımızda olduğunu, hataların sadece hata olarak değerlendirilmediği, her zaman altında birşey arandığını belirtmeye çalışıyorum...Bugün bu Fırat Aydınus, Cüneyt Çakır olur, yarın Ahmet, Mehmet olur...Değişmeyecek çünkü bu kafa yapısı, hakemler sihirli değnekle dokunulmuş gibi düzelmeyecek bir gün... Yoksa Beşiktaş veya X takım aleyhine hata yapılmamıştır gibi bir iddaam olmadı...Neyse, bu işin sonu yok gibi... Not: Şu ana kadar farketmediysen diye belirteyim, Fenerbahçeli değilim...O yüzden onları korumak gibi bir kaygım da yok...Sadece genel bir açıdan değerlendiriyorum olayı...Aktörler değişebilir, bu sene o olur öbür sene bu...
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Mesaj tarihi: Mart 22, 2011 Sotto said: Darkrider, tezini kanıtlayabilirsen sevinirim...Postlarıma ulaşabilirsin kolayca... üstteki post direk sana yönelik değil, tamamen ortaya atılmıştı. Ha sen dememiş olabilirsin ama burada çok net böyle isyan edip, şuan sus pus oturan adamları hatırlıyorum. Hatırladıklarımdan çok olduğuna da eminim bu adamların,
DoubleW Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Aykut hakemler hakkında niye konuşmuyo diyenler, yahu patideki fenerliler hakemler hakkında konuşamazken aykut ne konuşsun çıkıpta sdf:D
Holy Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Konuşamazken? Abi ağlayanlar kulübü kurdunuz burda, daha ne konuşalım biz. Güzel güzel izliyoruz işte sizin bebeler gibi ağlamalarınızı. Aldık popcornları her hafta başka film oynuyo burda.
ahmedinejad Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 yeni bi beşiktaş maçı olsa da o topikten devam etseniz. sıkıldım kayseriden.
arcane Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Aykut nasıl hakemler hakkında konuşmuyor? Trabzon'un penaltıları diyerek ilk kıvılcımı yakmıştı be ehueh.
DoubleW Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Mesaj tarihi: Mart 24, 2011 Holy said: Konuşamazken? Abi ağlayanlar kulübü kurdunuz burda, daha ne konuşalım biz. Güzel güzel izliyoruz işte sizin bebeler gibi ağlamalarınızı. Aldık popcornları her hafta başka film oynuyo burda. konuşamazken dedim zaten farklı bişey mi yazmışım hacı tekrar oku anlamazsan 10000kere daha oku
Holy Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Konuşamazken derken? anlamında yazmıştım da, algıda problem olduğu çok açık.
Wishmaster Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Orada "da" bitişik yazılıyor bu arada.
DoubleW Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 DoubleW said: aynı fikirdeyim algıda problem var edit:wishmaster saolsun
Esh Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 algida secicilik varsa, ben magnum istiyorum.
Rewendor Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 maalesef espiri değil http://www.farketing.com/2004/12/algda_seicilik.html
Esh Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 farketingden sonra, ne zaman bi cumle icinde algi gecse guluyorum istemsiz bi $ekilde..
El-Barto Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 incisözlük falan trollemiş bu yazıyı dimi? bu kadar olamaz, olmaması lazım :)
Tenekeadam Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Ne tartıştınız bu kadar merak ediyorum ama vaktim yok. Yalnız Quaresma ne çaktı be.
kermit Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 bazen kendi tuttuğum takımın taraftarları saçmalamaya başlayınca ben utanıyorum.
arcane Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Esh said: algida secicilik varsa, ben magnum istiyorum. 1 ay ban
Esh Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 Mesaj tarihi: Mart 25, 2011 El-Barto said: incisözlük falan trollemiş bu yazıyı dimi? bu kadar olamaz, olmaması lazım :) o tarihte mirctan kiz tavlaniyodu. muhasebesini sen yap.
Öne çıkan mesajlar